Uunisaari: kaikkien kaupunkilaisten saari

Parin minuutin lauttamatkan päässä Kauppatorilta avautuu rauhallinen kesämaailma.

Parin minuutin venematkan päässä Kaivopuiston rannan Kompassitorilta oleva Uunisaari on kuin toinen maailma. Heti laiturilta saareen astuessa avautuu suloinen terassipuutarha riippumattoineen ja keinuineen. Tänne ei tunnu arki tai kaupungin hälinä ulottuvan.

“Meillä on rento meininki. Riippumattoon voi tulla makaamaan, vaikkei olisi asiakas. Palvelemme myös uimarannan kävijöitä, jos iskee jano kesken uinnin”, sanoo Harri Poikolainen, Uunisaaren ravntola Ugnin ravintolapäällikkö.

Vuodenvaihteessa avattu uunisaaren uudistettu ravintola Ugn oli talvikaudella käytössä viikonloppuisin ja yksityistilaisuuksiin. Juhannuksena se avasi ovensa kaikille kävijöille, ja toimii kaikkien kaupunkilaisten terassina kesäkauden aikana päivittäin kello 11-20. Ugn on auki koulujen alkuun asti, 13. elokuuta.

Ravintolassa on miellyttävän suppea kesälista, jonka hinnat ovat kohtuulliset. Listalla on vain muutama annos, mutta runsaasti lisukkeita ja snackeja juomien kylkeen. Pihapiirissä on runsaasti pöytiä ja tuoleja (ja lisäksi ne ihanat riippumatot), jotta kaikille löytyy sopiva istmapaikka. Ja jos sattuu tulemaan liian kuuma, välillä voi pulahtaa vaikka veteen.

Terassilla maistuu vaikka samppanja, jota Ugnissa myydään melko kohtuulliseen hintaan euro per senttilitra. Myönnettäköön, että saaressa tulee kovaa, mutta sehän kuuluu merimeininkiin. Sitä paitsi mikään ei ole pysyvää. Ei ainakaan tuuli. 

“Haluamme, että Uunisaari on kaikkien kaupunkilaisten oma pikku saari. Tänne kaikki ovat tervetulleita”, Poikolainen kertoo.

Ugn, Uunisaari. Yhteysalus Kompassitorilta kulkee päivittäin klo 10-20. Sen voi kutsua nostamalla lipun laiturilla pystyyn. Edestakainen hinta 4 euroa. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi