Kuinka kerrot sokealle että meri on sininen?

Hei Walter!
Aikoinaan minulla on ystävä joka oli vähän daiju.
Hänellä oli stögiksenä kurkkupurkki jonka kannen hän kiersi väärään suuntaan kiinni. Sulkiessaan kantta hän kiersi kantta todella vastapäivään, siis avaussuuntaan kiinni tehden samalla neuroottisen varmistusliikkeen jolloin kansi meni osittain kiinni.

Yritin silloiselleni ystävälleni kertoa että se on standardi niin kuin ruuveissa, myötäpäivään kerron viisareiden suuntaisesti kiinni/alas/tiukkenee ja vastapäivään aukenee. Hän kysyi:" Mikä on standardi?" tuolloin olimme päälle 20-vuotiaita. Luulin silloin voivani muutta häntä, sittemmin tajusin etten ole hänen arvoinen.

Otin kyllä projektiksi hoitaa opettamisen loppuun, sekuntikellon kautta hän oivalsi että jotain hän tekee väärin...Sain nopeammin ja tiukemmin ja vähemmällä vaivalla kannen kiinni ko. lasipurkissa.

Mikä siis on tämä mystinen "standardi" toisin sanottuna?

  • dsajlkdsdsölkj333rd, 32 v mies

4 vastausta

Walter de Camp

9.10.2016 16:58

Korkki kierretään auki myötäpäivään ja kiinni vastapäivään. Marttaliiton kursseilla opit avaamaan ja sulkemaan korkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tohtori Sykerö

10.10.2016 05:31

Arvon Walter de Camp. Kuulin että sinulla ja myohaisteinilla on joku debatti menossa. Alukseni on juuri laskeutunuut Espoon ja Helsingin rajalle ja aamulääkkeet on syöty, dsajlkdsdsölkj333rd kävi hakemassa silmäpussientyhjentämisen yhteyteen tarvittavaa olkapäätä. Hän itku kurkussa kertoi että mahdollisesti jompi kumpi ei nyt tajua ettei tajua.

Wikipediassa kerrotaan mm. seuraavaa artikkelissa Myötäpäivä: https://fi.wikipedia.org/wiki/My%C3%B6t%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4 "Voidaan myös määritellä, että kiertävä liike suuntautuu myötäpäivään, jos keskus, jota kierretään, on liikesuuntaan nähden oikealla puolella. Helpommin myötäpäivän suunta on todettavissa vertaamalla liikettä kellon viisareihin. Niiden normaalipyörintäsuunta on myötäpäivä. Tavallinen ns. oikeakätinen ruuvi kierretään kiinni myötäpäivään ja avataan vastapäivään. Vasenkätisten ruuvien kierre on päinvastainen."

Kun taas "Walter de Camp sanoo juuri päinvastaista: Korkki kierretään auki myötäpäivään ja kiinni vastapäivään. Marttaliiton kursseilla opit avaamaan ja sulkemaan korkin."

Ilmeisesti on niin että kumpikin, Myohaisteini ja Walter ovat osanneet olla pitämättä korkkia kiinni - riippumatta mitä ilmaisuja käytännöistä käytetään, tai sitten on mahdollista että Walter de Campilla on vasenkätisten maailmaan yliluonnolinen yhteys.

Kun ymmärtämys on asiatonta pitää katsoa asian vierestä...

.-fJe OJ .S

10.10.2016 21:12

Soitin ensin ennen ehtoota 020202:een 5€:n puhelun kun en osaa käyttää Googlea selvittääkseni http://www.martat.fi/ruoka/ osoitteen. Tämän jälkeen soitin Marttaliiton puhelinpalveluun hintaan 1,70€ minuutti yhteensä 23½ minuuttia. Yhteensä minua kurssitettiin n. 45€:n arvosta. Marttaliiton virkailijatar nauroi niin silmiinpistävästi että kuolanmäärä mikä puhelimesta lensi aiheutti ilmeisesti naapurini seinään homevaurion....En vieläkään ymmärrä naurun remakan perusteella kumpi on oikeassa, ..Toisaalta jos ymmärtämys on asiatonta pitää katsoa asianvierestä.

On nähdäkseni x4 vaihtoehtoa. Mitä tulee Walterin vastaukseen.
I) Kysessä on ironia, tarkoittaa muuta kuin normaalisti tulisi ymmärtää arkikielestä.
II) On tapahtunut historiallinen vääryys ja toimittaja ei tiedä ettei tiedä, ja vilpittömästi itsenäisen ja vastuullisen valinnan perusteella olevansa oikeassa.
III) Näppäimistöllä on oma sielu johon Walter ei ole voinut vaikuttaa.
IV) Walter hankkii päihdykkeensä yön pimeinä tunteina vasureiden Alkosta.Vasenkätisten ruuvien kierre on päinvastainen...sanotaan Wikipedian artikelissa.

Wikipedia vaikuttaa olevan samaa mieltä kanssani Artikkelissa Myötäpäivä. https://fi.wikipedia.org/wiki/My%C3%B6t%C3%A4p%C3%A4iv%C3%A4
Tavallinen ns. oikeakätinen ruuvi kierretään kiinni myötäpäivään ja avataan vastapäivään

Kohtaan II voin ainoastaan vaikuttaa. Tarkoittaako Walter nyt että - huolimatta puhutaanko vielä käsitteestä myötäpäivä - enimmäkseen on niin että pullojen korkit + purkkien kannet + ruuvit kiertyvät samansuuntaisesti kiinni?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeesus123

1.10.2019 11:01

Heität sen sinne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi