Vapiano tuo Italian auringon terassille

Rautatientorin laidalla nautitaan välimerelliseen tyyliin.

Vapianon terassi on yhdellä kaupungin keskeisimmistä paikoista.
Vapianon terassi on yhdellä kaupungin keskeisimmistä paikoista. Kuva: Vapiano

Harva paikka on yhtä ikoninen osa Helsingin kesää kuin Mikonkadun terassirivistö Rautatientorin laidalla. Pieni palanen Italiaa tästä rivistöstä löytyy Vapianon terassilta, missä auringon lisäksi nautitaan välimerellisestä ruoasta ja juomasta.

Fennia-talon kulman ympärille levittäytyvällä terassilla käy kuhina koko päivän, ja ulkona voi viihtyä heti lounaalta aina iltamyöhään asti. Paraatipaikan terassi on oiva paikka viettää rento hetki ennen leffanäytöstä Kinopalatsissa, tai ehkä kohottaa lasillinen ennen sitä seuraavaa bussia kotiin päin. Vaikka kuhina käykin, tilaa terassilta löytyy reilusti isommallekin poppoolle.

Terassivieraiden viihtymisestä vastaavat idylliset kastanjanväriset puiset pöytäryhmät. Välimeri näkyy Vapianossa kaikkialla, ja terassilla Italiasta muistuttavat alueen yrtit ja puut. Terassin oma juomakassa takaa nopean helpotuksen janoisille.

Vapianon kesässä panostetaan uusiin makuihin, ja heinä-elokuun ruokalistalta löytyy kanttarelleja, savulohta ja falafeleja – italialaiseen tyyliin, certo! Kesän juomavalikoima on pirskahteleva kattaus oluita, viinejä ja Italian erikoisuuksia. Virkistävissä cocktaileissa maistuvat prosecco, bitterit, minttu, lime ja appelsiini, ja tarjolla on myös alkoholittomia mocktaileja. Juomia tarjoillaan tottakai myös kesäisissä kannuissa, joista riittää koko porukalle.

Vapianon terassi on helppo paikka nopealle drinkille tai pidemmälle kattaukselle. Keittiöstä levittäytyvät herkulliset tuoksut tuovat veden kielelle, ja janoisena terassille tullut voi vahingossa huomata pikkunälän yllättävän. Vapianossa se ei onneksi ole ongelma, tällä terassilla valinta on vapaa. Buon appetito!

Vapiano, Mikonkatu 15. Avoinna joka päivä.Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta.

2 kommenttia

CityEat

24.7.2016 04:36

En suosittele! Joutuu jonottamaan ruokaa, joku omituinen maksutapa, ruuasta löytyi muovia ja kaverin ruoka oli kylmää.. En takuulla mene uudestaan. V... Paviano!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei vielä vieraillut

26.7.2016 13:28

Huh-huh! Pistää miettimään!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi