Urban style: karpalolakua ja aromipyssy

Nyt syödään karpalolakua, ammutaan savuaromia pyssyllä ja tehdään kahvia vakuumikeittimellä.

Kuva: Johan Bülow
Kuva: Anthropologie

Tanskalaiset tyylilakut

23-vuotias tanskalainen Johan Bülow otti 140 000 euron lainan ja ryhtyi karkkitehtailijaksi. Onneksi ryhtyi. Ihanaa LAKRIDS by Johan Bülow -lakua saa makeana ja suolaisena sekä muun muassa chilillä ja karpalolla maustettuna. Jauhe ja siirappi toimivat leivonnassa. Karkkeja saa muun muassa Stockmannilta, Skannon liikkeistä ja Cafe Ekbergiltä.

Essut ojoon

Ruuanlaitto alkaa ihmeellisesti kiinnostaa, kun sitä varten saa vetää päälleen supertyylikkään essun. Suomessa ne ovat kiven alla, mutta Briteissä asia on toisin. Anthropologien supertyylikkäitä essuja ei tarvitse riisua ennen vieraiden tuloa. Hinnat alkavat noin 35 eurosta.

http://www.anthropologie.eu

Kansallismieliset astiat

Kuva: Arabia

Iittalan Sarjaton-astioiden takana on Suomi-designin huippunimiä, kuten Harri Koskinen, Samu-Jussi Koski, Henna-Mari Asunta, Aleksi Kuokka sekä Jopsu ja Timo Ramun muodostama työpari Musuta. Kansanperinteestä ammentavan 26-osaisesta sarjasta Cityn toimitus fanittaa Kosken ja Asunnan laatimaa Tikkiä sekä Musutan Metsää.

Uusi suklaa

Eat&Joy on alkanut valmistaa suklaata. Sopimustilalta Madagaskarilta saapuvat pavut saavat kaverikseen vain palmusokeria. 72-prosenttisen suklaan hedelmäinen maku jakoi toimituksen: puolet rakasti sitä, toisten mielestä suklaa "maistuu vehkeeltä". Ensimmäinen puolikas haluaisi maistaa kyseistä vehjettä.

Kuva: W. W. Norton & Company

Eat&Joyn suklaalevy 70 g, 10 e.

Likainen totuus oliiviöljystä

Puolet markkinoilla olevasta oliiviöljystä on huijausta, väittää tietokirjailija ja journalisti Tom Mueller. Perusteellisessa kirjassa ja sen nettisivuilla annetaan ohjeet huonolaatuisten öljyjen paljastamiseen.

Tom Mueller: Extra Virginity – The Sublime and Scandalous World of Olive Oil, http://www.truthinoliveoil.com

Sitrus-spray

Espanjalainen Lékué valmistaa erilaisia keittiövälineitä, joita myydään ympäri maailman. Yksi hauskimmista uutuustuotteista on Sitrus-spray, jonka avulla hedelmämehua voi suihkuttaa ruokiin tai juomiin suoraan sitrushedelmästä.

Kuva: Northwest Glass Designs

Setti sisältää kaksi sprayta: isompi on tarkoitettu esimerkiksi sitruunoille, appelsiineille ja greipeille ja pienempi esimerkiksi limeteille ja mandariineille. Spraysettiä voi ostaa Lékuén omasta verkkokaupasta tai osoitteessa http://www.mastermarkbrands.fi.

Lékuén tuotteiden jälleenmyyjiä ovat muun muassa Stockmann, Anttila ja Sokos.

Kahvia 1930-luvun malliin

Kemianluokan laitteistoa muistuttavat vakuumikahvinkeittimet elivät kultakauttaan 1930-luvulla, mutta kahvinystävät ovat löytäneet vempeleen uudelleen. Vesi menee alaosaan, kahvi yläosaan. Alapuolta lämmitetään liekillä, jolloin vesi nousee. Liekki pois, ja valmis kahvi valuu suodattimen läpi alas. Tuloksena raikasta ja aromikasta kahvia.

Yama Tabletop Siphon -kahvinkeitin noin 50 e. http://www.northwestglass.com

Kuva: Polyscience Culinary
Kuva: AMT

Savupyssy

Kerrostaloasunnossa on hankala savustaa, ja aromilisät ovat jotenkin kuppaisia. Avuksi tulee savupyssy. Pyssy ladataan puupurulla, ja kun puru kytee, savua ammutaan ruokaan. Helpointa on panna annos muovipussiin, ampua savut perään ja odottaa. Omena- ja hikkoripuun purut antavat omanlaisensa aromin.

Käsisavustin 99 e, Chez Marius.

Skumppaa tyylillä

Newyorkilainen suunnittelija Alissia Melka-Teichroew tylsistyi tavallisiin samppanjalaseihin. Tulos: InsideOut-lasit, joissa on tyyliä ja ripaus huumoria.

50 e/2 kpl, http://www.connox.com


Juttu on julkaistu City-lehden ravintolanumerossa lokakuussa 2012.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi