Tehtaankadulle aukeaa elokuussa uusi ravintola – tällainen on Fabrik

Ravintola Fabrik lupaa italialaista ja ranskalaista ruokaa kohtuuhinnoin.

Jukka Pasanen, Mathias Perini, Karolina Hannonen ja Pasi Ryhänen.
Jukka Pasanen, Mathias Perini, Karolina Hannonen ja Pasi Ryhänen.

Tehtaankadun ja Perämiehenkadun kulmaan on puuhattu jo kuukausia uutta ravintolaa. Ravintola saa nimekseen Fabrik, ja sen takana on joukko hyvän ruoan ja viinin ystäviä.

"Fabrikin ruokafilosofia perustuu italialaiseen ja ranskalaiseen keittiöön, meillä on kaikilla paljon taustaa siellä. Tämä on meidän kaikkien yhteinen unelma", kertoo Pasi Ryhänen, joka on ollut mukana erilaisissa ravintolaprojekteissa Italiassa ja Suomessa.

"Emme halua panna ravintolaa laatikkoon identifioitumalla tiettyyn konseptiin. Rento meininki, ei fine dining -fiilistä, hyvät raaka-aineet sekä Suomesta että suoraan Italiasta ja Ranskasta, kunnollisen kokoiset annokset ja siedettävä hintataso", Ryhänen kuvailee.

Fabrikin oli määrä avata ovensa jo kevättalvella, mutta kuten isoilla projekteilla on tapana, homma viivästyi hiukan. Ravintola aukeaa nyt vihdoin elokuussa, ja paikasta näyttää tulevan varsin tyylikäs. Liiketilan alkuperäinen lattia on kaivettu neljän kerroksen alta esiin ja huonekalut on tilattu salolaiselta Made by Choice -firmalta.

Tehtaankadulle tulee toinen sisäänkäynti.
Tehtaankadulle tulee toinen sisäänkäynti.

Huonekalut on tilattu salolaiselta yritykseltä.
Huonekalut on tilattu salolaiselta yritykseltä.

Ravintolan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa yli 70 ravintolaa rakentamassa ollut Jukka Pasanen.

"Ravintolan sisustus noudattaa samaa linjaa kuin ruoka: hyviä raaka-aineita, kotimaista käsityötä ja kestävää tekemistä", Pasanen sanoo. 

"Fabrik on olohuone, johon on helppo tulla ja jossa on ruoka kohdillaan. Täällä ihmiset saavat viihtyä, ja toivottavasti he haluavat tulla aina uudelleen ruoan ja fiiliksen vuoksi. Lista vaihtuu koko ajan, ettei tarvitse syödä joka kerta samaa ruokaa. Myös lapset ja koirat ovat erittäin tervetulleita, tästä tulee kaikkien ravintola", Pasanen sanoo.

Fabrikilaiset korostavat, etteivät halua ravintolasta liian kallista. Kun hintataso pidetään järkevänä, on paikkaan helppo tulla takaisin. Lounaan ja illallisen lisäksi listalle tulee myös pientä baariruokaa ja muutamia annoksia, joita on tarjolla koko päivän. Keittiömestarina toimii 15 vuotta Suomessa asunut, lukuisissa ravintoloissa työskennellyt ranskalaislähtöinen Mathias Perini.

"Kaikki tehdään keittiössä itse, ja vaikka ruoka on rentoa, käytämme fine dining -tekniikoita. Moni kaupunkilainen haluaa käydä syömässä ulkona myös viikolla ilman, että tarvitsisi tuhlata hirveästi rahaa. Ruoan pitää silti olla laadukasta", Perini sanoo.

"Edulliset hinnat ovat meille tärkeät. Mutta Fabrikiin voi myös tulla juhlimaan ja ostaa vähän kalliimman viinipullon, jos haluaa", muistuttaa Perinin kanssa keittiötä hoitava Karolina Hannonen

Keittiössä puuhastelee kokkien lisäksi oma leipuri ja suklaantekijä. 70-paikkaiseen Fabrikiin tulee myös terassi ja delimyymälä, josta voi ostaa ranskalaisia ja italialaisia tuotteita kuten juustoja ja lihoja mukaan. Ravintolan sisäänkäynti on tällä hetkellä Perämiehenkadun puolella, mutta Tehtaankadulle tulee lähiaikoina oma ovi. Emme malta odottaa!

Fabrik, Tehtaankatu 25 / Perämiehenkatu 3. Avataan elokuun aikana. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi