Parisuhdetrippi on verkkokurssi parisuhteen hoitoon

Liian moni hakee apua vasta, kun on liian myöhäistä.

Kuva: detailblick-foto / Fotolia

Anniina Kerman ja Maj Ruohonen ovat pari- ja perheterapeutteja, joilla on pitkä kokemus ihmistyöstä. Muutama vuosi sitten he ryhtyivät järjestämään parisuhderyhmiä - tilaisuuksia, jossa pariskunnat voisivat hoitaa parisuhdettaan ryhmätoiminnassa. Kurssi oli menestys ja palaute loistavaa, mutta vastaan tuli yksi mutta: korkea osallistumiskynnys.

"Huomasimme, että ryhmämuotoinen työskentely on haastavaa pareille. Parit ovat kaikkein vaikeimpia asiakkaita sitouttaa toimintaan", Kerman kertoo. 

Kerman ja Ruohonen tuumasivat, että ryhmätoiminnan sijaan parit voisivat hoitaa parisuhdettaan itsenäisesti, mutta ohjatusti. Verkkokurssin avulla, jonka saa tehdä omaan tahtiin. Syntyi Parisuhdetrippi - matka läheisempään parisuhteeseen. Se on verkkokurssi, joka pohjautuu Kermanin ja Ruohosen ryhmätoimintaan, kokemukseen ja ammatitaitoon. 

"Arki tulee voimakkaasti mukaan parisuhteeseen kahden, kolmen vuoden kohdalla. Silloin ihmiset unohtavat suhteen ja siitä saattaa tulla itsestäänselvyys. Haluamme tällä kurssilla antaa pariskunnille keinoja hoitaa parisuhdettaan päivittäin", Kerman kertoo.

Parisuhdetrippi on neliosainen kurssi, jonka saa suorittaa omaan tahtiin. Pariskunnat saavat yksilö- ja pariläksyjä sekä kirjallisia ja toiminnallisia tehtäviä. Pariskuntien kiireet on otettu myös huomioon: kaiken materiaalin voi halutessaan lukemisen sijaan kuunnella. Kurssitunnukset ovat voimassa kolme kuukautta. 

"Tehtäviä on kaikenlaisia. Seksi on usein ensimmäinen, joka kuolee parisuhteessa. Siihen liittyvät tehtävät eivät luonnollisestikaan ole kirjallisia", Kerman kertoo nauraen.

Trippi maksaa 44,30 euroa ja sisältää 14 vuorokauden rahat takaisin -takuun. Tekijät ovat suunnitelleet tripin kaikenlaisille pariskunnille ja myös suosittelevat sitä ihan kaikille. Se on tarkoitettu kenelle tahansa, joka toivoo parempaa keskusteluyhteyttä, enemmän läheisyyttä ja keinoja hallita törmäystilanteita. Ongelmia ei tarvitse olla - ja olisikin hyvä, että kurssin kävisi ennen kuin solmut tiukentuvat.

"Haluamme korostaa, että Parisuhdetrippi ei ole terapiaa. Se on keino hoitaa ja pitää yllä parisuhdetta."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi