Väinämöinen alaselkään? Klassikkomaalaukset kasvattavat suosiotaan tatuointikuvastossa

Helsinki Ink -tatuointimessut tuovat ennätysmäärän taiteilijoita Kaapelitehtaalle 6.-8. huhtikuuta.

Pohjoismaiden suurimmat tatuointimessut tuovat huhtikuussa Helsingin Kaapelitehtaalle yli 130 kansainvälistä ja kotimaista tatuoijaa. Luvassa on myös alan kilpailuja ja aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Helsinki Ink -tatuointitapahtuma esittelee tatuointitaidetta parhaimmillaan.

Tatuointikulttuuri on kasvanut ja saanut monenlaisia uusia piirteitä ja variaatioita. Helsinki Ink -tapahtuma vastaa kysyntään niin laadulla kuin määrälläkin. Pohjoismaiden suurimmassa tatuointitapahtumassa taitojaan esittelevät muun muuassa artistit Yhdysvalloista, Kanadasta, Italiasta ja Belgiasta.

Messut tuovat yleisölle tutuiksi erilaisten kuvien tekotavat, tyylisuuntaukset ja tekniikat.

”Tatuoijan oma kädenjälki voi tarkoittaa monia eri asioita kuten iholle otettavan kuvan muotoa, mittasuhteita tai asettelua. Erityisosaaminen on isoissa kokonaisuuksissa tärkein valinta. Tutkimalla eri artistien portfolioita selviää eri tekijöiden tyylisuuntaukset”, kertoo Helsinki Inkin tapahtumakoordinaattori Kimmo Rosti.

Helsinki Ink -messuilla on loistava mahdollisuus saada oma yksilöllinen ihoa koristava tatuointi varaamalla ajan messuilla olevilta artisteilta.

”Tatuointia halutessa tatuoija valitaan usein taiteilijan kykyjen perusteella. Tatuoijien ammattitaito on myös sitä, että pitää huolen siitä, että asiakas saa mitä haluaa. Hyvä tatuoija tuntee ihmistyypit. Osa ihmisistä matkustaa ympäri maailmaa suosimansa tatuoijan tai hänen tyylin vuoksi”, kertoo Finnish Tattoo Artists Association ry:n puheenjohtaja Tony Raita.
 
Moni haluaa tatuoida itseensä suomalaisen kultakauden klassikkomaalauksen, koska on ihastunut siihen jo lapsena. Maalaus voi olla iholla kokonaan tai siitä voi olla vain yksityiskohta.

”Esimerkiksi Kalevalan maalaukset ovat useimmille tuttuja jo koulusta tai museoista. Maalaus voidaan tatuoida ihoon jopa valokuvantarkasti. Alan koneet ja värit ovat parantuneet, ja tekijöiltä vaaditaan tarkkaa piirtämisen taitoa”, jatkaa Rosti.

Ulkomaillakin mainetta niittänyt Helsinki Ink -tatuointitapahtuma on vuosi toisensa jälkeen kerännyt suosiota. Hyvä ilmapiiri ja taitava järjestely ovat vakuuttaneet niin artistit kuin yleisönkin. Tatuointitaiteen lomassa vierailijoita viihdyttävät myös eri musiikkiartistit. 

Viikonlopun aikana on mahdollista päästä todistamaan alan parhaimmistoa, kun jokaisena päivänä valitaan Best of the day -tatuointi sekä eri tatuointisuuntausten kärkitatuoinnit. Kriteereinä kilpailussa ovat tatuoinnin linjat, värit, varjot ja toteutustapa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi