Sosiaalinen media ja ”whappailu” ovat syrjäyttäneet deittikulttuurin

Ajat ovat muuttuneet ja vanhan ajan treffit yhä harvemmassa.

Kuva: © Tamas Zsebok / Fotolia.com

Nykypäivänä lähes jokaisella on käden ulottuvilla älypuhelin täynnä erilaisia sovelluksia. Facebook, Twitter tai vaikkapa ihan tavalliset tekstiviestit ovat loistava tapa pitää yhteyttä ystäviin tai deittiinsä. Ennen puhelimien yleistymistä tapaamiset hoidettiin kasvotusten esimerkiksi kahvikupposen ääressä. Nyt ajat ovat muuttuneet, ja vanhanajan treffit harvassa.

Kännykän käteen ottaminen ja yhden viestin laittaminen on paljon helpompaa kuin sosialisoitua ja tavata ihminen face to face. Huippusuosituksi noussut Whatsapp tuntuu olevan käytössä jokaisella, ja usein puhelutkin korvataan muutamalla ilmaisella viestillä tai äänitteellä joita palvelun kautta voi lähettää. Whatsappailu tai ”whappailu” onkin korvannut valtaosan tavallisista tekstiviesteistä. Onhan se toki kätevää, mutta siinä on varjopuolensa. Elite Daily listasi asioita, jotka eivät ole niitä tekstiviestikulttuurin parhaita puolia uusia ihmisiä tavattaessa.

Yksityiskohdat paljastuvat jo ennen ensitapaamista

Puhutte kaiken elämästänne ja tutustutte toisiinne viestien välityksellä. Kun jossain vaiheessa päädytte näkemään toisenne livenä, on kaikki tärkeä sanottu jo, eikä uusia jutunaiheita välttämättä löydy. Saatat myös saada viestien välityksellä erilaisen käsityksen ihmisestä kuin livenä. Vaikka viesteillä asiat tuntuvat helpoilta puhua ja nautit juttelusta, ei naamatusten välttämättä juttu luistakaan.

Olet kokoajan saatavilla

Mihin jäi vanha ”kolmen päivän sääntö”, jonka mukaan miehet treffien jälkeen odottivat kolme vuorokautta ennen kuin ottivat deittiinsä yhteyttä? Asian etenemiselle jätettiin pohdinta-aikaa. Nykyään viestiä laitetaan jo ennen kuin ollaan ehditty treffipaikalta edes kotiin asti.

Illalla myöhään saapuvat viestit

Jos viestiä laitetaan toiselle vain iltaisin tai yön pikkutunneilla, on usein selvää, mitä niillä haetaan takaa. Erityisesti miesten lähettämät öiset viestit yhdistetään usein seksuaaliseen halukkuuteen ja seksiin. Nykypäivän ”ajattelen sinua” -viestikin on saanut aivan uudenlaisen kaiun verrattaessa sitä samaan lauseeseen käsinkirjoitetussa kirjeessä. 

Keskustelun hiipuminen

Muutamia päiviä sitten tekstailitte taukoamatta yötäpäivää ja hän vastasi sinun viesteihisi välittömästi. Nyt saat vain lyhyitä viestejä ja vastaamisessa saattaa kestää montakin tuntia. Tässä tilanteessa saattaa ylireagoida ja haluta selvittää asioita vaikka soittamalla. Mutta kun hämmentyneenä kysyt onko kaikki ok, teet itsestäsi vain hölmön toisen silmissä.

Viestittely voi saada helposti aikaan myös kyllästymisen tunteen. Jos toinen laittaa viestiä jatkuvasti, saattaa ihmistä alkaa pitää itsestäänselvyytenä, eikä tapaamisia enää odota samalla innolla. Miksi edes tarvisi niin usein nähdä, kun Instagramia päivitetään kuitenkin monta kertaa päivässä? Facebookista voi lukea viimeisimmät kuulumiset ja päivityksistä katsoa missäpäin maailmaa toinen liikkuu. Eikö tavallisia treffejä tai laatuaikaa kahden siis enää tarvita?

Luultavasti kannattaa kuitenkin panostaa kunnolla toiseen tutustumiseen ja mieluiten ihan kasvotusten. Viestit ovat tietysti hyvä lisä, mutta koko suhdetta ei kannata niiden varaan rakentaa. Muuten saattaa käydä niin, että loppu tulee jo ennen kuin mikään edes alkaa.

Lähde: Elite Daily

4 kommenttia

Mimty

24.3.2015 19:06

Some on pilannu deittailun totaalisesti. Lähinnä ehkä omasta kokemuksestani siksi että seksi otetaan puheeksi heti ja se dominoi keskustelua vaikka kuinka yrittäisi kääntää puhetta muualle. Siinä tulee helposti sanottua sellaisia asioita joita ei naamatusten puhuttaisi kun vasta useamman tapaamisen jälkeen.
Itse arvostan ennemmin vanhanaikaisia treffeille, mutta niille pääseminen on koko ajan haastavampaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

25.3.2015 20:25

Pari huomiota.

Ei ole mitään pakkoa jakaa kaikkea itsestään ennen kuin tutustuu "kunnolla". Se on itse asiassa aika käsittämättömän urpoa koska A) maailma on pieni ja B) tekstiviestien perusteella ihmisen rehellisyydestä ja reiluudesta ei saa mitään käsitystä. Henkilökohtaiset asiat saattavat löytää tiensä bumerangin lailla takaisin reittiä jota ei varsinaisesti ajateltu niiden kulkevan.

3 päivän säännöllä ei ole mitään tekemistä mietintäajan kanssa. Kyse oli sosiaalisesta pelaamisesta. Ei haluttu vaikuttaa toisen silmissä epätoivoiselta. Se ei luonnollisestikaan sitä indikoinut oliko oikeasti epätoivoinen vai ei, mutta siihen ajatukseen se perustui ja perustuu.
Systeemihän on typerä. Varsinkin jos haluaa aidon ihmisen. Sitä aitoa ihmistä kun eivät nämä sosiaaliset aikarajat kiinnosta ja jos hänet vain sen seurauksena dumppaa niin typeräähän se on. "Mikä siinä oli vikana?" "Muuten ei mikään, mutta 3 vuorokauden sosiaalinen temporaalipuskuri petti minuutilla joten hänen on loogisesti oltava epätoivoinen sääliö." Ei käy järkeen.

Jos siinä tekstatessa saa jutut kulutettua loppuun niin ei niitä paljon ollut alunperinkään eikä mitään todellista tappiota siis kärsitty. Sitä tekstiviestirumbaahan ei siis ole tarkoitus käydä viikkotolkulla vaan se minuutista pariin päivään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Björn Naukuja

25.3.2015 23:07

Se on vatsapissailua eikä mitään whappailua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fredrik

24.7.2015 18:45

Sovelukset puhelimessa ett autanut minulle yhttään. Mutta deitti sivussa on saanut muuttava jäsenesttä vastaukset. Sori vaan, ne ihmisiä ett ollut tavattava. Yksi SUOMI24 jäsenet halunut olla kaverilistassa FACEBOOK, myöhemmin hän on poistanut ilmoitukset. Hän ett löytynyt mittä oli ettimässä. Mutta miksi, kuin hän pitä olla valossa että me löyttää kuin me etti. Minä voi saada ikioma raivari kuin ihmisiä on luonut ilmoitukse ja kirjoittanut, haluan jättä sikkuelämäni. Mutta jatuvasti olla sivussa. Tai sitten ett usein kirjoittaa sissään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi