Terassille Helsingissä: 18 kivaa terdeä ydinkeskustassa

Kasa keskustaterasseja, olkaa hyvät!

Kun mieli tekee virvoittavaa juomaa keskustassa aurinkoterassilla nauttien, ei tarvitse lähteä lähintä kadunkulmaa kauemmas. Kokosimme kourallisen keskustaterasseja ydinhengailun ystäville:

Aurinkoterassilla viihtyy pitkälle iltaan.
Aurinkoterassilla viihtyy pitkälle iltaan.

Erottajan Aurinkoterassi

Erottajan Aukio

Aurinkoterassi on totisesti yksi Helsingin kuumimmista terasseista, kahdestakin syystä: ensinnäkin terassille paistaa aurinko lähes koko päivän. Siksi terassilta löytyy ravintolan puolesta pari purkkia aurinkovoidetta niille, jotka eivät olisi uskoneet biitsinkaltaisten olosuhteiden mahdollisuutta Helsingin ydinkeskustassa! Toisekseen terassin iltahulina saattaa yltyä, noh, jos ei tanssiksi niin ainakin riemukkaaksi seurusteluksi. Hyvä tunnelma jatkuu täällä takuulla läpi illan.

AKAn terassilla on oma tiski.
AKAn terassilla on oma tiski.

AKA Oriental Gastrobar

Pohjoisesplanadi 41

Stockmannin kulmalla on yksi kaupungin aurinkoisimmista terasseista. AKA Oriental Gastrobar on itämainen katubaari, jossa viihtyy sekä syöden että juoden, ja varsinkin aurinkoisella terassilla. Arkisin lounasaikaan AKAssa voi rakentaa oman ramen-kulhon build your own ramen -lounaalla. Lounasajan ulkopuolella voi nautiskella vaikka kaveriporukalla aasialaisilla tapaksilla, kuten dumplingseilla, paahdetuilla vihanneksilla tai kanansiivillä. Juomapuolelta löytyy oluita, viinejä ja valikoima raikkaita cocktaileja.

Musiikkitalon terassilla valoa riittää.
Musiikkitalon terassilla valoa riittää.

Musiikkitalo

Mannerheimintie 13 A

Musiikkitalon terassilta löytyy niin katettuja kuin kattamattomia paikkoja: aurinkoa pääsee piiloon, tai sen alla voi nautiskella estoitta. Mökkiterassin menusta löytyy kotimaisia ja kesäisiä kevyitä ruokia, kuten sapaksia, lämpimiä leipiä ja kotimaisia räiskäleitä. Leppäsavustettu lohi, Päijänteen savumuikut, limppu ja suomalainen porkkanahummus kuulostavat pientä lounasruokaa etsivälle erinomaisen sopivilta. Juomapuolella on tarjolla muun muassa suomalaisten pienpanimoiden olutvaihtoehtoja sekä tietysti pirskahtelevaa kuohuvaa.

O'Learys on keskellä keskustan vilinää.
O'Learys on keskellä keskustan vilinää.

O'Learys Bakers

Mannerheimintie 12

O’Learys Bakers tarjoaa kahdessa kerroksessa monipuolista viihtymistä ruoasta juomaan ja pikkutuntien kovimpiin tanssihitteihin, suoraan Helsingin sydämessä. Sisustus mukailee jenkkityylisen urheilupubin perinnettä: seiniä kiertävät lukuisat esineet ja kuvat, jotka vievät asiakkaan bostonilaisten urheilujoukkueiden villiin maailmaan. Parikymmentä televisiota syöttää urheilunjanoisille tiukkoja matseja. Kattava ruokalista, raikkaat klassikkodrinkit ja mahdollisuus viihtyä isollakin porukalla ovat O’Learys Bakersin valtteja.

Auringonotto onnistuu myös ydinkeskustassa: Hard Rock Cafen terassilla.
Auringonotto onnistuu myös ydinkeskustassa: Hard Rock Cafen terassilla.

Hard Rock Cafe

Aleksanterinkatu 21

Hard Rock Cafen terassialue vetää kaupunkilaisia puoleensa keskeiselle sijainnille ydinkeskustassa. Terassilla saa tilata ruokaa myös ulos, sillä kaikki maistuu paremmalta auringossa. Keittiö tarjoilee klassista jenkkiläistä ruokaa höystettynä suomalaisilla mauilla. Viileää juomaa ja hyvää seuraa, Harley Davidsoneja, tribuuttikeikkoja, suklaajälkkäreitä — Hard Rock Cafe ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Asenteellista meininkiä löytyy viikon jokaisena päivänä.

Lasipalatsille kannattaa suunnata vaikka aamukahville.
Lasipalatsille kannattaa suunnata vaikka aamukahville.

Lasipalatsi

Mannerheimintie 22-24

Yhdessä Helsingin ikonisimmista rakennuksista sijaitsee klassikkokahvila, Café Lasipalatsi. Sen katuterassille kannattaa suunnata heti aamusta: silloin on auringonpaiste parhaimmillaan. Lähemmäs keskustaa ja monipuolisia liikenneyhteyksiä on vaikea päästä: ratikkakin pysähtyy oven eteen. Tänne on helppo sopia lounaspalaveri, kahvitreffit tai after work -tapaaminen. Lounaalla tarjolla on runsas buffetpöytä, josta saa kotiruokaa, salaattia tai keittolounaan. Aamiais- ja herkutteluhetkinä voi turvautua kahvilan oman leipurin loihtimiin leipiin, suolaisiin piirakoihin tai makeihin kakkuihin.

Kosmoksen terassilla on kulturelli tunnelma.
Kosmoksen terassilla on kulturelli tunnelma.

Kosmos

Kalevankatu 3

Jos helsinkiläiseltä kysytään neuvoa paikallisesta klassikkoravintolasta, antaa moni todennäköisesti vastaukseksi Kosmos. Jo vuonna 1924 avattu ravintola on herkullisen ruokansa, ystävällisen palvelunsa, pitkän ikänsä ja maineikkaan asiakaskuntansa ansiosta yksi kaupungin tunnetuimpia ravintoloita. Kosmoksen menusta on vuosien saatossa tullut helsinkiläisen ruoan malliesimerkki: ranskalainen keittotaito, joka yhdistyy venäläisiin ja ruotsalaisiin vaikutteisiin on stadilaista ruokakulttuuria parhaimmillaan. Mutta terassille voi pysähtyä myös pelkälle lasilliselle!

Tsekkaa myös nämä:

Kampissa on monta terassia, joihin ei ole mistään pitkä matka: tsekkaa Bruuveri, Rotterdam, Pub Ikkuna tai vaikka Henry's Pub, unohtamatta tietenkään Korttelin Bar Cónia kattojen yllä. Muista myös Lasipalatsin Café Java ja Sokoksen kattoterassi Loiste. Esplanadin puolella palvelee klassikkoravintola Teatterin terassi sekä sen sisäterde Stockmann Roof viereisen tavaratalon katolla. Sisäpihaterassille voi poiketa italialaisravintola Corsoon Korkeavuorenkadulla. Rautatieaseman nurkilla voi pysähtyä virkistäytymässä vaikkapa Pullman Summer Barissa tai Vltavassa.

Mikä on oma suosikkisi keskustan terasseista? Kerro se meille kommenteissa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi