Lähetä yksityisviesti

TableOnline.fi

Kaapelikela oli saanut uuden elämän
Jälkkärivalikoima
Oktoberfest henkiset pääruoat
Alkupalat ja aikuisten ja pienten juomat taustalla
Kuva tyhjentyneestä salista brunssin jälkeen
Päivällä valoisaa ja illalla kynttilänvaloa.
Kaunis ja tyylikäs sisustus.
3-ruokalajin lounaan herkullinen lopetus.
Pääruoan simppelit maut ja kaunis esillepano.
Klassinen ranskalainen sipulikeitto.
Klassinen ranskalainen sipulikeitto.
Jouduin häkkiin
Keittojälkiruoat
Salakapakka
Hyvää ja kaunista
Kana ja pihvi Mini Mains -osiosta
Pulpoa nam
Tomaatti Niknakit, minibursat ja kuumat perunat
Taivaalliset kalakakut
Alkudrinkkejä
Pääsali ja avokeittiö
Omistaja tarinoimassa ravintolasta
Oikeassa alakulmassa vielä esittelemättä oleva perusvarma tiramisu
crème brûlée powered by gorgonzola
Moni (juusto)kakku päältä kaunis
Sesongin mukainen sienirisotto
Filippiiniläinen sika piileskelemässä paksoin alla
Perusasioiden äärellä flänkkärin kera
Tartar hatulla
Korstenin tulkinta Vitello Tonnato klassikosta
Scampit ja Gruner oli suunmukainen paritus
Korstenin tiimi
Korstennin mukavan avara sali
Korstennin mukavan avara sali
Dekonstruoitu salmiakkijuustokakku
Täytetyt portobellot
Pankojauhoilla kuorrutettu kana
Broccolinit, poutine ja halloumiranskalaiset
Kuva: Messenius
Kuva: Messenius
Illan tarjoiluhenkilökuntaa.
Avokeittiön tunnelmia.
Caesar salaatti ja Cajun-maustettua kanaa.
Herkullinen savustettu tomaattikeitto, basilikapapuja ja pekonia.
Sunnuntai-illan kunniaksi.
Kitchen & Table by Marcus Samuelsson toivottaa ruokailijat tervetulleeksi.
Ravintolan tiloista löytyy myös 8 tyylikästä keilarataa.
Muutaman burgerin saa halutessaan myös "tuplana" eli double deckerinä (Bowld1nerin kuvamateriaalia).
Herkullinen American Cheese -burgeri pekonilla ja lisukesalaatilla.
Laaja lista herkullisine burgereineen.
Ravintolan jenkkityylinen sisustus.
Tyylikäs jenkkityylinen Bowld1ner.
Upeat vanhat valaisimet ravintolasalin katossa.
Teinin kaunis ravintolasali.
Teinin ikkunoita kaunistavat upeat lasimaalaukset.
Nostalginen mutta rento ravintola Teini.
Crème Brûlée, mansikkaa ja minttua.
Pitkään haudutettu karitsanpotka juurespedillä.
Päivän kalana oli kuha.
Härkätartar sekä friteerattua mummonkurkkua.
Voikukkajäätelöä ja siitepöly-canelés.
Kuurna komeilee vuoden 2018 Suomen 50 parhaan ravintolan listalla.
Ravintola Kuurna Meritullinkadulla.
Juustoja sekä raparperia.
Voikukkajäätelöä ja siitepöly-calelés.
Ylikypsää naudan kieltä herkullisenvärisine lisukkeineen.
Pippuripihvi on Kuurnan klassikko, herkullinen sellainen.
Paahdetut muikut kauniilla lautasella.
Kylmä keitto alkuruokana oli loistava valinta kuumaan kesäiltaan.
Alkumaljat näköalalla.
Alkumaljat näköalalla.
Suklaakakkua, passionhedelmäcurdia ja kookosjäätelöä
Grillattua päivän kalaa ja sitruunaruohobisque
Bao buni possunposkella
Korealaisittain maustettu härkätartar
Kampasimpukkaa, papayasalaattia, chiliä ja korianteria
Lohiceviche aasialaisittain
Kasvisdumplingeja aromaattisessa misoliemessä
Suklaafondant
Talon juustokakku
Kana-annos
Härkää
Mozzarellasalaatti
Scampipannu
Harvinainen näky tasokkaassa ravintolassa. Lähde: Musitan kotisivun galleria
Nauta
Porsasta
Karitsan kare
Ah, niin herkullinen pulpo
Lajitelma alkupaloja
Sisääntuloaula Musitaan ja "heinät" Lähde: Musitan kotisivun galleria
Bacco - aito italialainen ravintolakokemus Helsingin sydämessä.
Klassikko Marherita sekä Bacco pizza, herkullisia molemmat.
Raikas Caprese-salaatti, jonka kruunaa Mozzarella di Bufala -juusto ja tuore basilika.
Italialaisia leikkeileitä, joita saa tilata neljässä eri koossa.
Kaunis jälkkäri
Karitsaa, sientä ja parsaa
Kalasuoran päättänyt meriantura
Kielen mennessään vienyt langustiini
Ruijanpallasta ja mm islantilaista (!) wasabia
"Pakollinen" Foie grass
"Pakollinen" Foie grass
Pelin avaus
Maisemat Palacesta ei ole ollenkaan hassummat. Kuva: Palace/Maru Lemmetty
Ravintolasali, Loungebar ja terassi nivoutuvat yhteen erinomaisesti.
Raikas sorbettijälkkäri kruunasi ruokailun.
Grillattua naudansisäfileetä, chili-valkosipulivoita, paahdettua valkosipulia, tomaattia ja padron- paprikaa, grillattua limeä.
Herkullinen Periscope Burger.
Makeassa soijassa paistettuja scampinpyrstöjä, siitakesientä, kastanjaa ja korianteria.
Savusuolattua karitsaa, pikkelöityä kurkkua ja omenaa, sinappimoussea ja rapeaa perunaa.
Grillattu lohitartar, maa-artisokkavaahtoa, poltettua tilliä ja jäädytettyä piimää.
Upeat näkymät avautuvat ravintola-asiakkaille.
Hissit ohjaavat ylös ravintola Periscopeen.
"Erittäin hyvä ravintola. Viehättävä merellinen miljöö, tyylikäs design, huipputaidetta ympärillä, luksusruokaa ja loistoviinejä sekä erinomaista palvelua."
"Helmi Espoossa! Helsingissäkään ei moni yllä tälle tasolle, Espoota nyt ei tarvitse tässä yhteydessä edes mainita. Loistava kokonaisuus, joka onnistui kaikissa annoksissa tasaisesti. Hintalaatusuhde pääkaupunkiseudun kärjessä. Onnea!"
"Helmi Espoossa! Helsingissäkään ei moni yllä tälle tasolle, Espoota nyt ei tarvitse tässä yhteydessä edes mainita. Loistava kokonaisuus, joka onnistui kaikissa annoksissa tasaisesti. Hintalaatusuhde pääkaupunkiseudun kärjessä. Onnea ja menestys
"Helmi Espoossa! Helsingissäkään ei moni yllä tälle tasolle, Espoota nyt ei tarvitse tässä yhteydessä edes mainita. Loistava kokonaisuus, joka onnistui kaikissa annoksissa tasaisesti. Hintalaatusuhde pääkaupunkiseudun kärjessä. Onnea ja menestys
Jälkiruoka: Suklaa namelaka, mustaherukkasorbé, marinoitua mustaherukkaa, suklaalastu ja pähkinägranola
Pääruoka: Kuhaa, porkkana-inkivääripyreetä, rapuliemessä haudutettua porkkanaa ja tumma rapukastike.
Toinen väliruoka: Maa-artisokkaa, maa-artisokkapyreetä, hiostettua tomaattia, tattaria ja parsaa.
Väliruoka: Ahvenmureketta, savuparsakaalipyreetä, jokiravunpyrstöjä ja sitruunassa marinoitua parsakaalia.
Alkuruoka: Savugraavattua karitsan ulkofileetä, savustettua kermaviiliä ja paahdettua kukkakaalia.
Amuse: Hiillostettua perunaa, keltuaiskreemiä, muikunmätiä ja savusilakkaa.
Hanasaaren sisustuksessa perinteinen design on sovitettu hyvin yhteen ympäröivän luonnon kanssa.
Hanasaaressa sisustuksessa perinteinen design on sovitettu hyvin yhteen ympäröivän luonnon kanssa.
"Erittäin hyvä ravintola Viehättävä merellinen miljöö, tyylikäs design, huipputaidetta ympärillä, luksusruokaa ja loistoviinejä sekä erinomaista palvelua."
"Merimaisema! Upea paikka syödä myös ulkona, saksalainen asiakas oli aivan myyty."
"Merimaisema! Upea paikka syödä myös ulkona, saksalainen asiakas oli aivan myyty."
Tunnelmalliset valot ja hauskat yksityiskohdat
Upea kampasimpukka-annos
Marjoja sabayon-kastikkeen kanssa
Scampit
Rosé-timjamirisotto
Parsaa, gnoccheja ja korvasientä
Bryggman'sin terassi kutsuu istahtamaan (Scandicin omista kuvista).
Black Angus -rotukarjan sisäfile.
Riimisuolattua kauriinfileetä kauniisti tyrnien kanssa.
Herkullista parsaa lisukkeineen.
Tyyliä Bryggman's ravintolan tapaan.
Suklaakakku ja vadelma -annos oli myös oikein kaunis
Seuralaisen burgeri Rantapuiston tapaan
Pippuripihvi Rantapuiston tapaan.
Yrttimarinoitu naudan filee aiolilla oli myös onnistunut annos!
Mustikkagraavattu siika oli napakymppi
Oleskelulounge hotellin superior-siivessä, josta käy hyvin ilmi Rantapuiston aikamatkafiilis. Lähde: Hotel Rantapuiston kuvapankki
Ravintola Kajosta saa myös erinomaisia kasvisannoksia, tarvittaessa vegaanisena. Kuvissa maa-artisokka annos sekä kesäkurpitsa (mansikat oli omnom).
Kello on noin kaksi yöllä, väsyneet mutta onnelliset ravintoloitsijat jaksavat vielä hymyillä ja siihen löytyy aihetta!
Vellu ja Panos osittaisessa avokeittiössä viimeistelemässä jälkiruokia.
Juustojen höysteenä Panoksen äidin tekemää aprikoosi-inkiväärihilloketta
Suussa sulava brisketti.
Ulkonäöllisesti tylsä sitruuna-limerisotto vei kielen mennessään.
Muikkuja. Olikohan tämä sittenkin se paras annos... vaikea päättää
Voi kyllä! Ravintola Kajosta saa tartaria (toivottavasti aina ja ikuisesti)
Sisusta on tyylikkään pelkistetty, mutta sisältää paljon pieniä hauskoja yksityiskohtia kun sitä alkaa tutkimaan.
Lohi oli kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi illan parhaista!
Ravintola Kajo aukeaa Tampereen rautatienkadulle 18.4.
Kermainen metsäsienikeitto kera rapean Pancettan.
Franklyn raikasta ja modernia sisustusta.
Porkkana-tuorejuustokakku sanan mukaisesti purnukasta.
Mainio härän sisäfile höystettynä konjakki-pippurikastikkeella.
Valkosipulivoissa kuumennettuihin etanoihin voi valita mieleisen juustokuorrutuksen, minulla se oli Parmesan.
Kermainen metsäsienikeitto höystettynä rapealla Pancettalla.
Franklyn tyylikäs ravintolasali (Franklyn omista kuvista).
O'Learys – Super Snack
O'Learys – Boston Celtic BBQ Cheese Burger
O'Learys – Boston Celtic Cheese Burger
"Kiitos Kiitos. Hyvä ja joustava palvelu, vaikka meitä oli isompikin ryhmä ihmisiä. "
Kiitos Kiitos. Hyvä ja joustava palvelu, vaikka meitä oli isompikin ryhmä ihmisiä.
Jälkiruoka – Mexican Fried Ice Cream
O'Learys – OUMPH! Fajitas
Signature Margarita – O'Learysin cocktail-listalta löytyy hyviä juomasekoituksia
O'Learys:issä on iloinen ja ystävällinen henkilökunta.
O'Learys:issa riittää screenejä urheilun katsomiseen
O'Learys Iso Omena - Suosittu After Work -paikka
O´Learysistä saa myös juotavaa
Kuva: Niko Laurila
Kuva: Niko Laurila
Kuva: Niko Laurila
Kuva: Niko Laurila
Kuva: Niko Laurila
Kuva: Niko Laurila
Talon leipurin suklaaleivos ja crème brûlée
Vilaus Ahvenanmaan karitsasta
IHANA PIHVI
Perinteinen lohikeitto
Upea katkaraputoast
Tarte tatin omnom
Pyhäjärven siikaa
Suussasulavaa potkaa!
Muikkukukkoa!
Moussea mukissa
#restaurantgöran
Göran
Suklaata, suklaata!
Moussea mukissa
Kanaa ja lehtikaalia
Turskaa ja piimä-piparjuurikastiketta
Mehevää porkkanakakkua
Kurnusimppua!
Ankankoipea ja punajuurta
Samppanjaa sunnuntain kunniaksi!
Kanaa ja lehtikaalia
Turskaa ja piimä-piparjuurikastiketta
Suklaata, suklaata!
Moussea mukissa
Mehevää porkkanakakkua
Kurnusimppua!
Ankankoipea ja punajuurta
Samppanjaa sunnuntain kunniaksi!
Daphne
Samppanjaa sunnuntain kunniaksi!
Pääsalin takka
Ankanrintaa
Taiteellinen tartar annos
Kaunis Pulpo carpaccio annos
Ei jää epäselväksi, että kyseessä on viiniravintola
Gloria Veinikelderissä on käynyt myös kuuluisia vieraita viinillä
Kahvi ja avec
Lähikuva burgerista
Storyn ribsit toimii
Herkullsia sinisimpukoita
Viisi
Neljä
Kolme
Kaksi
Yksi
Illan menu
Uusia perunoita jälkiruoaksi?! Vaniljasiirapissa uppopaistettuja perunoita, karamellisoitua sitruunaa, sitruunavoita sekä keksiä. Erinomainen lopetus illalliselle, arvostan Christopherin kekseliäisyyttä sekä kokeilunhalua!
Vaikkei paras mutta illan mielenkiintoisin annos oli Mozzerelle "pizza". Punapesto sekä vegaaninen "mozzarella" oli mahtava kokemus vaikken tältä istumalta normaalista mozzarellasta luopuisikaan.
Kyssäkaalikimchiä, soijakastike-chiavanukasta, limemajoneesia sekä runsaasti korianteria. Illan paras annos joka jätti harmittamaan pienehkön kokonsa takia.
Savustettua munakoisoa, misopyrettä, vesimelonia sekä paahdettuja tummia linssejä. Hyppysellinen punaista chiliä antoi oivan jälkimaun annokseen!
(tietenkin) kotitekoista leipää ja ehkä parhaita maistamiani lisukkeita mm. valkosipuliaiolia. Lisukelautanen käytännössä nuoltiin puhtaaksi.
Pöydässä odotti ruokalista jonka kyljessä oli vielä hauska pieni muistutus konseptista ennen ruokailua.
Baari
Terveellistä ja herkullista
Montaa sorttia
7. kerroksen hissiaula oli kivan näköinen
Ei ole muuten eka kerta kun mun blogissa on gt. Eikä viimeinen :)
Tämä oli tyylikäs!
Tervehdys
Hotellin tyylikäs sisääntuloaula
Jälkiruoka aiheutti ihastuneita huokailuja
Herkkä juustoannos
Liha oli uskomattoman suussasulavaa
Myös kalaa tarjoiltiin reilunkokoinen annos
Kateenkorvaa
Kampasimpukkaa alkuruoaksi
FIG on sisustettu romanttisesti
Calvadosta x 2
Viskilän herkullista kukkoa viinissä
Sinisimpukka-sellerikeitto, slurps
Vihreää parsaa, sauce Maltaise
KVVR
Mestari in action
Kolmos3n sekamelskassa oli tummaa suklaata ja vahvoja makuja
Raikasta karpalojäädykettä ja makeaa suolatoffeeta välijälkiruokana
Kauniin keväinen annos paahdettua nieriää, kampasimpukkaa ja herneitä
Osterivinokasrisottoa yllärinä
Borssikeittoa Kolmos3n tapaan
Artisokkaa alkuun
Mustikkaa ja valkosuklaata
Sitruunaa, greippiä ja appelsiinia
Kylmää ja kuumaa, makeaa ja rapeaa. Täydellinen jälkiruoka!
Ehkä maailman paras jälkiruoka
Ei hampurilainenkaan näyttänyt yhtään hassummalle
Ankkaa ja polentaa
Kuohkea kurpitsakeitto alkuun
Tunnelmallinen Brasserie L'amour
Makeaa ja kirpeää, kulmää ja kuumaa. Täydellinen jälkiruoka!
Kampelaa ja avocadokreemiä
Mehukas kateenkorva ja kunnolla pottuvoita kylkeen
Juhlavuoden olut
Kermainen maa-artisokkakeitto, nam!
Munakoisoa ja runsas mozzarella-kuorrutus
Veripalttu on taivaallista!
Talon leipä ja tapenade
Onnea!
...ja katossa!
Designia ikkunalla
Karljohan
Jälkiruoka kruunasi illan
Pääruokana kalaa ja ruusukaaleja, nam!
Punajuurikeittoa ja pähkinää
Alkuruokana nappisuoritus
Kartta kiinnostaa ja herättää paljon keskustelua
Ankanrintaa, punajuuriohrattoa, pikkelöityä sipulia ja portviinikastiketta.
Päivän kalaa, juuriselleriä, puikulaperunaa ja voi-valkoviinikastiketta.
Parhaat tähän mennessä syömäni blinit. Yksinkertaisuus on valttia.
Loppuun porkkanakakkua ja piimäjäätelöä
Briejuustoquiche, kimchi ylikasvaneista salaatinlehdistä ja pikkelöityjä pikkuporkkanoita
Härän haudutettua kieltä, kasviksia Söderkullasta ja häränhäntä-hapankaalihöystö
Perunarisottoa, ruskistetussa voissa paistettua madetta, kalakerma ja perunasipsejä
Maa-artisokkaa, kallioimarre-smetanakastike, mäntyöljyä ja rapeita tattareita
Tähteet: luomukananmuna, madetta monessa muodossa ja eilisen leipää
Alkudrinkit
Yksityiskohdat ratkaisevat
Vihreä keidas
Salainen resepti
Pop my cherry
Maistuisiko pala juustoa?
Salla
Syksyn sävelet
Suomalainen tako
Kvaak!
Ilta alkaa samppanjalla
Ilta alkaa samppanjalla
Pecan Pie oli kuin tahmein suklaakakku
Italian neighbor Helsingin Meijeriliikkeen jugurtilla
Butcher’s & Gardner’s flank steak
KT Kimchi Burger on yksi ravintolan suosituimmista annoksista, syystäkin
Tartar inkiväärillä ja wasabilla
Hot Doggi Dog ja Fried Chicken Bites
Talon kekseliäitä cocktaileja
Rikottu suklaakakku ja marinoitua ananasta
Sticky fingers kanansiipiä
Ramen-nuudelikulho possulla
Dumplings, nam!
Kattaus alkuruokia ja pikkunaposteltavaa
AKAn kuuluja cocktaileja
Täyden kympin jälkkärit
Burgeri savupekonihillokkeella
Paahdettua inkivääri-sesamlohta
Kivan kirpeä Pozole
Snacks & Sides ja Steam Bunit laudalla
Kingi beeffi -salaatti pieneen nälkään
Kingi beeffi -salaatti pieneen nälkään
Syntinen suklaalähde
Ihana teppanyaki-annoksemme!
Sushi-buffan antimia
Vuosikerrat rivissä!
Tilaukset tehdään padilla
Ensin jotain eksoottista ja raikasta!
Syntinen suklaalähde
Ihana teppanyaki-annoksemme!
Sushibuffetin tarjontaa
Vuosikerrat rivissä!
Tilaukset tehdään padin avulla
Ensin jotain eksoottista ja raikasta!
Syntistä suklaata
Ihana teppanyaki-annoksemme!
Vuosikerrat rivissä
Tilaukset tehdään padilla
Tilausket modernisti padilla
Alkuun eksoottista ja raikasta!
Syntinen suklaaputous
Huippusamppanjat lasihyllyssä
Ihana teppanyaki-annoksemme!
Tilaus modernisti padilla
Eksoottista ja raikasta alkuun!
Varsin viihtyisä vankilaksi
Puolukka & suklaa -jälkkäri sopii myös happamammille tyypeille
Illan kaunein annos
Kalan ystävälle suositeltiin hiillostettua Murtoveden siikaa Ahvenanmaan pannukakulla
Grillattu poron vasan sisäpaisti kruunattiin rohkeasti pihlajanmarjoilla
Hiiligrillissä paahdettua kuningasrapu ja kampasimpukka oli toimiva kokonaisuus
Illan paras annos ylikypsää metsäjänistä ja riistalientä
Tuli kakkua – alkuun tarjoiltu briossi oli öljyistä ja suussasulavaa.
Upea jälkkäri, sitruunakakkua ja -geeliä, vadelmalehtiliemi, koivunlehtisorbetti, pakkasessa kuivattua vadelmaa sekä hunajakennoa. / VIINI: Castelnau de Suduiraut 2008
Palate cleanser: raparperisorbettia, vesiangervon kukintoa, jugurttia sekä mansikkamaitoa.
Seuralaisen pääruoka: kasvis-kevätkaalikääryle, nokkosta, pinaattia, sipulikastiketta, maa-artisokkaa, kanttarelliä sekä kvinoaa. VIINI: Domaene Gobelsburg Grüner Veltliner
Poron ulkofilettä Inarista, metsäkastiketta (käpyjä, oksia, lehtiä), kanttarelli, maa-artisokkaa sekä poron sydäntä sallasta. / VIINI: Degesa Gago 2013
42 asteista kirjolohta, nokkospyrettä, fritattua nokkosta, rapuelientä, caprista. Salaattikulhossa parsaa, fenkolia, kevätsipulia sekä vinegretteä, NAM!
"Kasvimaa" oli ehkä koko illan mielenkiintoisin annos, ainakin ulkonäöltään sekä sisällöltään. / VIINI: Julien Schaal Pinot Gris, Alscase
Miekojärven ahventa savustettuna sekä pyreenä, hiillostettua avomaan kurkkua, merilevä & tilliliemi sekä tillikurkku sorbettia. / VIINI: Louis Jadot Chablis Bourgognesta
Woolshedin terassi viileämpänä iltana, vähän ennen sulkemista, aurinko on jo kadonnut talojen taakse.
Aussie burger - karamellisoitua sipulia, paistettua ananasta, juustoa sekä savupaprikamajoneesia
Kympin pihviannos, WHAT!?
Spciy Lamp Sausage oli muuten erinomainen, kaikki seurueessamme yllättyivät tästä positiivisesti!
Tiger Prawn Skewers - sopivan isoja tiikeriravun pyrstöjä vartaassa.
Vähän ehdin haukata
Brekusali ei ollut myökään huono
Schlösslen itsetehdyt jädet
Herkullinen Berberana
HIillostettu pihvi
Seafood platter ja Marlborough Sauvignon Blanc
Sesongin mukainen amuse
Luotettava aperitiivi
Huono kuva, tiedän. Parempaakaan ei kuitenkaan tarttunut hämärässä ja haluan näyttää nuo massiiviset kivipilarit
Schlösslen kotoisa huone
Paras check-in so far
"Lumikasa" ei näytä kovin kummoiselta, mutta maistuu senkin edestä
Alkupalalajitelma
Jälkiruokalajitelma
"Tomme Aux Fleurs"
Herkullista lihaa Keuruulta
Suunpuhdistajana paukkukarkkia ja vodkaa
Menun paras annos oli ensimmäisenä tarjoiltu sokerisuolattu siika
Kokin tervehdyksen kanssa tuli kolmea eri leipää, joista hiivaleipä oli Naturassa paistettua. Lisäksi itsetehtyä voita
Paellaurakka alkamassa!
Valinnan vaikeus, joten lautaselle päätyy vähän kaikkea!
Rapuja appelsiiniliemessä
Talon oma tomaattisalsa toimii!
It´s Strawberry Margarita c´clock!
Suklaafondant, Vadelmasorbettia ja maitosuklaakeittoa. / Crème brûlée, hillottuja mansikoita ja paahdettua valkosuklaata.
Paistettua siikaa, rapukermassa haudutettua perunaa ja Beurre Blanc -kastiketta.
Härkätartar - Dijonmajoneesia, keltuaista ja rapeaa sipulia. / Toisena alkupalana taustalla Västerbotten-juustosalaattia.
Aamiaisella on tarjolla erinomainen uusia tuulahduksia, erikoisuutena mm. asiakkaan toiveen mukaan paistetut omeletit, pöytään tarjoiltavat kahvit ja teet, musta makkara sekä mehuvalikoima.
Aamiaistarjoilu on sopivan laaja muttei yritä väkisin miellyttää kaikkia. Lappitwisti tulee juuri sopivasti esiin kuitenkaan olematta epäkäytännöllinen tai yksipuolinen.
Suurin osa aamiais-salista sekä hieman terassia oikeassa yläkulmassa.
Dabbal burgeri sisältää mm. briossisämpylän, puuhiiligrillissä paistetun häränlihapihvin, savumajoneesia sekä kylmäsavuporoa (pahoittelen, burgerista ei tullut tarpeeksi edustavaa kuvaa)
Superherkkuna alkupalaksi maistelulautanen 'Lapin makupaloja' sekä raikas karpalodrinkki Taivaskero.
Dabbal ravintola-alue on täynnä upeita tummia värejä sekä sopivasti lappitunnelmaa.
Aamiaisalue (kuvattuna avo"takan" läpi) jota voidaan käyttää ravintolan jatkeena. Seinät ja katto ovat täyttä ikkunaa joten valoisuus ja avaruus korostuu mukavasti.
Lappitwisti tulee esiin jopa ovilapuista. Nämä pienet, jopa hyödyttömät, yksityiskohdat tekevät tehtävänsi jos edes muutama asiakas hymyilee nähdessään nämä.
Tyylikäs tummahko sisusta sopivan pienillä Lappitwisteillä.
Karitsan niskaa, murskattua varhaisperunaa, parsaa, sitruunaa sekä rosmariinia.
Maistiaisia Workshopin delistä
Chef's table / baaritiski -tyylisellä korkealla istuttavalla pöydällä kelpaa tutkia Workshopin sisustaa sekä keittiön toimintaa.
Lorenzo, Manu, Kimi sekä Pate Workshop Delicatessen avajaispäivänä.
47 asteista lohta, tillimajoneesia, tilliöljyä, tillin versoa, mallasleipää, retikkaa, piimäkastiketta sekä sitruunageeliä. / VIINI: Toscanalaista Le Rime Pinot Grigio - Chardonnay 2014
Sitruuna cremo´, valkosuklaa crumble, valkosuklaa-kamomillavaahto, siitepölyä, sitruunasorbettia. / VIINI: Errazuriz late harvest Sauvignon Blanc.
Elina ei tule pitämään tästä kuvasta, ei sen väliä nimittäin Zuccardin Malbec oli täyteläinen, marjaisa ja onneksi illan ainoa punainen!
sitruuna-oliiviöljy-parmesaanirisottoa sekä pulveria kuivatuista tomaateista. / VIINI: Si Soave 2014
Härkää, paistettua perunaa, maa-artisokkaa sekä pinaattia.
Ensimmäisenä ruokalajina parsakeittoa köynnöskrassilla, parsasalaatilla sekä pikkelöidyllä sipulilla. Viereisessä kulhossa friteerattua viiriäistä(!) / VIINI: raikas St. Michael-Eppan Montiggl 2014 Riesling.
Amuse bouche - punajuuripannacotta sekä kuivatta mustaa oliviia. / Aperitiiviksi nautimme italialaisen Birra TOZ Easy Pale Alen.
Toca on pieni ja tunnelmallinen ravintola ilman mitään ylimääräistä bling blingiä. Salissa on kokonainen seinä vierailijoiden tervehdyksiä sekä kehuja varten!
Toca on ulkoapäin melkein pelkkää ikkunaa ja muutenkin sopivasti tyylikkään pelkistetty.
Vastaavaa pizzauunia ei ihan joka paikasta löydy.
Haudutettua viljaporsaan poskea, rapeaa inkivääriä sekä mintturisottoa parsalla.
Juuren leivottua leipää sekä ruskistettua voita. Gustavon ceviche avokadokreemiä sekä marinoitua kurkkua.
Markus Rautalan kanssa oli mukava jutella ravintola-alasta, ruoasta ja vaikka mistä.
Gustavon sisusta on siisti, rento ja täynnä hauskoja yksityiskohtia.
Katan yllätysmenun-yllätysjälkkärit. Hunajakenno, suklaata sekä paukkusokeria. / Marinoitua tyrniä, ruskeaa voita sekä tyrnijäätelöä.
Diplomatico rommia sekä uskomatonta villiyrttiteetä.
Varsinainen jälkkäri: kolmea eri suklaata, omenaa geelinä, marinoituna sekä omenamysliä. / Espanjalainen yhden rypäleen sherry on nimihirviö: Gonzalez Byass Noe Pedro Ximenez Muy Viejo Sherry.
Suunpuhdistajan roolissa toimi sitruunaparhait, mukana lakristia, sitruunaa oli kolmella eri tavalla.
Paikallista kallaveden kuhaa, kirjolohen mätiä, heinällä savustettua pyrettä, paistettua lehtikaalta sekä lehtikaalivinegretteä. /  Freiherr von Göler Baden Trocken Weissburgunder (Pinot Blanc) 2013
Hanhenrintaa Hauhalasta, vesihauteessa kolme tuntia 56 asteessa. / Itävaltalainen Leopold Blaunsteiner zweigelt 2011
Possunkylkeä, paistettu 68 asteessa kuusitoista tuntia. Crème Fraîchea sekä punajuurta haudutettuna, pyreenä sekä marenkina. / Tournon Mathilda Rose 2015.
Paikan päällä leivottua vehnäleipää jossa mukana punajuurta, upean väristä sekä makuista. Tummaa maalaisleipää, pinta glaseerattu. / Siilinjärven Siitakesieniä, Miettisen tilan perunaa.
Mustassa Lampaassa on upea kellariravintolan tunnelma. Ulkomaailman hälyt katoavat kokonaan, samoin stressi.
Musta Lammas on ulkoa päin todella hillitty. Kesäisin katolla on muuten upea terassi!
Maculan Dindarello Moscato / Palate cleanser tyrni + vuohenjuustomaitovaahto / Luomupalsternakkaa, kinuskia, napuejäätelö.
DOCG sertifioitua Baroloa siemaili hymyssä suin. Mureaa peuraa Punkalaitumelta, harmi vaan että osa pöytään tuoduista lihoista oli tekeytyneet juuri karvan verran liian kypsäksi.
Molemmat alkuruoat, siika-lohi kalapallo sekä uskomaton naudan ulkofiletartarannos. Pariutetut viinit olivat erinomaisia, etenkin Domaine de l’Aigle Chardonnay tartarin kanssa.
Keittiön kaksi tervehdystä jotka uppoilivat mukavasti samppanja kylkiäisenä.
Mikan ja Pekan ensimmäinen Ravinteli Bertha
Herkullista heppaa burgerin välissä!
Pontevan veljekset ja Veli TableOnline
Iso seinään "puhkaistu" avokeittiö ja viimeistelemätön rosoisuus loi mukavaa tunnelmaa.
Rapeaa possunkylkeä, kumina- sipulilientä, kastanjaa ja paistettuja sieniä.
Hups, simpukat meni jo!
BEEF TAR TAR "HARISSA -Ruokaa silmälle ja vatsalle
Salmon and scallops carpaccio, joka oli paitsi hyvän makuinen myös hyvin kaunis annos!
Burrataa, paahdettua kurpitsaa, basilikakreemiä ja mantelileipää, omnom.
Loppuun vielä meksikolaiset ritarit.
Hunajalla ja siiderillä marinoidut possun ribsit sekä Enchilada de Mole - Fish.
Panzan Ceviche El Classico on aivan huippu!
Panzassa on erinomainen valikoima cocktaileja! Kuvissa El Burro, Mezcal Mule sekä Ajurinkadun Amigo. / Juomalista löytyy pöydästä hauskana Panzan logoon sovellettuna pahvipääkallona.
Ennen illalisen alkua jauhetaan vähän schaibaa ja tsekkallaan illan varaustilannetta. / Panza sisusta on täynnä hauskoja yksityiskohtia, tyyliä voisi luonnehtia hallituksi kaaokseksi, mikä taitaa myös kuvata Meksikoa, ainakin jollain asteella.
Hauska neuvostohenkinen lounaslista
Osa ravintolan maatuskoista.
Lammaspata ja adzika kastikkeet.
Georgialaista punaviiniä, nam!
Runsas alkupalalajitelma
Oi Odessa
Ilta aloitettiin Laurent-Perrierin sampanjalla
Hauska neuvostohenkinen lounaslista
Maatuskoja
Lammaspata ja adzika kastikkeet.
Alkupalalajitelman ruokia
Ilta aloitettiin Laurent-Perrierin sampanjalla
Skippasin salaattipöydän ja otin alkuun leivän sekä yrttikeiton. / Paistettua Kirjolohta,  punaista pestoa, haudutettuja vihanneksia. VIINI: Waltraud Riesling, Penedes, Espanja
Erkka Isotalo viilettää edestakaisin ennen lounaan alkua. Camillo sai muutama vuosi sitten täydellisen remontin joka valmistui syksyllä 2013. Nykyinen kuosi Isä Camillolle on upea.
Isä Camillo sijaitsee upeassa kivirakennuksessa Kuopion tuomiokirkon kupeessa. Rakennuksessa on toiminut Suomen Pankki vuosina 1912-1993.
St. Petersbourg Hotellin respan takaa rappusista löytyy Eero Aarnion Kuplatuoleja kaksin kappalein!
Jälkiruoaksi juustokakku a'la Hermitage. VIINI: Château Vartely Ice Wine Riesling
Truskaa pannulla paistettuna, herne-minttupyree, timjami-sitruunaruohokastike sekä viiriäisen muna. VIINI: Domaine Faiveley Mercurey "Clos Rochette"
Kampasimpukkaa voissa sekä persiljassa paistettuna, etikoitua sipulia sekä sivallus mustekalan mustetta. VIINI: Domaine des Malandes, Chablis Vieilles Vignes
Kevyesti savustettua lohta, hollandaise, punajuurta, viiriäisen muna, rucola, tilliöljy. VIINI: Chalentein Chardonnay Reserva 2013
Kolmea eri levitettä, mustaa sekä vaaleaa leipää. / Suolattu & marinoitu silli, perunaa, olut- sekä mustaleipäsipsiä, HERRRKULLISTA sinappia. VIINI: Moët & Chandon Rose Imperial Brut
St. Petersbourg Hotel on upea, värit ja sisustus ovat tyylikkäitä, ei kuitenkaan liian vanhanaikaisia. / Deluxe roomissa oli laadukas vaikutelma ja upea sisusta. Kuvat: St. Petersbourg/Schlössle-Hotels
Uskomattoman murea Wallenbergin pihvi Hauhalan hanhesta sekä hernemursketta.
ALKUUN samettista maa-artisokkakeittoa. VIINI Trimbach Riesling, Alsace. Taustalla Brödin herkullinen leipävalikoima. / PÄÄRUOKA Meri-Lapin Karitsanpotkaa, palsternakkapyrettä. VIINI Ogier Crozes-Hermitage Heritages Syrah
Molemmat valitsemamme jälkiruoat: Mustalla teellä maustettu Crème Caramel sekä Brödin sorbettivalikoima, vaniljaviikunoita. VIINI Brown Brothers Orange Muscat & Flora.
Uutuusravintola BRO vakuuttaa monipuolisuudellaan sekä cocktailbaarina että ruokaravintolana. Sisustus, musiikin äänenlaatu sekä soittolista muodostavat viihtyisän kokonaisuuden.
Jälkiruokia joka lähtöön: Pistaasi + inkivääri. Viini: Burmester Tawny Port. / Ternimaito + sitrus. / Päärynä + kaneli. / Suklaa + aprikoosi.
Myskikurpitsa + muskotti, viini: Cuvée Fantomme. / Kananpoika + papaija, viini: Arthur Metz Gewürztraminer.
Fine de Claire -osterit oriental + naturell, viini: Champagne de Castellane Brut. / Alkupala numero kaksi, Punajuuri + vuohenmaito, viini: Black Cottage Sauvignon Blanc.
Ekologisesti kierrätysmateriaaleista valmistetut työasut ovat Touchpointin käsialaa. Champagne de Castellane Brut nautiskellaan ostereiden kanssa. / Leipäkorista löytyy mm. voita lipstikalla sekä naturel. Brossa valmistettu tumma leipä on herkullista
Champagne de castellane brut ostereiden kanssa. / Leipäkorissa oli lipstikkalevitettä sekä voita, talon tumma leipä oli herkullista! / MAKUJA menun ensimmäinen annos Osterit naturel & oriental.
BROn cocktaileissa käytetään omatekoisia siirappeja. / Cocktailien raaka-aineet ovat houkuttelevasti esillä. / Roddy tarjoilee BROn näkemyksen Moscow Mulesta oikeaoppisesti kuparimukista.
BRO:n sali on valtava ja täynnä tutkittavaa, cocktailbaari houkuttelee istuutumaan. / Havut sekä cocktail-lista toivottavat lämpimästi tervetulleeksi. / Tulisija on upea, sen ympärillä mielellään nauttisi muutaman cocktailin. / Varaaja ilmoitetaan p
Limonzello rauhoittamaan vatsaa tauon aikana. / Valkosuklaa-samppanjakreemiä sekä mansikkagazpacho. / Jälkkäriviininä Virolainen Põltsamaa Kuldne 2005 vuosikertomenaviini.
Pitkään kypsytettyä Peuraa mustaherukkakastikkeella, perunagratiini, punajuuripyree sekä hippu väkevää sinappia. / Zonin Amarone della Valpolicella 2012.
Mustekalacarpaccio, rakuunajäätelö, capris sekä vihreä salaatti. / Attems Pinot Grigio 2013 / Kesäkurpitsakeitto kookosmaidolla sekä inkiväärillä, villisikaa ja sinapinsiemeniä.
Samppanjaksi alkuun tuttua ja turvallista Moëtia / Itsetehtyä leipää sekä yrttilevitettä / Keittiön tervedyksenä Ankanmaksapatee & Vadelmachiliä.
Keittiössä on hyvä fiilis! / Grönin julkisivu on melkein pelkkää ikkunaa ja muutenkin sopivan pelkistetty / "Yrttiseinästä" löytyy vaikka mitä mielenkiintoisuuksia.
Barista Arda kaataa Etiopialaista käsinsuodatettua kahvia / Lauri kuljettaa rikkomaani tuolia takahuoneeseen, Toni kiittelee ja hyvästelee poistuvaa asiakasta, Pekan vauhtia kukaan ei voi pysäyttää.
melkein kaksi litrainen Heiwa Shuzo - Tsuru-ume Suppai! / SYYSOMENAA, omenasorbettia, valkosuklaata ja omenaviinietikkakinuskia.
Grande Maison Cuvee du Chateau, Monbazillac. / Extraruokalaji SINIHOMEJUUSTOA, hapanjuurinäkkileipää, päärynähilloa ja hunajaa
Pääruoaksi MAA-ARTISOKKAA, pikkelöityä vihreää mansikkaa, hopeasipulia, valkosipulin kukinnon versoa, siianmätiä, "redusoitua" kermaa, tattikreemiä pohjalla / Biodynaaminen Trauben, Liebe und Zeit Rosé Karmin Nro 4
RAAKAKYPSYTETTYÄ NAUTAA, etikoitua hapankermaa, graavattua keltuaista, perunan kuoret rapeutettuna / Pala graavattua keltuaista / Anjou Blanc Rene Mosse 2013
Juran alueelta Champ Divinin Cuvee Pollux Biodynaaminen viini / PERUNATATTARIRIESKAA tattivoilla sekä METSÄSIENISALAATTI, rouskua, kuusenkerkkää, puolukkaa
Raskaan työviikon jälkeen suositeltiin Whiskey Souria, punaherukkasiirapilla, by Pekka Rantala / Rapeaa hapanjuurileipää, paahdettuja pellavansiemeniä, voita, sormisuolaa twistillä.
Grönin "yrttiseinä" on vaikuttava / Pekka Rantala, Lauri Kähkönen sekä Toni Kostian käyvät menua sekä viinejä läpi.
Vasemmalla keittiömestari Pauli Novitsky esittelemässä jälkiruokaa. Oikealla aina hymyilevä ravintoloitsija Mari Kärkkäinen sekä sommelier Toni Aikasalo.
Grande Maison Cuvee du Chateau, Monbazillac. VALKOISTA- JA TUMMAA SUKLAATA - ”maito-, valko- ja tummaasuklaata, mustaherukkaa ja jogurttia”
SUNNUNTAIN JA MAANANTAIN VÄLISENÄ YÖNÄ - ”konjakkia, limeä ja inkivääriä”
Gamay Sans Tralala 2014. ANJOY-KYYHKYÄ - ”tryffelillä täytettyä kyyhkyä, tummaa kyyhkylientä, rakuunaa, huhtasientä ja porkkanaa”
Riesling Rosenberg 2012, André Stentz. LAVARET JA FOIE - ”siikaa, ankanmaksaa, omenaa ja macadamiaa”
Château de la Selve, Saint Régis 2014 - PIKKUKALAA JA KAVIAARIA - ”muikkua, kaviaaria, paahdettua paprikaa ja briossia”
Mari esittelemässä aperitiivinä tarjoiltua Robert & Bernard Plageoles Mauzac Nature 2014.
Ravintoloitsija Mari Kärkkäinen esittelemässä Mauzac Nature Sparkling 2014 aperitiiviä.
Pauli, Kimi, Mari sekä Toni romanttisessa  loossissa.
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan