VENN on raikkaalla maulla varustettu viinibaari

Tankkiviinit, popcorn-kone ja irtokarkkibuffet alleviivaavat välittömän tunnelman.

Yhteistyössä HOK-elanto.

On helppoa huomata, että viinikulttuuri on edennyt Suomessakin uudelle tasolle pelkästään seuraamalla Helsinkiin avautuneiden viinibaarien määrää. Yksi keskeisimmistä kaupungin viinibaareista löytyy Mikonkadun ja Aleksanterinkadun risteyksestä, missä ravintola VENN palvelee viininjanoisia asiakkaitaan.

VENN on monipuolinen ja raikas viinibaari, jonka motto “viiniä ja ystäviä” summaa oleellisen. Paikan puitteilla pyritään luomaan tunnelma, joka on optimaalinen kyseiseen komboon. Mittavan viinivalikoiman ohessa tarjoillaan cocktaileja, pienpanimo-oluita ja syötävää listalta, joka tarjoaa pientä purtavaa viinin kylkeen tai isompia annoksia nälkäisemmille.

VENNin sisustuksesta nousee esiin kohokohdat, joilla ravintolan viestiä alleviivataan ja joilla on oma viihdyttävä funktionsa. Talon viinejä säilytetään näyttävissä rautatankeissa ja popcorn-kone ja irtokarkkibuffet tuovat herkkua paitsi suulle, myös silmille.

“VENNin kruununjalokivet ovat neljä tankkiviiniä. Sieltä löytyy puolikuivaa ja kuivaa valkoviiniä, keskitäyteläistä punaviiniä ja roseviiniä”, kertoo VENNin vuoropäällikkö Pia Routasaari.

“Ihmiset ovat alkaneet oppimaan viineistä enemmän, ja he tietävät mitä haluavat. Varsinkin rypäleistä ollaan todella tarkkoja.”

Viineistä on mahdollista oppia VENNissä myös syvemmin, esimerkiksi satunnaisesti järjestettävien, asiantuntijoiden johdolla pidettävien viini-iltojen kautta.

“Järjestämme viini-iltoja aina vähän väliä. Järjestimme alkuvuodesta 2017 elämysviikot, johon kuului muun muassa viinijooga ravintolan yläkerrassa. Sen yhteydessä oli myös viinitasting. Se oli tykätty ja kysytty tapahtuma. Ihmiset saivat itse vaikuttaa, ja pyysivät, voisiko tällaista järjestää elämysviikkojen jälkeenkin“, VENNin tarjoilija Janita Lukiini sanoo.

VENNin ruokatuote on mietitty viinin seuraksi. Menusta löytyy muun muassa kolme erilaista levyä.

“Levyissä on tosi raikkaita makuja ja tuoreita raaka-aineita. Levyjen lisäksi löytyy lautoja, jotka toimivat vähän kuin kylminä tapas-lautoina, jos haluaa pienta naposteltavaa punaviinilasin kanssa”, Routasaari kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi