Turun ravintola Roster avataan vapuksi

Roster Turku jatkaa helsinkiläisen isoveljensä jalanjäljissä.

Maaherran Makasiiniin Turun Tuomikirkon naapurissa avautuu huhtikuun lopussa Roster Turku. Se on helsinkiläisen sisarravintolnsa kaltainen.

”Tämä on mun ja tiimin näköinen ravintola ja baari”, sanoo Kari Aihinen, mies joka on tv:stäkin tuttu kokki, ravintoloitsija ja turkulainen. 

”Rosterin erikoisuuksia ovat mm. ravintolan avokeittiön tuntumaan sijoittuvat Chef Table -pöydät, joissa keittiötiimin työn seuraaminen on osa illalliskokemusta. Roster Share on kuuden ruokalajin jaettavia alkuruokia ja lautasannoksia yhdistävä menukokonaisuus. Se on läpileikkaus meidän keittiöfilosofiasta. Sunnuntaisin meillä on Sunday Roast: Rento iltapäivä koko perheen ja ystävien sekä Rosterin ruokien parissa”, kertoo Aihinen.

Viiniä Rosterissa saa valita 80 viinin listalta laseittain tai karahveissa.

”Huippuviinejäkin saa laseittain. Ravintolan alakerrasta meillä löytyy myös Cocktail Bar Lounge”, sanoo Rosterissa toisena ravintoloitsijana toimiva Paul Hickman.

Roster on kansainvälinen ravintola, joka ei sitoudu yhteen tyyliin tai maahan. Listalla on annoksia, joita ihmiset voivat halutessaan jakaa, ja joita he haluavat tulla syömään yhä uudelleen. Ravintolan tunnelmasta tulee rento. ”

Meillä muodollisuudet jää narikkaan, mutta ruoasta ei tingitä. Ravintolan nimi viittaa ammattilaiskokoonpanoon, eli Rosteriin joka tähän on koottu sekä siihen mitä keittiön repertuaarista löytyy”, kuvailee Aihinen.

Ravintolaan tulee kaikkiaan sata asiakaspaikkaa kahteen kerrokseen. Kesällä Roster Turkuun avataan kaksi terassia, joista toinen sijoittuu makasiinin sisäpihalle ja toinen Tuomiokirkon puolelle. Henkilökuntaa rekrytoidaan parhaillaan, ja Roster Turku avaa ovensa vappuviikolla. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi