TV:stäkin tuttu leipuri avaa hapanjuuripizzerian yllättävään paikkaan: "Uusi kiinnostava ilmiö"

K-Supermarket Lippulaiva saa maaliskuun viimeinen päivä oman pizzerian.

Kuva: Joonas Ojala
  • Mikä: Pizzeria kaupan sisällä
  • Missä: K-Supermarket Lippulaiva
  • Mitä: Hapan juuripizzaa pientuottajien raaka-aineista

Maaliskuun viimeinen päivä Espoo saa uuden mielenkiintoisen ravintolatulokkaan, kun K-Supermarket Lippulaivan uusi hapanjuuripizzeria avaa ovensa. Uutuuden taustalla on monelle tuttu Story-ketju, jonka yrittäjä Markus Hurskainen tunnetaan paitsi innokkaana leipurina, myös Koko Suomi Leipoo -ohjelman tuomarina. 

Pizzerian avaaminen kaupan sisälle on suunniteltu valinta.

Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja ravintola Storyn välillä oli luontevaa, sillä toimijoita yhdistää halu tukea pientuottajia. Kuvassa Markus Hurskainen (vas.), Juuso Österrman, Hanna Riihimäki ja Heidi Mannila.
Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja ravintola Storyn välillä oli luontevaa, sillä toimijoita yhdistää halu tukea pientuottajia. Kuvassa Markus Hurskainen (vas.), Juuso Österrman, Hanna Riihimäki ja Heidi Mannila.

“Ravintolat kauppojen sisällä on uusi kiinnostava ilmiö, ja on mahtavaa lähteä tähän mukaan ensimmäisten joukossa! Storylle on ominaista kokeilla erilaisia liiketoimintamalleja ja juuri tällaiset yhteistyöt ovat meille luontainen tapa toimia. Hapanjuuripizzeriamme CoolHeadin taproomilla Viikissä on ollut todella onnistunut yhteistyö ja odotamme samaa Lippulaivalta!”, kertoo Storyn Head of Concept Hanna Riihimäki.

Pientuottajien raaka-aineet keskiössä

Hapanjuuripizzat on tehty alusta alkaen kotimaisiin Krannin Tilan luomu 00-pizzajauhoihin, jotka ovat ensimmäiset kotimaiset 00-pizzajauhot. Pizzojen tomaattikastike tehdäään hävikkitomaateista Jävla Sås Bolagilla Imatralla Storyn omalla reseptillä.

Hapanjuureen leivottuja pizzoja kohotetaan aina vähintään 48 tuntia, ja myös muut täytteet ananasta lukuunottamatta ovat kotimaisia.

“Pizzajuusto vaihtuu vihdoin kotimaiseksi, kun vuoden kestänyt kehitysprojekti Kuusamon juuston kanssa saadaan päätökseen. Kotimainen pizzajuusto on ollut haaveeni jo useamman vuoden, joten mahtavaa, että saatiin vihdoin yhteistyössä sellainen kehitettyä. Yhteistyö pienten toimittajien kanssa on meille tärkeää”, Storyn yrittäjä ja innovaattori Markus Hurskainen kertoo.

Pizzat leivotaan kotimaisiin Krannin tilan luomu 00-jauhoihin ja tomaattikastike tehdään hävikkitomaatteihin Storyn omalla reseptillä Jävla Sås Bolagilla Imatralla.
Pizzat leivotaan kotimaisiin Krannin tilan luomu 00-jauhoihin ja tomaattikastike tehdään hävikkitomaatteihin Storyn omalla reseptillä Jävla Sås Bolagilla Imatralla. Kuva: Joonas Ojala

Yhteistyö K-Supermarket Lippulaivan ja kauppiaiden Juuso Österman ja Heidi Mannila kanssa tuntui heti luontevalta, sillä pientuottajien esiinnostaminen on myös K-Supermarketin kauppiaille tärkeää. K-Supermarket Lippulaiva on jatkossa varsin mielenkiintoinen ruokakohde, joka jokaisen ruokadiggarin kannattaa painaa mieliin.

”Uudessa K-Supermarketissa kehitämme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Storyn hapanjuuripizzerian lisäksi uuteen kauppaan tulee muun muassa paikallinen Maxin Kala sekä juomaosastolta tulee löytymään kattava valikoima espoolaisia pienpanimoita. Tulemme myös satsaamaan kaupassa tehtäviin ruokiin, joilla helpotetaan arkea. Luvassa on muun muassa oma Leipomo Juuri sekä sushipiste, johon tuodaan Japanista saakka aitoa sushiriisiä. Haluamme myös tuoda jotain täysin uutta kauppaan ja paikan päällä valmistettuihin ruokiin, kun avaamme pastapisteen keskelle kauppaa."

Kortteliravintola Story avaa hapanjuuripizzerian K-Supermarket Lippulaivaan 31.3.

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi