FTDA esittelee suomalaista muotoilua ja taidetta New Yorkissa

Suomessa osataan vaikka mitä, mutta kansainvälistymisessä tarvitaan apua. Siksi syntyi FTDA.

FTDA eli Finnish Tech, Design & Art on suomalaisen teknologian, designin ja taiteen yhdistys. Se perustettiin viemään lahjakkaita suomalaisia innovaatioita ja tuotteita kansainvälisille markkinoille.

Yhdistys syntyi designdiggareiden Laura Avoniuksen ja Mintie Dasin intohimosta "siisteihin juttuihin".

"Tykkäämme kiinnostavista asioista, joita kaikki eivät ole ehkä vielä nähneet. Lisäksi haluamme auttaa suomalaisia osaajia paitsi kansainvälistymään, myös lisäämään tunnettuuttaan Suomessa", tapahtuman PR-vastaava Mintie Das kertoo.

Mukaan projektiin valikoitui joukko suomalaisia taiteilijoita eri aloilta. Tunnetuimmasta päästä ovat tekstiilibrändi Vallila ja suunnittelija Klaus Haapaniemi. Sisustusdesignia edustavat Timo Niskasen kestävän kehityksen Himmee-valaisimet, oululaisen Susanna Sivosen leikkisät tekstiilit sekä luonnosta inspiroituva mattotaituri Kristiina Lassus. Sisustuksen puolelle lipsahtaa osin myös vaatesuunnittelija Susan Vatasen Sunnuntaipuoti -merkki kiinnostavine luonnonkuituvaatteineen.

Vallila.
Vallila.

Klaus Haapaniemi
Klaus Haapaniemi

Susanna Sivonen.
Susanna Sivonen.

Kristiina Lassus.
Kristiina Lassus.

Sunnuntaipuoti.
Sunnuntaipuoti.

Maalaustaidetta tapahtumassa edustaa kuvataiteilija Roy Aurinko, jonka abstraktien maalauksien nimet ovat ihastuttavan samastuttavia. Taiteen osalta tapahtumassa nähdään lisäksi Mari Kasurisen hauskoja, rajuja mutta suloisia pop-poneja. Mukana FTDA:ssa ovat myös suomalais-ruotsalainen valokuvaajakaksikko Therese + Joel eli Therese Öhrvall ja Joel Jägerroos, joiden Woody Allen -kuva nimettiin viime vuonna Time -lehden parhaiden muotokuvien joukkoon, ja taiteilija Rauli Mård, jonka vaikuttavista liitupiirroksista yksi löytyy myös Metallica-laulaja James Hetfieldin hallusta.

Roy Aurinko.
Roy Aurinko.

Mari Kasurinen.
Mari Kasurinen.

Therese + Joel.
Therese + Joel.

Rauli Mård.
Rauli Mård.

Mukana on myös toinen tapahtuman järjestäjistä, Mintie Das, joka on kirjoittanut Rovion nuortenkirjan Storm Sisters. Toukokuussa New Yorkissa järjestettiin ensimmäinen FTDA Expo -näyttely, jossa mukana olevat taiteilijat ja muotoilijat pääsivät esille kansainvälisessä konseptissa ja luomaan arvokkaita kontakteja. Ensi vuodeksi vastaavaa on kaavailtu muihinkin kaupunkeihin Yhdysvalloissa. 

"Toiveenamme on tietenkin viedä homma ympäri maailman", Das kertoo innoissaan. "Aloitetaan nyt kuitenkin Yhdysvalloista. Ensi vuonna olisi hienoa päästä vaikkapa Chicagoon ja länsirannikolle."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi