Dr. Style Walter de Camp

Kysy mitä tahansa muodista, pukeutumisesta tai tyylistä, Walter de Camp vastaa ihan mitä vaan.

H&M:llä on myynnissä nilkkureita. Yhdet niistä pistävät silmään. Minua vain mietityttää muiden mielipide. Kannattaako kengät ostaa, jos itse on rakastunut, mutta kaverit ja tutut eivät pidä niistä? Seuraanko omaa sydäntäni?
Milla, 14 v

Sinun iässäsi voi olla tuskallista, jos joutuu hienojen nilkkureiden takia suorastaan kavereiden pilkkaamaksi. Fakta on kuitenkin se, että jokaisen ihmisen kannattaa pukeutumisessaan ja tyylinsä kehittelemisessä seurata nimenomaan omaa sydäntään. Tämä on se viesti, jota muotisuunnittelija Jean Paul Gaultier on esittänyt jo 1980-luvulta alkaen. Voi rikkoa kaikkia määräyksiä ja koodeja. Kaikki ihmisethän ovat erilaisia, mutta muoti yrittää pakottaa kaikki samanlaisiksi. Pienintä yksityiskohtaa myöten. Esimerkiksi Kiinan isoissa kaupungeissa on rakennusten seinillä valtavia mainosjulisteita, joiden kuvissa nuorille kiinalaisille malleille on laitettu länsimaiset silmät. Osta juuri sellaisia vaatteita ja asusteita, jotka koskettavat sinun sydäntäsi, ja yritä koulussa liittoutua muiden yksilöllisten kavereiden kanssa. Sillä tavalla te pystytte muodostamaan tyylikkäiden individualististen jengin ja turvaamaan itsenne massamuodin orjien pilkalta.

Nuoresta tytöstä asti minua on varoiteltu käyttämästä talvella liian matalia housuja sekä liian lyhyitä takkeja. Tämä navanseutua paljastava tyyli kuulemma aiheuttaa jenkkakahvoja, kun keho kylmissään alkaa kerätä noille alueille rasvaa jotta tarkenisi. Totta vai tarua?
Toistaiseksi jenkkakahvaton

Täysin ufoa höpinää.

Hei Walter! Olimme Oslossa viime syksynä ja poikaystäväni ihastui sähkönsinisiin nahkahansikkaisiin, joihin törmäsimme. Ne jäivät kuitenkin ostamatta, mikä jälkikäteen jäi miestä harmittamaan. Kun tuli aika pohtia syntymäpäivälahjaa toiselle puoliskolleni, ajattelin olla loistava tyttöystävä ja ostaa siniset nahkakäsineet. Mutta mitä, eihän sellaisia löydy Suomesta mistään! Miesten käsineet olivat kaikki mustia tai ruskeita. Asia on alkanut vaivata jo minuakin ja haluaisin kovasti hankkia poikaystävälleni sähkönsiniset nahkakäsineet. Mistä sellaisia saa?!
Hylje, 18 v

Tässä tullaan taas kerran Tuntemattoman ajattelijan esittämään maksiimiin: ”Jos näet – varsinkin matkoilla ollessasi – jotakin, joka miellyttää sinua, osta se heti. Toista tilaisuutta ei tule.” Kyseessä voi olla pieni norjalainen vaatekauppa, jonka omaa tuotantoa käsineet olivat. Sinun ainut mahdollisuutesi on ottaa yhteyttä Osloon (”Haloo, kuuleeko Oslo?”) ja yrittää sillä tavalla päästä käsineiden jäljille. Ei helppoa.

Mikä sukkahousuissa kiinnostaa?
Villasukat, 34 v

Sukkahousuissa on kiinnostavaa se, että nainen voi niiden avulla vilautella reisiään ja pääsee purkamaan ekshibitionismiaan. Miehet taas voivat naisen sukkahousujen sileää, ohutta, liukasta, luiskahtelevaa pintaa pitkin liikuttaa värähtelevää kämmentään sääriä ja reisiä ylöspäin pilluun saakka. Se on sukkahousuissa kiinnostavaa.


Esitä kysymyksesi tälle palstalle osoitteessa http://www.city.fi/muotiwalter Walter vastaa parhaisiin syksyn Urban Stylessa.


2 kommenttia

NainenPlus

9.3.2012 22:08

Olen 37-vuotias mielestäni hyvin säilynyt ja huoliteltu kurvikas (no okei, painoindeksi 28), mieleltäni erittäinkin sensuelli nainen. Pitääkö pukeutua telttaan etteivät mallinmittoihin tottuneet nirppanokat saa oksureaktiota, vai miten voin pukeutua seksikkäästi? Olen täysi tumpelo vaatekaupassa ja päädyn aina ostamaan mustaa (toki mattamustaa, heh).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Walter de Camp

10.3.2012 12:13

Lähtökohtahan on sama kuin mitä kirjoitin 14-vuotiaalle: oman sydämen ja oman tyylin mukaisesti. Mutta jos oma sydän ei sano mitään, silloin tilanne on ongelmallisempi. Vaikea neuvoa, kun ei ole minkäänlaista näköhavaintoa sinusta. Jos asut pääkaupunkiseudulla tai käyt toisinaan Helsingissä, lähetä minulle viesti, niin voin lähteä joskus mukaan vaatekauppaan neuvomaan vaatevalinnoissa. walterdecamp.pressi@gmail.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi