Uunisaaren ravintola uudistuu: Ugniin tulee savustamo

Ravintola Ugnin virallisia avajaisia juhlitaan uudenvuodenaattona - mutta ovet ovat avoinna jo ensi viikonlopusta alkaen.

Kuva: Ravintola Uunisaari / Facebook

Uunisaaren ravintola uudistuu. Skiffer-ravintoloista tuttu Peruna & Co teki kesällä Uunisaaren kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Ugn-ravintolan ruoka tulee pyörimään vahvasti piensavustamon ympärillä. 

Ravintolan sisätilat on remontoitu ja sisustettu uudelleen. Ruokakonseptin sydämen muodostava, puulla toimiva perinteinen piensavustamo valmistuu vuodenvaihteessa. Ravintola Ugn tulee erikoistumaan suomalaisesta luonnosta ja merestä ammentavaan ruokatuotteeseen, joka saa makunsa klassisista savustusmenetelmistä. Saaren omassa savustamossa valmistuvat niin pihvit ja palvilihat kuin kokonaiset kalat ja kasviksetkin. Ugnin ruokalista tulee savustamon tarjonnan ohella muodostumaan muista helposti lähestyttävistä ja suomalaisille tutuista makuyhdistelmistä.

Ugn tulee olemaan talvikaudella auki lauantait ja sunnuntait (ensi viikonlopusta alkaen), ja kesäkaudella päivittäin. Talvikaudella Uunisaareen pääsee 15. marraskuuta avautuvaa siltaa myöten. Tammikuun aikana ravintolassa lanseerataan myös livemusikkiin pohjaava perjantaiklubi, jolloin ravintola on auki perjantaista sunnuntaihin. Kesäkausi alkaa toukokuun puolivälissä, jolloin saareen pääsee perinteisesti jatkuvasti liikennöivällä lautalla. Uunisaaren tilausravintola-, kokous- ja saunapalvelut jatkavat ennallaan läpi vuoden.

Uuden ravintola Ugnin avajaiset pidetään uudenvuodenaattona. Uudenvuoden illallispaketit myydään juhlasalin puolelle ja ravintolapuoli Ugn on aattona auki myös ilman varauksia tarjoillen pikkusuolaista ja juotavaa. Ugnin uudenvuodenjuhlissa kuullaan livemusiikkia ja vuoden vaihtuessa saarella järjestetään ilotulitus.

Ennen virallisia avajaisia Ugnissa järjestetään kaikille avoimet joulumarkkinat 10.-11. joulukuuta. Tuolloin paikalliset design-tuotteiden ja käsitöiden taitajat myyvät joululahjoiksi sopivia tuotteita ja yleisöllä on myös mahdollisuus nauttia uuden ravintolan antimista.

Ravintola Ugn, Uunisaari. Avoinna talvella la-su 10-16, marraskuussa tiistaisin after work -glögit kello 17-20. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi