Tennispalatsin historiasta näyttely

Katso tunnistaisitko helsinkiläisen maamerkin vanhoista kuvista.

Kampin aluetta Fredrikinkadulta päin kuvattuna vuosina 1938-39. Tennispalatsia ympäröivät puurakennukset Kampintorilla ja taustalla ovat linja-autoasema, Maitokeskus ja Postitalo.
Kampin aluetta Fredrikinkadulta päin kuvattuna vuosina 1938-39. Tennispalatsia ympäröivät puurakennukset Kampintorilla ja taustalla ovat linja-autoasema, Maitokeskus ja Postitalo. Kuva: Helsingin Kaupunginmuseo

Tennispalatsin värikäs historia on koottu ensimmäistä kertaa Tennispalatsin historiaa -näyttelyksi, joka on esillä Tennispalatsin katutason tilassa Jaakonkadun ja Eteläisen Rautatiekadun kulmassa 13.7. asti.

Tennispalatsi valmistui alun perin kaksikerroksiseksi Autopalatsiksi vuonna 1937. Vuoden 1939 toukokuussa Automyynti Rengastalo Oy:n näyteikkunat näyttivät tältä.
Tennispalatsi valmistui alun perin kaksikerroksiseksi Autopalatsiksi vuonna 1937. Vuoden 1939 toukokuussa Automyynti Rengastalo Oy:n näyteikkunat näyttivät tältä. Kuva: V. Pietinen / Museovirasto

Helsingin taidemuseon tuottama näyttely kertoo valokuvin ja filmipätkin rakennuksen monimuotoisesta menneisyydestä vuosilta 1938–2005. Monipuolinen näyttelymateriaali kuvaa hyvin, kuinka alun perin Helsingin olympialaisten Autopalatsi-huoltorakennuksesta sukeutui vuosien varrella uudenlaiseksi kulttuuri- ja viihdekeskus Tennispalatsiksi 14 elokuvateatterillaan ja kahdella museollaan. Siinä välissä Tennispalatsi ehti myös toimia Suomen suurimpana sisätennishallina, jossa pelattiin muun muassa vuoden 1952 olympialaisten koripallon alku- ja välierät.

Näyttelyn kuvat ja filmimateriaalit näyttelyyn on kerätty muun muassa Arkkitehtuurimuseosta, Finnkinosta, Helsingin kaupunginmuseosta, Lehtikuvasta ja Urheilumuseosta. Katso lisää uutuusnäyttelyn parhaita paloja Cult24:stä.


CULT24

CULT24.FI on pääkaupunkiseudun kulttuurielämän uutis-, tiedotus- ja markkinointisivusto. CULT24 MAGAZINE on kuukausittain ilmestyvä kulttuurin ja viihteen ajankohtaislehti.

CULT24 on osa City Digital mediaperhettä, jossa itsenäiset mediat tuottavat sisältöjä kaupunkikulttuurista ja viihteestä.

Tutustu City Digitaliin!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi