
Gin & Tonic keksittiin alun perin malarian ehkäisyyn, mutta nykyään sillä torjutaan lähinnä huonoa päivää.
Vaikka tämä klassikkodrinkki on nykyään suositumpi kuin koskaan ennen, Caorunn Ginin brändipäällikkö Sarah McDonald väittää Daily Mail -sivustolla, että suurin osa meistä on tehnyt sen aina väärin.
Siis mitä ihmettä?
Omena on uusi sitruuna
Asiantuntijan mukaan moni meistä turvautuu Gin & Tonicia tehdessään automaattisesti sitruunaan tai limeen, vaikka ne eivät hänen mukaansa tuo esiin ginin parhaita puolia.
McDonald suositteleekin kokeilemaan punaista omenaa, joka nostaa juoman raikkauden uudelle tasolle. Hänen mukaansa esimerkiksi makean raikas Pink Lady -omena toimii juomassa erinomaisesti.
Lisäksi tämän omenan hyvä puoli on, että sitä löytyy helposti monista ruokakaupoista.

Jääpalojen kohdalla koko ratkaisee
Vaikka isot ja näyttävät ginigobletit ovat suosittuja ravintoloissa, McDonald neuvoo tarjoilemaan juoman korkeasta lasista. Näin juoma pysyy viileänä ja tonic säilyttää kuplansa paremmin.
Täydellinen yhdistelmä hänen mukaansa syntyy, kun lasiin kaataa noin 45 millilitraa giniä, lisää reilusti jäitä, hyvänlaatuista tonicia ja lopuksi punaisen omenan viipaleen. Voila!

Gini pakkaseen, ei jääkaappiin
McDonald vinkkaa myös, että ginipullo kannattaa säilyttää jääkaapin sijaan mieluummin pakastimessa. Näin juomasta tulee samettisen pehmeä ja täyteläinen.
Myöskään ei ole täysin yhdentekevää, millaisia jäitä lasiin pistää. Ainakin tässä asiassa koolla on siis väliä! Parhaat tulokset saa keskikokoisilla jääpaloilla, kun taas murskattu jää sulaa liian nopeasti ja vetistää juoman.
Klassikkojuoma uudelle tasolle
McDonald muistuttaa, että koristelu ei ole pelkkää visuaalista viimeistelyä vaan olennainen osa juoman makua. Hän suosittelee mittaamaan ainekset tarkasti, eli yksi osa giniä ja kaksi tai kolme osaa tonicia, sekä jäähdyttämään lasin etukäteen.
Näillä pienillä muutoksilla klassinen Gin & Tonic nousee aivan uudelle tasolle. Aiotko kokeilla?
Lähde: DailyMail