Turku saa oman Altaan – Tältä näyttää tuleva jokikylpylä Kaarna

Uusi kylpylä on suunniteltu istumaan Turun upeaan jokimiljööhön.

Turku saa oman Allas Sea Poolin vastineensa pian, kun Allastakin pyörittävä Töölö Urban voitti kilpailun liikepaikanluovutuksesta ja alkaa nyt toteuttaa Kaarna-nimistä jokikylpylää Aurajoen varteen.

Kaarnasta tulee Turun historialliseen jokimaiseen istuva kylpylä, joka Allas Sea Poolin tapaan yhdistää kylpyläkokemukseen kaupunkikulttuuria. Turussa omaleimaisuutta tuo alueen saaristolaiskulttuuri, joka pyritään huomiomaan myös uudessa kylpylässä.

Töölö Urbanin projektipäällikkö Valtteri Vuorio sanoi Ilta-Sanomille, että tavoitteena on päästä rakentamaan kylpylää vuonna 2020 ja että se valmistuu arviolta vuoden rakentamisen jälkeen.

Wäinö Aaltosen museon edustalle, Myllysillan ja Aurasillan väliin suunnitellun kylpylän voittajaehdotuksesta vastaa arkkitehtitoimisto OOPEAA. Jokikylpylässä on kolme uima-allasta, joista yksi on matkauintiin, toinen lapsille ja kolmas meriveden lämpöiseen uintiin. Saunominen ja saunakulttuuri on keskeinen osa kylpylätoimintaa.

Jokikylpylässä voi myös harrastaa joogaa ja vastaavia lempeitä liikuntalajeja, lisäksi kylpyläkäyntiin voi yhdistää ravintolassa tai kahvilassa käynnin. Yrityksille on suunnattu kokous ja tapahtumapalveluita. Pitkät aukioloajat ja ympärivuotisuus mahdollistavat monipuolisen käytön.

Turkulaiselle kaupunkikulttuurille on erityisesti huomioitu esitystilat, jotka mahdollistavat kulttuurista nauttimisen ilman pääsymaksuja.

”Suunnitelmamme tarjoaa ympärivuotisen ja elämyksellisen alustan monipuoliselle kaupunkikulttuurille liikuntapalveluista esittäviin taiteisiin. Sijainti keskeisten kulttuurilaitosten kupeessa tarjoaa mahdollisuuden kulttuuriohjelmaan osallistumiseen matalalla kynnyksellä. Arkkitehtuurikumppanimme OOPEAAn kanssa kiinnitimme erityistä huomiota suunnitelman sovittamiseen Aurajoen urbaaniin jokimaisemaan”, sanoo Petteri Lautso, Töölö Urbanin hankekehitysjohtaja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi