Viime vuonna myrskyn runtelema Sideways saapuu auringossa ja entistä monipuolisempana

”Sidewaysin kolmas vuosi on ohjelmistoltaan ylivoimaisesti festivaalin historian monipuolisin”, Artemi Remes iloitsee.

Kuva: Petri Anttila

Tapahtumien Helsinki herää eloon viimeistään tänä viikonloppuna, sillä lähipäiville on luvassa aurinkoa ja iso kasa tapahtumia. Yksi kiinnostavimmista on Teurastamon kolmatta kertaa haltuunottava Sideways-festari, joka vyöryttää kahden päivän aikana lavalle 53 artistia tai yhtyettä sekä tuhdin ohjelman musatarjontaa tukemaan. Viime vuonna festari kärsi järkyttävistä sääoloista, mutta tämän viikonlopun sääkarttaa katsoessa edelliskesän kauhut tuskin nostavat päätään tänä vuonna.

Ceebrolistics.
Ceebrolistics. Kuva: Kai Kuusisto

Vaikka mukana on kiinnostavia ja isojakin nimiä ulkomailta, Sidewaysissa viehättää ennalta etenkin kotimainen kattaus, jonka festarin järjestävä Fullsteam on hionut huippuunsa. Viimeisen vuoden aikana suomalaisia räppifaneja on hemmoteltu erinäisillä paluukeikoilla, joista Sidewaysissa tarjoillaan kirsikka kakun päälle vanhan koulun hiphopin ystäville. Kun Roope K:n, Matti P:n ja Pijallin muodostama Ceebrolistics palaa lavalle seitsemän vuoden tauon jälkeen, on luvassa taatusti hyviä juttuja.

Sidewaysin esiintyjälistan vilkaiseminen antaa erinomaista tykinruokaa esimerkiksi Spotifyhin, vaikkei festareille pääsisikään, sillä mukaan mahtuu isompia nimiä kuten Disco Ensemble ja Sanni, upeaa seesteisyyttä tarjoileva Mikko Joensuu, vaihtoehtoisemmat Räjäyttäjät, Litku Klemetti ja U.F.Ojala sekä räppikentän kiinnostavimpiin kuuluvat Tuuttimörkö, Kube ja Töölön Ketterä.

Ulkomaisen esiintyjäkaartin etunenässä ovat huikeista live-seteistään tunnettu norjalainen Röyksopp, sampleaarteiden kaivamisen kuningas DJ Shadow, nimensämukaiseen dinosaurus-luokkaan noussut vaihtoehtorockin ruumiillistuma Dinosaur Jr., indierockjyrä Editors, legendaarisesta Sonic Youthista tutun Thurston Mooren The Thurston Moore Group, Ruotsin dreampopparit The Radio Dept. ja goottifolkmetallia esittävä Chelsea Wolfe. Räppi- ja grimeosaamista edustavat brittiläiset Lady Leshurr ja Section Boyz.

”Sidewaysin kolmas vuosi on ohjelmistoltaan ylivoimaisesti festivaalin historian monipuolisin. Olemme jälleen onnistuneet kokoamaan laajan kattauksen kansainvälisiä huippunimiä, nousevia artisteja genrerajoista riippumatta sekä ainutkertaisia erikoiskonsertteja. Musiikkitarjonnan ohella olen erityisen tyytyväinen alueohjelmaan, joka viimeistään erottaa Sidewaysin kaikista muista kotimaisesta tapahtumista”, Sidewaysin Artemi Remes iloitsee.

Teurastamo kuhisee ruokarintamallakin. Burgerit, pizzat, falafelit, fish & chipsit, thaimaalaiset, indonesialaiset ja väliamerikan maut sekä vegaaniherkut ja raakakakut voi nauttia Vilunki 3000:n ja muiden taiteilijoiden teoksia, skeittausta, twerkkausta tai karaokea katsellen. Safkan jälkeen on hyvä napata perusfestarilagerin sijaan erikoisolut, viini, cocktail, drinkki tai erikoiskahvi ja käydä tsekkaamassa vegaanisen lihamukin syömisen SM-kisoja, Commodore 64 ja Virtual Reality -pelejä, kirjailijakohtaamisia tai vaikka pakopeliä.

1 kommentti

Kallion natiivi

10.6.2017 14:35

Ylihypetettyä hipsteri skeidaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi