Vielä ehtii blineille – tsekkaa nämä herkulliset blinimenut!

Oletko jo maistanut talvikauden himotuinta herkkua, voissa rapeaksi paistettuja blinejä?

Bistro Manussa herkutellaan edullisilla blineillä huhtikuun toiseen päivään asti.
Bistro Manussa herkutellaan edullisilla blineillä huhtikuun toiseen päivään asti. Kuva: Bistro Manu

Yhteistyössä Sokotel

Kevättalvella kelpaa herkutella tuhdeilla blineillä. Siinä missä venäläisten ohuiden blinien kanssa maistellaan niin makeita kuin suolaisiakin täytteitä, suomalaisittain valmistettu paksu blini on nimenomaan suolainen herkku. Klassisin blinitäyte on herkullinen yhdistelmä mätiä, smetanaa ja punasipulia.

Bistro Manussa ja Frans & Ameliessa blinikausi jatkuu onneksi pidempään kuin monissa muissa paikoissa. Manussa blineillä herkutellaan huhtikuun alkuun asti ja Frans & Ameliessa vielä viikkoa pidempään.

Bistro Manun blinit (6 €) tarjoillaan punasipulin, suolakurkun, tillin ja hunajan kera, ja sen rinnalle voi valita listalta mieleisensä lisätäytteet. Tarjolla on smetanan kanssa tarjoiltavaa siianmätiä (6 €) ja lohitartaria (6 €), katkarapuskagenia (6 €), savuporomoussea (6 €) sekä metsäsienisalaattia (4 €).

Myös Bistro Manussa lisäblinin saa edullisesti neljällä eurolla. Blinimenun kruunaa suussasulava mustikkatiramisu.

Frans & Améliessa tarjolla on perinteinen blini siianmädillä (12/13 €), katkarapuskagenilla (12 €), kylmäsavuporomoussella (12 €) sekä metsäsienisalaatilla (10 €). Lisäblinin saa tuttuun tapaan neljällä eurolla, lisätäytteen hinta on kuusi euroa.

Blinien kanssa sopii ruokajuomaksi etenkin samppanja, kuohuviini sekä erilaiset snapsit. Myös valkoviini on tuhdille blinille mainio kumppani. Moni nauttii blinin kanssa mieluiten olutta, mutta koska blini on jo itsessään varsin tuhtia ruokaa, voi niiden kokeilla rinnalla kepeämpiä kuohujuomia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi