Valta vaihtuu Kalliossa: Tässä ovat alueen mielenkiintoisimmat uutuusravintolat

Uudet ravintolat avaavat kilpaa oviaan vanhojen tilalle.

Kalliossa käy taas kova kuhina, ainakin mitä tulee ravintoloihin ja kahviloihin. Vaikka moni suosikkiravintola on joutunut sulkemaan ovensa, uusia paikkoja on avautunut vanhojen liiketilojen tilalle tiuhaa tahtia.

Kokosimme yhteen viisi mielenkiintoista tulokasta ja paikan, jonka avautumista kannattaa myöskin jäädä ehdottomasti odottelemaan.

5 x uudet ravintolat Kalliossa

Boka

 • Mikä: Balkanilainen ravintola
 • Missä: Hämeentie 20
 • Milloin: Avaa ovensa 29.7.

Kuva: Boka

Perjantaina entisen Simply Good -lounasravintolan tiloihin avaa ovensa uusi tulokas, balkanilaisiin erikoisuuksiin keskittynyt Boka. Sen juuret ovat Kuopiossa, jossa ravintola juhli tänä kesänä 5-vuotista taivaltaan. Nyt makedonialainen omistajaperhe on päättänyt tuoda kehutut balkanilaiset erikoisuudet myös pääkaupunkilaisten saataville.

Kreikan, Turkin ja Lähi-idän ruokakulttuureista vaikutteita ottavalta ruokalistalta voi löytää niin moussakaa, makkaroita, hitaasti kypsennettyä lihaa kuin erilaisia pita-leivän kanssa nautittavia dippejä.

Modernin säväyksen kokeneet perinneherkut valmistetaan ravintolassa alusta asti itse käsityönä.

Ravintola Hämeentie

 • Mikä: Olutravintola
 • Missä: Hämeentie 15
 • Mitä: Laatuoluita ja -burgereita

Kuva: Bites Burgers

Hämeentien toinen uutuus on Pien Brewpubin tilalle heinäkuun alussa avautunut olutravintola Hämeentie. Kyseessä on artesaaniburgereihin keskittyneen Bites Burgersin sekä muun muassa Hanahuone Juovan perustajana tunnetun Jyrki Peltosen kahdessa kerroksessa toimiva 320 neliön kokonaisuus. Sisätilojen 156 ja terassin 70 asiakaspaikkaa takaavat, että Hämeentielle mahtuu yksi jos toinenkin nautiskelija.

Oluthuoneesta löytyy 18 vaihtuvan oluthanan valikoima, jossa suomalaisten pienpanimoiden tuotteet näyttelevät tärkeää roolia.

Biljardin ystäville ravintolan kellarista löytyy todella kokemisen arvoinen nähtävyys. Täällä pääset nimittäin pelaamaan biljardia samalla pöydällä, jolla Mika Immonen on voittanut pool-biljardin maailmanmestaruuden Walesissa 2001.

Néli Asian Restaurant

 • Mikä: Aasialainen ravintola
 • Missä: Kolmas Linja 36
 • Mitä: Lounasta ja illallista

Kuva: Néli

Aasialaisiin makuelämyksiin keskittynyt Néli Asian Restaurant avasi ovensa thaimaalaisravintola Korphan tiloihin vuoden alussa. Tästä ravintolasta löydät annoksia, joita ei ihan jokaisessa aasialaisessa ravintolassa tule vastaan. Kokeile vaikkapa erilaisilla täytteillä höystettyjä riisikulhoja, malesialaisia gaifaneita, tai alkupalaksi herkullisia gyoza-nyyttejä.

Lounaalla tarjolla on päivittäin vaihtuvia lounasannoksia, joiden hintaan sisältyy salaattipöytä sekä kahvi tai tee.

Kvääristö

 • Mikä: Kahvila-baari
 • Missä: Kolmas Linja 17
 • Mitä: Kahvi- ja baari

Kuva: Kvääristö

Kesäkuun alussa Kallio sai uuden mielenkiintoisen tulokkaan, kun joukkorahoituksesta pääomansa saanut Kvääristö avasi ovensa ruokaravintola Sandron tiloihin Kolmannelle Linjalle. Kyseessä ei ole mikä tahansa kahvila-baari, vaan ensisijaisesti naisten sukupuolivähemmistöjen ehdoilla suunniteltu esteetön, 84 asiakaspaikan kokonaisuus.

Perinteisten kahvi-ja baaripalveluiden lisäksi Kvääristö lupaa tarjota ideologiansa mukaista ohjelmaa, kuten peli-iltoja, brunsseja ja viininmaistelua.

Vaikka Kvääristö on suunnattu ennen kaikkea tietyn kohderyhmän tarpeisiin, perustajat lupaavat paikkaan olevan tervetulleita kaikki, jotka kaipaavat vaihtoehtoa niin sanotulle yleiselle ravintolakulttuurille.

Yamy Bar & Bistro

 • Mikä: Ruokaravintola
 • Missä: Sörnäisten Rantatie 10
 • Mitä: Ruokaa, juomaa ja bingoa

Kuva: YAMY

Ovensa sulkeneen Hakis Pubin tilat ovat saaneet nyt uutta elämää, kun intialaisiin ja pakistanilaisiin ruokiin panostava Yamy Bar & bistro avasi ovensa Sörnäisten Rantatielle kesäkuun alussa.

Ravintolan ruokalistalta voi löytää monen suosikkiruokia, kuten Butter Chickenia ja Tikka Masalaa. Tarjolla on myös burgereita, pizzaa ja lounasta.

Aamukymmenestä yömyöhään avoinna olevaan paikkaan voi poiketa ruokailun ja raikkaiden juomien lisäksi myös pelaamaan bingoa.

+ tätä kannattaa odottaa

Ensi vuoden alussa valmistuvan Lyyra-korttelin tiloihin on julkaistu avautuvan useita ravintoloita, kahviloita ja baareja. Toisen linjan ja Porthaninkadun kulmaan parhaillaan nousevaan Lyyra-kortteliin ovensa muun muassa Kakkugalleria, Fat Ramen sekä 3-0 Sport Bar.

Lyyra-kortteli rakentuu Kallion vanhojen virastotalojen tilalle.
Lyyra-kortteli rakentuu Kallion vanhojen virastotalojen tilalle.

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista tulee olemaan täysin digitaalinen ravintolamaailma, katuruokaelämyksiin keskittyvä UG. Uudenlaiseen Food Courtiin mahtuu yhteensä viisi ravintolaa, joista neljä on varattu kokeilualustaksi täysin uusille ravintoloille. Uuden konsepti taustalla on Fafa’s-ketjun perustaja Doron Karavani.
 

TUTUSTU MYÖS: Miten hyvin tunnet ravintolamaailman? Testaa tietosi Cityn visassa!

 

1 kommentti

Finley69

2.8.2022 13:36

I appreciate the information and advice you have shared.
www.myccpay.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi