Tiedekokemuksia ruokaillessa – Huippuvuoden tehnyt Heureka avaa uuden tiederavintolan

Tiedekeskus kasvatti kävijämääriään neljänneksen.

Kuva: Wille Nyyssönen / Heureka

Tiedekeskus Heurekassa Vantaan Tikkurilassa vieraili vuoden 2017 aikana kaikkiaan 275 695 kävijää. Kasvua edellisvuoden kävijämäärään verrattuna oli yli 25 %. Tammikuussa 2017 avattiin uudistunut ja laajentunut Heureka, joka houkutteli yleisöä aiempia vuosia paremmin. Sekä pinta-alaltaan että tarjonnaltaan laajentuneeseen Heurekaan yleisöä houkutteli mm. maailmankuulu Eläinten Body Worlds -näyttely, joka oli esillä 28.1.–29.10.2017. Myös marraskuussa avattu tulevaisuusaiheinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely kiinnosti laajasti kävijöitä loppuvuonna. Tulevaisuusnäyttely on Heurekassa esillä vielä koko tämän vuoden.

”Uudistuneen Heurekan avaaminen oli suuri virstanpylväs vuonna 2017. Se merkitsi astumista uuteen aikakauteen ja ajatteluun. Esimerkkinä tästä on uusi Ideaverstas, jossa tiedekeskuksen kokijoista tulee tekijöitä. Ideaverstaassa keksitään ja rakennetaan luovia ratkaisuja erilaisiin haasteisiin”, Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu toteaa.

Heureka jatkaa uudistumista myös vuonna 2018. Tiedekeskuksen ravintolaa remontoidaan parhaillaan ja 29. tammikuuta se avataan täysin uudistuneena. Heurekan ravintolasta tulee Suomen ensimmäinen Tiederavintola, jossa voi kokea elämyksiä ja saada oivalluksia myös ruokaillessaan. Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia ja tiedeohjelmia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu suosituimpien vapaa-ajankeskuksen joukkoon Suomessa.

Heurekan kävijöistä valtaosa on perheitä ja ryhmiä, jotka vierailevat tiedekeskuksessa vapaa-ajallaan. Lähes 20 % kävijöistä on koulu- ja oppilaitosryhmiä, joiden vierailut ajoittuvat arkipäiviin. Heureka kiinnostaa myös ulkomaisia turisteja, joita kävijöistä on noin 10–15 %. Heureka avattiin yleisölle vuoden 1989 huhtikuussa. Siitä asti laskettuna Heurekan näyttelyitä on nähnyt Heurekassa kaikkiaan yli 8 miljoonaa kävijää. Kun lasketaan tuohon summaan mukaan vielä Heurekan näyttelyitä muualla maailmassa nähneet, nousee kokonaisyleisömäärä noin 27 miljoonan.  

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi