Turkuun kilpailija Heselle

Ympäri Suomea avattiin viime vuoden aikana useita hampurilaispaikkoja nimihirviön 55 Burger, Cola, Fries alla.

Fiftyfiven Double Decker muistuttaa erehdyttävästi erään toisen tunnetun ketjun hampurilaista.
Fiftyfiven Double Decker muistuttaa erehdyttävästi erään toisen tunnetun ketjun hampurilaista.

Kilpailija Heselle

Ympäri Suomea avattiin viime vuoden aikana useita hampurilaispaikkoja nimihirviön 55 Burger, Cola, Fries alla. Ketjun konsepti vie suomalaiset aitojen jenkkipurilaisten maailmaan. Turun toistaiseksi ainoa Fiftyfive toimii Hämeentien Kotipizzan yhteydessä. Yritys kehuu tarjoavansa hampurilaiset sellaisina kuin on alun perin tarkoitettu: pihvit mehukkaina ja avoparilalla paistettuina. Tarjolla on seitsemän erilaista hampurilaista ja ateriaa. Annoksia voi tuunata muun muassa extrapihvillä ja neljällä eri dipillä.
55 Burger, Cola, Fries, Hämeentie 20

Vuoden kokkia etsimässä

Kokkien suomenmestaruuskilpailuissa etsitään taas Vuoden kokkia. Turkulaista gastronomiaa kisoissa edustaa Pinellan Erik Mansikka, joka on osallistunut kisoihin jo kolmena edellisenä vuotena ja pääsi vuonna 2011 finaaliin asti.

Rokkia ja ruokaa

Klubi tekee uuden aluevaltauksen lanseeraamalla rock-brunssin. Kävijät saavat valita joko liha- tai vegelautasen ja höystää annoksensa runsailla lisukkeilla. Brunssi järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina.
Klubi, Humalistonkatu 8 A, 12/10 e (opisk.)

Pisara teekulttuuria

Aninkaistenmäkeen on avattu kiinalainen teehuone Jadepisara. Ravintolassa järjestetään kuukausittain teetapaamisia maisteluiden merkeissä. Lisäksi Jadepisaralla on oma verkkokauppa, josta voi tilata eri teelaatujen lisäksi muun muassa teeastioita ja erilaisia apuvälineitä.
Jadepisara, Aninkaistenkatu 10, http://www.jadepisara.fi

Asia on pihvi

Sevillassa vietetään pihviviikkoja helmi–maaliskuun ajan. Menusta voi valita vaikkapa marmoroitua härän ulkofileetä valkosipulikastikkeella tai aurajuustovoilla tai porsaan ulkofileetä kermaisella herkkutattikastikkeella. Aterian kruunaa tietysti espanjalainen punaviini.
Sevilla, Eerikinkatu 23

Pure eettistä härkä

Italialainen ravintola Aurora on uusinut ruokalistaansa alkavan kevään kunniaksi. Uudelta listalta kannattaa maistella vaikkapa huhtasienirisottoa tai vastuullisesti kasvatettua kotimaista pihvihärkää. Ennen lähtöä voi vielä hankkia tuliaiset Auroran omasta herkkukaupasta.
Ravintola Aurora, Linnankatu 32

Fiilistele fiinisti

Ravintola Roccassa pääsee lauantai-iltaisin tunnelmoimaan aina pikkutunneille asti. RLaunch-illoissa yhdistyvät dj-musiikin fiilistely ja fine dining. Sunnuntaina samaan paikkaan voi palata nauttimaan maistuvasta pihvibrunssista. 18,50 eurolla saa buffetpöydästä kokin leikkaamaa härkää, possua ja kanaa sekä vihanneksia ja jälkiruokaa.
Rocca, Linnankatu 3 A

Hedelmähuikka lennosta

Turun uudistunut Centrum aukesi marraskuussa, ja samalla aukesi myös take away -deli Lilin. Kahvilasta saa mukaansa kaikenlaista pikkusuolaista ja tietysti kahvia, mutta paikan päällä valmistetaan myös erilaisia terveellisiä tuoremehuja, smoothieita ja fruitieita.
Lilin, Kristiinankatu 8

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi