Petetty, ei jätetty

Onko suhde ohi kun kumppani heittää kylillä housut nilkkaan?

Miten suhde jatkuu, kun vieras mies on käynyt talossa?
Miten suhde jatkuu, kun vieras mies on käynyt talossa?

"Nuorempana sitä oli jotenkin ääri-idealistinen useiden asioiden suhteen. Kaikkeen suhtautui paljon musta-valkoisemmin ja ehdottomammin. Kavereiden kanssa aina puhuttiin, että jos joku tekee näin tai näin, niin se on sitten kerrasta poikki. Nyt kun elämänkokemusta on karttunut vähän enemmän, on jonkin verran tuosta naiiviudesta karissut pois. On ollut hätkähdyttävää tajuta miten vähän tunteita lopulta pystyy ohjaamaan järjellä", sanoo Mia, 27v.

Mia on seurustellut nykyisen poikaystävänsä kanssa nelisen vuotta. Suhde on ollut kuoppainen alusta asti.

"Jo suhteemme alku oli hieman epämääräinen. Tapailimme pitkään toisiamme ilman minkäänlaisia sitoumuksia. Tiesin että hän näki myös muita tyttöjä ja se oli minulle ihan ok, sillä en itsekään halunnut hänen kanssaan mitään vakavaa ja hurvittelin vapaasti myös omalla tahollani. Suhteemme kuitenkin syveni salakavalasti. Vaikka me molemmat yritimme taistella rakastumista vastaan, huomasimme lopulta viettävämme kaiken vapaa-aikamme yhdessä. Voisi siis sanoa, että meistä tuli pari vastoin tahtoamme", Mia naurahtaa.

"Mä suhtauduin koko juttuun aika varovaisesti, sillä tiesin miehen ihmissuhdemenneisyyden, joka ei ollut millään tavalla mairitteleva. Hän oli pettänyt edellisiä kumppaneitaan, joten tiesin tavallaan ottavani riskin. Tietysti toivoin että asiat menisivät tällä kertaa toisin. Mä halusin antaa meille mahdollisuuden."

Mies narahti ensimmäisen kerran puolen vuoden seurustelun jälkeen.

"Ensimmäinen asia, joka herätti mun epäilyt siitä ettei kaikki olekaan kunnossa, oli kun mies rupesi pitämään kännykkäänsä äänettömällä ja kantamaan sitä mukanaan tupakalle. Jos johonkin olen oppinut luottamaan niin vaistooni. Silloin mä tajusin mistä oli kyse. Kysyin mieheltä asiasta, mutta hän tietysti kiisti kaiken ja väitti mun olevan naurettava", Mia sanoo.

Lopulta Mia sortui kännynuuskintaan.

"Se oli ainoa keino saada asiaan selvyys. Selvisi, että kyseessä oli eräs tyttö, jota mies tapaili ennen seurusteluamme. Vaikka tieto ei tullut tässä vaiheessa enää yllätyksenä, se oli silti musertava. Mä olisin niin kovasti halunnut olla väärässä. Se lohduttomuuden määrä oli hirveä. Yhtäkkiä mun edessä oli pelkkä musta-aukko", Mia muistelee.

Mies tietysti pyyteli anteeksiantoa, mutta Miaa se vain ärsytti.

"Jos jotain tekee vahingossa, voi sitä pyytää anteeksi. Tässä asiassa mä vain ihmettelin, että mitä anteeksiannettavaa mulla olisi. Ei ihmiselle voi antaa anteeksi sitä, että satuttaa toista tarkoituksella. Ainoa mitä mulla siis oli jäljellä, oli mahdollisuus yrittää ymmärtää miksi näin kävi.", Mia sanoo.

"Mä sanoin heti, että mä en voi luvata miten tässä käy. Ensimmäisenä mä halusin miehen selvittävän mitä hän itse oikein halusi. Tavallaan sekin tuntui pahalta, kun mies sanoi ettei tuo toinen nainen merkinnyt hänelle mitään. Tuntui hirveältä että hän satutti mua näin jonkun turhakkeen takia. Mieli ja tunteet myllersivät, mutta mä näin myös että mies oikeasti katui tekoaan", Mia kertoo.

"Mä mietin ja mietin asiaa ja lopulta mä ymmärsin ettei mulla oikeasti ole mitään päätettävää. Kaikesta surusta ja pettymyksestä huolimatta mä rakastin tätä miestä. Mä tajusin että kaikki se hyvä mitä meillä oli, oli enemmän kuin tämä paha. Niinpä tilanne lähti pikkuhiljaa paranemaan. En antanut anteeksi, mutta hyväksyin tapahtuneen."

Tapaus kuitenkin söi Mian luottamusta mieheen.

"Ehkä mä lopulta olen eniten vihainen miehelle siitä, että se vei multa mun luottamuksen sitä kohtaan. Mä haluaisin voida sanoa että voin turvatua ja luottaa mieheeni kuin kallioon, mutta ei niin ole. Jossain takaraivossa elää ainainen epäilys, eikä se kohdistu pelkästään muihin naisiin vaan yleisesti kaikkeen elämässä. Tietysti mä olen miettinyt että kuinka idiootti mä olen kun pysyn tällaisessa suhteessa, mutta rehellisesti sanottuna mä myös saan tältä suhteelta paljon. Loppujen lopuksi mä olen tullut siihen tulokseen, että yritän elää itselleni ja tunteilleni mahdollisimman rehellisesti. Jos mulle jonain päivänä tulee sellainen olo, että tässä suhteessa on negatiivisia asioita enemmän kuin positiivisia ja että mun rakkaus on kulunut loppuun, niin se on sitten siinä. Ei rakkaus ole päätöksen asia, ei suuntaan eikä toiseen."

Pitääkö jättää jos pettää?

Parisuhdeterapetti Kari Kiianmaa vastaa: "Jos on asuttu yhdessä vain muutama kuukausi, niin onhan tämä huono aloitus. Silloin pitää olla realisti: jos jatketaan yhdessä edessä, voi olla vielä kovempi pudotus. Pidempi parisuhde voi hyvin pettämisen jälkeen jatkua. Se vaatii molemminpuoleista halua jatkaa ja omien vihatunteiden käsittelyä."

Lukijoilta

"Oi niitä aikoja, kun tuntui ettei maailmassa mikään voisi tulla minun ja kihlattuni väliin. Puolisoni jäi kiinni pettämisestä useamman naisen kanssa. Puhuimme asiat läpi ja aloitimme puhtaalta pöydältä uudestaan. Aluksi tuntui, että pettämisestä pääsisi yli, mutta ei. Kun luottamus toiseen meni, ei sitä koskaan saanut takaisin. Siihen loppui se liitto."
Nainen, 27 v

"Mies kävi vieraissa useamman kerran, tunnusti ja oltiin muutama viikko erillään. Palattiin yhteen, ja nyt kaikki hyvin, paitsi että luotto-ongelma löytyy - nimittäin häneltä! Hän ei voi uskoa että minä en petä enkä kosta. Häneen luotan kyllä jostain kumman syystä. Virheistä oppii?"
Nainen, 25 v

"Petin miestäni, kun hän oli opiskelijavaihdossa. Erosimme. Puolen vuoden kuluttua palasimme yhteen. Opin läksyni, eikä enää tee mieli vilkuilla muita, olen onnellinen, ja niin on miehenikin."
Nainen, 25 v

"Kävin vieraissa vuoden suhteen jälkeen, mies antoi anteeksi, ja jatkoimme. Kolmen kuukauden jälkeen alkoi painostus yhteenmuuttamisen suhteen, ja selvisi ettei hän luottanut minuun enää. Huolimatta siitä, että rakastin häntä, lopetimme suhteen. En suostunut muuttamaan hänen kanssaan yhteen todistaakseni olevani tosissani, varsinkin kun hänellä ei ollut mitään syytä olla huolissaan pettämisestä."
Nainen, 19 v

"Emäntä ei tiedä että tiedän hänen käyneen vieraissa. Olen miettinyt kauan miten jatkaa. Joka toinen päivä tekee mieli heittää akka pihalle, joka toinen päivä ajattelen että so what, seksiähän se vain oli. Hyvin meillä menee, mutta onhan tää suhdetta rouskiva syöpä."
Mies, 31 v

35 kommenttia

3xpetetty

28.3.2008 12:23

Itse elän parhaillaan tilanteessa, jossa yritän rakentaa luottamusta mieheeni uudelleen. Puolisen vuotta sitten mieheni repäisi oikein kunnolla pitkän ja arkipäiväistyneen suhteemme kunniaksi. Saman illan aikana pani yhtä ja ihastui (rakastui?) toiseen, johon "suhde" jatkui tietämättäni jonkin aikaa. Suhteemme alkuajoilta on hänen puoleltaan myös yksi pettämisepisodi.

Asiat on periaatteessa selvitetty ja anteeksi annettu, mutta entä se luottamus? Kun sitä ei noin vain päättämällä saakaan takaisin. Kertokaapa, onko edes realistista odottaa, että muutamassa kuukaudessa voisin tietää haluanko jatkaa tätä suhdetta? Toisin sanoen, kauanko on järkevää odottaa, että huomaisi löytäneensä jonkin pienen luottamuksen murusen toista kohtaan? Jos kuitenkin rakkaus on edelleen molemminpuolista... Mutta toisaalta, riittääkö rakkaus, jos jotain on pysyvästi rikki... Tämä on sekopäistä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

28.3.2008 12:45

"En suostunut muuttamaan hänen kanssaan yhteen todistaakseni olevani tosissani, varsinkin kun hänellä ei ollut mitään syytä olla huolissaan pettämisestä."

Miksi ihmeessä ei ollut mitään syytä olla huolissaan? Olithan sinä lumppu jo kerran pettänyt..?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

M..,

29.3.2008 05:15

Jeesus, että suomalaiset naiset ovat tyhmiä... Oikein hakemalla haetaan itsekeskeinen pettäjä, johon ihastua, vaikka tiedetään, mitä on edessä... Sitten vihataan kaikkia miehiä, ja etsitään pettäjä, joka vielä lyö kaupan päälle... Naurettavaa sontaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hirveli

29.3.2008 08:19

Olen tullut petetyksi, elänyt avoimessa suhteessa (täyttä valhetta) ja pettänyt. Kokemusteni kautta olen oppinut että 90% miehistä on valmis heittämään uskollisuutensa ikkunasta ulos jos on tarjolla hyvää seksiä ilman sitoumuksia. Ja tietysti salaa. Välillä oikein oksettaa kaksinaamaiset tyypit joiden seikkailuista tiedän mutta heidän vaimonsa elää uskollisuuden unelmissa.
Naiset eivät ole sen parempaa jengiä. Tietysti naisen rooli yhteiskunnassa hidastaa vieraissa käymistä, mutta käsi sydämelle siskot, ei se mahdoton este ole.
Ihminen on viettiensä vietävissä. Lisääntymisvaisto on vielä meilläkin tallella vaikka kuvitellaan olevamme jotenkin älyllisiä olentoja.
En luottaisi kenenkään, enkä kyllä olisi liitossa kenenkään kanssa. En edes itseni ;).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Likinäköäkö

29.3.2008 11:20

Hirveli, vaikka ympärilläsi pyörii vain itsesi kaltaisia itsekeskeisiä, muista välittämättömiä pettäjiä, ei se tarkoita, että kaikki olisivat sellaisia. Itselläni ei ole kaltaisiasi kohtaan minkäänlaista kunnioitusta, eikä kavereihini kuulu samanlaisia. Kertaakaan en ole pettänyt, yrittänyt tai edes harkinnut. Se vain ei ole vaihtoehto. Kannattaisi ehkä hieman miettiä, kuinka pienissä piireissä pyörii, ennen kuin alkaa tekemään tuollaisia päätelmiä, kaikki eivät käyttäydy niin kuin sinä ja kaveripiirisi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kabum

29.3.2008 15:46

Jos se luottamus on mennyt, sitä on vaikea saada takaisin. Toisaalta tuntuu myös reilulta jos toinen aidosti katuu tekojaan, niin palata yhteen pettämisenkin jälkeen ja yrittää elää asian kanssa.
Tulin kuitenkin tulokseen tässä kuussa että kukaan meistä ei muutu, eikä sitä väkisin pysty olemaan toisen kanssa. Annoin ensimmäisen pettämisen anteeksi, ajattelin että kaikkihan me elämässä teemme virheitä, mutta kun löysin miehen kämppikseni vierestä aamulla, mieli muuttui kummasti. Nuorena oli aina se linja "kerrasta poikki" ja nyt tuntuu että olisi aika ottaa hyvät "vanhat" neuvot käyttöön :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Petetty pettäjä

30.3.2008 12:00

Itse olin erittäin nuori, ensimmäisessä suhteessani. Olin niin koukussa mieheen, että vaikka hän ilmoitti että lähtee pettämään minua, MINÄ IDIOOTTI ANELIN HÄNET TAKAISIN!!! Siis oikeasti, olin nuori. 16 vuotias, mies reilusti vanhempi. V***u että voi tyhmä olla. Tosin kaksi viikkoa myöhemmin muutimme yhteen... Mies paljastui psykopaatiksi ja hakkaajaksi. Suhde tosin oli joiltakin osin hyvä, esim. alkoholi ei kuulunut suhteeseen kovinkaan suuresti, n. joka toinen kuukausi ja silloinkaan ei KOSKAAN riidelty, nautimme iltakävelyistä, elokuvista, ruoan laitosta yms. eli hyviäkin muistoja on kyllä. Lopulta petin häntä itsekkin, mutta en kertonut hänelle kaikkea siitä, sanoin vain että ole suudellut toisen miehen kanssa. Muutimme erilleen pari kuuta tämän jälkeen, mutta suhde jatkui on/off suhteena pitkäänkin, kunnes sanoin "sopimuksen" irti.

Sen jälkeen olen itse ollut varattujen miesten kanssa lukuisia kertoja. Hävettää. Olen nähnyt kuinka helppoa miehille pettäminen on. Varsinkin kun en ole mikään vamppi syöjätär. Olen keskivertoa rumempi ja siinä mielessä ujo, että minä en ole se joka ne miehet on iskenyt. Jotenkin tuntuu että jokainen mies pettää, jos vain itse siihen entaa mahdllisuuden. Tämä on tehnyt itsestäni erittäin mustasukkaisen nykyisessä suhteessani. Sälittää mieheni, joka on hyvä. Paras mitä koskaan tulen saamaan. Häntä en pettäisi koskaan.

JA HEI, NAISET EI OLE SEN PAREMPIA! Ne vain eivät tee sitä niin avoimesti kuin miehet.

Kuitenkin pettämisestä pääsee ylikin ja voi jatkaa suhdetta. Joskushan petetyssä osapuolessa on myös vikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miEs<<---

30.3.2008 22:05

ihmeellistä kuinka ihmiset pystyvät pettämisen jälkeen olemaan normaaleita kumppaninsa kanssa, niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. seurusteluun kuuluu uskollisuus ja luotettavuus. säälittää ne joidenka puolisot pettävät. voi voi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

guilty as charged

31.3.2008 07:03

olen pettänyt nykyistä ja edellistä poikaystävääni, saman tyypin kanssa kumpaakin. lopetin suhteen tosin nyt kun nykyinen on niin arvokas löytö etten halua häntä loukata.
edellisen poikaystävän kanssa olisin halunnut että hän saa selville ja minä syyn lähteä suhteesta.

mutta jos minua petettäisiin pelkän kertajuttu seksin voisin ehkä antaa anteeksi, suhdetta en.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mielipide

31.3.2008 20:05

Järvi ei kulu soutamisesta kertoi minulle eräs naistyökaverini. Miettikääs siltäpohjalta asiaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko

31.3.2008 20:50

onse kumma? Mikä lasketaan pettämiSeksi...Onko se että harrastetaan seksiä vai voiko olla jotain hieman vähemmän?
Oma mielipide tai no niinku tossa alussa oli ni nuorena on naiivi ja suppea elämänkatsomus, mutta siis mulle suutelukin on pettämistä!!! Halaukset ja tanssimiset ymmärrän mut kaikki eritteiden vaihto on EI HYVÄKSYTTÄVÄÄ!! Ehkä viellä "lapsen" mielipide mutta, jokaisella omansa kaikki haisee yhtä pahalle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ljlkjlkjlkj

1.4.2008 14:03

Jos ei ole rakkautta, ei ole syyllisyyttä ja pettäminen on helppoa. Jos rakastaa, ei edes halua pettää. Tosin, rakastuminen on vain lyhyt jakso suhteessa.

Pettämisen jälkeen mikään ei palaa enää ennalleen. Riippumatta siitä hyväksyykö vai ei, paluuta ei ole. Ja tutkimusten mukaan naiset pettävät enemmän kuin miehet. Omat kokemukseni tukevat tätä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mitä väliä?

2.4.2008 05:48

Mitä merkitystä uskollisuudella on? Yksiavioisuus on on kehittynyt evoluution (vähentää tautien leviämistä) ja uskonnollisuuden vaikutuksesta. Nyt voidaan taudit välttää muutenkin. Rakkautta ei ole olemassa -vain ihastuminen ja kiintymys. Jos on kiintynyt toiseen niin miksi toisen seksin harrastuksen pitäisi sitä muuttaa? Yritetään nyt pikkuhiljaa kasvaa ulos keskiajalta... (ja en ole pettänyt, koska ymmärrän kuitenkin että se loukkaisi nykyajattelumallin valossa puolisoani ja sitä en halua tehdä)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuulisspää

2.4.2008 18:19

^Etkä ilmeisesti koskaan rakastanut oikeasti. Sellaista kumppania, jota ilman ei voi elää, ja jota rakastaa...ei silloin vaan halua pettää myöhemminkään. Kunnioituksesta ja rakkaudesta. Ei sitä muuten voi selittää. Pettäminen kertoo aina välittämisen ja rakkauden puutteesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Petetty itsekin

2.4.2008 21:04

Niin, voisin tuosta nuoruuden naiiviudesta todeta toisinpäin, että näin vanhempana en katsele sekuntiakaan naisen peliä. Kokemus on nimittäin opettanut, että suht hyvännäköiselle, mukavalle ja muutenkin hyvälle miehelle kyllä löytyy ottajia.

Jos tulee syytä epäillä, suhde on välittömästi katkolla. Ja mikäli minua vielä kerran petetään pitkässä suhteessa pitkän aikaa, niin sanompa vaan että krp:lle tulee töitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ihmeissään

3.4.2008 02:39

Miksi pettää? Miksi hyväksyä pettäjä takaisin? Jos kysymyksessä raha, niin haloo! Minua petettiin, koska halusin saada elämäni kuntoon ennen perheen perustamista, siis lähinnä opinnot loppuun, työpaikka, rahaa säästöön. Mies otti ja hankki perheen toisen kanssa, minun luonani pysyi kun olin kauniimpi, rikkaampi ja älykkäämpi. Jäi kiinni siskonsa lipsautettua jotain lapsenvahtivuoroista, koko hänen sukunsa tiesi toisesta perheestä! Minä vaan olin niin sinisilmäinen ja ääliö, että uskoin selitykset työmatkoista ja palavereista. Se mies tuhosi minussa paljon, monta vuotta petosta, ja kaikki hänen onnensa nimissä! Kuinka hän kehtasi uskoa, että hänellä on oikeus käyttää minua?! Kuinka se toinen kehtasi ottaa vastaan vlastenvälineitä, jotka oli minun rahoillani ostettu?! Ja niin, se toinenkin tiesi olemassaolostani, majoittuivat jopa asuntooni ollessani matkoilla, jotka mies jätti väliin työkiireisiin vedoten.

Hävetkää pettäjät ja asiasta tietoiset kumppanit! Vika ei todellakaan ole petetyssä, eikä ole kenenkään syy, jos elämänkatsomus on erilainen eikä halua tuoda uutta elämää liikaan paineeseen. Sen sijaan on ihmisessä vikaa, jos päättää valehdella toiselle, huijata, olla ihmisen kanssa, jonka tietää olevan varattu. Onko tässä maailmassa enää ketään toista rehellistä?!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

marttiX4

5.4.2008 20:42

Itse olen sen näköinen mies, ettei minulle todellakaan tule naiset itseään tyrkyttämään. Jos minulla kumppani olisi, niin ei tulisi mieleenikään lähteä petoksen tielle vaikka jostain ihmeestä tähän jonkinlainen tilaisuus tulisi. Eli 90% miehistä ei todellaakaan petä. 10% ehkä pettää, mutta ne ovatkin sitten naisten keskuudessa suuressa huudossa muutenkin. Sitä saa mitä tilaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elämänoppejako

6.4.2008 22:15

Kyllä minä sanoisin, että itse aika tavalla annat vastauksen ongelmaasi. Kyse onkin vain siitä minkä haluat nähdä ja mitä et. Suhteenne on ollut jo alusta asti hieman hankala. Ystävien ja oman kokemuksen pohjalta voin sanoa, että kun se oikea on siinä, ja molemmat tuntee samoin, on peli alusta asti selvää. Erityisen tärkeää on huomata, että jatkatko suhdetta nyt vain joitakin kk tai vuosia, vai oletko ajatellut elämäsi ihmistä. Jos viimeistä, pysähtyisin sinuna vielä miettimään voisiko elämästä päästä helpommalla kuin ikuisella luottamuspulalla, ja epätietoisuudella. Jos nyt uskallat ottaa ratkaisevan askeleen- tulet kiittämään itseäsi rohkeudesta, ja huomaat kun löydät sen oikean, miten onnellinen ihminen voi olla, ja miten helppoa yhteiselo tuollloin on. Toki perhe-elämä jne tuo uusia koettelemuksia, mutta niissä olette aina vahvempia kun perusta on kunnossa. Hyvää jatkoa, ja hyviä päätöksiä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kati.a

7.4.2008 21:31

Mulle se pettäminen (siis kerta seksi, ei suhde) ei olisi niin kauhea asia, mutta siitä valehtelu olisi. Jos ei suhteessa ole luottamusta, eikä siihen toiseen voi luottaa, niin ei siinä suhteessa ole mitään järkeä. Jos realistisia ollaan, niin kaikki miehet pettää ja suuri osa naisistakin, joten jos suhteen haluaa, niin se on vain hyväksyttävä. Onnellisia olemme kai me, jotka viihdymme ihan hyvin yksinkin. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kati.a

7.4.2008 21:39

"Mitä merkitystä uskollisuudella on? Yksiavioisuus on on kehittynyt evoluution (vähentää tautien leviämistä) ja uskonnollisuuden vaikutuksesta. Nyt voidaan taudit välttää muutenkin. Rakkautta ei ole olemassa -vain ihastuminen ja kiintymys. Jos on kiintynyt toiseen niin miksi toisen seksin harrastuksen pitäisi sitä muuttaa? Yritetään nyt pikkuhiljaa kasvaa ulos keskiajalta... (ja en ole pettänyt, koska ymmärrän kuitenkin että se loukkaisi nykyajattelumallin valossa puolisoani ja sitä en halua tehdä)"

Pitää tähän sen verran kommentoida, että ei ole kysymys siitä, etteikö yksiavioisuus olisi luonnotonta - mutta mikä pakko on luvata olla uskollinen?! Miehet varsinkin käsi sydämellä vannoo, ettei koskaan katso ketään toista päinkään, vaikka edellisenä iltana on käynyt naimassa ties ketä. Minua ei loukkaa se seksi, vaan se valehtelu! Exälle ehdotin, että pidetään suhde avoimena, kun ei taatusti yksikään mies pysty siihen uskollisuuteen, jos vain on mahdollisuus seksiä saada. Ei sopinut herralle ja menikin sitten kokonainen kuukausi, kunnes mies jäi kiinni. Eli kyse on siitä, että miehet kyllä haluavat olla moniavioisia, mutta naisen on pysyttävä kiltisti kotona. Olen päättänyt elää yksin, koska minulla ei ole mitään vaikeuksia pysytellä uskollisena ja mielestäni olisin ansainnut myös uskollisen kumppanin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

8.4.2008 17:31

Ehkäpä sinulla kati.a on vain huono miesmaku. Itse en voisi kuvitellakaan pettäväni, mutta olen kyllä huomannut, että tietynlaiset tytöt haksahtavat juurikin niihin pelimiehiin ja kusipäihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jussipetteri

14.4.2008 11:46

Pettäminen on ainakin mulle lähtökohtaisesti sopimuksen rikkomista. Kyllä sen jokainen sisimmässään tietää, kun tuli tehtyä jotain mistä ei voi kumppanille huudella... Pariskunnan keskeisestä sopimuksesta sitten riippuu, missä rajat on.

Sikäli homoseksuaalit pääsee helpommalla tästä myllystä, että meillä ei ole valtakulttuurin ja yhteiskunnan sanelemaa "standardisopimusta" jota tulee kaikkien noudattaa. Se vähän niinkun pakottaa puhumaan myös siitä, mikä on suhteen ulkopuolella sallittua ja mikä ei. Ja ennen kaikkea, mikä suhteen pitää kasassa (jos se on pelkkä seksi niin homman puoliintumisaika on suunnilleen pari viikkoa).

Näistä vuodatuksista täällä tulee se kuva että juuri nämä keskustelut on jääneet monella väliin. Oletetaan vaan että standardisopimus pätee hamaan tuonpuoleiseen asti... Veljet ja siskot, ei se päde. Elämä on helvetin paljon monimutkaisempaa kuin kukaan meistä haluaisi, eikä parisuhde aina yksinkertaista asioita. Vaihtoehto on, että viettää tämän ajan kehdon ja haudan välillä yksin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niinpä niin

15.4.2008 11:47

hirveli
"Kokemusteni kautta olen oppinut että 90% miehistä on valmis heittämään uskollisuutensa ikkunasta ulos jos on tarjolla hyvää seksiä ilman sitoumuksia. "

Eipä tullut sulle mieleen, että kokemuksesi voi olla aika pahasti nyrjähtänyt? Miten kokemuksesi on ottanut huomioon ne miehet, jotka istuvat kiltisti vaimonsa luona kotona? Monestikö tällainen mies on tullut ehdottelemaan tai olet itse ehdottanut jotain? Aivan. Jos mies ei petä tai ei yritä pettää, ei sitä missään näy.

Minuakaan ei raflassa kukaan noteeraa varatuksi mieheksi kun en yritä mitään. Kun en anna kenellekään naisella aihetta lähestyä tai kun pääosaksi olen tyttöystäväni kanssa liikkeellä, ei tarvitse edes käyttää sitä "olen varattu"-selitystä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

totuuden torvi

29.4.2008 16:06

"Eli kyse on siitä, että miehet kyllä haluavat olla moniavioisia, mutta naisen on pysyttävä kiltisti kotona."

Sama pätee ihan yhelleen pettäviin naisiinkin. Eivätpä hekään ennen pettämisreissujaan puolisolleen kerro, että käypäs sinäkin kultaseni vähän maistamassa vierasta herkkua. Itse kyllä käyvät.

"Olen päättänyt elää yksin, koska minulla ei ole mitään vaikeuksia pysytellä uskollisena ja mielestäni olisin ansainnut myös uskollisen kumppanin."

Joku tuolla jo sinulle kommentoikin, että olet seurustellut ihan vääränlaisten miesten kanssa. Jotenkin minullakin on sellainen mielikuva (ihan kokemuspohjalta), että varsin suurta (suurinta?) osaa naisista kiinnostavat juurikin ne lipevimmät pelimiehet, jotka osaavat kaikki oikeat liikkeet viedäkseen naiselta kuin naiselta "jalat alta". Ne tavallisemmat, kiltit (eri asia kuin nössö, pakko mainita, koska löytyy idiootteja, jotka eivät tätä ymmärrä) ja rehelliset miehet eivät "sytytä". No, sitä saa mitä tilaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

dfthm

14.10.2008 11:34

Nykyisellä kundikaverillani on ollut LUKUISIA naisia. Hän seurusteli vakavissaan yhden tytön kanssa ja petti tyttöä. Tyttö ei tiedä asiasta, mutta minulle kundi on kertonut seikkailuistaan.
Mietin toisinaan, pettääkö hän myös minua, sitten kun suhteemme on vakavalla pohjalla ja ns. arkea.
Itse en ole koskaan ketään pettänyt, enkä sitä hyväksy.
Raivostuttaa tällainen oma epävarmuus. Tavallisesti olen hyvin itsevarma, eikä minua haittaa vaikka vieraat naiset yrittävät flirttailla miehelleni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mitä teen?

19.10.2008 19:37

Muija petti mua 3-vuotta sitten mun parhaan kaverin kanssa.sain tietää siitä nyt,kaikki vuodet ollu siis valhetta.yhteisiä lapsiakin meilla on kaksi.mitä teen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mitä teen

21.10.2008 16:22

Kyllä osaa myllertää korvien välissä ei tiedä miten päin on tai mitä tehdä.Heittääkkö muija pihalle, josta alkaa oikeus rumpa lapsista kumpi saa.Eikä haluttaisi rikkoa perhettä, lapsetkin pieniä vielä.Toisaalta kannattaako pelkästään lapsien takia jatkaa yhdessä.Antaakko anteeksi vai ei.Unohtamaan en pysty varmaan koskaan.Väittää että rakastaa ja on pahoillaan teostaan.Onhan siitä kyllä aikaa mutta petetty on ja sitä ei voi enää saada tekemättömäksi.Silloisen parhaan kaverini kanssa vielä eli pahin mahdollinen on tapahtunut.Jos annan anteeksi pettääkö uudestaan... mene ja tiedä.Luottamus on kyllä niin nollissa kuin vain voi olla.pystynkö enään luottamaan ikinä ja eikö luottamus ole suhteen perusta??.Todellakin hankalaa ja vaikeaa.Kaikesta huolimatta rakastan,vai tuntuuko se vain siltä näin pitkän suhteen takia.Pelottaa jos eroan,miten lasten käy?miten minun käy?...Kaikki yhteiset 8 vuotta on siis pyyhkäisty pois yhden hairahduksen takia.Yhden?oliko hairahdus?En tiedä. Mitä teen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jevima

4.11.2008 00:27

Eksyin näille sivuille oman elämäntilanteeni vuoksi. Lapset ovat murrosiässä, itse olemme keski- iässä. Miehellä on viidenkympin villitys. Hän on rakastunut toiseen naiseen (otaksun tottakai, että itseään reilusti nuorempaan, en tiedä toki). Ja tarinahan on vanha tuttu, minä, vaimo en ymmärrä, arvosta, en osaa ottaa huomioon jne, jne. On se kumma, kun miehet eivät osaa olla hetkeäkään yksin, pitää olla se olkapää jolle kertoa kuinka huonosti kotona menee. Meillä oli oikeasti vuosisadan rakkaustarina, mutta näin vain kävi. Lapset ovat nyt murrosiässä, on maita ja mammonaa, mutta liitto pirstaleina. Ei tulis mieleenikään ottaa miestä takaisin vaikka sydän on revitty rinnasta irti ja käyn hulluuden rajamailla. Aloin kouluttautua ja irtautua kotoa keski- iän kynnyksellä. Nyt huomattavasti miestäni lukeneempana ja kouluttautuneempana olenkin hänelle liian kova haaste. Siis miehinen itsetunto ei kestä tätä vaikka en mielestäni ole mitenkään provosoinut. En saanut opiskeluissani kannustusta. Hänen mielestään ei nelikymmppisen enää kannata opiskella. Näin elämät erkanivat ja miehellä heikko itsetunto, jota nyt pönkittää uudella naisella. Rakastan häntä yhä...takaisin en huolisi koskaan...ehkä tämä oli minunkin elämäni pelastus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huijattu

6.11.2008 13:00

On karua huomata tulleensa petetyksi. Mun tarina on se, että poikaystäväni harrastaa seksiviestittelyä mua nuorempien naisten kanssa vaiks en itsekkää ole kuin hieman yli 40v ja ei tiedä miksi.. no, minä tiedän ja se loukkaa mua tietenkin. Mulle hän kertoo, ettei ne merkitse mitään eikä hän tekisi "oikeasti" mitään..Jännitystä arkeen vaan hakee..Sanoo rakastavansa mua ja tämä on nyt sitten varmasti viimeinen kerta ja eihän viestittelyä pahempaa ole tapahtunutkaan.. Nyt hän on kuulemma huomannut että haluaa olla vain mun kanssani. Mutta mun sydämeni on pirstaleina, koska luotin vielä ja taas näin ettei olis kannattanu. tämän miehen kanssa mä olen käynyt helvetin porteilla ja jotenkin raahustanu takaisin. en vain saa tehtyä sitä viimeistä päätöstä, eli äijä ulos ja oma mielenterveys etusijalle. Hän osaa olla mitä kultaisin, jos haluaa ja puhuu mustan valkoiseksi. naiset joihin olen ottanut kontaktin näiden viestien tiimoilta kertovat mulle, ettei kai ole heidän vikansa jos en osaa tyydyttää miestäni sängyssä..ei olekkaa mutta kun ongelma ei ole siinä. olen avoin kaikelle enkä mielestäni ole kuin kuollu kala sängyssä.. mutta silti tätä tapahtuu. en tiedä mitä tekisin. kertokaa joku mulle, mitä teen väärin vai onko mun kaverilla joku seksiaddiktio tähän viestittelyyn..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Epärealistiset odotukset

13.12.2008 00:11

Onhan se surullista ja suhteen kannalta usein tuhoisaa, kun luottamus menee.

Kysymys onkin nähdäkseni siitä, että pitäisikö luottamuksen mennä sen vuoksi, että on harrastanut seksiä jonkun toisen kanssa? Onko se seksi pettämistä ja minkä vuoksi? Onko kyse siis siitä, että suhteessa perus olettamuksena on, että muiden kanssa ei olla? Vain ne kaksi ihmistä aina ja ikuisesti... Onko tämä realistista? Voimmeko edes olettaa toisen olevan vain meidän kanssamme?

Tähän perusolettamukseen täytyisi puuttua, sillä ihmisluonnon tuntien on väärin yrittää alistaa se keinotekoiseen yksiavioisuuteeen. Tiedän yleistystä ja joillekin yksiavoisuus sopii todella hyvin ja he ovcat onnelisia. Onneksi ja valitettavasti monet ihmiset tuppaavat vain olemaan melkoisia opportunisteja. Ei koske pelkästään seksiä, niin kuin monet teistä ovat varmasti huomanneet. Tämä ihmiskunnan loputon "himo" saada lisää ja enemmän on ajanut meidät tähän pisteeseen tällä ihmeelisellä "kivellä".

Kiteytettynä asia voidaan tiivistää kahteen sanaan: EPÄREALISTISET ODOTUKSET!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepjep1234

2.1.2009 20:52

blogi pettämisestä

http://petetty.blogit.fi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

uskollinenmies

14.9.2009 14:13

""Kävin vieraissa vuoden suhteen jälkeen, mies antoi anteeksi, ja jatkoimme. Kolmen kuukauden jälkeen alkoi painostus yhteenmuuttamisen suhteen, ja selvisi ettei hän luottanut minuun enää. Huolimatta siitä, että rakastin häntä, lopetimme suhteen. En suostunut muuttamaan hänen kanssaan yhteen todistaakseni olevani tosissani, varsinkin kun hänellä ei ollut mitään syytä olla huolissaan pettämisestä."
Nainen, 19 v"

Tietenkin oli koska sä oot vaan pettäjä-huora.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jätäsebitch

14.9.2009 14:20

"Kyllä osaa myllertää korvien välissä ei tiedä miten päin on tai mitä tehdä.Heittääkkö muija pihalle, josta alkaa oikeus rumpa lapsista kumpi saa.Eikä haluttaisi rikkoa perhettä, lapsetkin pieniä vielä.Toisaalta kannattaako pelkästään lapsien takia jatkaa yhdessä.Antaakko anteeksi vai ei.Unohtamaan en pysty varmaan koskaan.Väittää että rakastaa ja on pahoillaan teostaan.Onhan siitä kyllä aikaa mutta petetty on ja sitä ei voi enää saada tekemättömäksi.Silloisen parhaan kaverini kanssa vielä eli pahin mahdollinen on tapahtunut.Jos annan anteeksi pettääkö uudestaan... mene ja tiedä.Luottamus on kyllä niin nollissa kuin vain voi olla.pystynkö enään luottamaan ikinä ja eikö luottamus ole suhteen perusta??.Todellakin hankalaa ja vaikeaa.Kaikesta huolimatta rakastan,vai tuntuuko se vain siltä näin pitkän suhteen takia.Pelottaa jos eroan,miten lasten käy?miten minun käy?...Kaikki yhteiset 8 vuotta on siis pyyhkäisty pois yhden hairahduksen takia.Yhden?oliko hairahdus?En tiedä. Mitä teen?"

Etsit uuden eukon, niitä kyllä riittää. Ota thaimuija, ne on uskollisimpia mitä on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Polyamoria

7.6.2012 06:21

Ei ole mitään sääntöä että pariskuntien pitäisi olla "yksiavioisia". Se on vain maan tapa ja selvästikin epäkäytännöllinen jäänne. Polyamoria ratkaisee ongelmanne. Itsetunto-ongelmat kannattaa hoitaa terapiassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

upp

20.8.2012 09:19

Niinpä 2 vuotta meni edellisestä pettämisestä...just kun luulin selvinneeni...mies tekee sen uudelleen ja ystäväni kanssa. "Mitään ei tapahtunut..ei ole mitään kerrottavaa..ei se ollut mitään vakavaa.." Pahinta tässä on valehtelu päin naamaa, vaikka tiesin kaiken ja halusin vain kuulla sen mieheni suusta, ei suostunut kertomaan koska ei ollut mitään vakavaa!!! Asian vähättely kertoo sen ettei mun tunteilla ole mitään merkitystä, on aivan sama mitä mulle tekee. Eka kerta oli helpompi käsitellä,ehkä,....nyt on lyöty taas maahan, tämä sattuu niin helvetisti!! Koko elämä on mustaa ja viiltää niin syvältä!! vanhatkin haavat on revitty auki ja En tiedä mitä tästä eteenpäin, tenavat on ainoa asia mikä pitää pinnalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi