Ylämaiden herkkuja hanasta

Suomen pitkäikäisin oluttapahtuma, Gallowsin real ale -festivaali koittaa jälleen.

Unohda Lapin kulta, nyt maistuu brittiolut. (Kuva: All Over Press)
Unohda Lapin kulta, nyt maistuu brittiolut. (Kuva: All Over Press)

Ylämaiden herkkuja

Suomen pitkäikäisin oluttapahtuma, Gallowsin real ale -festivaali koittaa jälleen 19.-21.1. Espoon Niittykummussa maistellaan hanasta 18 eri brittiläistä elävää olutta ynnä paria elävää siideriä ja pullossa kehittyvää mallasjuomaa päälle. Erikoishuomion saavat tänä vuonna Skotlannin pienpanimot, kuten palkittu Cairngorm, Fyne Ales, Orkney ja Highland. Skoteissa osataan muutakin kuin tislata viskiä!

Illan voi käynnistää kevyemmin rajan eteläpuolelta Yorkshiresta, joskin Rudgate-panimon Ruby Mild on tyylilleen vahva (4,4 %). Hampshireläisen Triple fff:n portterin nimenä on yksioikoisesti I Can’t Remember (6,5 %). Muistinmenetykseen voi ainakin johtaa keskienglantilaisen Thornbidgen stout Saint Petersburg, jossa voltteja löytyy itänaapurille ominaiset 7,7.
Gallows Pub, Merituulentie 30

Pihvissä löytyy

Juttutuvan Härkäviikot käynnistyvät 10.1. ja jatkuvat kolmen kuukauden ajan. Marko Heleniuksen johtaman keittiön erityinen ylpeydenaihe löytyy kokonaisena tarjottavasta häränkoivesta. Härkää tarjotaan viikoilla normaalin fileen ohessa myös esimerkiksi kielen, munuaisen ja posken muodossa. Kuulostaa peruskiinalaisen keittiön paluulta Suomeen!
Juttutupa, Säästöpankinranta 6

Kalifornian namuja

Kun muualla vietetään tipatonta tammikuuta, on Pikkulintu on tuonut maahan itähelsinkiläisten ja muiden olutsieppojen iloksi kymmenen eteläkalifornialaisen Stone Brewingin oluterikoisuutta. Makuhermoja voi viritellä Levitationilla (4,4 %), ennen kuin totuus iskee kahden kolmasosalitran pulloissa tarjottavien Belgo Anise Imperial Russian Stoutin (10,5 %) ja Old Guardian Belgon (12 %) muodossa.
Pikkulintu, Klaavuntie 11

Luomuolutta Lahdesta

Hartwallin ja Teerenpelin yhteistyönä on syntynyt 85 000 puolen litran pullon erä Tuisku-luomuolutta. Luomuyrtit ja -maltaat ovat kotimaisia, humalat Keski-Euroopasta. Pronssisen oluen tuoksussa aistii runsasta maltaisuutta, ja maku paljastuu ehkä vähän turhankin helposti nautittavaksi. Prosentteja löytyy vain 4,7, joten Tuiskun voi havaita ravintolan ohella lähikaupassa.

Motelletin uusi omistaja Mölli Mäkinen on tuttu muun muassa Ruman ja Roskan takaa.
Motelletin uusi omistaja Mölli Mäkinen on tuttu muun muassa Ruman ja Roskan takaa.

Motellet vaihtoi omistajaa

Remontoitu Motellet avaa ovensa tammikuun aikana. "Teemme faceliftin paikalle. Yläkerran pintoja rempataan, sivuhuone otetaan käyttöön ja vanhan narikan tilalle tehdään lounge", uusi omistaja Mölli Mäkinen kertoo. Mäkinen lupaa Motelletin pysyvän punavuorelaisena yökerhona. "Ohjelmaan ja bileisiin panostetaan. Alakerta pidetään aina viikonloppuisin auki." Yksi klubi-ilta tulee ainakin erottumaan. Tarkoituksena on yhdistää iltaan ruokaa teemaa vaihdellen. "Ei aina perinteistä viinanjuontia", Mäkinen kertoo.
Motellet, Annankatu 10

Roska kasvoi

Roska laajensi tilojaan joulukuun puolessa välissä avaamalla takatilat asiakkaiden käyttöön. Uusi osa tuo lisätilaa parinkymmenen asiakaspaikan verran ja on sisustettu tuttuun rosoiseen tyyliin.
Roska, Eerikinkatu 11

Uusi Itamae

Itamae avaa tammikuun kolmannella viikolla Lasipalatsin vanhan linja-autoaseman kulmaan. 26-paikkainen ravintola noudattaa samoja periaatteita kuin Forumin Itamae; lähituotteita suositaan, kala tulee Itämerestä. Viinilistalla tullaan panostamaan luomuun, ja listalta tullee löytymään myös muutama suomalainen viini. Kesäkaudeksi luvassa on iso, noin 40 asiakaspaikkaa käsittävä, terassi.
Itamae, Lasipalatsi

Anton&Anton Kulosaaressa

Lähiruokakauppa Anton&Anton keskittyy nyt Helsinkiin. Porvoon kauppa sulki ovensa lokakuun lopussa, ja Töölön ja Kruunuhaan liikkeet saivat seuraa, kun Kulosaaren ruokakauppa avasi ovensa joulukuun puolessa välissä. Lähiruokakauppojen suosio on kasvussa. Anton&Anton on laajentanut toimintaansa nopeaan tahtiin: ensimmäinen kauppa avattiin vuonna 2008.
Anton&Anton, Svinhufvudintie 1

Muutu kokiksi

Atria hakee kokkeja koulutusohjelmaan. Kyllä, luit oikein, Atria. Tarkoituksena on kouluttaa 18–25-vuotiaita uuteen ammattiin. Hakija voi olla vaikka lihatiskin myyjä, kunhan on ollut kaksi vuotta töissä.


Klubit

Dj Lovetonen top 3.
Dj Lovetonen top 3.

Jukebox

  1. Knife Party: Internet Friends
    "Pendulumin Rob Swiren ja Gareth McGrillenin uusi proggis. Todella asiallisen kuuloisia klubibiisejä! Luulen että tämä tulee olemaan levylaukussa vielä hetken."
  2. David Guetta feat. Sia: Titanium (Nicky Romero Remix)
    "Tykkäsin paljon alkuperäisestä, mutta nyt hollantilainen tuottaja Nicky Romero on tehnyt loistavan version myös tanssilattioille."
  3. Lovetone & Turismo: Can You Feel Me
    "Minun ja tamperelaisen Turismon kappale, joka pyöri pöytälaatikossa tovin kunnes päätettiin signata tämä.

Lovetone Fredan Tivolissa 13.1.

Italia saapuu Suomeen

Loppiaisviikonlopun hulinat aloittaa Carola Pisaturo. Soittamassa ovat myös muun muassa Milla Lehto ja K-Fold.
Venue 5.1. 7 e

Danceteria LeBonkiin

Danceteria on löytänyt uuden kodin LeBonkista. Illan houstaa Cristal Snow.
LeBonk 6.1. 10 e

Klubit muuttavat urakalla

Afecto Dj’s-ryhmän uusi koti on löytynyt. PuuhaPhiit, Tiberiuz, Alec Hall ja Noste soittavat ensimmäistä iltaa loppiaisena.
Club Silk 6.1. 5 e

Kankkusta pukkaa

Loppiaisviikonlopun kolmas bilepäivä tarjoaa Hang-over-bileet. Soittamassa mm. Proteus ja Genki.
Venue 7.1. 6 e

Club Skene

Klubi-ilta yhdistää indietä, poppia ja alternativea. Soittamassa Dj’s John Wayne ja Slim Mike.
Kokomo 7.1. 5 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi