Uutuusravintola Roster on auki

Roster Helsinki on rento kohtaamispaikka Kauppatorin kupeessa.

Kuva: Roster Helsinki

Helsingin keskustan Apteekinkulmaan avattavaa uutta ravintolaa on odotettu (ainakin Cityssä) vesi kielellä. Odotus palkitaan vihdoin, kun Kari Aihisen ja Paul Hickmanin uusin taidonnäyte Roster Helsinki on avannut ovensa.

Roster on mutkaton kohtaamispaikka keskellä Helsinkiä. Ravintola ja baari, jonne pääsee sekä syömään että juomaan viikon jokaisena päivänä. Rosterissa tarjoillaan arkena lounasta, viikonloppuna drinkkejä yömyöhään ja sunnuntaita parannellaan Sunday Roastin äärellä.

”Meidän keittiön lähtökohta on parhaista raaka-aineista intohimolla valmistettu ruoka, joka sopii niin kokeilunhaluun, pikkunälkään kuin pitkään dinneriinkin. Lista on tykitys kaikkea sitä mitä Rosterin keittiötiimillä on annettavanaan. On makua, paistopintaa, yllätyksellisyyttä. Tavoitteena on, että jokaisen annoksen haluaa tulla syömään huomenna uudestaan”, kertoo Aihinen.

Vaikka pokkuroinnilla ja muodollisuuksilla ei Rosterissa juhlita, panostetaan uudessa ravintolassa laadukkaaseen palveluun. Siitä vastaa palkittu hovimestari-sommelier Paul Hickman. Rajoja rikkova palvelualan ammattilainen panee ravintolassa perinteiset viinimitatkin narikkaan.

”Eihän kukaan viiniä pullosta juo, joten meillä saa juomia noin 200 viinin listaltamme laseittain tai karahveittain. Laitamme myös niiden mittayksikköjä uusiksi. Meillä ne ovat 12,5 cl, 25 cl, 50 cl ja koko pullo 75 cl. Näin ei tarvitse aina nauttia koko pulloa ja tarjolla on myös arvoviinejä laseittain. Viinirosterissa on myös kiinteä eurokatteinen hinnoittelu, joten niitä on kaikin puolin mukava nauttia”, lupaa Hickman.

Rosterin menu on ehdottoman kiinnostava, eikä leikkisyyttä puutu - vai miten olisi parsa-annos nimeltä Ass Paragus tai Dillicious-tillicocktail?

Roster Helsinki, Pohjois-Esplanadi 17. Avoinna ma-ti 11-24, ke-to 11-02, pe 11-03, la 14-03, su 13-22 (Sunday Roast).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi