Ei nimitys miestä pahenna

Hei Walter!
Minkälaista nimitystä Suomessa asuvat neekerit haluaisivat itse itsestään käytettävän? Tuo neekeri sana ei kuulemma ole sopivaa minunkaan ikäiseni enää käyttää, joten se vaatisi vähän päivitystä. Olisi hyvä olla joku simppeli vaihtoehto, niinkuin Somalialaisista sanotaan Somali, joka on helppo lausua ja ymmärtää.
Asia ei mielestäni ole vielä kovin yksiselitteinen, sillä noita neekereitä kun löytyy sitä ruskeaa sorttia ja sitten aivan pikimustia. Nämäkin olisi hyvä jollain termillä erottaa, jotta asia valkenisi kerta sanomalla ilman selittelyä.

  • Takametsien Tauno, 63 v mies

13 vastausta

Walter de Camp

19.9.2016 11:23

Hinkkaa pyyhekumilla pois aivoistasi tuo neekeri-sana. Tummaihoinen on suositeltava sana, jos jotakin sanaa on käytettävä. Mustaihoinen ei ole sopiva.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hiton rasisti

19.9.2016 15:46

Yks hyvä sana ois kans sopiva mut se soveltuu kyllä vain kaltaisiisi valkoisiin ihmisiin: se on idiootti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Takametsien Tauno

21.9.2016 22:21

Tulin juuri Keniasta ja olen kutakuinkin hyvin ruskettunut.

Suvakkihoratsu

23.9.2016 22:51

Hehe, ihanaa että joku veti täälläkin herneet nenään ilmiselvästä provosta. Ihan vaan tiedoksi, että neekeri oli tummaihoisista varsin yleisesti käytetty sana vielä 15 vuotta sitten, ja jos sen jossain näkee niin ei kannata yöunia menettää.

Takametsien Tauno

20.9.2016 01:42

Siis tyyliin Pekka Ja Pätkä tummaihoisina kummajaisina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

.-fJe OJ .S

22.9.2016 08:07

Hmm. Mietin tässä että jos joku on lähtökohtaisesti -valinnut- ollla rasistinen ei tällaista voi auttaa välttämättä käskyttämällä.. Kun on imenyt Perus-Suomessa asuessa 63 vuotta perusteetonta puusilmäistä ylemmyyden tuntoa mitä tulee vain valkoihoisten oletettuun paremmuuteen voidaan yrittää vaikuttaa ainakin seuraaviin puutteisiin 1-5 joita oletan Puusilmällä olevan.

1) Takametsien Tauno ei ole lukenut Historiaa Perus-Koulua pidemmpälle käydessään alakoulua Romurajan pohjoispuolella. Ko. tieteenalasta voimme ymmärtää että sivilisaatiot nousevat ja tuhoutuvat ajansaatossa, esim. muinainen Egypti kukoisti yli 3100 vuotta eaa. Länsimaat ovat olleet niskan päällä vain n. 300 vuotta. Eli alue joka nykyisin potee diktatuurin, ääri-islamin, köyhyyden ja epätasaisen tulonjaon aikaista alennustilaa oli ennen eräs inhimillisen viisauden ajatushautomoista. Voi olla että kun pelin sääntöjä muutetaan kesken leikin lipsuu länsimailta ote. https://fi.wikipedia.org/wiki/Muinainen_Egypti

2) Takametsien Tauno ei tehnyt muuta kuin nukkui tai poltti röökiä sillä tunnilla kun Biologian tunnilla opetettiin että se kuinka älykäs tai ympäristöönsä sopeutunut ihmisestä tulee vaikuttaa fifty-siksty geenit eli perimä sekä ympäristö + Takametsien Taunon isoin isoisä on Afrikasta.

4) Myös minä olen nukkunut jonkin verran Maanteidon tunnilla. Siksi voin myöntää etten ole konteksin mukaisiin artikkeleihin sen tarkemmin perehtynyt harrastuneisuuden tai koulutuksen tasolla mutta uskoisin ettei ole kauhean väärin väittää että oikenalaisissa ja tasalaatuisissa olosuhteissa voi tummaihoisten edustamat kulttuurit saavuttaa saman tason tai dominoida tulevaisuudessa länsimaita. Nyt vain sattuu olemaan niin etät osittain länsimaiden protektionistinen kauppapolitiikka on kehityksen jarru Afrikassa + se että monissa ko. alueen maissa yhteiskuntajärjestelmä on miltei kollektiivis-feodaalinen, yläluokka hallitsee ja riistää köyhiä massoja tämä ylläpitää suurten massojen kehityksen vasaisten olosuhteiden säilymistä.

5) Kirjasuositus: Takametsien Tauno ei ole vissiin lukenut mielenkiinnosta aihetta kohtaan kirjaa Markinat ja demokratia - loppu enemmistön tyrannialle? Vaikka en silti ole samaa mieltä politiikan päämäärästä kirjan tekijän Björn Wahlroosin kanssa niin samaa mieltä voin olla älykkäänä pitämäni tekijän kanssa seuraavasta. Demokratiaa ei kannata väkivalloin edistää kehitysmaissa. Se ei tule juurtumaan sinne. Asiaa täytyy tarkastella määrittelemällä kehitysmaa. Kehitysmaa on sellainen missä on yläluokka ja tolkuttomasti köyhiä. Aluksi on tärkeää määritellä sosiaalisesta aspektista käsin kehitysmaa. Kehitysmaissa on yleensä alueita joissa on korkea Ginikerroin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Gini-kerroin Seuravassa leikitään legoilla: Siellä on palikkaesimerkkinä noin 5 ihmistä jotka omistaa kaiken, esim. 99% kun loput 95 ihmistä omistaa vain 1%. Demokratiaksi kehittyvässä valtiossa alkaa olemaan ihmisiä enenmmän kuin puolet joiden yhteenlaskettu taloudellinen potku on enemmän kuin yläluokan. Esim. PAM:in jäsenet yhdessä omistavat enemmän kuin suomen presidentti. Tällaisissa olosuhteissa on todennäköistä että laillistettu väkivaltakoneisto taipuu ja kääntyy enemmistön diktatuurin puolelle. Kehitysmaassa ne joilla on pyssyjä haluaa myös safkaa ja pimpsaa ja todennäköisemmin he saa sitä rikkaalta riistäjältä. Näin pähkinä kuoressa syy miksi kannattaa tusustua vaikkapa Wahlroosin kirjaan josssa mainittua asiaa on varmasti käsitelyt muissakin teoksissa, eikä tarvitse kuunnella perusteita miksi hyvinvointivaltio on ei niin jees.

Eli tässä suhteessa on perusteetonta väittää että olisi järkevää alistaa tummaihoisia sen takia etteivät he juuri nyt ole mairittelevaan asemaan itseään junailleet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Takametsien Tauno

29.9.2016 22:01

Minusta meiltä vanhemmilta ikäluokilta ei pitäisi näitä ajan saatossa saavutettuja etuja leikata enää tippaakaan pois.
Toinen on meille luonnostaan puhekieleen vakiintunut neekeri termi ja toinen on mopolla ajo ilman ajokorttia josta me halutaan pitää kiinni.
Oma historian tuntemuksesi näyttäisi olevan hakoteillä, jollet edes tiedä minä vuonna Suomeen tuli peruskoulu kansakoulun tilalle.

.-fJe OJ .S

5.10.2016 18:24

Takametsien Taunolle 63 vee...

Hmm. On totta joskus historian ensimmäisillä sivuilla, profeetta Nooan tai Dinosaurusten aikaan mua-ilima oli erilainen. Suomessa todella siirryttiin kuusivuotisesta Kansakoulusta 9 luokkaiseen peruskouluun Wikipedin mukaan 1972- alkaen Pääkaupunkiseutu viimeisenä v. 1977.

Kun en osaa laskea kirjoitin Googleen 2016-1972 ja 2016-1977 sain lukuarvot 39 ja 44. Nämä kun vähentää Takametsien Taunon iästä, jonka sukulainen on Afrikasta niin saadaan selville että iältäsi olet ollut 19-24 vuotias kun koulu-uudistus on maata myllänyt. En tiedä varmuudella minkä ikäisenä alakansakouluun mentiin mutta uskoisin että n. 6-8. vuoden iässä. Eli näin ollen viimeiselle luokalle eli 6.lle mentiin n. 12-14 vuoden ikäisenä. Jolloin voidaan tulkita tuloksia siten ettet mitenkään ole voinut käydä Peruskoulu-uudistuksen mukaista koululaitosta ollessasi nykyisen ala-asteelaisen ikähaarukassa ellet ole jäänyt luokalle n. tusinan verran. Anteeksi erheellinen ilmaisuni...

.-fJe OJ .S

22.9.2016 18:55

Ai niin unohdin kolmannen kohdan (3.) Hiukan pintaraapaisua kulttuurien kohtaamisesta.
Venäjän kielessä saksalaisesta kutsuttava ilmaisu fem. on немка ja mask. on немец.
Ja mykkä ihminen on немой человек. Aiemmin käymäni Venäjän alkeiskurssin opettaja kertoi että kutsumanimen etymologia perustuu koettuun saksalaisvähemmistön hiljaisuuteen Venäjällä kauan kauan sitten... Uskon että kun poteroihin kaivautuminen jatkuu, vahvistuu tällöin kielteissä tavalla halu käyttää leimaavia ilmaisuja rasistisessa mielessä jolloin sovittelevien näkemysten mukainen diskurssi hukkuu huonojen kokemusten jakamisen kakofoniaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gaspjaköhköh12345

30.9.2016 22:25

Ei pilkun käyttäminen ja oikeinkirjoitus miestä pahenna...

.-fJe OJ .S

5.10.2016 18:31

Tässä olette aivan oikeassa, arvon Köh Köh.
Mulla ei ole varaa maksulliseen tekstinkäsittelyohjelmaan kun olen työelämän ulkopuolella + nörttilihakset on surkastuneet, tällöin ainut vaihtari on kirjoittaa City-lehden kielenhuoltoa tukemattomalla alustalla sattumanvaraisia lyöntejä näppäimistölle kun ÄQ on alle 100 hevos-Wattia.

Nyt menen tyhjentämään pusseja omaan vessaani niin sattuu sydämeen kommenttisi etten osaa ilmaista itseäni ymmärrettävästi! Siis silmäpusseja itkunmuodossa.

DragonSlayer666

1.10.2019 11:04

Lakupekka käy vieläkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi