Vaasan Craft Park laittaa panimon kummituslinnaan ja suunnittelee ympärille tapahtumakeskusta

Entisen huvipuiston alueelle on nousemassa käsityöläis- ja tapahtumakylä Vaasan Vaskiluodossa.

Kuva: Craft Park Pohjanmaa / Facebook

Pienpanimo-olutta tehdään nykyisin useissa upeissa kohteissa ympäri Suomea, mutta tuskin missään puitteet ovat yhtä veikeät kuin mitä on suunnitteilla Pohjanmaalle. Craft Park Pohjanmaa suunnittelee panimotoimintaa ja sen ympärille muuta kuhinaa entisen huvipuiston alueella Vaasan Vaskiluodossa.

Ennen huvipuisto Wasalandiaa asuttaneesta Vaskiluodosta pyritään tekemään Craft Park Finlandin brändin alla käsityöläis- ja tapahtumakylä, jonka keskiössä ovat panimo, panimoravintola ja markkinakatu.

Rahoituksessa käytetään apuna joukkorahoitusta: satasella saa yhden osakkeen osakeannissa, jossa on tarkoitus kerätä miljoona euroa laitehankintoihin, alueen kunnostamiseen ja käyttöpääoman vahvistamiseen. Toivo tulevasta on laskettu käynnissäolevan rahoituskierroksen varaan ja jos kaikki menee hyvin, Craft Park aukeaa ensi kesäksi.

Brew Cave on Craft Parkin pienpanimo, joka löytyy entisestä Kummituslinnasta. Siellä olutvelhoksi valikoituneella Sami Laukalla on satoja neliöitä tilaa tehdä taikojaan. Kokonaisuudessaan viiden hehtaarin kokoiselle alueelle on suunniteltu sesonkien raaka-aineisiin luottavia ravintoloita, keikkapaikka palvelemaan isojakin bändejä ja yleisöjä sekä markkinakatu ja lähikauppa, jotka toimivat myyntikanavina paikallisille lähituottajille.

Craft Park haluaa hyödyntää olemassaolevia huvipuistorakennuksia käsityöläistunnelman luomisessa ja samalla satsata miljöön viihtyisyyteen ja pohjalaistunnelmaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi