Uusia ravintoloita ja hotelleja suunnitteilla Royal-ketjuun

Pääomasijoittajat lähtivät mukaan toimintaan taantuman vaarasta huolimatta.

G.W.Sundmansilla kosiskellaan nuoremman yleisön suosiota.
G.W.Sundmansilla kosiskellaan nuoremman yleisön suosiota.

Helsinkiläisistä klassikkoravintoloista tunnettu Royal Ravintolat Oy suunnittelee avaavansa lähivuosina useita uusia hotelleja ja ravintoloita. Taantumapeikko ei pelota, sillä yritys sai juuri lisäpotkua suomalaisen pääomasijoittajan Intera Partnersin lähdettyä sijoittamaan Royal Ravintoloihin.

Yrityksen nykyiset omistajat, Saaren ja Hynnisen perheet, jäävät kaupan jälkeen yrityksen vähemmistöomistajiksi.

Jos epävarmassa taloustilanteessa uskaltaa sijoittaa, saattaa se kantaa reilusti hedelmää myöhemmin. Royal Ravintoloiden puolella on selvästi suuri halu kasvaa. Helsingin markkinoilta voisi löytyä useitakin kohteita ostettavaksi sijoittajien tuella.

"Kasvutilanteiden hyödyntäminen edellyttää yritykseltä kykyä nopeisiin päätöksiin myös epävarmassa markkinatilanteessa. Tätä taustaa vasten Interan tuomat resurssit avaavat uusia mahdollisuuksia", Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Kasperi Saari sanoo.

Pääkaupungissa hotelli- ja ravintolabisneksessä on 1,2 miljardin markkinat. Matkailun lisääntymisestä odotetaan lisää onnea alalle. Pääomasijoittajien päässä tiedetään, että nämä markkinat voivat kannattaa huonosta taloustilanteesta huolimatta. Luottoa Helsinkiä kohtaan riittää.

"Ravintola- ja hotellialalla kaikkialla Euroopassa on niin sanotut pääkaupunkimarkkinat, joihin taloudellisen tilanteen muutosten vaikutukset ovat vähäisempiä. Palveluiden merkitys Helsingille kasvaa jatkuvasti", kommentoi Interan toimitusjohtaja ja osakas Tuomas Lang.

Roayl Ravintoloilla on tällä hetkellä kaikkiaan 27 ravintolaa, mukaan lukien Kulosaaren Casino, Macu, Nuevo ja Ravintola Sipuli. Lisäksi hotelleista yhtiön hallussa on Hotel Haven ja Hotel Fabian.

Royalin ravintoloihin kuuluva G.W. Sundmans on havitellut maaliskuussa aloittaneen keittiömestarinsa Matti Jämsénin johdolla nuorempia kävijöitä. Marraskuun lopulla ravintola tuo iPadille Sundmans Winebook -sovelluksen, joka tukee perinteistä viinilistaa.

Toinen uudistus on design pääkaupunkivuoden kunniaksi suunniteltu uusi astiasto, jonka muodoista vastaavat Jämsén ja Arabian Taideosastoyhdistyksen muotoilija Pekka Paikkari.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi