Suuri Ulkonäkökeskustelu

Kuusi miestä ja naista panevat tärkeysjärjestykseen tissit, peput ja länsimaiset kauneusmyytit. Takuu: Ei hurskastelua.

"Edellisen vuosikymmenen aikana naiset rikkoivat valtarakenteita: samaan aikaan syömishäiriöt lisääntyivät räjähdysmäisesti, ja kosmeettisesta kirurgiasta tuli lääketieteen nopeimmin kasvava erikoisala", Yhdysvaltojen johtaviin feministeihin kuuluva Naomi Wolf kirjoitti teoksessaan Kauneuden myytti kymmenen vuotta sitten. Vuosikymmenessä tilanne ei ole radikaalisti muuttunut. Tervetuloa Suomeen, jossa media ja kansakunta keskustelevat kerrankin vireästi – ex-missin silikonirinnoista. Lisäksi lehtien kannet hehkuvat uutta Miss Suomea, jonka isä ylpeänä opastaa tytärtään, kuinka tissit kuuluu asetella ja paksuja nilkkoja treenata ramppaamalla portaita ylös alas ja kertoo, että tytöstä on tehty missiä kymmenvuotiaasta saakka. Kuka onkaan ihannenainen 2000-luvun Suomi-kulttuurissa?

On aika istuttaa kuusi naista ja kuusi miestä keskustelemaan keskenään helsinkiläisen kahvilan nurkkapöytään aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä. Mikä on naisten käsitys kauniista naisesta, omasta ulkonäöstään ja siitä, kuka sanelee länsimaiset kauneusihanteet? Haluavatko miehet rinnalleen herkän, vaalean eloveena-immen vai modernin syöjättären? Entä mikä on keskustelijoiden mielestä kauneuden ja älykkyyden välinen suhde? Naiset keskustelivat keskenään ja miehet keskenään.

Esittelemme keskustelijat

NAISET

Anne, 26, inhoaa leveää takapuoltaan. "Mutta kun oikein masennun perseestäni, ajattelen, että paksu tukka mulla ainakin on. Se kompensoi." Hän opiskelee viestintää ja on kihloissa. "Tosi tylsä tyyppi siis."

Elisa, 21, opiskelee valtio-oppia ja englantia. Hän on seurustellut poikaystävänsä kanssa kolme vuotta. "Unelmamiehet ovat prinssimäisiä. Vähän niin kuin jostain lastensadusta, pitkiä ja jänteviä".

Marja, 22, opiskelee informaatioverkostojen koulutusohjelmassa Teknillisessä korkeakoulussa. Hänen poikaystävänsä työskentelee parhaillaan Portugalissa. Hän ei juuri meikkaa.

Jaana, 24, on puolitoistavuotiaan lapsen äiti ja opiskelee kansatiedettä. Ihannemies on vaalea. "No, niin mä ainakin luulisin kun mun aviomieskin on."

Hanna, 25, viimeistelee kasvatustieteen gradua. Hän on tällä hetkellä sinkku. Hän voisi harkita Esko Ahon vanavedessä luomien kohotusleikkausta, jos olisi rikas.

Ilona, 25, sai tarhan pihalla kuulla ilkeitä kommentteja luonnonkiharasta tukastaan. Nykyään hän ei haluaisi muuttaa ulkonäköään, koska "muuten mä en olisi enää mä". Ilona on tiedottaja ja valtiotieteiden maisteri, joka opiskelee myös psykologiaa. Hän on seurustellut poikaystävänsä kanssa yli seitsemän vuotta. "Enää en osaa katsoa poikaystävääni objektiivisesti."

MIEHET

Tapio, 25 ja filosofian ylioppilas, siteeraa armeijakaverin nerokkaasti kiteytettyä lausahdusta: "Kyllä kannut pitää naisella olla!" Jostain syystä hän on sinkku.

Michel, 24, saa naiset kirkumaan vilauttamalla vatsalihaksiaan. Unelmanaisen kriteerit ovat liukuvat, mutta: "perseestä ei voi tinkiä". Michel opiskelee lääkäriksi. Tyttöystävä asuu Los Angelesissa.

Antti K., 25, on uimavalvoja ja laiska historian opiskelija. Hän seurustelee ja leikkaa hiuksensa kokonaan pois aina, kun joku erehtyy kehumaan niitä söpöiksi.

ERRORPekka, 24, opiskelee elokuvaa ja seurustelee toista vuotta. Unelmien naisella on punainen tukka ja saparot.


ERRORHarri, 29, on lääketieteen kandidaatti, joka pukeutuu rockhenkisesti mustaan ja nahkaan.


ERRORAntti T., 25, opiskelee filosofiaa ja kirjallisuutta. Hän asuu tyttöystävänsä kanssa ja sanoo, että naisen silmät ovat piste, jossa sisäinen ja ulkoinen kauneus kohtaavat.Millainen on kaunis nainen

ERRORElisa: "Kaunis nainen on hyvin pukeutuva, sopusuhtainen ja itsevarma. Mä ihailen yleensä tummatukkaisia naisia, koska mä olen itse vaalea. Nylon Beatin Erin on tosi kaunis, sillä on hienot piirteetkin."

Marja: "Kauniilla naisella ei ole kauhean isoja rintoja tai takapuolta, ja se pukeutuu yksinkertaisen selkeästi harkittuihin väreihin. Meikkiä ei tartte olla välttämättä, mutta jos on, niin puhdas linja – valkoinen iho ja tummat silmät. Julkisuuden henkilöistä Sirkka Hämäläinen on kaunis. Siitä näkyy, että se on fiksu, tietää tyylinsä ja on itsevarma. Jonna Järnefelt on persoonallisen kaunis."

Anne: "Mun mielestä kaunis nainen ei ole muotilehti-kaunis, vaan siinä on joku piirre, johon kiinnittää huomiota, joku erikoinen, persoonallinen juttu. Tää uusi missi (Heidi Willman) ei ole kaunis. Ja naistenlehtien jutut, jossa sen isä selittää, että mielestämme Heidin nilkat olivat liian paksut. Mikä sellasen ihmisen identiteetti voi olla, joka on kasvatettu 10-vuotiaasta asti missiksi?"

Hanna: "Mä ihailen sporttisia ja sulavalinjaisia naisia, tanssijatyyppejä. Kerran mä mainitsin yhdessä miesseurueessa, että Ally McBealin Georgia (Courtney Thorne-Smith) on kaunis, ja se aiheutti niissä miehissä uskomatonta närää. Ne veti jotain ihme Lauren Bacallia ja Sophia Lorenia kehiin. Irina Björklund on myös kaunis."

Ilona: "Suvi-Anne Siimes on kaunis. Sillä on omaa tyyliä ja uskallusta, vaikka lehdissä repostellaankin, että se on lesbon näköinen. Gillian Anderson on kaunis."

Ilona: "Silikonirinnat on kyllä ihan perverssit kapineet. Mun mielestä nainen menee siinä niin alas, että mua hävettää ihmisten puolesta, jotka ottaa sellaset. Se on niin miesten miellyttämistä. Se on jo ajatuksena ihan sairasta, että ihon alla on jotain kamaa."

Elisa: "Toisaalta mun mielestä niiden ihmisten asema on aika heikko, jotka on julkisuudessa tuonut esiin hankkineensa tekorinnat. Sen pitää olla henkilökohtainen päätös. Jos jollain naisella on ollut koko elämänsä rinnoistaan joku trauma, niin mua ei häiritse ollenkaan, jos se menee ja hankkii silikonirinnat. Mä pidän aika keskikokoisista rinnoista."

Marja: "Parhaat rinnat on pienet. Pyöreet ne saa kuitenkin olla."

Jaana: "Mieluummin pienet rinnat kuin roikkuvat isot. Eikä hennolle naiselle sovi d-kupit. Mä imetin jonkin aikaa lastani, ja silloin olin tietenkin hirveen muodokas, mikä oli sinänsä ihan kivaa. Mutta sitten kun maidon tulo loppui, niin katselin kyllä kerran saunassa, että ei helvetti, mitkä nää pussit tässä oikein on. Onneks ne sitten normalisoituivat."

Miehet äänessä

ERRORMichel: "Perse on naisen ulkonäössä kaikkein tärkein, sellainen kiinteä ja terhakka. Anna Kournikovalla on hyvä peppu. Toisaalta, vaikka Anna Kournikova Adidaksen tennisasussaan onkin hyvin seksikäs ja kaunis, ei se välttämättä olisi tavalliseen jakkupukuun puettuna enää ollenkaan niin kiinnostava."

Tapio: "Mä oon kanssa persemiehiä – urheilulliset peput, joissa on potkua, tiukat paketit."

Pekko: "Mulla se vaihtelee kausittain, millaisista naisista tykkään. Tällä hetkellä vähän simpsakampi malli on pop, mutta välillä tykkään rehevistä, isopovisista ja -pyllyisistä naisista."

Antti K.: "Yleisilme on tärkeä. Kauniissa naisessa täytyy olla asennetta. Ei sellasta, että kattokaa vittu mä oon siisti, mutta sellasta, että mä oon ihan ok näkönen, ei ole mitään hävettävää."

Harri: " Karita Tuomola on ihana."

Pekka: "Mun tyttöystävä sano, etten mä saa sanoa Karita Tuomolaa. Kemopetrolin Laura Närhi on hyvä, ja Ultra Bran Terhi Kokkonen."

Antti A.: "C-kuppikoon rinnat on parhaat. Kyllä D-kuppikin käy."

Pekka: "Ryhdikkäät rinnat on hyvät, ja nännit saisi olla aika isot."

Michel: "Tissit täytyy sopia siihen yleiseen runkoon. Jos langanlaihalla mimmillä on hirveet meijerit, niin ei se ole hyvännäköistä."

Pekka: "Silikoneissa menee kyllä raja. Jos joku on nähnyt niin paljon vaivaa kauneutensa eteen, että on pannut sen kolmekyt donaa ja leikellyt itteään, niin mulle tulee väistämättä mieleen, että toi ihminen ei voi olla kauhean järkevä. Haluaisin mä silti päästä kokeileen sellasia."

Yhteenveto: Naisille naiskauneutta edustavat älykkäät ja itsevarmat naiset – miehille taas sporttiset peput ja pitkät hiukset. Silikonit eivät vetoa kumpaankaan sukupuoleen. Luomutisseissä naiset tykkäävät pienistä ja miehet isoista. Kas kummaa.

Omakuva

Anne: "Mielipide omasta ulkonäöstä vaihtelee päivittäin ja hetkittäin. Kun näkee jonkun oikein ruman ihmisen, ajattelee, että ei tässä nyt mitään, ihan hyvin menee. Mutta kun näkee oikein kauniin naisen, joka oikein ottaa tilan haltuunsa olemuksellaan, tulee tosi kömpelö olo. Aina kai sitä haluaa sitä, mitä ei itse ole. Jos on pitkä, haluaa olla lyhyt, jos on tumma, haluaa olla vaalea. Se on sinänsä aika sairas ajatus."

Marja: "Mä suggeroin itseni kotona ennen kuin lähden ulos ja olen, että onhan tää nyt ihan jees, hyvä meininki. Mutta sitten kun huomaa jonkun hyvännäköisen ihmisen - mun tapauksessani jonkun pitkäjalkaisen, sulavasti sutjuvan naisen, kun olen itse lyhyt - niin tulee sellainen olo, että vaikka mä kuinka itseäni leikkelisin, niin tollanen en olisi ikinä. Yksittäisistä piirteistä mä haluaisin itselleni korkeat poskipäät."

Jaana: "Mä haluaisin pitkät kapeat sormet ja hyvät kynnet."

Elisa: "Mä taas oon aina halunnut, että mulla olis ihana hymykuoppa, muttei sellasta synny, vaikka mä oon koittanut hymyillä sellasta itselleni. Sitten mulla on vielä tällanen vaalea, kauhea, suomalainen tukka, joka näyttää aina siivousmopilta tai kuolevalta kasvilta."

Miehet puhuvat

Tapio: "Sanotaanko, että miehet kiinnittää huomiota ulkonäköönsä, muttei oo valmiita näkemään sen eteen juurikaan vaivaa. Mulla on atooppinen iho, joten joudun käyttämään naamarasvaa, muuten näyttäisin ihan liskolta. Joten mä hoidan sen verran omaa ulkonäköäni."

Harri: "Joo, kyllä miehetkin ulkonäköään ajattelee. Välillä oman kuvan nähdessään miettii, että jessus, get a grip."

Michel: "Mä kyllä useimmiten ajattelen aamulla mennessäni peilin eteen, että sä oot ihan vetävän näköinen jätkä. Tukkani mä leikkaan kerran viikossa. Se kasvaa niin nopeasti."

Pekka: "Ei miehet kyllä puoliakaan siitä ajasta käytä ulkonäkönsä parissa kuin naiset. Mä laitan tukkaani viis minuuttia päivässä ja käytän jotain muotoilutuotteita, jos jaksan ja oon menossa ihmisten ilmoille."

Yhteenveto: Kukaan naisista ei ole täydellisen tyytyväinen ulkonäköönsä. Vikalistan ykköspäässä ovat takapuolet ja hiusten väärä väri/laatu. Miehet ovat eniten huolissaan kaljamahan kasvamisesta. Muun suhteen he ovat luovuttaneet.

Ohukaiset ja paksukaiset

Hanna: "Mulla on ikuisesti sellanen olo, että jos mä olisin kolme kiloa laihempi, niin mä olisin tyytyväisempi. Mä oon aina lihonut seurustellessani ja laihtunut suhteen päättyessä."

ERRORJaana: "Ihan laihat ruipelot ei ole koskaan kauniita. Mun mielestä miehelläkin pitää muuten olla vähän vatsaa, sellainen sopivan pehmeä maha. Mulla itelläni on se ongelma, ettei mulla ole vyötäröä. Mä olen mallia pötkö. Mun pitää vaatekaavoja piirtäessäkin vetää kurvit viivottimella suoraksi."

Anne: "Mulla taas takapuoli on levee eikä se saatana siitä pienene. Jos mulla on ylimääräinen kilo, niin se on tasan mun perseessä. Sit jos lähtee laihduttamaan, niin kilot lähtee rinnoista tai jostain sormista tai muusta yhtä järjettömästä paikasta."

Marja: "Kyllä mä oon aikanani ihannoinut ihan sellaista anorektikkolaihuutta ja painanut vielä paljon vähemmän kuin nyt."

Miehet puhuvat

Antti A.: "Mun mielestä muodokas, suorastaan rehevä nainen on kaunis."

Pekka: "Salma Hayek –muoto on hyvä, leveä lantio. Laihuus näyttää valokuvissa ihan hyvältä, mutta luonnossa huonolta."

Tapio: "Joo, nainen ei saa missään tapauksessa olla liian laiha. Mä tykkään sporttisista naisista."

Michel: "Mä en voisi kuvitella seurustelevani ylipainoisen naisen kanssa."

Tapio: "Jos oma tyttöfrendi alkaisi lihoa, niin ei sitä nyt voisi ulos heittää, mutta ei kukaan kyllä ravintolassa lähde lähestymään paikan lihavinta eukkoa."

Pekko: "Mä voisin seurustella vähän ylipainoisen kanssa ihan hyvin. Ihmiselle täytyy antaa oikeus siihen, että painossa ja ulkonäössä tapahtuu muutoksia. Ei voi olettaa, että toinen ihminen on joku standardi joka pysyy."

Yhteenveto: Anorektikko-look on out – mutta toisaalta, niin on miesten miehellä ylipainokin. Puolella keskusteluun osallistuneista naisista on joskus ollut syömishäiriö tai he ovat olleet huolestuneita syömisestään, mutta aiheesta ei puhuta mielellään. Kaikki keskustelun miehetkin ovat kohdanneet syömishäiriöitä lähipiirissään.

Kauneus ja kumppani

Anne: "Mä näin täydellisen miehen kerran nelosen ratikassa. Mä hämmennyin niin, etten mä osannut toimia, onneks mun ei tarttenut jäädä sillä pysäkillä pois. Se oli pukumies, mikä on hälyttävää. Mä jäin tuijottamaan sen käsiä. Yleensä hyvännäköinen mies on mun mielestä vähän rentuhko. Jos se mies ois pyytänyt mua mukaansa, mä oisin lähtenyt."

Hanna: "Mulla on kulmakarvafiksaatio. Mutta ei mitään Oasis-meininkiä, vedetään raja apinan ja miehen väliin. Mä en voi sietää naisellisia miehiä, mutta jostain syystä mun poikaystävät on kaikki ollut pitkätukkaisia. Seurustelusuhteissa mulla on käynyt aina niin, että mä oon lihonut ja sitten erotessa vasta laihtunut."

Jaana: "Mun mies vihaa sitä, mutta mä aina kyselen siltä, että oonks mä ihan kauhee, oonks mä sitä tai oonks mä tätä. Sitten se on joskus sanonut, että hänelle on oikeastaan ihan yhdentekevää, että lihonko mä tai miltä mä näytän, koska mä olen hänen vaimonsa ja siitäkös mä suutun."

Marja: "Mä mietin joskus, että jos menisi vaikka naimisiin, niin lopettaisko sitä huolehtimasta itsestään? Lopettaisi säärikarvojen ja kainalokarvojen ajelun."

Miehet puhuvat

Antti A.: "Mä yritän itse asiassa estellä mun nykyistä tyttöystävääni meikkaamisessa, mun mielestä se näyttää parhaalta ilman meikkiä."

ERRORHarri: "Lenkkihuulipunat on vähän turhia joo. Mäkin yritän aina naiselleni sanoa, kun ollaan lähdössä Alepaan ostamaan maitoa, että hei relaa vähän, ei sun tartte nyt laittaa niitä silmiä…"

Tapio: "Kyllä raja pitää vetää. Ei tavalliseen arkipäivään ole mitään järkeä pynttäytyä tajuttomasti. Mutta jos ollaan lähdössä johonkin muuhun merkityksellisempään paikkaan, niin on oleellista, että vähän panostetaan siihen ulkonäköön."

Pekka: "En mä kyllä silti koskaan ole sanonut kellekään tytölle, että laita nyt vähän ittees. Sen sijaan olen sanonut ainakin tuhat kertaa, että eiks se nyt ole jo hyvä."

Pekka: "Suhteen myötä tyttöystävä ei panosta ulkonäköönsä enää samalla tavalla kuin alussa, mutta se on musta vaan vapauttavaa."

Michel: "Joo, pidempiaikaisissa suhteissa on huomannut, että alkuvaiheessa nainen suunnilleen nukkuu meikeissään, mutta muutaman kuukauden kuluttua se vähenee ja vähenee."

Yhteenveto: Naisiin vetoavat rennot miehet, joiden ei tarvitse olla kansikuvapoikia. Miehet taas haluavat tyttöystävän, jonka ei tarvitse piirtää kulmakarvojaan pystyäkseen viemään roskiksen.

Kauneus ja kulttuuri

Marja: "Kauneusihanteet taitaa määrittää tämä patriarkaalinen protestanttinen etiikka, ja naisten kesken tyhmyys vielä tiivistyy! Mun aikanaan ihannoima anorektikko-look kuvastaa tiukkaa elämänhallintaa ja itsekuria, perinteisiä menestymisen ehtoja, kunhan se ei mene överiksi."

Elisa: "Kulttuuri on ollut niin miesvaltainen, että kauneusihanteet olleet ennen varmasti miesten määrittelemiä. Seksuaalisen vapautumisen jälkeen naiset on halunnut pukeutua kuitenkin itseänsä varten, ja joskus se on jopa ylikorostunut niin, että ei haluta lainkaan miellyttää miehiä. Mun mielestä jokainen haluaa ulkonäöllään miellyttää omaa viiteryhmäänsä. Ihminen haluaa samaan aikaan erottua joukosta ja kuulua siihen, hakea sopivan balanssin sen välillä."

Miehet puhuvat

Tapio: "Mun mielestä kauneusihanteita ei määritä oikeastaan kukaan. Kauneusihanteet syntyy oman aikakautensa tuotoksina, ja jollain epämääräisellä tavalla ne heijastaa oman aikakautensa ihanteita."

ERRORPekka: "Ootteko muuten huomanneet, että muotiteollisuuden ja pornon kauneusihanne on ihan erilainen? Se on aika jännää. Muotimaailmassa ihanteena on sairaan laihat naiset, mutta pornossa taas on aina trendeistä riippumatta ihanteena muodokkaat naiset."

Yhteenveto: Miehet eivät hevillä tunnusta säätelevänsä kulloisiakin kauneusihanteita. Naiset myöntävät miehisen vallan, mutta taistelevat sitä vastaan.

Kauneus ja tyhmyys

Hanna: “Mä ajattelen helpommin hyvännäköisestä miehestä, että se on tyhmä. Naisista en ajattele niin, ellei kyseessä ole Pamela Anderson -tyyppi. Silloin tulee kyllä mieleen, että on satsattu johonkin muuhun kuin älykkyyteen. Mä voin kyllä myöntää ihan täysin, että mä pelaan tässä maailmassa miesten luomilla säännöillä kauneusihanteista. Mä työskentelenkin paikassa, jossa on pelkkiä miehiä, ja välillä tuntuu, että mä pukeudun kyllä juuri niin kuin ne haluaakin mun pukeutuvan. Vaikka tyylini on siis ihan mun oman maun mukaan valittu. Mutta tietoisesti mä käytän hyväkseni sitä."

Ilona: "Mua lohduttaa se, että miehetkin pelaa vähän naisten säännöillä nykyään. Ja kyllähän omasta naisellisuudestaan saa myös nauttia, ei siitä voi tehdä vain sellasta juttua, että silloin olisi alistunut jollekin miesten luomalle kulttuurille."

ERRORAnne: "Sitä paitsi paremmalta musta muutenkin tuntuu, jos nainen kehuu mun ulkonäköä. Naiset on keskenään kriittisiä ja kateellisia, joten silloin kun nainen kehuu ulkonäköä, se merkkaa enemmän. Miehellä siinä voi olla taka-ajatuksia."

Miehet puhuvat

Antti K.: "En mä pelkästään ulkonäön perusteella tuomitse tyhmäksi. Mun mielestä sitä tyhmyys-aspektia ajattelee vasta, kun toinen avaa suunsa. Tosin siinä vaiheessa kun otetaan sieltä ihan skaalan yläpäästä uskomattoman kauniit naiset ja järjettömät beibet, niin niitä on vaikea pitää älykkäinä. Mutta ok-näköisistä ja kohtuukauniista naisista itse asiassa oletan usein, että ne ovat fiksuja."

Michel: "Mäkin oon huomannut, että jos on ihan äärettömän hyvännäköinen nainen, niin silloin siinä ei yksinkertaisesti ole aikaa tehdä muuta kuin pitää huolta siitä ulkonäöstään. Silloin ei henkiset attribuutit pääse kehittymään ihan optimaalisesti."

Yhteenveto: Naisellisuus on neitokaisten salainen ase. Kauneuden ja tyhmyyden välinen suhde pätee keskustelijoiden mielissä vain poikkeuksellisen kauniiden miesten ja naisten kohdalla.

ERRORSari Näre: Armotonta menoa

Sukupuolikulttuurin tutkija, valtiotieteen tohtori Sari Näre luki Suuren Ulkonäkökeskustelun asiantuntijan silmin. Näreen mukaan keskustelusta huomasi selkeästi naisten kaksijakoisen suhtautumisen ulkonäköönsä.

"Naiset korostivat ihannenaistaan kuvaillessaan aitouden ja persoonallisuuden merkitystä ja kuitenkin löysivät kaikki itsestään korjattavaa. Sen piirteen taitaa tunnistaa itsessäänkin", Näre nauraa.

Naiskeskustelijat vakuuttivat, että kilot eivät tee kenestäkään rumempaa, mutta halusivat kuitenkin laihtua vähintään pari kiloa.

"Naisten kauneusihanne on hyväksyvämpi, mutta omaan ulkonäköön suhtaudutaan paljon armottomammin."

Kulttuurilliset ihanteet pääsevät siis vaikuttamaan itseä arvioitaessa.

Naisten nimeämät kauniit naiset olivat lähinnä älykkäitä vallanpitäjiä. Miehet taas – odotetusti – keskittyivät puhtaasti ruumiin avuilla siunattuihin naisiin.

"Toisaalta miesten keskustelussa tuli esiin, että heille nainen kelpaisi luonnollisempanakin", Näre huomioi.

2 kommenttia

pohjamaali

1.1.2005 23:09

luettuani näitä miesten-naisten kirj.ajattelin jälleen kerran että eikö ruvettais naiset olemaan vähän hellempiä näille meidän miehille.ei pynttättäis niin tajuttomasti herkkää naisellisuuttamme piiloon .ei meidän tarvitse olla mitään koviksia kelvataksemme.uskon siihen että vaikka miehet mielellään katselee pornoteollisuuden tarjoamaa trimmattua uhkeutta se toimii vain siltana unelmiin jonka he haluavat kokea siinä omassa naisessaan.mitä siitä jos he säilyttävät kuvajaisensa matkallaan-emmehän me sitä tiedä ja silti siitä voi olla meille hyötyä.uskon että mies on oikeasti hellempi jopa kuin me naiset .sen voi monesti todeta esim. siitä miten mies kohtelee lasta. kunnioitetaan miehen herkkää sielua ettemme pelota heitä takaisin luolaan---mitäs me sitten tehdään +

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

7kuukautta

14.10.2005 08:37

Aika sairasta jos missejä ruvetaan koulimaan kymmenvuotiaista. Mut jos katsoo viime aikojen missejä ja kävelee tunnin silmät auki minkä tahansa ison kaupungin keskustassa iltapäivällä niin vastaan voi tulla kymmeniä todella kauniita naisia. Oma tyttöystäväni on sellainen siro hoikka, vaalea ja sinisilmäinen, mutta ei kaunein tuntemistani naisista.
Vertaus pornofilmeihin on aika hyvä, koska pikavilkaisullakin voi päätellä haluaisiko jonkun kanssa sänkyyn vai ei. Pornofilmeissä ei tähdiltä vaadita virheetöntä kauneutta, tiimalasivartaloa eikä d-kupin rintoja. Kauniin kasvot ja kiinteät vartalot myyvät massoille, mutta mieltymyksiä on erilaisia. Todellisuudessa ulkonäöllä herätetään kiinnostus tai sitten muilla lahjoilla. Kiinnostus pidetään yllä muunkin kuin kauneuden turvin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi