Rakkauden raamatut

Parisuhdeoppaiden oudoimmat neuvot.

Jos miehesi ajaa väärään paikkaan, älä sano siitä

No niin Elsa, järjestetäänpä pienet kirjaroviot.
No niin Elsa, järjestetäänpä pienet kirjaroviot.

“Kunnioitus tarkoittaa sitä, että kun hän valitsee väärän moottoritieliittymän, et korjaa häntä kertomalla, missä kääntyä. Se tarkoittaa, että jos hän jatkaa edelleen väärään suuntaan, jatkaa yli valtion rajan, et vieläkään huomauta, mitä hän tekee. Itse asiassa, mitä miehesi sitten tekeekin, et yritä opettaa, parantaa tai korjata häntä. Tässä on sopeutuvan vaimon perusolemus.”

Laura Doyle: Heikko vahva vaimo.

Kauneusleikkaukseen, mars

“Tämän kirjan salaisuus on, että sinusta tulee ihminen, joka olet aina halunnut olla: ulkonäkösi on osa tätä muutosta... Haluan korostaa, että ikääntyessä joutuu antamaan joissakin asioissa periksi, mutta ulkonäkö ei kuulu niihin! Haluan antaa sinulle luvan tutustua eri vaihtoehtoihin. Usko minua, et ole yksin. Tuhansille ihmisille tehdään näitä toimenpiteitä. He eivät vain puhu niistä.”

Nita Tucker: Kohta yli 40 ja vielä sinkku

Jos et ole samaa mieltä kuin kirjoittaja, olet sokea

“Rakkauden pelisäännöt eivät ole menettäneet merkitystään, vaikka ne rakastumisen huumassa tuntuisivatkin tarpeettomilta... Jos et näe sääntöjen arvoa, se johtuu siitä, että olet tilapäisesti sokeutunut.”

Chérie Carter-Scott: Rakkauden pelisäännöt

Älä soita hänelle

“Älä käynnistä keskustelua miehen kanssa, älä tuijota miehiä äläkä puhu liikaa, älä tapaa miestä puolimatkassa, äläkä suostu jakamaan laskua, älä soita hänelle ja vastaa hänen soittopyyntöihinsä vain harvoin, lopeta puhelut aina ensimmäisenä, älä suostu keskiviikon jälkeen enää lauantai-illan treffeihin, lopeta tapaamiset, ellei hän osta sinulle romanttista lahjaa syntymäpäiväksi, älä keskustele säännöistä terapeuttisi kanssa ja vain suutelu on sallittu ensitreffeillä.”

Ellen Fein, Sherrie Schneider: Säännöt

Tee rakkaussopimus

Jotta vältettäisiin sekaannuksen vaara, on parasta tehdä sopimus paperille ja panna se näkyville. Kun sopimus kirjoitetaan paperille, avioliitto saa yrityksen luonteen.

Jamie Turndorf: Älä mulle huuda

Naiset sekoittavat seksin rakkauteen

Mies tuntee usein äkkiä fyysistä vetoa naiseen ja menettää yhtä nopeasti kiinnostuksensa. Miehet ovat kuin puhalluslamppu... Naiset muistuttavat uunia. He kuumenevat hitaasti ja jäähtyvät hitaasti. Naisilla on käsitys, että jos mies tuntee fyysistä mielenkiintoa naiseen, hän on myös kiinnostunut parisuhteen aloittamisesta.”

John Gray: Mars ja Venus – Seurustelun taito

Feministi soittaa miehelle

Ovatko parisuhdeoppaat sopivia feministille?

“Moni oppaista uusintaa stereotyyppisiä sukupuolimalleja. Siihen vaikuttaa sekin, että moni niistä on amerikkalaisia. Oppaissa ei koskaan sanota asiaa suoraan, mutta lähtökohta on, että naisen tehtävä on parantaa parisuhdetta”, toteaa Naisasialiitto Unionin vt. pääsihteeri Kirsti Suoranta.

Suorannan mukaan oppaat luovat stereotyyppisen käsityksen miehistä. On olemassa paljon miehiä, joista on mukavaa, että nainen pyytää treffeille.

Mutta jos mies kutsuu ja treffeillä tulee laskun aika, jakaako feministi laskun?

“Kyllä.”

Varo sääntöjä

“Ihmiset toivovat saavansa parisuhdeoppaista nopeita ratkaisuja, mutta parisuhteen ongelmat syntyvät hitaasti. Vaikeuksien on turha odottaa poistuvan nopeasti”, kertoo parisuhde- ja hahmoterapeutti Heidi Valasti.

Valasti uskoo, että parisuhdeoppaiden suosio perustuu ihmisten henkisen huollon haluun.

“En usko, että oppaista on haittaa. Se, että ihminen yrittää, osoittaa motivaatiota. Parisuhteita on alettu kunnioittaa enemmän. Ihmiset haluavat jälleen sitoutua.”

Valasti kuitenkin muistuttaa, että parisuhdeoppaiden kirjo on valtava.

“Kannattaa huomioida, minkä maalainen kirjoittaja on. Yhdysvalloissa miesten ja naisten rooleja lähestytään eri tavalla kuin meidän kulttuurissamme.”

Valastin mielestä parisuhdeoppaiden suurin ongelma ovat ohjeet.

“Ulkopuolinen määrittelee mitä pitäisi tehdä.”

Kaksi parisuhdeopasta on hänestä ylitse muiden.

“Hendrix Harvillen Kaikki se rakkaus mikä sinulle kuuluu ja Kaija Maria Junkkarin Läsnä ja lähellä. Näissä käsitellään myös ihmisen pelkoa ja haavoittuvuutta parisuhteessa.”

5 kommenttia

ransu76

20.4.2007 16:03

Olis kiva tietää miltä vuodelta noi kirjat on?

Jos kaikki eläisivät "Älä soita hänelle" jutun mukaan, niin kukaan ei seurustelisi tässä maailmassa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ajatteleva ihminen

24.4.2007 16:17

Just joo....oma mies ainakin nostaa hirveän mekkalan jos ajetaan kilometrejä harhaan enkä kerro hänelle asiasta , tosin jenkeissähän bensa on naurettavan halpaa. Voihan sitä kuvitella pitävänsä miehensä tyytyväisenä teeskentelemällä koko ajan mutta KUKAAN itseään ja muita kunnioittava mies ei taatusti moista katsele kovinkaan pitkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ihmettelevä

9.8.2007 10:52

Hei miehet! Onko tuo sitten aina totta, että fyysinen kiinnostus ei teidän puoleltanne merkitse enempää kuin seksin halua?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nainen vain

25.1.2008 23:12

Hei haloo... mun mies saa raivarin jos mennään väärään suuntaan... ja vielä suuremman raivarin jos saa tietää että olisin osannut neuvoa enkä sanonut mitään: tyyliin no olisit voinu sanoa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mies-nimimerkki

20.6.2008 16:15

Miehiä on monenlaisia.

Useimmilla miehillä fyysinen ja henkinen kiinnostus ovat vahvasti yhteydessä mutta eri tavalla kuin naisilla, minkä vuoksi naiset tulkitsevat miehiä väärin ja loukkaantuvat usein kokonaan tai osittain turhaan.

Useimmat miehet haluavat seksiä henkisesti ja fyysisesti haluttavan naisen kanssa, jonka he haluaisivat myös pysyvään suhteeseen, mutta paremman puutteessa useimmille miehille seksi kelpaa fyysisesti kohtalaisen naisen kanssa, tilanteesta riippuen.

Jotkut miehet ja naiset ovat niin rajoittuneita, että heille ei kelpaa kertaluonteinen seksi edes kivan naisen kanssa. Joillekin kelpaa kertaluontoinenkin seksi, mutta vain jos se on romanttista.

Keskimäärin miehet ovat erilaisia kuin naiset, mutta yksilölliset erot ovat suurempia kuin sukupuoliserot.

Naisten tulisi opetella puhumaan suoraan eikä suuttumaan, jos toinen ei lue ajatuksia. Eivät naisetkaan lue miesten ajatuksia oikein, vaikka niin usein luulevat.

Nainen voi olla yhtä hyvin aloitteellinen kuin mies. Paremminkin, koska mies ei ahdistu tai loukkaannu naisen aloitteesta yhtä usein kuin nainen miehen.

Jos nainen taas esittää vaikeaa, täysjärkiset miehet ymmärtävät välttää häntä ja etsiä jonkun hyväluonteisemman, huomaavaisemman ja ystävällisemmän ihmisen, ja nainen saa jonkun luonnevikaisen metsästäjän, ellei hänellä ole hyvä mäihä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi