Taste of Helsinki lopettaa toimintansa: "Ei ole muita vaihtoehtoja, kuin lopettaa tähän"

Suomen suurin gourmet-festivaali panee pillit pussiin seitsemän herkullisen vuoden jälkeen.

Taste of Helsingissä maisteltiin huippuravintoloiden annoksia kohtuuhintaan.
Taste of Helsingissä maisteltiin huippuravintoloiden annoksia kohtuuhintaan. Kuva: Taste of Helsinki

Vuosi 2018 on jäämässä Taste of Helsingin viimeiseksi. Kuluvana vuonna Töölönlahden puistoon siirtynyt festivaali oli menestys monilla mittareilla, mutta siitä huolimatta festivaali ilmoittaa lopettavansa toimintansa.

”Taste of Helsingin uusi sijainti toimi erinomaisesti ja ravintolakattaus oli loistava, mutta valitettavasti olosuhteiden pakosta meidän on mahdotonta jatkaa. Ongelmat muun muassa alueen ja alati kasvaneiden tilavuokrien kanssa sekä muut ulkoiset tekijät ovat pakottaneet meidät tekemään tämän vaikean päätöksen”, kertoo konseptin maahan tuonut Barry MacNamara.

Seitsemän toimintavuotensa aikana Taste of Helsinki on tuonut lukuisien huippuravintoloiden annoksia kaupunkilaisten ulottuville kohtuuhintaisina maisteluannoksina. Kaikkiaan Taste of Helsinki ehti tarjoilla lähes 400 000 annosta yli 75 000 kävijälle.

"On ollut etuoikeus työskennellä 47 eri ravintolan kanssa viimeisten seitsemän vuoden aikana, olemme kiitollisia jokaiselle kuluneista vuosista ja että he ovat olleet osallisia tällä matkalla ja auttaneet tekemään tämän unelman todeksi. Kiitos!”

Suomen suurimmaksi gourmetfestivaaliksi kasvaneen tapahtuman päätavoite oli tuoda huippuravintolat ja niiden klassikkoannokset kerralla suuren yleisön tietoisuuteen ja nautittavaksi.

”Tarkoituksenamme aikanaan oli tuoda jotain uutta ja jännittävää Helsinkiin sekä elävöittää kaupungin ravintolakulttuuria. Olen ylpeä siitä mitä olemme saaneet aikaiseksi. Aika näyttää, mitä teemme seuraavaksi. Toivon, että Taste of Helsingin perinnöstä syntyy jotain aivan uutta, mutta meillä ei ole nyt muita vaihtoehtoja, kuin lopettaa tähän.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi