Egoboostailija ja Tinderin muut arkkityypit

Tunnistatko itsesi?

Vuonna 2012 perustettiin deittisovellus, joka pisti pohjoismaisenkin treffailun ihan uusiksi. Tinderiä käytetään moneen tarkoitukseen, mutta selaillessa huomaa, että sovelluksessa on koko liuta arkkityyppejä. Tunnistatko deittikumppanisi – tai ehkä itsesi? 

1. Tosirakkauden metsästäjä

Joillekin ihmisille sopii monogaminen, läpi elämän kestävä avioliitto, eivätkä he yleensä pelkää näyttää sitä. He etsivät rakasta, jonka kanssa perustaa perhe ja käpertyä iltaisin viltin alle. Tunnusmerkit: pitkä kuvaus profiilissa, ahkera viestittely, syvälliset kysymykset.

2. Egoboostailija

Joskus sitä kaipaa hieman itsetunnon kohotusta. Egoboosti onnistuu helposti swaippailemalla menemään. Matcheja satelee, eikä viesteihin ole pakko vastata, saati tavata ikinä ketään. Egoswaippailu on harmitonta hupia, ja sitä harrastavat myös monet, jotka ovat suhteessa. Tunnusmerkit: ei lähetä viestejä tai vastaa niihin, satoja matcheja.

3. Vain kavereita etsivä

Deittisovelluksessa ei ehkä uskoisi, mutta yllättävän suuri kansanosa etsii vain ystäviä tai juttuseuraa. Kysymys kuuluukin, ovatko he epävarmoja siitä, mitä etsivät, vai oikeasti uusien kavereiden perässä. Tunnusmerkit: ilmoittaa profiilissaan, että etsii vain kavereita, mutta kysyessä sanoo, ettei halua määritellä etsimäänsä.

4. Kertapanoa kaipaava

Panettaako? Tinder on oikea paikka sinulle. Aloita viestittely olemalla rehellinen aikeistasi, jos mielessäsi on pelkästään yhden illan juttu. Mieltään saa muuttaa myöhemmin, sillä eihän sitä voi koskaan tietää mitä tapahtuu kiimaisen kohtaamisen jälkeen. Tunnusmerkit: ei turhia tutustu, lähettää härskejä viestejä myöhäisiin kellonaikoihin, ehdottaa tapaamista aamuneljältä.

5. Anonyymi salailija

Kolmen kimppaa haikailevat parit, alistajamiehet ja muut spesifeihin seksuaalisiin toimenpiteisiin seuraa hakevat pysyvät usein kasvottomina ja lyhytsanaisina profiileissaan. Kertoo yhteiskuntamme asenteista enemmän kuin tuhat sanaa. Tunnusmerkit: tunnistamattomat kuvat, kuvaavat kirjainyhdistelmät, ei ajan tuhlausta.

2 kommenttia

Puumatar

8.3.2017 11:42

Noh Melissa nyt! Tosirakkauden metsästäjä olen minäkin, vaikkakin polygaami avoimessa avioliitossa...Tunnusmerkitkin natsaavat täydellisesti. Eli ei mikään monogaamien yksinoikeus, tämä tosirakkaus. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

8.3.2017 14:40

1: Normaalit ihmiset.
2: Heikon itsetunnon omaavat muiden aikaa haaskaavat.
3: Sitoutumiskammoiset.
4: Irtosuhteilijat/pettäjät.
5: Pettäjät.

Helpompi "diagnosoida" juttuja kun ei yritä liian vaikeita juttuja. Ihmisten motiivit toihuilleen ovat yleisesti paljon yksinkertaisempia kuin annetaan ymmärtää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi