Tawook Labissa rakastetaan ruokaa ja asiakkaita

Parhaan SYÖ!-ravintolan tittelin pokannut Tawook Lab haluaa tarjota asiakkailleen palan aitoa syyrialaista ruokakulttuuria.

City kävi luovuttamassa SYÖ!-viikkojen parhaan ravintolan diplomin Tawook Labille.
City kävi luovuttamassa SYÖ!-viikkojen parhaan ravintolan diplomin Tawook Labille.
  • Mikä: Syyrialainen ravintola
  • Missä: Citykäytävä
  • Mitä uutta: Paras SYÖ!-ravintola

Joulukuussa Citykäytävään ovensa avannut Tawook Lab on onnistunut lyhyessä ajassa voittamaan asiakkaidensa sydämet puolelleen. Syyrialaiseen katuruokaan keskittynyt ravintola kerää kehuja lähes kaikella tekemisellään aina autenttisista annoksista ystävälliseen palveluun.

Vuodesta 1997 saakka yhtä pitäneellä omistajapariskunnalla on suosion salaisuuteen eri näkymykset.

“Kaikki on vaimoni ansiota, hän rakastaa asiakkaita ja saa heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi. Jotkut asiakkaat tuovat hänelle lahjoja matkoiltaan, kuten hunajaa Thaimaasta, balsamicoa Italiasta….. Eräs asiakas toi kerran korillisen hedelmiä”, Kasem Alhallak kertoo ylpeänä vaimostaan, naisesta, jota hän on rakastanut 17-vuotiaasta saakka.

Jos vaimolta taas kysytään, pisteet Tawook Labin menestyksestä menevät puolestaan hänen miehelleen. (Aivan kuin juttelisi vastarakastuneiden kanssa.)

Tawook Labissa annokset ovat kuin taideteoksia.
Tawook Labissa annokset ovat kuin taideteoksia.

“Mieheni on luonut kaikki annokset itse, mikä tekee tästä paikasta erityisen. Kaikissa annoksissa on elementtejä syyrialaisista ruoista, mutta ne ovat saaneet ruokalistallemme uuden muodon.”

Vankka kokemus ravintola-alalta näkyy ja maistuu

Ravintolan pyörittäminen ei ole Alhallakille uutta puuhaa, sillä mies on työskennellyt ravintoloiden parissa kunnioitettavat 25 vuotta. Yksi sulka Tawook Labin omistajan hatussa on armenialaiseen ruokaan keskittynyt Lusin-ketju, jonka Lontoossa sijaitseva Lusin Mayfair -ravintola on nostettu sekä Michelin-oppaaseen että maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon.

Alhallakin pitkä kokemus fine dining -ravintoloiden parissa näkyy Tawook Labin annoksissa selkeästi; annosten värit ja makujen tasapaino ovat aivan omaa luokkaansa.

Popsicle Halloumi ja Kale & Medjool Salad edustavat Tawook Labin ruokaisia salaatteja.
Popsicle Halloumi ja Kale & Medjool Salad edustavat Tawook Labin ruokaisia salaatteja.

“Jokainen annos on tehty niin täydellisesti kuin pystyn. Tawook Labin tavoitteena on tarjota syyrialaista ruokaa oikealla tavalla valmistettuna”, Alhallak kertoo.,

Alhallak kertoo itse rakastavansa kaikkia luomia annoksiaan, mutta asiakkaiden keskuudessa erottuu muutama selkeä suosikki; Smoked Tawook ja Popsicle Halloumi.

Toimituksen huomio: Kolmea eri juustoa, ghee-voita sekä yrttejä sisältävät “halloumi-tikut” räjäyttävät tajuntasi!

Ruoan ilosanomaa Suomeen ja rajojen ulkopuolelle

Alhallakin kanssa ei tarvitse jutella kauaakaan, kun käy hyvin selväksi, että ruoka on miehelle todellinen intohimo.

“Päässäni on koko ajan ideoita uusista ruoista ja ravintoloista. Ne eivät lepää ikinä! Aivoni työskentelevät ympäri vuorokauden ja miettivät uusia annoksia, uusia ravintoloita ja uusia konsepteja", Alhallak kertoo.

Myös ajatus Tawook Labista sai alkunsa eräästä Alhallakin päähän pälkähtäneestä ideasta.

Pariskunnan poika auttaa vanhempiaan ravintolan pyörittämisessä.
Pariskunnan poika auttaa vanhempiaan ravintolan pyörittämisessä.

“Ihmiset kyselivät minulta usein, että mitä tawook ei oikein tarkoittaa. Tästä sain idea perustaa Tawook Laboratoryn - lyhyemmin Tawook Labin”, Alhallak kertoo ja lisää, että tawook tarkoittaa kanaa.

Miehen seuraavana tavoitteena on avata Helsinkiin uusi, express-tyylinen ravintola. Myös suunnitelmia laajentumisesta Tampereelle, Turkuun ja muihin Pohjoismaihin sekä uuden, makeisiin annoksiin keskittyneen konseptin avaamisesta on vireillä.

Jäämme siis jännityksellä odottamaan, mitä kaikkea hän oikein keksiikään!

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi