The Pantryssa lounas on päivän tärkein ateria - laadukkaat lautasannokset tekevät siitä elämyksen

Ruoholahdessa sijaitseva The Pantry tarjoaa laadukkaan, viihtyisän ja ennen kaikkea maukkaan lounaselämyksen.

Kaupallinen yhteistyö

Kuva: The Pantry

The Pantry erottuu monista muista lounaspaikoista edukseen korkeatasoisilla lautasannoksillaan, jotka nousevat lautasille avokeittiössä asiakkaiden silmien edessä. Päivittäin tarjolla olevien liha-, kala- ja kasvisannosten hintaan sisältyy valmiiksi koottu lounassalaatti, ja aterian voi halutessaan päättää pienellä lisämaksulla Kaffa Roasteryn kahvilla tai Teehuoneen laatuteellä.

Lautasannosten tarjoilu on yksi niistä tietoisista valinnoista, joita ravintolassa on tehty ekologisuuden eteen - buffetpöydän hävikkiä kun ei tässä ravintolassa synny lainkaan. Viime lokakuussa avanneen ravintolan hävikki on ollut koko ajan lähes olematonta, sillä lounaalta yli jääneet annokset päätyvät myyntiin ResQ-sovelluksen kautta.

“Emme tee turhaan jätettä, vaan olemme kiinnittäneet huomiota ekologisuuteen kaikessa toiminnassamme aina pakkausmateriaaleja myöten”, The Pantryn ravintolapäällikkö Päivi Nykänen kertoo.

The Pantry tarjoilee lounaalla lähes fine dining -tasoisia lautasannoksia.
The Pantry tarjoilee lounaalla lähes fine dining -tasoisia lautasannoksia. Kuva: The Pantry

Vaikka lautasannoksina tarjoiltu lounas saattaakin aiheuttaa nälkäisimmille lounastajille epäilyksia, huolet voi heittää romukoppaan - nälkä lähtee taatustI! Siitä pitävät huolen sekä runsaat annokset että mahdollisuus santsikierrokselle.

“Jos vatsa ei tule täyteen, niin ruokaa saa aina hakea lisää.”

Vähän parempaa lounasta

Nollahävikin ansiosta The Pantry pystyy panostamaan siihen kaikkein tärkeimpään; lounaan laatuun. Ravintola pyrkii käyttämään lähiruokaa niin paljon kuin mahdollista, ja lisäksi lautasilta voi löytää lounaspaikoille harvinaisempia raaka-aineita, kuten ankanrintaa.

“Kaikki ruoat ja komponentit tehdään käsityönä aina kastikkeita myöten. Sloganimme on ‘ovet auki maailmaan’, ja ruokalistalta löytyykin päivittäin eri maanosista inspiroituneita ruokia. Emme kuitenkaan pyri kopioimaan alkuperäisiä reseptejä, vaan tarjoilemme maailman makuja omalla twistillämme”, Nykänen kertoo.

Keittiömestari Pekka Tuomisto  ja ravintolapäällikkö Päivi Nykänen toivottavat kaikki tervetulleiksi The Pantryyn.
Keittiömestari Pekka Tuomisto ja ravintolapäällikkö Päivi Nykänen toivottavat kaikki tervetulleiksi The Pantryyn. Kuva: The Pantry

Kahden kuukauden välein täysin uudistuvan ruokalistan punaisena lankana toimii numero kolme.

“Kolmonen on meidän tunnuslukumme; päivittäin tarjolla on kolme ruokaa kolmelta mantereelta, ja lautasella on aina kolme komponenttia”, Nykänen kertoo ja lisää persoonallisten astioiden tuovan oman lisänsä ruokailuelämykseen.

Vaikka The Pantryssa kaikki lounasvaihtoehdot ovat huippuluokkaa, Nykänen suosittelee kaikkia kokeilemaan runsaasti kehuja keränneitä kasvisannoksia, jotka saavat vannoutuneemmatkin lihanystävät puolelleen.

The Pantryn lounaalta löytyy päivittäin sekä liha-, kala- että kasvisvaihtoehto.
The Pantryn lounaalta löytyy päivittäin sekä liha-, kala- että kasvisvaihtoehto. Kuva: The Pantry

“Meillä on todella hyvätasoinen kasvisruoka, ja siitä on tullut paljon positiivista palautetta. Olen itsekin välillä hämmästynyt siitä, millaisia taikureita meillä on keittiössä.”

Viihtyisä ja turvallinen lounashetki jokaiselle

Päivän tärkeimpään ateriaan kuuluu oleellisena osana viihtyisyys, ja juuri tästä syystä ravintolasaliin onkin haluttu tuoda olohuonemaista henkeä. Oman osansa tunnelmaan tuo myös persoonallinen, rennolla otteella palveleva henkilökunta.

“Haluamme, että tänne on mukava tulla ja asiakkaat tuntevat itsensä tervetulleiksi. Meille saa aina tulla juttelemaan ja antamaan palautetta ja vinkkejä”, Nykänen kertoo ja lisää, että The Pantryyn ovat tervetulleita aivan kaikki, ja kahvilan puolelle voi saapua myös koirakaverin kanssa.

Ison avokeittiön ansiosta asiakkaat pääsevät seuraamaan lounaan valmistumista.
Ison avokeittiön ansiosta asiakkaat pääsevät seuraamaan lounaan valmistumista. Kuva: The Pantry

Myös asiakkaiden turvallisuus on tärkeässä roolissa, ja siihen on panostettu The Pantryssa erityisellä huolellisuudella.

“Turvallisuus on ollut meille ensiarvoisen tärkeä asia jo ihan suunnitteluvaiheesta alkaen. Ravintolan itsepalvelukassojen avulla minimoimme kosketuskontaktia asiakkaan ja henkilökunnan välillä. Lisäksi ravintolan ovenkahvat ja itsepalvelukassojen näytöt on suojattu antimikrobisilla kalvoilla ja käsidesia on tarjolla ympäri ravintolaa”, Share Companyn markkinointivastaava Elias Johansson kertoo.

Itsepalvelukassa on sekä turvallisuutta lisäävä että lounaan tilausta nopeuttava tekijä.
Itsepalvelukassa on sekä turvallisuutta lisäävä että lounaan tilausta nopeuttava tekijä. Kuva: The Pantry

Tarjoamalla käsityönä tehtyjä lautasannoksia, The Pantry ei ainoastaan vähennä ruokahävikkiä, vaan myös takaa turvallisen ravintolakokemuksen. Kontaktit muiden asiakkaiden kanssa vähenevät, kun ruoka noudetaan suoraan avokeittiöstä.

Jos paikan päälle saapuminen kuitenkin jostain syystä mietityttää tai kiireinen aikataulu estää lounastauon, hätä ei ole tämän näköinen, sillä Wolt kuljettaa The Pantryn lounaita niin kotiin kuin toimistoille. Tämä vinkkinä myös niille, jotka miettivät vaihtoehtoja kokouslounaiksi.

Vaikka lounas on ykkönen, The Pantry ei ole pelkkä lounaspaikka, vaan saman katon alta löytyy myös pidemmillä aukioloajoilla varustettu kahvila, The Pantry Coffee & Wine. Kahvilaan voi lähteä nauttimaan niin paikan päällä tehdyistä täytetyistä leivistä ja smoothieista, salaattibuffetista, patisserie Teemu Auran leivonnaisista kuin ihanista kahveista ja laadukkaista juomista.

The Pantry Coffee & Wine tarjoaa niin vitriinituotteita, salaattiaterioita kuin kuumia ja kylmiä juomia.
The Pantry Coffee & Wine tarjoaa niin vitriinituotteita, salaattiaterioita kuin kuumia ja kylmiä juomia. Kuva: The Pantry

“Kahvilapuoli terasseineen on erinomainen kohde esimerkiksi etätyöskentelyyn”, Johansson vinkkaa.

The Pantryn suosittu brunssi tekee paluun

Lokakuussa paluun tekee myös kesätauolla ollut The Pantryn suosittu lauantaibrunssi, joka starttaa Bites ’n’ Bubbles  -teemalla. Kerran kuussa järjestettävä brunssi ei ole mikä tahansa aamupala, vaan kokonaisvaltainen elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea itse.

“Brunsseilla ei tarjoilla vaan ruokaa, vaan teema näkyy niin musiikissa kuin somisteissa. Olemme halunneet todella panostaa brunssin elämyksellisyyteen, ja se erottaa meidät monista muista paikoista”, Nykänen kertoo.

The Pantryn supersuosittu brunssi starttaa lokakuussa.
The Pantryn supersuosittu brunssi starttaa lokakuussa. Kuva: The Pantry

Tänä syksynä brunssien konseptia on uudistettu, ja yhdessä oleminen näyttelee brunsseilla yhä vahvempaa roolia. Brunssilla nautitaan alkuruoiksi pöytiintarjoiltuja jaettavia annoksia, joilla rento ruokailuhetki on mukava aloittaa. Pääruoat noudetaan lounaalta tuttuun tapaan kokeilta avokeittiöstä, ja brunssin päättää makea buffetpöytä.

Brunssin kylkeen voi halutessaan ostaa myös juomapaketin, joka sisältää pohjattoman määrän Proseccoa. Tarjolla on myös alkoholiton juomapaketti.

Brunssin kylkeen on mahdollista ostaa Bottomless Prosecco -juomapaketti.
Brunssin kylkeen on mahdollista ostaa Bottomless Prosecco -juomapaketti. Kuva: The Pantry

Syksyn ensimmäinen brunssi katetaan pöytiin 9.10. kahdessa kattauksessa. Luvassa on hyvän ruoan, juoman ja iloisen tunnelman lisäksi myös erityistä ohjelmaa.

“Syksyn ensimmäiselle brunssille on tulossa DJ soittamaan musiikkia. Nyt kun avataan, räväytetään oikein kunnolla”, Nykänen iloitsee tulevasta.

The Pantry tarjoaa lounasta päivittäin klo 11-13.30. The Pantry Coffee & Wine palvelee asiakkaita arkisin klo 9-16. Seuraava lauantaibrunssi Bites ’n’ Bubbles katetaan 9.10. Klo 12 & 15.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi