Taste of Helsinki tarjoilee kotimaista ruokakulttuuria kesäkuussa

Toista kertaa järjestettävä festivaali on pohjoismaiden ensimmäinen Taste Of -tapahtuma.

Tällaista tarjoiltiin viime vuonna.
Tällaista tarjoiltiin viime vuonna.

Viime kesänä Suomeen rantautunut kansainvälinen konsepti Taste Of Helsinki valtaa jälleen Kansalaistorin puiston ensi kesäkuussa. Ruoka- ja viinikulttuuriin keskittynyt festivaali tarjoaa mahdollisuuden tutustua laadukkaaseen ja laajaan ravintolakattaukseen keskellä kesäistä kaupunkia.

Menusta vastaavat 
viime vuonna mukana olleet Muru, Demo, Juuri, Aito, Bistro O mat, C, Smör ja Toscanini, sekä neljä uutta ravintolaa: Olo, Luomo, Ask ja Gaijin.

“Olemme onnellisia ja otettuja siitä, kuinka moni korkeatasoinen ravintola liittyy seuraamme”, toteaa tapahtuman johtaja Barry MacNamara.

“Se kertoo meille, että maamme parhaat keittiömestarit uskovat tapahtumaan ja sen rooliin suomalaisen ravintolakulttuurin tukemisessa ja edistämisessä. On myös upeaa, että niin moni viimevuotisista ravintoloista on mukana tänäkin kesänä.”

Johtajan mukaan kodinkoneliike Electroluxin sitoutuminen tapahtuman pääyhteistyökumppaniksi tarkoittaa sitä, että Taste of Helsinki tullaan näkemään olennaisena osana Helsingin kaupunkikuvaa myös tulevina vuosina.

“Electroluxin kanssa solmittu kolmivuotinen sopimus on suuri turva tapahtuman jatkuvuutta ajatellen.”

Taste Of Helsingin tulevaisuus oli hetken vaakalaudalla, kun Helsingin kaupungin vuokravaatimus ylitti tapahtuman budjetin. Pelastukseen saapui ohjelmistoyritys Reaktor, joka otti osaa talkootöihin kotimaisen ruokakulttuurin puolesta ja osallistui vuokranmaksuun.

Järjestäjien mukaan ekologisuus on tärkeä osa tapahtumaa. Erityisesti tapahtumaa varten suunnitellut menut ovat saaneet inspiraationsa luomu- ja lähiruoasta sekä kotimaisesta villiruoasta. Ruokailuvälineet ovat kompostoitavia ja viinien maisteluun käytetään vain yhtä lasia.

Kahdentoista menun ohella luvassa on ohjelmaa kokkinäytöksistä maisteluihin ja musiikkiin. Tapahtumassa esiintyy muun muassa laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen sekä muita artisteja. Taste Of Helsingissä kävi viime vuonna yli 9500 ihmistä, tänä vuonna tapahtumaan odotetaan 12 000 vierailijaa. Liput tulevat Tikettiin myyntiin 16. huhtikuuta.

Tapahtuman yhteistyökumppanit Electroluxin ja Reaktorin ohessa ovat Paulig, Taittinger, Tamminen, Novelle ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.


Taste Of Helsinki 13.6. - 16.6.2013 Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi