YIMBY-illallinen tuo turvapaikanhakijat ja suomalaiset saman pöydän ääreen

Yes, in my backyard.

Kuva: Lenslife / Fotolia

Yhteismaa ry ja Helsingin Diakonissalaitos järjestävät Yes In My Backyard -illallistapahtuman, johon suomalaiset ja turvapaikanhakijat kutsutaan syömään ja viettämään iltaa yhdessä. Helsingin Diakoniaopiston opiskelijat, turvapaikanhakijat sekä vapaaehtoiset valmistavat ruokia osallistujien kotimaista.

Tapahtuma järjestetään Diakonissalaitoksella (Helsinki, Alppikatu 2) tiistaina 22.9. kello 17 - 22. Paikalle voi tulla milloin vain joko hetkeksi tai vaikka koko illan ajaksi. Paikalla on ruokatarjoilun lisäksi myös DJ sekä muuta ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksu illallisesta on vapaaehtoinen.

“Ajatus illallisesta syntyi, kun mietimme, miten voisimme tuoda uudet ja vanhat naapurit yhteen. Ja mikä siihen sopisi paremmin kuin kokkaaminen ja ruokailu yhdessä? Samalla haluamme osoittaa, miten erilaiset kulttuurit voivat rikastuttaa elämäämme”, sanoo Jaakko Blomberg Yhteismaa ry:stä.

“Valmistamme yhdessä erilaisia kasvis- ja kalaruokia, eli kaikille löytyy varmasti jotain syötävää”, mainitsee ruuanlaitosta vastaava kokki Jyrki Tsutsunen.

Pian 150 vuotta toiminut Helsingin Diakonissalaitos on ottanut tunnuslauseekseen “Yes In My Backyard”. Teemaan oli helppo suunnitella myös yhteinen illallinen.

“Meidän kortteliimme ovat kaikenlaiset ihmiset olleet tervetulleita aina. Kohtaamisista syntyy paljon inhimillistä hyvää”, sanoo Laura Hakoköngäs Helsingin Diakonissalaitokselta.

Illallisen järjestelyihin voi osallistua myös vapaaehtoisena. Apua tarvitaan niin kokkaamisessa, sisustamisessa, turvapaikanhakijoiden opastuksessa kuin ohjelman järjestämisessä.

“Kannustamme lisäksi vierailijoita tuomaan paikalle kynttilän tai lyhdyn, niin saamme yhdessä luotua tapahtumaan lämpimän ja kotoisan tunnelman”, vinkkaa Blomberg.

Vapaaehtoiseksi haluavat voivat ottaa yhteyttä Susanna Kiuruun: susanna.kiuru(a)hdl.fi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi