Valkoinen Sali palauttaa laatuklubit Helsingin keskustaan

Uudet omistajat pistivät arvokkaan tilan tämän päivän tasolle akustiikan suhteen.

Locals-dj:den ryhmäkuva.
Locals-dj:den ryhmäkuva. Kuva: Sanni Riihimäki

Helsingin Torikortteleissa Senaatintori kupeessa sijaitseva Valkoinen Sali avaa jatkossa ovensa kaupunkilaisille myös lauantaisin. Kyseessä on laadukkaan klubikulttuurin paluu ydinkeskustaan, kun uusien omistajien myötä hengiin puhallettu tila aloittaa klubi-iltansa.

"Syyskuusta asti siellä on pyöritetty yritystapahtumia ja nyt alkaa viikottainen ohjelma. Lauantai-iltaisin on aina klubi ja myöhemmin keväällä on luvassa kaikenlaista, muun muassa taidekirppiksiä ja elokuvanäytöksiä”, kertoo Erno Ovaska, yksi Valkoisen Salin nykyisistä pyörittäjistä.

Lauantaina Valkoisen Salin klubimenon pyöräyttää käyntiin Locals-klubi.

“Konsepti on se, että siellä aina vanha kettu kohtaa uuden. Se on nostalgisointia ja kunnianosoitus vanhoille yöelämän sankareille.”

Ensimmäisessä Locals-illassa dj-dekkien taakse asettuvat Töölön Ketterä, Noah Kin, DoubleM, Mouvment, Alvar & OW, Eepu, Kkmm, Max9000, Ottopetteri ja Suvilempi. Visuaaleista vastaa vj Lu Ka.

Ensimmäisten Locals-bileiden legendoina toimivat Jori Hulkkonen, Top Billin ja Didier. Kunnianosoituksena legendojen uralle Localsin vj:t ikuistavat heidät patsaiksi, jotka 3D-tulostetaan kevään aikana yksi kerrallaan Valkoiseen Saliin.

Kuukausittain nähdään myös ulkomaisten artistien tähdittämiä “Very Special” -keikkailtoja, joista ensimmäiseen 25.3. saapuu juuri Draken kanssa yhteistyöstä ilmoittanut brittiräppäri Giggs. 27.5. Valkoisessa Salissa nähdään mm. Young Folks -megahitistään tunnettu ruotsalainen Peter, Bjorn & John. Lisäksi kevääseen mahtuu vierailevia klubeja, kuten legendaarinen räppiklubi Big Chips sekä uutta diskokulttuuria kaupunkiin tuova Doomsday Disco.

Klubien ja keikkojen lisäksi Valkoisessa Salissa tullaan kevään aikana näkemään myös monia muita kulttuuritapahtumia, kuten elokuvailtoja, taide- ja vaatemyyjäisiä sekä KOE17-muotinäytös.

Elokuussa klubit ja konsertit jäävät tauolle, kun Valkoiseen Saliin saapuu asuttava Koti Sleepover -installaatio. Suunnittelija Linda Bergrothin teos KOTI majoittaa yhteensä 12 vierasta yhden, kahden ja neljän hengen mökeissä. Vierasaitoista inspiraationsa saaneet aitat on sisustettu suomalaisella designilla.

Valkoinen Sali on historiallinen tila, jonka saaminen nykyajan vaatimuksia vastaavaksi vaati kovaa duunia.

“Salin haaste on se, että se on suunniteltu alun perin kuorokäyttöön ja klassisen musiikin toistoon. Näihin päiviin asti se on ollut älyttömän soiva tila. Halusimme tehdä siitä akustisesti sellaisen, että se kestää elektronista musiikkia tai täysimittaisen bändin. Vuoden aikana olemme toteuttaneet tosi mittavan akustointihankkeen, joka on pudottanut yhdeksän sekunnin jälkikaiun alle sekuntiin”, Ovaska kertoo.

“Varsinkin klubitoiminnalle äänentoiston laatu on ykköskriteeri ja ihmiset jättää jopa tulematta, jos se ei ole kunnossa.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi