Vauva on pop!

Helsingin on vallannut vauvakuume.

Rouva Tärkki ja Stella.
Rouva Tärkki ja Stella.
Kun tikkuun oli piirtynyt sininen viiva, Annukka Tärkki, 38, tunsi pakokauhua. Oliko tämä sittenkään hyvä ajatus? Miten töiden nyt kävisi? Pääsisikö koskaan enää bailaamaan? Ulos kotiovesta?

Lapsettomuus ei ollut koskaan vaivannut Annukkaa, eikä hän ollut tyyppiä, joka alkaa soperrella pehmoisia lastenvaunut nähdessään. Sopivaa miestäkään ei ollut, Annukka oli sitoutuneempi työhönsä kuin kehenkään mieheen.

Ennen kuin hän tapasi Jorman, “prinsessa Dianan kuolinpäivänä.”

“Jormalle oli selvää, että hankkisimme lapsia. Itse en ollut oikeastaan koskaan uhrannut paljoa ajatuksia koko asiaan. Ajattelin olevani vannoutunut sinkku, enemmän uraihminen kuin äitityyppi.”

Kysymykset tukkivat Annukan pään: Onko tämä nyt todella sitä mitä haluan? Miten raaskin jättää työt? Muistaako kukaan minua, jos jään vuodeksi kotiin?

Vauvatalkoot

Kevään lainatuimpia lauseita on ollut pääministerin kehotus vauvatalkoisiin. Suomalaisia on liian vähän maksamaan toistensa eläkkeitä ja hyvinvointiyhteiskuntaa kannattelevia veroja.

Kommentti suututti monia. Sanottiin, että pätkätyökulttuuri ei rohkaise lastentekoon. Että vauvatalkoot ovat kiertoilmaisu naisten palauttamiseksi lieden ääreen. Että maailmassa on jo aivan liikaakin ihmisiä.

Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla, etenkin Helsingissä, vauvabuumi on jo totta. Synnytysten määrä on ollut Helsingin seudulla tasaisessa nousussa jo viiden vuoden ajan. Luvut eivät kasva dramaattisesti, mutta se on syntyvyystilastoille tyypillistä; iso laiva kääntyy hitaasti. Vuonna 2003 Helsingin seudulla syntyi vajaa tuhat vauvaa enemmän kuin viisi vuotta aiemmin, 14 510 uutta kansalaista. Vuoden 2004 ensimmäisellä neljänneksellä vauvoja on syntynyt reilut viisikymmentä enemmän kuin vuonna 2003.

Miksi vauvat ovat muotia maan sinkkupääkaupungissa?

Yksi itsestään selvä vauvageneraattori on pääkaupunkiseudun vetovoima. Helsinkiin ja sen ympäristökuntiin muuttaa jatkuvasti lisääntymisikäisiä ihmisiä. Pk-seudun nousevat luvut ovat pois muiden seutujen syntyvyysluvuista.

Perhe on myös tulossa uudestaan muotiin. Tässä Suomi seuraisi Tanskaa, jossa iso perhe on ollut 2000-luvulla suorastaan statusta.

“Laman aikana ja sen jälkeen ihmiset nostivat työn keskeiselle sijalle elämässään, koska sen jatkumisesta ei ollut mitään takeita. Jos sai käydä töissä, siihen satsattiin kaikki liikenevät voimat”, tutkija Eija Sevón Jyväskylän yliopiston perhetutkimuskeskuksesta sanoo.

Kun syvimmästä lamasta selvittiin, yhteiskunnallinen keskustelu alkoi penätä vanhemmilta lisää aikaa lapsilleen. Uravanhemmat syyllistettiin, ja aiemmin aivan arkisena pidetty lasten alalaji, avainlapset, saivat osakseen suurta sääliä.

“Harmittaa, että töissä käyviä äitejä syyllistetään puhumalla uravanhemmuudesta, vaikka suurin osa työssäkäyvistä on vain tienaamassa jokapäiväistä leipäänsä. Esimerkiksi perushoitajan tai konttoristin kohdalla tuskin voidaan puhua uran luomisesta”, Sévon sanoo.

Horroria vai ruusunpunaa?

Susanna ja kaksoset Aaro ja Kaapo.
Susanna ja kaksoset Aaro ja Kaapo.
Vauva voi myös olla tervetullut breikki työputkeen. Helsinkiläinen Susanna Kosola sai ensimmäisen lapsensa jo 18-vuotiaana.

Kymmenen vuoden aikana hän ehti erota, kouluttautua jumppaohjaajaksi ja tavata uuden miehen, jonka kanssa Susannalla on nyt 2 kuukauden ikäiset kaksoset.

“Vauvat eivät ole uuvuttavia, vaan neuvolan ja ympäristön tasainen kauhistelu omasta jaksamisestani.”

Samalla Susanna tulee paljastaneeksi jotain ajan asenteista äitiyttä kohtaan. Vauvoista ja lapsista puhutaan naisille suunnatussa mediassa, neuvolan ohjemateriaaleissa ym. häkellyttävän negatiiviseen sävyyn: niiden perusteella vauvat ovat taukoamatta huutavia koliikkikoneita, jotka sitovat äidin vaippakadotukseen virttyneet verkkarit yllään. Ja koska asia on näin, on vain hauskaa, että vauva-aiheinen lehti järjestää Huonoin Äiti-kilpailuja ja keräilee tarinoita vanhemmuuden raskaasta taakasta.

Kaikkialla varoitellaan horror-vauvoista ja parisuhteen lakastumisesta näiden myötä, kun kammottava vauva tulee taloon. Onko siis ihme, että synnyttäjien keski-ikä nousee?

“Tässä ilmiössä on varmasti kysymys siitä, että naisia on vuosikausia ylistämällä alistettu. On luotu sellainen kuva, että vauva-aika on pelkkää ruusunpunaa ja ihanuutta.”

“Nykyajan vanhemmuuteen kuuluu rohkeus puhua myös ongelmista”, Sevón sanoo.

Väärän ikäiset

Sari, Noora ja Julia.
Sari, Noora ja Julia.
Tuusulalainen Sari Petrov, 22, sai ensimmäisen lapsensa Julian jo kaksi vuotta sitten.

“Mulla on ollut krooninen vauvakuume aivan nuoresta pitäen. Meidän suvussa on ollut tapana hankkia lapset nuorena”, Sari perustelee.

Tuumasta toimeen, nyt parilla on jo Julian lisäksi Noora, 2 kk.

“Mieheni kanssa puhuttiin lasten hankkimisesta jo ensimmäisillä tapaamiskerroilla. Meistä paras aika hankkia lapset oli juuri nyt.”

Sari on tätä mieltä, mutta ympäristölle nuori äiti – suomalaisten ensisynnyttäjien keski-ikä on 28 vuotta – on usein ongelma.

“Yleisin ihmettelyn aihe on se, emmekö ole katkeria kun emme pääse tarpeeksi bailaamaan. Että “kyllä se menovaihe joskus tulee, ette jaksa olla lasten kanssa”, ja tätä rataa.“

Kuitenkin Sarille ajatus yökerhoissa roikkumisesta on lähinnä boring-osastoa.

“Pääsen kyllä kavereiden kanssa ulos, jos haluan. Mutta harvoin kiinnostaa. Kun mulla on omaa aikaa, roikun tietokoneella tai teen yhdistyshommia”, Lapsiperheiden Etujärjestön aktiivijäsen Sari sanoo.

Sari on etäopiskeleva nuori äiti, jolla on aikomus palata työelämään, kun aika tuntuu siihen sopivalta. Useat nuoret äidit valitsevat, osin ehkä tiedostamattaankin, urakseen “pelkän” äitiyden. Teiniäidit perustelevat usein ratkaisuaan sillä, ettei asioita ole pakko toteuttaa iänkaikkisessa opiskelut, asunto, ammatti-järjestyksessä. On muitakin tapoja elää.

“Äitiys on keino saavuttaa arvostettu, tärkeä positio yhteiskunnassa, kun nykyajan työelämä ei sitä tarjoa. Kun on äiti, on automaattisesti jotain”, Sevón sanoo.

Ikääkin suurempi ongelma ympäristölle on usein se, että parikymppinen Sari on “vain” kotona, eikä esimerkiksi opiskele täyttä häkää.

Vanhempiin – tai ollaanpa rehellisiä, äiteihin - kohdistetaan tyypillisesti hyvin ristiriitaisia odotuksia: on mahdotonta löytää kasvatusasiantuntijaa, joka ei painottaisi pikkulasten tarvitsevan vanhempiensa seuraa 24/7. Työssäkäyvät äidit rehaavat lapsiaan päivähoitoon syyllisyyden taakka harteillaan. “Pian hän tykittää hepoa silmämuniinsa, koska hylkäsin hänet tänne”, äiti ajattelee päiväkodin portilla.

Jos sama äiti päättää sitten jäädä lapsensa kanssa kotiin, hän kohtaa toisenlaista arvostelua, ennen kaikkea muilta naisilta: Miksi et mene töihin? Makaat kotona toisten rahoilla. Kuinka voit olla noin vanhanaikainen? Lapsesi eivät saa virikkeitä! Et ehdi opiskelemaan. Olet liian vanha työelämään. Tiput kuvioista. Et osaa enää puhua ihmisten kanssa muusta kuin kakan laadusta.

Sevónin mukaan naiselle on ylipäätään varattu hyvin lyhyt aika, jolloin on korrektia tulla äidiksi. Ei saa olla liian nuori, eikä liian vanha. Pitää olla naimisissa, omistusasunnossa, hyvässä ammatissa, maapallo pariin kertaan kierrettynä…

Kovia vaatimuksia, joiden täyttämiseen tarvitaan aikaa. Ensisynnyttäjien ikä onkin jatkuvassa kasvussa. Pääkaupunkiseudulla jo reilu kolmannes ensisynnyttäjistä on yli 35-vuotiaita.

“Näin jälkeenpäin ihmettelen mitä mekin oikein vielä odottelimme. Toisaalta mitä pidemmälle perheenperustamista lykkää, tuntuu asia mutkistuvan kaikin puolin. Siitä tuntuu tulevan monellakin tapaa elämää suurempi juttu. Kaipa oma itsekkyys tai mukavuudenhalu kasvaa vuosien myötä - ja muutokset pelottavat”, sanoo 35-vuotias töölöläisäiti Kati Ihamäki.

Koska isä tulee?

“Yää.” Kun vauvahälytin välkähtää Annukan ja Jorman uudessa paritaloasunnossa, Annukka tekee sadan metrin ennätyksen syöksyessään Stellan sängyn viereen.

“Mä olen täysin hurahtanut”, Annukka sanoo.

Juuri tänä kesäaamuna kaikki vaikuttaa lähes täydelliseltä. Vaalea kivitalon puolikas hyvällä alueella, suloinen vauva, simpsakassa kunnossa oleva äiti, joka kertoo tohkeissaan vauvojen lattarikerhosta ja puutarhanhoidosta. Siitä, että vauva on ihana lahja.

Mutta missä on iskä?

Siellä, missä muutkin pienten lasten isät: töissä. Tutkimusten mukaan pienten lasten vanhemmat tekevät enemmän töitä kuin ketkään muut työelämässä.

“Miksei kukaan kyseenalaista sitä?”, Sevón kysyy.

44 kommenttia

Isukki33v

17.6.2004 23:06

Meillä on 3kk ikäinen poika, onneksemme olemme kumpikin tällä hetkellä opiskelijoita, joten voimme olla kotona vauvan kanssa hyvin paljon. Ja meillä on kyllä isällä äitiäkin suurempi hoivavietti...isähän voi hoitaa kaiken minkä äitikin, maidontuotantoa lukuunottamatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SakariB

18.6.2004 11:08

Hieno homma isukki ja paljon onnea teille kaikille. Hoida lastasi hyvin ja tunnollisesti. Vaihda vaipat hänelle ajoissa ettei tule vaippa ihohottumaan tai hiertymiä reisien sisä pinnoille.
Muista röyhtäsyttään pikkuisenne aina ruokailun päätteeksi.
Muista ulkoilla molempien rakkattesi kanssa joka päivä.
Muista huolehtia siitä, että pidät huolta naisesi tarpeista.
Muista sinä miehenä se. Älä vilkuile muita äitejä tai naisia.
Muista vaatia itsellesi silloin tällöin henkilökohtaista aikaa ollaksesi yksin.
Muista naurattaa lastanne ja vaimoasi.
Yllätä joskus puolisosi.
Muista olla hyvä isä.
Muista, jos päässäsi alkaa tuntumaan oudolta 20 vuoden kuluttua, niin se on melko normaalia, mutta voit jutella kuitenkin jollekulle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Isukki33v

18.6.2004 15:04

....ja pidä huolta että lapsella on tarpeeksi muttei liikaa vaatteita päällä
...ja anna lapselle tarpeeksi virikkeitä ja puhu hänen kanssaan, mikä on erityisen tärkeää kaksikielisessä perheessä
...ja anna hänelle hyvä nimi, joka ei ole liian tavallinen, muttei myöskään liian kummallinen
...ja opeta hänelle, mitä saa tehdä ja mitä ei, olematta kuitenkaan tuomitseva tai ankara ja tukahduttamatta hänen luovuuttaan
...jne

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aiti

18.6.2004 15:52

varsinkiin nuoriin äiteihin on kaikkein kovimmat ennakkoluulot ja samalla syytetään epäilyillä. Esim. on töissä ja lapsi päiväkodissa (päivällä), silmätulehdus ja silmätipat (lapsi repinyt purkista määräyksen). hoitotäti suoraa päätä syyttää nuorta äitiä (ilman että kysyy eka), että ei ole lasta käytetty lääkärissä, vaan haettu ilman reseptiä silmätippoja. että tällästä, vain yksi esimerkki mutta lisääkin löytyy. ei tee kyllä mieli ihan hetkeen tehdä toista lasta, tai ainakin harkitsee sata kertaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-ton

19.6.2004 15:27

Kiva juttu, ja varmaan ihan paikallaan, mutta lisää myös lapsettomien syyllisyyttä. Vapaaehtoinen lapsettomuus (tiedän, aihetta sivuttiin lehdessä joku aika sitten) on kuitenkin edelleen paljon isompi kirosana kuin kotiäitiys. Onnea teille kaikille äideille ja isille, jotka nautitte vanhemmuudesta. Mutta muistakaa, että lapsettomuuden valinneet eivät ole yhtään huonompia tai itsekkäämpiä ihmisiä kuin tekään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

onnekasmies

20.6.2004 23:52

Parasta mitä isä voi pienelle vauvalleen tehdä...on rakastaa hänen äitiään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oli_miten_oli

21.6.2004 17:25

Teetpä niin tai näin, jollain on jotain sanottavaa. Minusta pääasia olisi siinä, että Live & let live, kunhan kukaan ei omilla toimillaan toisia vahingoita. Hankit lapsia tai et, olet työssä käyvä äiti tai kotona, niin AIVAN sama. Rahnaa pitää tienata, lapsiakin jonkun tehdä. Pailaa jos siltä tuntuu eläkä hanki lapsia, ole sinkku, ole kotiäiti tai -isä. Jos lapsia hankit, huolehdi heistä ja kanna vastuusi.

Mutta oli miten oli, kaikkea ei voi saada (sinkkuelää vs. suurpehettä, työnarkomaaninuraa vs. laatuaikaa lapsille/parisuhteelle), joten valinnat tehdään, eletään, ollaan vaan eipä marmateta, että kaikki marmattaa... Ei piä arvostella muita, jokainen elää tavallaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Epatietoinen

22.6.2004 18:24

Uskaltaako nykypäivänä tehdä lapsia? Elämä tuntuu olevan hyvin useilla ihmisillä senverran hektistä, että mahtuuko lapsi mukaan kuvioihin. Entä toimeentulo? Tuntuu etten uskalla tehdä lapsia, vaikka korkeakoulu opinnot ovat loppusuoralla (lue:opinnot saisi suoritettua loppuun ennen lapsen syntymää) ja parisuhteessakin on kaikki asiat hyvin... Saako vasta valmistunut nuori töitä?Ajattelevatko tulevat työnantajat, että pienen lapsen äiti on "huono sijoitus" (lapsi voi vaikka sairastua ja sitähän pitää silloin hoitaa kotona), varsinkin kun oman alan työkokemusta ei ole!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Immeinen

24.6.2004 17:22

Tarvitseeko tämä ylikansoitettu maailma muka yhtään uutta ihmistä? Ruoka ei riitä entisillekään, ihmiset kuluttavat luonnonvaroja ja tuhoavat samalla elinympäristöään sellaisella vahdilla että maailma sanoo kohta POKS. Luonnon kestokyky ei ole loputon, sen vain tuntuu tämä ahne ihmislauma unohtaneen.

Parempi vaihtoehto olisi adoptoida esim. Kiinasta niitä ressukoita, jotka viruvat orpokodeissa, ja antaa heille elämisen arvoinen elämä. Tuskin kovin usealla on niin upeat geenit että ne olisi ihan pakko siirtää perillisille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pigeline

25.6.2004 13:43

Tässä Suomi seuraisi Tanskaa, jossa iso perhe on ollut 2000-luvulla suorastaan statusta...

Mistähän toi ajatus tulee?? 12 vuotta Tanskassa asuneena en ole huomannut moista trendiä missään vaiheessa. Tanskassa lapsentekoikä nousee nousemistaan ja tanskalaisperäisissä perheissä on keskimäärin vähän lapsia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sandera

25.6.2004 15:39

Miksi pitäisi tuoda Kiinasta tai muista Aasian maista lapsia tänne rasistiseen Suomeen kärsimään? Valitettava tosiasia on, että jos et ole valkoihoinen ja pyöreäsilmäinen skandinaavi niin tulet tässä maassa saamaan osaksesi paljon negatiivista huomiota... Lue lehtiä ja katsele dokumentteja niin opit kuinka kamala paikka tämä maa voi olla henkisesti suomalaiselle mutta fyysisesti ulkomaalaisen näköiselle ihmiselle. On turha lohduttaa että niiden tänne adoptoitujen elämä olisi ollut vielä kamalampaa siellä kotimaassaan, sillä he eivät sitä elämää muista vaan ainoastaan kiusaamisen/rasisimin kotimaassaan Suomessa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

voipyhasylvi

27.6.2004 04:02

Nyt taisi mennä lapsi pesuveden mukana...

Ei kai kansainvälistä adoptiota voi vastustaa sillä perusteella että osa suomalaisista nyt vaan sattuu olemaan rasistisia paskiaisia?
Ongelmahan on niiden rasistien korvien välissä, ei siinä adoptiossa, eikä kai alistumisella joidenkin ihmisten luonnehäiriöön ja tietämättömyyteen mitään ratkaista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fallerii

28.6.2004 08:41

Lapsiperhe sitä, lapsille tätä..rahaa ja tukia sinne, turvaverkkoa ja verrokkiryhmää tänne...
Mikä näitä ämmiä vaivaa? Ei lasten saanti nyt ole mitään uniikkia tässä maailmassa, että siitä omasta pikku nappisilmästä täytyy tehdä jumallapsi.
Tuloverot alas ja jokainen saa kustantaa elämäänsä kuten haluaa.
Jotka haluaa panostaa nappisilmään, be free to do so.
Harward ja muut koulut odottavat.
Me muut saamme rauhassa nauttia St.Maartensin reissuista, Fendin matkalaukuista ja huolettomasta elämästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kiippu

28.6.2004 11:53

Itseasiassa vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen 'vauvabuumi' on tilastollinen harha. 2004 on karkausvuosi, eli yksi päivä puuttuu. Näin ollen tilastot vääristyvät, koska keskimääräinen syntyvyys nousee kun aika lyhenee.
Mitään vauvabuumia ei siis ole, 50 vauvan lisäys edellisvuoteen selittyy täysin karkausvuodella.

Ja sekin on kummallista, että adoptiosta on tehty niin suunnattoman hankalaa. Kyllä kuka tahansa saa lapsia tehdä, mutta adoptiovanhemmat syynätään mikroskoopilla. Puhumattakaan kustannuksista ja paperisodista. Itse tekisin mielelläni jonkun jo olemassa olevan lapsen onnelliseksi, mutta tässä elämänvaiheessa resurssit eivät siihen riitä. Valitettava tosiasia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mielipide

28.6.2004 19:45

"Me muut saamme rauhassa nauttia St.Maartensin reissuista, Fendin matkalaukuista ja huolettomasta elämästä. "

Taidan kuitenkin mielummin nauttia laps(i)eni seurasta vielä ainakin viisitoista-kaksikymmentä vuotta ja sitten nähdä heitä ja heidän lapsen lapsiaan kolmenkymmenen vuoden päästä kuin rutista jotain Fendin matkalaukkua. Mutta olenkin vain tyhmä ja aliarvostettu mies.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fallerii

29.6.2004 14:22

Tämä oikein hyvä. Kunhan maksat itse omasta palkastasi lapsiesi elatuksen, koulut ja harrasteet.
Minä sitten omastani teen mitä haluan. En pyydä sinua kustantamaan minulle tärkeitä asioita (Ferragamon paidat) mutta sinä pakotat minut veroissa maksamaan pikku itsetehdyt seuralaiset vanhoille päiville. Päivitä tämä harhasi käymällä vanhainkodin osastoilla ja otapa selvää monellako yksinäisellä siellä on lapsia.
Maksa omat hupisi - minä maksan omani (tuloverot alas!)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hippeli

1.7.2004 16:44

[LAINAUS]Kiippu kirjoitti 28.06.2004 klo 11:53:

"Itseasiassa vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen 'vauvabuumi' on tilastollinen harha. 2004 on karkausvuosi, eli yksi päivä puuttuu. Näin ollen tilastot vääristyvät, koska keskimääräinen syntyvyys nousee kun aika lyhenee.
Mitään vauvabuumia ei siis ole, 50 vauvan lisäys edellisvuoteen selittyy täysin karkausvuodella. "

Mielenkiintoinen näkökulma karkausvuoteen. Mikähän päivä meiltä puuttuu....:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vitunsaatana

2.7.2004 02:40

musta tuntuu hullulta, että kaikki sosiaalitoimiston asiakkaat sikiää kun pienet perkeleet,, mutta oikeeet ihmiset ei välitä vähääkään.

maksetaan vaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HannaPauliina

3.7.2004 20:09

[LAINAUS]onnekasmies kirjoitti 20.06.2004 klo 23:52:

Parasta mitä isä voi pienelle vauvalleen tehdä...on rakastaa hänen äitiään.[/LAINAUS]

Kaikille naisille toi ei oo se juttu. Joidenkin mielestä se mikä yhdessä tehdään on tasa molempien vastuulla hoitaa. Mutta joillekin naisille varmasti totta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

buahahaa

4.7.2004 21:18

hah.kun ei oo kunnon ammattia,töitä tai muuten vaan suunnitelmaa elämässä,hankitaan lapsi.ja kappas keppanaa ei tarvii sanoo että oot työtön,kun oot äitiyslomalla.kumpikohan kuullostaa hienommalta?
sama pätee niihin teineihin ketkä ei tiedä mitä elämällään tekee,ei tiedä mitä opiskelis,niin lapsi on aina hyvä suunnitelma.

nainen tekee lapsen silloin kun se hänen omaan elämäntilanteeseensa sopii.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

IlonaS

6.7.2004 12:11

[LAINAUS]Fallerii kirjoitti 28.06.2004 klo 08:41:

Lapsiperhe sitä, lapsille tätä..rahaa ja tukia sinne, turvaverkkoa ja verrokkiryhmää tänne...
Mikä näitä ämmiä vaivaa? Ei lasten saanti nyt ole mitään uniikkia tässä maailmassa, että siitä omasta pikku nappisilmästä täytyy tehdä jumallapsi.
[/LAINAUS]

Niinpä. Ennen oli lapsia useissa perheissä liki kymmenen, äidit kotona ja maataloissakin hoitelivat siinä sivussa kotityöt kun miehet olivat pelloilla tai kauempana työssä. Sisarukset hoitivat toisiaan ja kaikki suht ok.

Nykyään kun nainen/ pariskunta saa lapsen, muu maailma katoaa ympäriltä. Tokihan avutonta tainta täytyykin hoivata mutta jotain rajaa! Kaikki on olevinaan niin H****tin vaikeaa kun on LAPSI perheessä. On kamala kiire, (=pakko ostaa kaikki vimpaimet ja vempaimet mitä keksitään avuksi tähän kamalaan kiireeseen), Stressiä pukkaa kun IIda-Adalmiinan pieneksi käyneet vaatteet pitää laskostaa värijärjestykseen lipaston lootaan ja illalla pitäisi ehtiä vielä moderniin vauva-jooga-venyttelypiiriin ja vauvojen taidekerhoon kun pitää pitää Jesper-Kasperin henkisestä kehityksestä huolta. Että älkää te lapsettomat äliskö yhtään, tää on nykyään NIIN rankkaa ja vaikeeta. Varsinkin sellasilla jotka on päivät kotona yhden lapsen kanssa ja puoliso käy töissä.

Niin, mä olen se paha ämmä, joka on valinnut lapsettomuuden ja erilaisia kokemuksia antavan elämän, enkä ymmärrä edes olla teille kateellinen. Patistakaa vaan kersojen vääntämiseen, en enää kuuntele. Juu juu, ne antaa paljon, mutta ehkä mä en ainakaan vielä halua sitä, mitä ne antaa vaan ihan jotain muuta. En ole ikäloppu, joten ehkä sitten joskus.

Se vaan ihmetyttää kun ensin valitetaan kuinka rankkaa on ja sitten muikistellaan et eikös teidänki pitäis. Miksi ihmeessä ja mitä se teille kuuluu? En minäkää kysele teidän motiiveitanne kasvattaa jo ennestään liian suurta maailman väestö-määrää!
Joten työkaverille terveisiä: Ei kiinnosta lapsiperheen SUURET vaikeudet. Ole sinä marttyyri, mä kattelen sit joskus myöhemmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

keke___

6.7.2004 14:24

olen tässä mielenkiinnolla lueskellut teidän muiden mielipiteitä..
noin laajemmin ajatellen minusta tätä nykyä henkilökohtainen omaan napaan katselu on noussut hyvin korkealle perhe-asioihin verrattuna mielestäni sitä tukee synnytys iän nousu verrattaen vanhaksi , menestymisen tai onnistumisen sekä kokemusten tarve , pieni lapsiluku, vaihtoehdottomuus ja yhteen totuuteen uskominen työ-asioiden osalta.. ei ehkä uskalle hyväksyä sitä että elämä on täynnä vaihtoehtoja.. joskus voi työllistyä muutenkin kuin vain siellä konttorissa tai muualla.. mikä tietää.. voihan lapsien teko luoda siinä sivussa uuden ammatti-suunnankin molemmille osapuolille perheessä..
-ei elämä saa eikä pidä olla vaihtoehdotonta .. silloin muissa asioissakin on taipumus pettyä herkästi..

miehenä oon aina katsellut naisia hiukan siinä mielessä että minkälaiset tulevaisuuden ajatukset kelläkin on perheestä ja lasten teosta.. hyvän näköinen työhönsä ja bailaamiseen keskittynyt henkilö ei ole kovinkaan saanut syttymään ja ennemmin tai myöhemmin peli on päättynyt ainakin itseni taholta hänen kanssaan.. mitä suhteen osapuoli tekee oikeastaan sellaisella henkilöllä joka vaan menee ja menee eikä omaa pienintäkään halua pysähtyä elämässä.. jotenkin tuntuu että kaikki paikat ovat täynnä tämäntyypin henkilöjä.. aivan varmasti jokainen haluaa suhteen jossain muodossa mutta silloin pitäisi myös pystyä luopumaan jostain muusta.. kuten täällä joku sanoikin osuvasti "kaikkea ei voi elämässä saada"

jos taas vastassa on ollut vähemmän kaunis mutta tervejärkinen sekä lisääntymis kykyinen ja haluinen nainen on se tuntunut paljon osuvammalle kuin jokin kaiken maan ja taivaan valloittamisen yrittäminen.. aina parenpi jos hän on ollut jo valmiiksi yh.. se viestii ainakin halusta ja kyvystä saada lapsia.. ei pelkästään mistään koiran elämästä jossa nylkytetään mutta mitään ei tapahdu ja sitten vielä väitetään olevan seksuaalinen ja haluttava.. niin jaa missähän mielessä?:)) -sama suolen omainen ontelohan se kaikilla on :)) elämä ei lopuksikaan ole kokemista tai menestymistä varten vaan rakkautta varten.. se on niin herttaisen yhden tekevää mitä kukin lopuksi tekee tärkeintä on että on elämäänsä onnellinen ja pystyy sitä kautta ammentamaan tiettyä henkistä tasaisuutta kuvioihin..
on kunniakasta jos mies pystyy rahallisesti elättämään lapsensa ja vaimonsa kotiin jossa muija voi keskittyä haluamilleen asioille johon itse ole aina tähdännytkin.. mielestäni lapset ovat parisuhteen yksi henkinen mutta myös ulkoinen side.. siksi heitä saa syntyäkkin heti kosolti .. 3-5 nyt vähintään..

väite:
ymmärrän että fanaatikot ajattelevat että "jaahas siinä taas mies joka laittaa naisen hellan ja nyrkin väliin"

vastaväite:
-valitettavasti en juuri nyt voi tarjoutua suhteeseen mutta se mitä tähän saakka olen "laittanut" on naisen päälle peitto kun itse olen lähtenyt töihin.. työn kuvaani kuluu myös nyrkkien ajoittainen käyttö .. siksi tarvitsen niitä siellä en kotona.. sen sijaan voin kyllä sanoa että tiemiehen sydämmeen käy keittiön hoidonkautta ilman nyrkkejäkin..

keke

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niinniin

6.7.2004 14:33

Diibadaaba... Miten tästä aiheesta saadaan ongelma?? Herranjumala, eikö jengillä oikeesti ole elämää ku saadaan hirvee sota aikaseksi tällasesta aiheesta... huh huh.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miisamaisa

6.7.2004 18:46

[LAINAUS]keke___ kirjoitti 06.07.2004 klo 14:24:
.. hyvän näköinen työhönsä ja bailaamiseen keskittynyt henkilö ei ole kovinkaan saanut syttymään

- -
jos taas vastassa on ollut vähemmän kaunis mutta tervejärkinen sekä lisääntymis kykyinen
keke[/LAINAUS]

Minua jäi kiinnostamaan tämä ulkonäön merkitys: onko kirjoittajan mielestä niin, että hyvännäköiset naiset eivät halua lapsia ja pysähtyä, mutta vähemmän hyvännäköiset haluavat? Tai että hyvännäköisiä kiinnostaa vain bailaus, vähemmän hyvännäköiset sen sijaan ovat tervejärkisiä.

Mihinköhän ajatukseen tämä ulkonäkö selittävänä tekinäjä perustuu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

IlonaS

7.7.2004 12:41

[LAINAUS]keke___ kirjoitti 06.07.2004 klo 14:24:

mitä suhteen osapuoli tekee oikeastaan sellaisella henkilöllä joka vaan menee ja menee eikä omaa pienintäkään halua pysähtyä elämässä..

.. se viestii ainakin halusta ja kyvystä saada lapsia.. ei pelkästään mistään koiran elämästä jossa nylkytetään mutta mitään ei tapahdu ja sitten vielä väitetään olevan seksuaalinen ja haluttava..

elämä ei lopuksikaan ole kokemista tai menestymistä varten vaan rakkautta varten.. se on niin herttaisen yhden tekevää mitä kukin lopuksi tekee tärkeintä on että on elämäänsä onnellinen ja pystyy sitä kautta ammentamaan tiettyä henkistä tasaisuutta kuvioihin..
keke[/LAINAUS]

Hmm-mmm. Mielenkiintoista...

Kysymyksiä:
1) Eikö elämässä voi pysähtyä muiden asioiden "äärelle" kuin perheenperustamisen? Et ehkä tuota tarkoittanutkaan, mutta siltä ainakin sait sen kuulostamaan.
2) ????? Eikö nainen voi olla seksuaalinen ja haluttava jos hänellä ei ole (halua saada) lapsia?
Vastaväite: en koe eläväni koiran elämää, tuskin miehenikään. Entäpä he jotka eivät VOI saada lapsia?
3) Sulkevatko kokeminen ja rakastaminen toisensa jotenkin pois? En tarkoittanut kokemisella "sängystä sänkyyn hyppimistä", olen ollut jo kymmenen vuotta vakaassa suhteessa. Tarkoitin aivan muita asioita. Ja niinpä, elämässä on tärkeintä olla onnellinen, se on lahja, näytetään sen antajalle että nautimme lahjasta!;) Sen voi tehdä monella tapaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Debs

8.7.2004 22:26

jepjep...näitä Kekejähän on maailma täynnä...3-5 lasta heti ja muija kotiin ruokaa laittamaan ja kuolaa pyyhkimään...Seuraavassa lauseessa todistellaan kiivaasti, että en tarkoita laittaa akkaa hellan ja nyrkin väliin...
Sitä se juuri on. Ei sieltä minnekään mennä jos on kolme pikku kuolakaulaa huutamassa kinttujen ympärillä. Se on se elämä siinä sitten. Mies, siis nämä keket, tietysti jatkavat työssäkäyntiä, uralla etenemistä, matkoja ja peli-iltoja poikien kanssa.
Kirjoita, Keke hei, tänne sillai, että sä jäät himaan hoitamaan niitä 5:tä omaa tuotostasi ja kirjoita vielä, että maksat kaikki niistä aiheutuvat kulut etkä ole käsiojossa tukiaisjonoissa, niin voitais vähän vakavammalla naamalla sun juttujas lukea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

falleraa

9.7.2004 13:35

Fallerii:
Kymmenen pistettä!
Vituttaa katsoa näitä sossun kannattelemia tuulipukuja työntämässä kuolaavaa idioottia minun, hyväpalkkaisen sinkun, verovaroilla maksamissa emmaljungissa keskellä päivää; siis silloin kun oikeat ihmiset tekevät töitä.
En minä ole tunkenut munaani niitten jalkoväliin itähelsinkiläis-ghetton keskikaljabaarin vessassa, miksi minun kuitenkin pitää niitten nollien "ilottelusta" maksaa?!?!

Eikä se maksaminen siihen lopu. Kun syyllinen (eli se pikkukriminaaliautovaras jonka munasta tarpeet tämän kuolaavan niko-jere-augustinin valmistamiseen ruiskahtivat) sitten keskikaljahasapöhnässä pistää nuorikkonsa puutarhaan ja pennun pesukoneeseen, niin minähän se taas laitan kättä taskuun maksaakseni poliisin ja sosiaalihuollon "palvelut".
Ja eniten vituttaa se, että näitä elämänhäviäjiä kutsutaan yhteiskunnan puolelta "asiakkaiksi".
Mitä helvetin asiakkaita?!?!?!

Jos nämä ovat asiakkaita, niin siinä tapauksessa minä maksajana olen niitten työnantaja. Ja silloin minulle kuuluu myös oikeus "työ"suhteen irtisanomiseen. Eikö?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fallerii

10.7.2004 20:03

Kiitos ja onnittelut erittäin onnistuneesä nickistä;)
Verotus on hassu homma. Jo aikojen alusta laiskemmat ovat keränneet rahoja touhukkaimmilta.
Ja ei niille mene jakoon että valtiolla ei ole rahaa.
Se ei muuhun pysty, kuin ottamaan toiselta kansalaiselta rahaa ja antamaan sen jollekin toiselle kansalaiselle. Siksi jokaisen joka kinuaa julkista tukea, tulisi nimeltä mainiten osoittaa joku yksityinen ihminen, jolta hän rahat haluaa.

jepjep. Jos kiinnostaa resonoida aiheesta lisää, sähköpostiosoite ohessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aaa78

12.7.2004 10:51

Suomalaisesta sosiaalipolitiikasta: Perustuslaki kirjaa yhdeksi perusoikeudeksi oikeuden sosiaaliturvaan (19 §). Tuon pykälän kolmannessa momentissa todetaan, että ”julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä”. Eli Suomi nyt vain sattuu olemaan ns. hyvinvointivaltio - ja mitäs se sitten tarkoittaa: "Hyvinvointivaltiolla tarkoitetaan markkinatalouteen pohjautuvaa valtiota, jolla on suuri vastuu kansalaisten hyvinvoinnista ja sosiaalisesta turvallisuudesta. Hyvinvointivaltio perustuu keskeisesti John Maynard Keynesin talousteoriaan. Hyvinvointivaltion tavoite on köyhyyden ja suurten sosiaalisten eriarvoisuuksien poistaminen. Lähikäsite tai synonyymi on 'sosiaalivaltio'."

Jos ei tykkää asua tällaisessa hyvinvointivaltiossa, kantsii muuttaa vaikka USAan, jossa nuo sosiaalipolitiikan periaatteet on vähän toisenlaiset!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

falleraa

12.7.2004 18:02

aaa78 kirjoitti 12.07.2004 klo 10:51:

”julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä”.

Olen aivan samaa mieltä, oman tulkintani mukaan. Tulkinta sitten onkin hiukan hankalampaa.
Mikä on "riittävä" sosiaaliturva? Mikä on meidän versiomme hyvinvointivaltiosta?

Ihmiset eivät myötäsyntyisesti ole "samanarvoisia". Osa meistä on voimakkaampia, nopeampia, älykkäämpiä, tunteellisempia tai sosiaalisempia kuin toiset. Yksinkertaisesti: osalla meistä on paremmat edellytykset menestymiseen kuin toisilla.

Näitä luonnollisia eroja(!) tasapäistämään on kehitetty "tulonsiirtojärjestelmä"; järjestelmä, joka mahdollistaa lahjattomamman enemmistön laillistetun suojelurahan kiristämisen lahjakkaammalta, ja sitä kautta tuottavammalta, vähemmistöltä. Suojelurahan? Siis sen, jolla maksetaan "hyvinvointiyhteiskunnan turvallisuudentunteesta". Tahtoo sanoa: "anna euro verottajalle, ettemme tule hakemaan sitä kotoasi."

Hyvinvointiyhteiskunnan perusajatus on kaunis. Vahvempi kantaa heikompaa, näkevä taluttaa sokaa.
Entäpä käytäntö. Ahneus on ihmisen perusominaisuus. Tältä osin mikään ei ole muuttunut vuosituhansiin. Roolit ovat kuitenkin vaihtuneet. Nykyisessä pohjoismaisessa "hyvinvointivaltiossa" ne, jotka aiemmin olisivat kuokkineet kivistä perunamaata tienatakseen elantonsa feodaaliherran palveluksessa, saavat palkkaa laittamatta tikkua ristiin. Ja onhan se toki mukavampaa - miksi hikoilla jollei ei tarvitse.
Se nyt vaan ei ole niin yksinkertaista. Kas, jonkun on tienattava ne varat, jotka "eriarvoisuuden poistamiseen" (termin tulisi kuulua: erilaisuuden peittämiseen) käytetään. Sosialistisessa hyvinvointivaltiossa hyvinvointia mitataan enemmistön mielipiteellä. Siis niitten, jotka jo lähes sadan vuoden ajan ovat saaneet haluamansa.

Ketään ei kiinnosta maksajan hyvinvointi!
Henkilökohtaisesti voin aivan helvetin huonosti joka kerta vähentäessäni maksamieni veroeurojen määrästä käyttämieni sosiaalipalveluitten ja kokemani "sosiaalisen turvallisuudentunteen" arvon.

Enkö sitten katso tarvitsevani sosiaaliturvaa?
Tottakai tarvitsen. En minä ole teräsmies.
Sairaista tulee huolehtia. Vanhuksista tulee huolehtia. Kansalaisille tulee tarjota ilmainen peruskoulutus sekä mahdollisuus suurelta osin subventoituun jatkokoulutukseen.

Mutta minä kyseenalaistan järjestelmän jonka hallinnointiin käytetään enemmän varoja kuin itse toimintaan.
Minä kyseenalaistan järjestelmän, joka sosialistisesti tasa-arvoon vedoten ei käytä hyväkseen yksityisen rahoituksen tuomia mahdollisuuksia (suuryritysten sponsoroimat koulut, yksityisrahoituksella hoidetut puistot, hyväntekeväisyyteen ja lahjoituksiin perustuvat, kustannustehokkaat sosiaalipalvelut).
Minä kyseenalaistan järjestelmän, joka on nykylaajuudessaan olemassa vain siksi, ettei sen parissa työskentelevien tai siitä leipänsä avustuksina saavien tarvitsisi mennä tuottaviin töihin.

Pähkinänkuoressa:
Oma painonsa tulisi pyrkiä kantamaan - mutta nykyjärjestelmässä ei tarvitse edes yrittää.
Se nyt vaan on niin, että maksajilla alkaa tulla mitta täyteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aaa78

12.7.2004 21:10

Falleraa: Onneksi elämässä on muutakin sisältöä kuin raha ja sen hankkiminen. Olisi todella kurjaa, jos ei olisi.

Mutta miten tämä kaikki oikeastaan liittyi vauvakeskusteluun...?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aaa78

12.7.2004 21:25

Jatkanpa vielä: ovatko kaikki lapset mielestäsi "kuolaavia idiootteja"? (sinäkin olet ollut lapsi) Eikö äiti (tai isä) saisi hoitaa omia lapsiaan keskellä päivää ("siis silloin kun oikeat ihmiset tekevät töitä")? Mitä tai keitä ovat "oikeat ihmiset" ja kenellä on oikeus jaotella ihmiset oikeisiin ja epäoikeisiin (tai "nolliin")? Onko kaikki lapset/ihmiset/suomalaiset saaneet alkunsa "itähelsinkiläis-ghetton keskikaljabaarin vessassa" (mukaanlukien sinä)? Jne. jne.

Vai annatko sentään "oikeille ihmisille" luvan hankkia jälkikasvua (kunhan eivät itse hoida lapsiaan vaan käyvät töissä hankkimassa rahaa perheensä elättämiseen)?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

foto_t

14.7.2004 13:45

Taidatkos sen paremmin sanoa kuin fallerii!

Jokaiselle oikeus tehdä omien valintojensa mukaan - mutta ei niin, että koko muu yhteiskunta keskittyy yhdenlaisen (siis lapsiperheiden) elämäntavan tukemiseen.

Terveydenhuolto yms. JOKAISTA koskettavat tuleekin olla kunnossa, mutta rajansa kaikella tukemisella (etenkin nämä "asiakkaat"..) Kuinka moni voi tunnustaa kuulleensa/lukeneensa poliittisen vaikuttajan ottaneen esille yksineläjien/lapsettomien pariskuntien asiaa? Niinpä. Aina vaan keskitytään "lapsiperheiden hyvinvointiin", vaikka suuri osa (jollei suurin) tämän maan talouksista on yksinelävien talouksia. Sopii miettiä sitäkin.

Kukin kulkekoon valitsemaansa polkua, kantakoon sen tuomat ilot ja murheet - ja olkoon myös valmis maksamaan siitä itse.

Tässä itselläkään mitään kotivanhempia ole ollut, päivähoidot sun muut koluttu, avainlapsena koulut käyty niinkuin hieno termi kuuluu, ja silti miehestä tullu kunniallinen keskivertosuomalaisen bruttopalkan verran kuussa veroja maksava.

Toi oli kyllä hyvä: "ensin rutistaan, kun on niin stressaavaa ja vaikeeta..." ja sit kuitenkin tullaan kyselemään ja tuputtamaan "eiks teidänkin pitäs.." :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samby017

16.7.2004 16:06

Meille tulee perheenlisäystä elokuussa. Itse olen 32 ja vaimoni 23. Molempien pitäisi olla nykytrendien mukaan vouhkaamassa työ- ja opintoputkessa sata lasissa, mutta valitsimme toisin. Vaimoni kerkee töihin vielä hyvin myöhemminkin! Itse jään vähintään maksimi isyysvapaille ja ehkä hoitovapaallekin joskus. Mielestäni on itsekästä ja epätervettä jättää lapsenteko neljänkympin kieppeille, kun ei uskalla, jaksa jne. Lähinnä vain huvittaa tollaiset 35v ensisynnyttäjät, jotka vasta nyt ehkä uskaltavat ottaa vastuunsa, jos nytkään. Vouhkaavat vain suureen ääneen; katsokaa olen 35 ja raskaana...
Alle 30-kymppiset synnyttäjät suhtautuvat raskauteenkin paljon luontavimmin, joskus jopa niinkin että, en edes aina huomaakaan että pirteä vaimoni onkaan rv 36:lla! Mutta tsemppiä myös teille ikäloput ensisynnyttäjät ja erityisesti miehet ja hatunnosto 20-29 ensisynnyttäjille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Falleraa

19.7.2004 03:40

"Falleraa: Onneksi elämässä on muutakin sisältöä kuin raha ja sen hankkiminen. Olisi todella kurjaa, jos ei olisi."

Menipäs aikaa, ennen kuin ehdin takaisn tänne. Se vaan on vapaa-aika vähissä kun täytyy _tuottaa_, niin että etuoikeutetut saavat olla vauvavapailla ja hoitotuilla (vrt. samby017: "Vaimoni kerkee töihin vielä hyvin myöhemminkin! Itse jään vähintään maksimi isyysvapaille ja ehkä hoitovapaallekin joskus.").

Mutta nyt asiaan.
Niin, kyllä se todella kurjaa on, kun ei ole muuta mahdollisuutta kuin tahkota eteenpäin ja koettaa omalta osaltaan (tahtoo sanoa: omalla työpanoksellaan) pitää hyvinvointivaltiota pystyssä.

Kieltämättä minustakin olisi aivan saatanan hienoa, jos pystyisin _kuluttamaan__aikaa_ hankkimalla sisältöä elämään - ongelma vaan on siinä, että jonkun täytyy sillä aikaa huhkia paitsi omansa, niin myös minun hyvinvointini verran mammonaa kasaan kannatellakseen myös minun nenääni pinnan yläpuolella. Ja se ei sovi minun maailmankuvaani.

"Mutta miten tämä kaikki oikeastaan liittyi vauvakeskusteluun...?"

No siten, että samalla kun vauvakouhottajien määrä kasvaa, kasvaa myös minun maksutaakkani; vauvakouhottajat kun eivät ole tuotannossa mukana.
Lisäksi nykyään hälyttävän monet vauvakouhottajat muutaman vuoden kuluessa muuttuvat vauvakouhottajayksinhuoltajiksi jolloin sivutuotteena kehittyvien sosiaalisten ongelmien vuoksi minun maksutaakkani kasvaa entisestään.

Ja taas pähkinänkuoressa:
Minua vituttaa maksaa maha pystyssä kulkevien ämmien, ja nykyään myös heidän miestensä(*) vauvavapailu. Ihan niin kuin lasten tekeminen ja niitten kasvatus olisi nykyään käsitettävä yhteiskunnan tuettavaksi urotyöksi!?!
En minulla mitään lapsia vastaan ole, ainoastaan taloudellista vastuuta muitten niskoille työntäviä "aikuisia" vastaan.

(*)"Miesten" lainausmerkeissä siksi, että todelliset miehet kantavat vastuunsa perheestään itse tulematta naapurin lompakolle.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samby017

19.7.2004 15:24

No jo oli tekstiä. Näkeepä ettei tämä Fallareja ole todellakaan sisäistänyt kirjoitustani. Siis raha ja taas raha!! Jää itsekin vapaille, tee lapsia! Pienemmälläkin rahalla pärjää niinkuin kohta meidän perhe. Nyt teen ihan tarpeeksi töitä, jos ei liikaakin, tienaan varmaan vain murto-osan mitä kirjoittaja, vajaa 40.000, mutta teen töitäkin vain 110-120h/kk. Jokainen tehköö sen mitä pitää tärkeimpinä, minulle riittää vaikka pienempi auto ja muu loppujen lopuksi turhanpäinen status,kunhan ihmisuhdeasiat ja ystävyyssuhteet on kunnossa. Eipä tarvi brassailla. Olen varmasti onnellisin mies tällä planeetalla, ihana vaimo ja suloinen vauva, kohta! Kesänodotusta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fallerii

19.7.2004 20:01

Jää itsekin vapaille, tee lapsia!
Kato ei homma pyöri jos kaikki vaan lypsää systeemiä eikä kukaan tuota.
Mitä tässä nyt sulle ja muille kaltaisillesi iltalypsäjille yritetään sanoa on, että ihan kiva kun painat töitä, mutta et sinä lastasi omista verorahoistasi kustanna.
Vielä vähemmän tukiaisia nauttiva naisesi.
Ja toivon sinulle samaa optimismia, kun nuorikkosi lähtee yhteinen lapsi mukanaan nuoremman perään. Muista silloin maksaa elatusmaksusi, koska eilisten uutisten mukaan niitäkin ruokkoja on yhteiskunnalta (minulta ja muilta työtätekeviltä) 500 miljoonaa saamatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samby07

17.8.2004 23:00

Poika tuli!Kohta isyysvapaille ja tietty pisin mahdollinen! Keväällä jään töistä kotiin :))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sieluinen

6.3.2005 02:44

[LAINAUS]SakariB kirjoitti 18.06.2004 klo 11:08:

Hieno homma isukki ja paljon onnea teille kaikille. Hoida lastasi hyvin ja tunnollisesti. Vaihda vaipat hänelle ajoissa ettei tule vaippa ihohottumaan tai hiertymiä reisien sisä pinnoille.
Muista röyhtäsyttään pikkuisenne aina ruokailun päätteeksi.
Muista ulkoilla molempien rakkattesi kanssa joka päivä.
Muista huolehtia siitä, että pidät huolta naisesi tarpeista.
Muista sinä miehenä se. Älä vilkuile muita äitejä tai naisia.
Muista vaatia itsellesi silloin tällöin henkilökohtaista aikaa ollaksesi yksin.
Muista naurattaa lastanne ja vaimoasi.
Yllätä joskus puolisosi.
Muista olla hyvä isä.
Muista, jos päässäsi alkaa tuntumaan oudolta 20 vuoden kuluttua, niin se on melko normaalia, mutta voit jutella kuitenkin jollekulle.[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jansku66

16.11.2005 12:34

Hei Fallerii ja Falleraa!!!

En tiedä mikä teistä on tehnyt noin katkeria kusipäitä mutta haluan vain sanoa että kyllä me lapselliset osallistutaan siihen maksupolitiikkaan koko hoitovapaan ajankin sillä maksamme myös niistä tuista joita lapsesta saamme veroa samalla lailla kuin palkastamme.
Niin että voisitte pitää päänne kiinni ja kuolla yksinänne johonkin takametsään. Ei teitä jää kukaan kaipaamaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

16.11.2005 21:12

Eli kun saatte ilmaista rahaa, maksatte siitä osan veroa? Vau.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FuturistiEkonomi

20.12.2005 16:37

Kylläpä on provosoiva keskustelu... niinpä en voi olla kommentoimatta:

Jos siis kaikkien pitäisi keskittyä vain kapitalistisen tuotantolaitoksen nimeltä Suomi pyörittämiseen, niin mistä ne tulevaisuuden tärkeimmät tuotantotekijät eli työntekijät muutaman kymmenen vuoden päästä revitään? Nämä falleriit ja falleraatkin kun taitavat 50 vuoden päästä olla jo eläkkeellä, ehkä jopa soittelemassa harppua pilven päällä (mikä tietysti taloudellisin vaihtoehto, jos näin puhtaan ekonomisesti ajatellaan).

Juu ja kyllähän maailmassa jengiä riittää, mutta jos tuo koko työvoimavaje korvataan ulkomaisella, niin kyllä ehkä firman nimikin pitää jossain vaiheessa muuttaaa..

Ja lapsiperheiden tukeminen vs. yksinasuvat sinkut... näin "lapsellista" rinnastusta en edes lähde analysoimaan tässä tarkemmin. Mutta kukaan järkevä ihminen ei ihan tosissaan voi pitää noita kahta ihan samana asiana. Kyllä minä itse lapsettomana ihmisena tuen ennemmin naapurin lapsiperheen neuvolakäyntejä kuin Töölössä asuvan ikisinkun kulttuurimatkoja Roomaan. Niin ja myös muilla kuin hyvä/huipputuloisilla on oikeus lisääntyä - se on yhteiskunnankin nimeltä Suomi etu viimekädessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

itsekin vahinkolapsi

23.2.2006 15:14

Lueskelin maha pystyssä näitä asiantuntijoiden kipakkoja kannanottoja ja ajattelin, että ompa kamalaa luettavaa. Koko soma joukko täynnä maailmankansalaisia arvostelemassa äitiyttä ja lapsettomuutta..Mikä niissä vauvoissa on niin kamalan ihanaa tai inhottavaa? Vauvat eivät ole vaikeita eikä lisääntymiskykyisen naaraan kannata rakentaa elämäänsä siten, etteivät lapset sovi siihen. Vastuun ottaminen lapsesta ei ole sen kummempaa kuin vastuunotto työtovereista; kumpaakaan ei saa tappaa. kaikki muu perustuu jokseenkin lievään vapaaehtoisuuteen. Älkää kieltäkö toisianne tai minua nauttimasta onnestani. Sukupulielimet eivät ole mikään lisävaruste, jolla nauttia ulkoilmaseksistä firman pikkujouluissa. Lapsettomat naiset ovat yhtä luonnollinen osa elämän kiertokulkua kuin kolmijakaiset koirat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jep jep

1.5.2008 17:17

"Sukupulielimet eivät ole mikään lisävaruste, jolla nauttia ulkoilmaseksistä firman pikkujouluissa. Lapsettomat naiset ovat yhtä luonnollinen osa elämän kiertokulkua kuin kolmijakaiset koirat."

Kyllä taas on emakko vauhdissa (anteeksi karski ilmaukseni). Lapsettomat naiset ovat suuria perheiden uhkaajia kun viekoittelevat viattomat miehet pahoille teille ja käyttävät sukupuolielimiään lisävarusteena. Ei varmaan tekis pahaa sullekaan, tuntuu tuo pipo kiristävän sen verran. Oletko tietoinen että kaikki eivät vain kykene saamaan lapsia tai ei se sinunkaan "pullasi" välttämättä ihan mallikappale ole.

Jos vain antaisitte ihmisten tehdä omat valintansa. Ottaa vaan päähän tuo muiden valintojen maksaminen. Valitetaan että raha ei riitä, ei kai se riitä, jos ei suunnittele elämäänsä etukäteen. Esim. monta lasta on varaa hankkia. Itsekkyyttä on varmasti yhtä paljon sekä lapsettomilla että lapsia haluavilla. Mutta sitä että lausetta-en haaveile lapsista- ei uskota, on joka kerta yhtä raivostuttavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi