Puhuttele miestä

Naisten ja miesten kommunikaatio tuottaa ongelmia, väittää tutkija Marianne Legato.

”Jos poikaystävääsi ei kiinnosta, etsi joku jota kiinnostaa.”
”Jos poikaystävääsi ei kiinnosta, etsi joku jota kiinnostaa.”

Miehet ja naiset ovat yksilöitä, ja jokainen uusi kumppani tulee kohdata ainutlaatuisena olentona. Jepjep. Parin vuoden tuuleen huutelun jälkeen voit kokeilla Legaton lakeja sukupuolten välisen kommunikaation parantamiseksi. Kliinisen lääketieteen professori Marianne Legato turhautui lääketieteen voimattomuuteen miehiä ja naisia hoidettaessa ja perusti sukupuolispesifin yksikön Columbian yliopistoon.

Legaton mielestä suurin osa naisten ja miesten toiminnasta ja ajattelusta on samankaltaista. Sukupuolten aivojen ja kommunikaation eroavaisuudet aiheuttavat kuitenkin niin paljon ongelmia työ- ja yksityiselämässä, että proffa päätti jakaa oppimaansa muille. Miesten kyky käsitellä kieltä ja ymmärtää kuulemaansa heikkenee jo 35-vuotiaana, naisilla 20 vuotta myöhemmin. Naisille puheen merkitysten tulkinta on Legaton mielestä helpompaa, koska he käyttävät siinä molempia aivopuoliskoja, miehet vain vasenta. Esimerkiksi sisustusriidat voivat johtua siitä, että nainen osaa nimetä paljon useampia värejä kuin mies. Naisen kanssa voi puida loputonta vaihtoehtojen kirjoa, miehelle pitää esittää niistä vain muutama. Mies hoitaa yhden asian kerrallaan: tunnistaa ongelman, keksii ratkaisun ja siirtyy eteenpäin. Miehen puhe on taloudellista ja tehokasta. Naisen kannattaa matkia miehen puhetapaa, jos haluaa saada äijän imuroimaan.

Legaton lait:

Kommunikaatio on miehelle vaikeaa. Varoita häntä etukäteen. On "katso minua silmiin" -keskustelun aika.

Pyydä apua: haluaisin kuulla mielipiteesi asiasta.

Valitse ajankohta, joka sopii molemmille. Miehen ei tarvitse kuunnella sinua aina ja koska tahansa.

Älä yritä kilpailla häiriötekijöiden kanssa. TV:tä katsova mies ei pysty kuuntelemaan. (Naisten väliset tärkeimmät keskustelut saatetaan käydä puuhaillessa jotakin muuta, miehen kanssa ei onnistu.)

Sano myönteiset asiat ensin. Mies kuuntelee, jos hänen mielipidettään kysyy kohteliaasti, eikä tivaamalla valitusten ja sättimisen jälkeen.

Kerro mitä haluat. Jokainen mies haluaa ratkaista ongelman. Valitettavasti nainen ei aina hae ratkaisua, vaan haluaa joskus vain höyrytä.

Sano mitä tarkoitat. Älä vihjaile, vaan sano ääneen mitä ajattelet. Pue tarpeet sanoiksi. Omasta mielestäsi selvät signaalit eivät aukea miehelle. (Jos olet surkeana ja mies kysyy mikä hätänä ja vastaat "ei mikään", uskoo mies sinua ja jättää sinut rauhaan. Niin hän haluaa itse miettiä vakavia, yksin.)

Kaksoisviestintä haisee. Jos et voi heti puhua, sano kokeneesi jotain järkyttävää, josta haluat puhua vaikka illalla, sopiiko?

Mies rentoutuu naisen seurassa, jos voi luottaa siihen, että nainen puhuu totta ja suoraan tarvittaessa, eikä miehen tarvitse arvailla naisen mielialoja. Älä sano: voi kun minua väsyttää, vaan voisitko tyhjentää astianpesukoneen.

Räätälöi sisältö. Kommunikaatio-ongelmat johtuvat usein erilaisista kiinnostuksen kohteista. Löydä yhteinen aihe.

Yksinkertaista. Esitä asiat selvästi ja järjestyksessä. Jos haluat miehen tekevän jotain, kerro se suoraan. Älä lavertele, havainnollista tai käytä adjektiiveja. Editoi: ajattele joutuvasi maksamaan joka sanasta.

Pysy asiassa. Moni miehen kanssa käyty riita eksyy aiheesta. Vihainen nainen muistaa kaikki vanhat vääryydet ja sotkee ne mukaan. Rajoita keskustelu käsiteltävään asiaan.

Usko korviasi. Jos mies sanoo, että työ on etusijalla, eikä hän aio hoitaa mahdollisia tulevia lapsianne, kuuntele. Älä ylläty, kun mies tekee mitä sanoo. Naisilla on tapana kuvitella muuta.

Lopeta keskustelu ennen kuin se on ohi. Sukupuolilla on erilainen käsitys siitä, milloin palaverin tulisi päättyä. Miehellä on heikompi keskustelukestävyys. Jätä mies rauhaan.

Pilko iso asia moneen erään. Mies ei halua maraton-keskustelua.

Tee yhteenveto. Tiivistä keskustelu pariksi teesiksi, niin se jää paremmin (miehen) mieleen.

Lakkaa puhumasta. Esitä asia täsmällisesti ja lopeta siihen. Lakkaa höpötys, miettiminen ja vastauksen tivaaminen. Vaikene.

Ole kärsivällinen. Kommunikaatio on prosessi.

Puhu ystävälle. Ystävät ovat sitä varten, että voit puhua kutakin kiinnostavasta aiheesta. Mies ei voi olla kaikki. Ihmiset kohdistavat liian suuria odotuksia parisuhteelle. Miksi yhden ihmisen tulisi voida tyydyttää kaikki tarpeesi?


Lähde: Marianne J. Legato: Miksi miehet eivät muista mitään ja naiset liiankin hyvin


Kirjoittaja on helsinkiläinen keittiöpsykologiaan / sosiaalipsykologiaan erikoistunut toimittaja.

23 kommenttia

Shmee

25.11.2011 14:36

Mistakohan johtunee etten ole ikina, koskaan, milloinkaan nahnyt tallaista nais-mies kommunikaatio-ohjeistusta jossa miehia neuvottaisiin miten naiselle puhutaan? Erilaisia pick-up-artist teorioita loytyy kylla viljalti, mutta siita mita naiselle sitten pitaisi sanoa kun se on muuttanut sisaan -ei tavuakaan.

Vai lahdetaanko siita, nain vuonna 2011, etta parisuhteen hoito kuuluu vain naiselle.

Itse olen huomannut etta miehelle on hyva puhua asiasta eika omiaan, lisaksi kohteliaasti ja ystavallisesti. Eli aivan tasan samalla tavalla kuin kaikille muillekin ihmisille! Kukapa olisi tatakaan uskonut!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sheisshe

25.11.2011 15:25

Kaikki naisetkaan eivät ymmärrä naisten puhumaa kieltä. Naisvaltaisilla työpaikoilla on oma salakielensä ja suosikkijärjestelmänsä, eikä bestikseni ole koskaan sulautunut joukkoon. Hän valittaa joka viikko, miten ei pärjää muiden naisten kanssa.

Kokemukseni mukaan miehet kestävät suoraan puhumista naisia paremmin. Sanopa naiselle suoraan, ettei tuo pusero sovi sulle yhtään, jos hän vaatekaupassa pyytää mielipidettäsi, ei voi ei voi. Tai meepä suoraan sanomaan toiselle naiselle, että hei voisitko vähän imuroida! Hän loukkaantuu. Mieskin ehkä suuttuu, muttei siitä kometamisesta, vaan siitä, ettei halua siivota. Nainen taas suuttuu siitä, että häntä komennetaan. Mies on kuin koira, suuri osa naisista on kissoja.

Naisten ei kannata tehdä miehille ohjeita miten puhua naiselle. Naisethan juuri tämän perusteella valitsevat miehensä. Joku vaan osaa, toinen ei. Töppö ai ansaitse naista :).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lellee

26.11.2011 13:21

samaa mieltä shmee:n kanssa. miksi ohjeita naisille tulee jatkuvasti, mutta miesten ei odoteta pyrkivän ymmärtämään naista? miksi vain naisen tulisi muuttaa toimintatapaansa? onko miehinen tapa se oikea tapa kommunikoida? paha mieli tulee tällaisesta. mutta sitähän ei mieslukijoiden tarvitse edes ymmärtää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HerraHe

26.11.2011 13:54

No kun se miesten puhe on taloudellisempaa. Mitä siitäkin tulee, kun työelämässä vaan höpötetään. Pitää päättää ja tehdä. Sama parisuhteessa. Tulee väärinkäsityksiä, kun kuvitellaan, että toinen arvaa, mitä ajattelen. Ajatukset tulee sanoa ääneen ja suoraan. Jos toivoo jotain, se pitää sanoa ääneen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heli321

27.11.2011 13:21

"No kun se miesten puhe on taloudellisempaa."
Jospa nyt kaivetaan pää puskasta ja tajutaan, että jokainen ihminen on erilailla käyttäytyvä yksilö. Sukupuolesta riippumatta. En tiedä minkä ikäinen HerraHe on, mutta ainakin yli kolmikymppisen ihmisen pitäisi tämä jo tajuta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sebastian_Maki

27.11.2011 17:20

Looginen asioiden esittely on sukupuolirajat ylittävää kommunikaatiota. Näinollen sen avulla voidan välittää se viesti, joka on oleellista. Jos ryhdytään höpisemään jostain muusta kuin asiasta, kiinnitetään huomiota toisaalle. Sen sijaan, että se yksi asia tulisi hoidetuksi logiikan avulla selviytymään oppinut ryhtyy etsimään ratkaisuja kaikkiin keskustelussa esitettyihin asioihin, eikä välttämättä siinä onnistu kovin nopeasti.

Kun looginen henkilö kertoo jonkin olevan tosi, hän kertoo sen vain, jos on varma, että näin myös on(asiat ja faktat selvitetty, tietoon perustuvaa). Kun taas henkilö, jonka logiikkaa ohjaa elävä uskomusmaailma, kertoo jotakin sen ei vältämättä tarvitse olla tosi muuten kuin tämän henkilön omassa mielessä, koska se tuntuu siellä niin voimakkaasti todelliselta.

Mies ja nainen elävät eri todellisuuksissa. Mies kokee esimerkiksi, että todellisuus aiheuttaa tunteita. Nainen kokee, että tunteet ovat osa todellisuutta. Ainoa tapa kommunikoida yhteisistä asioista on sopia, että on olemassa myös jokin yhteinen todellisuus, jonka sisäpuolella molemmat ovat. Todellisuus, jossa tietyt teot aiheuttavat tiettyjä tuloksia. Fysikaalinen maailma on yhdessä tunnettu todellisuus, jonka säännöt tiedetään sukupuolesta riippumatta.

Yhteisen kommunikaation tulisi kuvata tapahtumia ja ilmiöitä fysikaalisessa maailmassa. Mikäli on tarve välittää oman maailman informaatiota, tulisi se tehdä käyttäen fysikaalista maailmaa vertailukohteena. Miehen sisäinen todellisuus on voimakkaammin sidoksissa fysikaaliseen maailmaan, kun taas naisen korkeampi abstraktio, ja sen myötä myös useammat keskenään ristiriidassa olevat uskomukset ei sido häntä samaan maailmaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

cFChU

28.11.2011 00:32

Legaton lait ovat aika ristiriitaisia. Ne väittävät, että kommunikaatio on miehille vaikeaa. Samalla ne kuitenkin antavat ymmärtää, että naisten on vaikea sanoa, mitä tarkoittavat, tai pysyä asiassa. Niin kenelle se kommunikointi olikaan vaikeaa? (En nyt ota mitään kantaa siihen, miten asiat oikeasti ovat; kommentoin vain näitä "lakeja"...)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

grounap

28.11.2011 11:10

Kommunikaatio on kaikille vaikeaa. "Viestintä yleensä epäonnistuu, paitsi sattumalta." - Osmo A. Wiio -

Kaikki sukupuoliyleistykset menevät jonkun kohdalla pahasti harhaan, toisen kohdalla pätevät. Miesten ongelmana on ehkä yleisemmin se, etteivät he osaa lukea rivien välistä, naisilla yleisempi ongelma on piiloviestien ylitulkinta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oomeegaa

28.11.2011 12:38

Olen 37-vuotias ja miespuolinen ja sovin yhteen tuon yllä esitetyn naisyleistyksen kanssa paremmin kuin miesyleistyksen. Minun on paljon helpompi kommunikoida naisten kuin miesten kanssa, sillä miesten maailma vaikuttaa minulle ihan pökkelöltä. Naiset puhuvat niistä asioista joita ymmärrän. Miehet eivät puhu juuri mistään tai sitten muutamista perusjutuista ja suppeasta näkökulmasta.

Harmi vain, että parisuhdemarkkinoilla pärjäävät paljon paremmin ne pökkelöt, joiden kanssa naisilla on kommunikointivaikeuksia. Tämä on minusta ihan absurdia, mutta minkäs sille voi. Vaikka kyse on siitä että valitaan kumppani, jonka kanssa voidaan olla yhdessä lopun elämää jos siltä tuntuu, ymmärtämisnäkökulman edelle menee stereotyyppinen "sukupuolifetisismi", mikä on pökkelöajattelua jos jokin. Tai ehkä nainen haluaa kumppanin, jonka kanssa tuntea piristävää ylemmyydentunnetta joka päivä. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heli321

28.11.2011 15:19

"Usko korviasi. Jos mies sanoo, että työ on etusijalla, eikä hän aio hoitaa mahdollisia tulevia lapsianne, kuuntele. Älä ylläty, kun mies tekee mitä sanoo. Naisilla on tapana kuvitella muuta."

Siis että joku nainen oikeasti tekee lapsia tuollaisen miehen kanssa joka sanoo, ettei aio hoitaa omia lapsiaan? Uskomatonta. Tuollainen mies ei ole ihan terve.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Helille

28.11.2011 18:11

Voi olla ettei lastenhoidosta kieltäytyvä mies ole ihan terve, mutta hänellä voi olla sellainen työ, ettei hän ehdi olemaan kotona. Varsinkaan pikkulasten valveillaoloaikaan. Tunnen tällaisen perheen, jossa siis mies sanoi jo seurusteluaikana, että hänen johtotehtävänsä vievät kaiken ajan. Miehen edellinen vaimo oli lähtenyt liitosta tämän takia. Nainen ei kuitenkaan uskonut, että mies oikeasti tarkoitti sitä, mitä sanoi. Kun lapsia syntyi heille tiheään monta, oli nainen nääntyä taakan alle (ja oli oikeasti hämmästynyt, kun miestä ei kotona juuri näkynyt) ja mies oli edelleen aina töissä. Palkkasivat sitten kodinhoitoapua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

29.11.2011 18:25

Heli321: kyllä tuollainen mies on terve, hänellä on vain omat prioriteettinsa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pasi

30.11.2011 23:33

Kyse ei ole vain sukupuolesta, vaan paljon myös ihmistyypistä. Ekstrovertin ja introvertin voi olla vaikea jutella keskenään, paitsi jos jakamalla jaetaan roolit, että toinen kälättää ja toinen kuuntelee.

Kehottaisin myös jokaista ihmistä parisuhteessa puhumaan siitä, miten parisuhteessa pitäisi puhua ja USKOA sitä toista osapuolta. Kaikki mies-nais-ihmistyyppiteoriat ovat kiintoisia ja tilastollisesti varmasti päteviä, mutta kun se just sun kumppani on siitä inhottava, että hänen ei ole mikään pakko kuulua tilastolliseen keskiarvoon. Parempi siis kysyä kuin arvailla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

veteran

1.12.2011 12:31

Komppaan DT:ia. Ihmisen on pakko vähän kategorisoida muita, ei pysty ihan silmät avoinna joka tilanteeseen menemään tai sairastuu mielen tautiin. Sen verran avoin täytyy olla, että tunnistaa toisen erityispiirteet, ainakin lähemmässä suhteessa. Kaikki ihmiset eivät sovi "blondi-nuori-nainen-siis tämmöinen" -kategoriaan. Varsinkaan ei saa ketään pakottaa olemaan tietynlainen nainen tai tietynlainen nuori jne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

meister

1.12.2011 23:02

Onhan se kommunikaatio hankalaa, kun hyökätään silmiin katsomalla :D no ei vaan, mutta miehelle se on helpompaa kun hän aloittaa sen itse, ja näin pitäisikin miehen tehdä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sillantaus

4.12.2011 16:12

"Mistakohan johtunee etten ole ikina, koskaan, milloinkaan nahnyt tallaista nais-mies kommunikaatio-ohjeistusta jossa miehia neuvottaisiin miten naiselle puhutaan?"
Onhan tuosta kokonainen kirjasarja, Naisen kanssa, vieläpä kotimaista tekoa. Suosittelen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jeekrus

5.12.2011 17:31

"Sano mitä tarkoitat"
"Kerro mitä haluat" Näin.

"Kommunikaatio on miehelle vaikeaa" Höpö höpö. Toteuta ylempänä mainitut 2 kohtaa, ja muut säännöt ovat melko turhia, koska kommunikointi muuttuu ihmisten tasolla ymmärrettäväksi. Turha syyttää muita jos et osaa. :)

Lisäisin kyllä yhden sopivaa ajankohtasääntöä tarkentavan:
"Älä ala keskustelemaan asiasta joka on sinulle tärkeä ja josta tiedät olevan erimielisyyksiä (=haluttua höyryämistä ja itkuraivareita) keskellä yötä seksin jälkeen, koska silloin yleensä nukuttaa tosi paljon. Tällöin olet laskelmoiva ilkiö tai toista huomioimaton tollo"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sanoja

8.12.2011 18:31

Miksi nämä ohjeet ovat vain naisille? Eivät miehetkään toimi näiden mukaan. Miten voi ylipäätään kahden ihmisen välinen kommunikaatio olla näin vaikeaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rittis

12.12.2011 20:44

Ihmisten välinen kommunikaatio on joskus todella vaikeaa. Parisuhteessa olisi todella tärkeää, että kommunikaatio sujuisi hyvin. Lähes puolet avioituvista eroavat nykyään. Yleisimpänä syynä mainitaan kommunikaation huonous tai puuttuminen kokonaan. Kyllä se tuntuu olevan joillakin hybin vaikeaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommunikointia

13.12.2011 09:13

"Miksi nämä ohjeet ovat vain naisille?"

"Mistakohan johtunee etten ole ikina, koskaan, milloinkaan nahnyt tallaista nais-mies kommunikaatio-ohjeistusta jossa miehia neuvottaisiin miten naiselle puhutaan? Erilaisia pick-up-artist teorioita loytyy kylla viljalti, mutta siita mita naiselle sitten pitaisi sanoa kun se on muuttanut sisaan -ei tavuakaan.

Vai lahdetaanko siita, nain vuonna 2011, etta parisuhteen hoito kuuluu vain naiselle."

Tulipa vaan väkisinkin mieleen että olisiko looginen ratkaisu tässä...

"Naisille puheen merkitysten tulkinta on Legaton mielestä helpompaa, koska he käyttävät siinä molempia aivopuoliskoja, miehet vain vasenta."

Saatanpa olla väärässäkin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sanoja

14.12.2011 16:24

^Ai kun mies ei mitään ymmärräkään, turha sille on mitään ohjeita antaa? Sysätään vaan kaikki vastuu naisille, niinkö?

Jos mies ei pysty ymmärtämään puheesta samoja merkityksiä kuin nainen, ei miehen pitäisi pystyä niitä tuottamaankaan. Vaikea se on kuule naisenkin ymmärtää miehen puheesta muuta kuin se minkä mies suoraan sanoo, kun joka paikassa huudetaan kuinka mies ei käytä kaksoisviestintää, sanoo suoraan mitä tarkoittaa jne. Yritä siinä sitten tulkita kun tänään käsketään painua helvettiin ja huomenna vannotaan rakkautta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lisaasanoja

15.12.2011 15:58

Jotkut miehet on vaa ni kovii kiukuttelemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sanoja

18.12.2011 12:35

Tuskin naisetkaan siinä toiseksi jäävät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi