Gootti-tyylin ABC

69Eyes ja HIM kannustavat yhä nuorempia tutustumaan 1980-luvulta tuttuun, vampyyrimaiseen tyyliin. Mutta kuinka olla ihka-aito gootti? City neuvoo, goottineito Hanna Kanerva näyttää mallia.

Mustat pitkät hiukset

Hiusten tulee olla mustat ja pitkät. Pituudessa poikkeukset sallitaan vain miehille. Hyväksyttäviä värivaihtoehtoja ovat myös liekehtivä punainen ja violetti. Myös pinkit raidat mustalla pohjalla voidaan hyväksyä. Mitä voimakkaampi kontrasti, sen parempi. Kokeile esimerkiksi L’Orealin Feria-sarjan sinimustaa väriä. Tupeeraaminen sallittu!

Korsettipaita

Yön viehättävin neito on lähes poikkeuksetta sonnustautunut korsettiin, oikein käytettynä myös tavallinen Gossardin alusvaatekorsetti voi näyttää sopivalta. Nyöritykset ja kuvioinnit kunniaan! Paidoissa hihansuiden uhkeita röyhelöitä näkee poikkeuksetta myös miehillä. Röyhelöiden lisäksi myös modernit “roikot” ovat suosittuja. Usein uroiden paita on valkoinen, päällä kenties nahkainen liivi. Yläosa voi olla myös läpinäkyvää, mustaa sifonkia esimerkiksi hämähäkinseittikuvioilla.

Nahkatakki

Yleensä takki on mustaa nahkaa ja pitkähelmainen.

Hopeiset korut

Hopeaa, hopeaa, hopeaa: niin uutta kuin vanhaa. Yleensä koristeluihin pätee sanonta: mitä vanhanaikaisempi, sen parempi -mutta myös niittikorut ovat nykyään huutoa. Goottien koristelutyyli on ottanut vaikutteita punk-kulttuurista, joka näkyy esim. kaulapantojen käyttönä. Kaulakoruja saa olla enemmänkin kuin yksi, yleensä gootin decolté:ta koristaa egyptiläinen ankh-symboli eli ikuisen elämän avain. Ranteissaan gootti kantaa lähes mitä vaan. Häntä harmittaa, ettei 1980-luvulta tuttuja ohuita hopeisia renkaita löydä enää juuri mistään.

Muut asusteet

Mallillamme Hannalla, 21, on napa- ja huulilävistykset. Suosittuja ovat myös vanhojen tansseista tutut samettihansikkaat sekä niittivyöt. Koreilevimmalla gootilla saattaa nähdä samettisen viitankin, mutta esim. festareilla tämä on erittäin epäkäytännöllinen.

Vampyyrimeikki

Mitä enemmän muistutat vampyyria, sen parempi. Ihon epätasaisuudet saavat sinut näyttämään elävältä, joten tee pohjustus esimerkiksi teatteritarvikeliikkeen valkoisella meikkivoiteella. Päälle väritöntä puuteria, Lumenen Translucent 01 on havaittu tehokkaaksi. Muista nyppiä kulmakarvat ohuiksi, haluathan näyttää posliinikasvoiselta nukelta. Silmien rajauksessa älä säästele mustaa kajalia! Voit jatkaa rajausta sekä ulko- että sisänurkkiin. Luomiväri ei ole välttämätön, mutta jos haluat sitä laittaa, värivaatimukset ovat samat kuin hiuksissa. Levitä väri silmän ulkonurkkaan siten, että silmät vaikuttavat kapeilta. Korosta poskiluita levittämällä tummempaa väriä luun alapuolelle. Huulipuna on 2000-luvulla useimmiten verenpunainen, mutta 1980-luvun perinteinen musta on yhtä tyylikäs.

Mustat pitkät kynnet

Kynnet ovat pitkät ja usein mustat. Myös verenpunainen, sininen ja violetti ovat viehättäviä -ehkä joskus hopeakin. Mitä pidemmät kynnet, sen gootimpaa. Myös miehillä on tapana kasvattaa kynsi tai kaksi huimaan mittaan. Kärjet tulee viilata teräviksi. Jos omat kyntesi kieltäytyvät yhteistyöstä, teko- tai rakennekynnet ovat yhtä tyylikkäät. Sormuksia saa olla kuin Andy McCoylla. Mallimme Hannan sormus on Morticiasta, Eerikinkatu 9, hinta noin 100¤.

Musta hame

Naarasgootti käyttää hametta, vaikka hölkkälenkille lähtisi. Helman mittaa ei pakko sanele, mutta usein se on joko erittäin pitkä tai erittäin lyhyt. Pitkän hameen alaosaa koristavat röyhelöt. Materiaalit noudattelevat samaa linjaa kuin yläosa, mutta mikään sääntö ei kiellä farkkuhamettakaan, mikäli väri on oikea. Myös mies saattaa verhoutua hameeseen, mutta vain siinä tapauksessa, että hame on A-linjainen ja sopisi yhtä hyvin teknoklubin vieraan päälle. Useimmiten uroolla on kuitenkin samettihousut tai mustat farkut, jotka saattavat kaveta alaspäin.

Korkeat mustat spittarit

Molemmat sukupuolet tuntevat viehätystä ns. spittareihin -mitä kapeampi kärki, sitä parempi. Naiset eivät säästele koron mitassa, ei vaikka käveleminen sattuisi. Mutta gooteilla kärsimys ja kauneus liittyvät ideologisesti toisiinsa: joten sattukoon. Jalkineiden väri on musta.

Tuska Open Air metal festival Kaisaniemen puistossa 11. -13.7. Mukana mm. Type O Negative ja Ministry (USA), Amorphis ja Stratovarius. Liput 62 euroa/ 3 päivää tai 28 euroa/ päivä. Myyvät Tiketti ja Lippupalvelu. Otsikon isä Rolling Stones Olympiastadionilla 16.7. Liput 53,50 -99,50 euroa Lippupalvelusta.

Edellinen

340 kommenttia

Olli Ronkainen

10.7.2003 18:46

Luin jutun juuri netin kautta ja irvistelin minkä kerkesin jutun mielipiteille. Ymmärrän toki ettei Cityn juttuja saa eikä tarvitse ottaa liian tosissaan, mutta halusin silti mainita oman nimeni kanssa ettei tyylikäs goottityylikään ole tietyn mallin mukainen. Tosin jos kyse on nimenomaan 80-luvun tyylin tarkasta renessanssista niin silloin poikkeuksista voi toki nipottaa.

En itse pidä HIM:n nykytyyliä mitenkään goottimaisena. Ei se ole oikein koskaan ollutkaan. The 69 Eyes ei ole kapean perusrockmaisuutensa vuoksi iskenyt minuun musiikillisesti, mutta kyllä bändillä tuntuu tyyli-ideat olevan keskivertoa korkeammalla tasolla. Ne eivät ole kuitenkaan pelastaneet sitä, että kaipaan musiikilta enemmän (positiivisessa mielessä) nihilistisyyttä.

Noihin jutun tyyliasioihin ottaisin vielä kantaa; miksi naisilla pitää olla aina pitkät ja suorat hiukset. Kyseinen tyyli on jo niin suuri klise, että yleensä alan jo melkein nauramaan, kun goottinaiset astelevat vastaan. Ovathan pitkät ja suorat hiukset toki tyylikkäät, mutta kun goottitytöt pitävät vuodesta toiseen tätä samaa tyyliä niin silloin voin pitää heitä jo paikalleen jämähtäneinä.

Itse olen nimeni mukaisesti mies ja minulla oli aiemmin puolipitkät hiukset. Ensin värjäsin niitä violetiksi ja punaiseksi. Sen jälkeen mustaksi ja sen jälkeen eri variaatioilla mustavalkeaksi. Sitten leikkautin hiukseni armeijan vuoksi kaljuksi ja nyt uudelleen kasvattaessani ensin blondasin ja värjäsin sitten sinimustaksi. Tiedän olevani jossain määrin poikkeus, sillä laitan hiukseni tällä hetkellä geelillä pystyyn, mutta en vallitsevan muoti-ilmiön mukaisesti vaan aerodynaamisesti taaksepäin pystyasentoon. Näillä näkymin kasvatan hiljakseen hiuksiani pidemmäksi, mutta leikkautan välillä latvoja pois. Mieluummin lyhyet ja terveet kuin pitkät epäterveet hiukset.

Oli yllättävää, että jutussa mainittiin miesten samettihousut, sillä olen kokenut niiden olevan kovin harvinaisia ainakin täällä Pohjois-Savon suunnassa. Itselläni on kyllä yhdet mustat samettihousut.

Jutussa ei muuten mainittu partatyylejä. Itse suosin joko siloposki- tai pässipartatyyliä. Vaihtelen niitä usein. Lisäksi sanoisin, että vaikka teksti mainitsi yleisesti goottityylin koruistakin niin konkreettinen selvitys miesten korujen käytöstä jäi uupumaan. Itse olen pitänyt korvissani ja nenässäni koruja ja saanut vastata "silmät pyöreänä, suu ammollaan" -katseisiin häijyllä tuijotuksella tai välinpitämättömyydellä.

Henkilökohtainen mielipiteeni piikkikoroista on se, että en pidä niistä laisinkaan, en sitten yhtään. Mutta kyllä niitä saa käyttää. Minä en vain pidä siitä jos joudun odottamaan naisseuralaisia kävellessämme kadulla lyhyitäkin matkoja pitkällä aikavälillä.

On valitettavaa, että tuo hameen käyttö jopa lenkkipolulla on tosielämässäkin varsin totta. Minusta jopa goottinaisella pitää olla sisua vaihtaa korsetit, hameet, meikit ja sukkahousut välillä lenkkivaatteisiin ja lähteä kanssani lenkkeilemään. Myös lenkkeilijän voi tunnistaa gootti-ihmiseksi, kun tällä on synkät hiukset ja kasvojen ripustukset.

Kirjoitin tämän tekstin siksi, että halusin muistuttaa pelkän itsensä koristelun vuoksi elämisen rapistuttavan ihmisen rähjäiseksi rumilukseksi jollaista kukaan ei varmasti tavoittele. Näkeehän tuon monista keski-ikäisistä rockareista ja hevareistakin miten elintavat ovat heitä turmelleet. Vaan tiedän tuon esimerkin olevan hutera sen vuoksi, että sama asia koskee kaikkia ihmisiä, ei vain goottikansaa.

(Yritin kirjoittaa mahdollisimman asiallisesti ja puolueettomasti, mutta jos lukijana pahoitit mielesi niin olen pahoillani; kirjoitustani saa arvostella)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Arkangel

10.7.2003 21:48

Ihka-aito gootti? Vau! Tuosta kirjoituksesta varmasti moni ilahtuu... .. .

Valitettavasti kirjoituksesta saa sellaisen kuvan että riittää kun pistetään mustat releet päälle ja hilut kaulaan ja ranteisiin, sitten HIM tai 69eyes soimaan ja leikitään kynttilänvalossa vampyyriä ja that´s it.

Musiikista olisi saanut olla enemmän, sillä goottirock on vain yksi kapea sektori skenestä vai pitäisikö sanoa että kokonaan erillinen skene, jota goottiskeneen yhdistää vain pukeutumistyyli.

Gothic-aiheisilla klubeilla kuten esim. Schatten, Dusk ja AfterHours, soitetaan kaikkea muuta kuin noita mainittuja bändejä. Musa on aika pitkälti konevetoista esim. industrialia, ebm:mää ja sensemmoista.

Lisäksi pukeutumisesta oli vähän ahdas kuvaus.. jos kaikki pukeutuisivat noin, klubit olisivat kuin mustavalkoisiksi maalattujen smurffien bileet. Ei pidä tarrautua stereotyyppeihin vaan käyttää mielikuvitusta. Mihin unohtui cyber- ja punk-vaikutteinen pukeutuminen? Miksei naisella saisi olla mohawk tai keesi?

Totta on että tämä muotigoottius pyörii nimenomaan goottirokin ympärillä. Valtaväestö katsoo ketä tahansa mustiin pukeutuvaa goottina ja/tai saatananpalvojana (pieni ristiriita, eh?). Esim. Tuskan kävijät lehdistö sekoittaa iloisesti sekaisin ja jossain olikin kai mainittu että Tuskan kävijät olisivat gootteja vaikka ainoastaan muutama bändi soittaa goottirokkia/metallia. Suurin osa bändeistä on eri sortin metallibändejä kuten black metallia, samoin kävijätkin.

Sitten elämänasenne.. goottius ei tarkoita todellakaan sitä että pitäisi olla aina Sad Goth ja sammuttaa lemmikkikaniinin verellä elämäntuskaa (hehe). Jotkut ihmiset asettavat goottiuteensa tiettyjä arvoja ja asenteita, toiset eivät. Minä itse en moiseen ole perehtynyt ja en itseäni siksi lokeroi gootiksi, vaikka pukeutuminen ja klubbaaminen saattavatkin saada jonkun niin luulemaan. Koska en ole true, voin kotsassa laittaa salaa HIMin soimaan kun se on hyvä bändi siitäkin huolimatta ettei ole goottia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TrollhorN

10.7.2003 23:17

Hyvä Olli ja kiitoksia asiallisesta avautumisestasi! Minullakin oli ennen kalju mutta sitten kasvatin pitkät hiukset. Olen myös opettelemassa meikkamaan paremmin pikkuhiljaa. Kiva, että meitä oikeita gootteja riittää vielä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Willem

11.7.2003 00:59

Valaiskaa tyhmää ja kertokaa missä gootit käyvät klubbailemassa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laura D.

11.7.2003 02:52

Tuohan on kuin vanhalta kunnon Tahdon olla teinigootti -sivustolta (http://www.klooniporo.org/trashcans/totg/). :D
Eihän goottius ole pelkästään pukeutumisesta kiinni, kuten ei mikään muukaan aate/elämäntapa. Jokainen gootti on gootti omalla tavallaan, eikä artikkelin kaltainen tasapäistäminen ja yleistäminen ole kovin onnistunutta journalismia. Toivottavasti artikkelin kirjoittajalla oli mielessään huumorin tavoittelu, eikä tosissaan ollut ihmisiä neuvomassa miten gootiksi ryhdytään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kirppunen

11.7.2003 09:18

Hienoa Hanna! Loistava kuva susta, ihan malliainesta olet.
Miltä tuntuu nyt olla julkkis?

From your loving sister : )

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pukumies

11.7.2003 09:54

Kun kaupungilla kävelee ohi laittautunut SiistI goottineiti, ei todellakaan voi tehdä muuta kuin kääntää päätä perään ja nautiskella näystä. Se on vain pornoa.. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

....

11.7.2003 09:57

"Willem (11.07.2003 00:59)
Valaiskaa tyhmää ja kertokaa missä gootit käyvät klubbailemassa? "

Helsingin Corner barista ainakin löytää noita mustiin pukeutuvia pitkätukkia ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kirppunen

11.7.2003 10:09

Itse artikkeli ei myöskään minun mielestäni ollut kovin hääppönen.
Toisaalta saatan olla hieman puolueellinen kun kuvaan on päässyt aina niin suloinen pikku-siskoni. En kyllä ymmärrä miksi HIM tai 69Eyes liitetään millään tavalla Goottityyliin. Minusta niillä ei ole juurikaan mitään tekemistä asian kanssa. Sekin on totta että moni säikähtää ja olettaa heti ensimmäisenä että jos pukeudut mustaan ja hieman erikoisempiin vaatteisiin, olet automaattisesti joku saatananpalvoja. Ei pitäisi yleistää, vaikka valitettavasti sitä tehdään paljonkin. Itse en tiedä goottityylistä mitään, joten en kommentoi sitä sen enempää, mutta haluan vaan sanoa jotain kaunista siskostani. Vaatii nimittäin aika paljon rohkeutta ja itseluottamusta poseerata jossain lehdessäkin. Hanna on onnistunut siinä ihan hyvin ja hänet tuntien voin sanoa, että goottineitoa hänestä ei välttämättä saisi, mutta varsinainen heavymimmi hän kylläkin on. Toivottavasti ilahdut tulevasta synttärilahjasta, sillä ajattelin repiä tuon sivun irti ja kehystää sen, jotta saat sen sitten ripustaa seinälle, kunniapaikalle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Haloo?

11.7.2003 11:47

No vittu terve!
Oliko tämä vitsi vai mautonta pilaa? Minä en ainankaan naura...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laura H.

11.7.2003 12:37

Artikkelin kirjoittajalla ei todellakaan ollut mielessä opastaa ketään gootiksi ryhtymiseen. Eihän mikään tyyli/ genre/ ideologia synny siten että siihen opetellaan. Ei vaikka moni hiljan 14 täyttänyt Jyrki69:aan ihastunut angstibeibi niin kuvittelee. Joku viittasi Tahdon olla teinigootti-viritelmään jossain päin nettiä. Oikein arvattu: kävin tutustumassa tähän ivailuun ennen kuin kirjoitin artikkelin. Juttu, vaikkakin vaihdetulla otsikolla, tosiaankin (minun näkökulmastani) naureskelee yritteliäille imitaattoreille. Ja minusta ihan yhtä paljon myös niille jotka ottavat työpaikkani hupailevan journalismin turhan vakavasti ja vetävät herneen nenään järjestään aina, kun jostain genrestä yleensäkin kirjoitetaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lacrimo

11.7.2003 14:40

Olen aika pitkälle gootti. Siihen pahasti kallellaan ainakin. Kuuntelen 69eyesiä ja Himiä, +monia gootti yhtyeitä. Mitä nuo kaksi kovin eivät ole.
Mutta tuo on väärin, että neuvotaan ihmisiä gooteiksi. Se on väärin! Ihmiset eivät yhtäkkiä ala gooteiksi, ne vain ovat sitä. Jos kuuntelee 69eyesiä ja tykkää mustasta, niin se ei tee ihmisestä goottia!
En osaa selittää sitä oikein. Se vain on väärin kun joka paikassa puhutaan gooteista paskaa. tyyliin: "gootit ovat saatananpalvojia" tai "olen gootti pukeudun kuten jyrki69 ja kuuntelen himiä ja 69eyesiä" Tyhmää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lacrimo

11.7.2003 14:46

Sen vielä haluan kertoa. Että jos täällä on oikeita gootteja. Voisitteko lähettää minulle sähköpostia?
Koska olen vasta puoli vuotta kasvanut gootti elämää, tarvitsisin "opettajia" siihen vielä. Onhan minulla niitäkin ollut. Mutta mitä enenmän sitä parempi:)
Olen vielä niin nuorikin.
Ja tiedän mikä on wannabe gootti ja teini gootti. Enkä ole sellainen!
-Onneksi oikeita gootteja on vielä-
Tunnen yhden "wannabegootin" joka sanoo olevansa gootti. Hän ei edes tiedä mikä gootti on. Mitä nyt lukenut 69eyesin juttuja. *nauraa*

-odotan sähköpostia(:-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kirppunen

11.7.2003 14:57

Kävin ihan muuten mielenkiinnosta ja kun eipä tässä muutakaan tekemistä juuri ole niin katsastamassa sen aiemmin mainutun
teinigoottisivuston netistä ja mielestäni se oli aika hauska.
Luulenpa että se joka sen on suunnitellut/tehnyt on tehnyt sen kyllä tarkotuksella, ihan huumorimielellä. Niinkuin tässä näitä muita kommentteja lukiessani olen huomannut ja voin sanoa aivan samaa, että eihän kenestäkään mitään sellaista voi tulla/tehdä jos ei sitä ole. Aito goottimeininki niinkuin mikä tahansa muukin meininki lähtee ihmisen sisältä, eikä sillä ole ulkoisen olemuksen kanssa juuri mitään tekemistä. Kaikki on nykyään vaan ihan liian tuotteistettua, kaupallista ja pinnallista. Aitous ja todellinen kauneus on sisäistä, ei ulkoista.
Meniköhän tää nyt jo liiankin syvälliseksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Memu

11.7.2003 22:48

Mihin maailma on menossa... Ei sellaiseen asiaan enää törmää, joka ei olisi muotia. "Mä tahdon olla niin erilainen, kato, mä tahdon olla minä." Ja kadulla kävelee vastaan satoja lökäpöksyjä, tuhansia mustavioletteja hiuslepakoita, tuhansia blondattuja teinityttöjä... Masentavaa. Kerrasaan masentavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sordure

11.7.2003 23:32

Missään ei varmaan enää olekaan ihmistä, jolle ei ole ulkonäkö ja huomion herättäminen(sen saaminen) kaikki kaikessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Ronkainen

12.7.2003 16:47

Laura H, kuten jo edellisessä kirjoituksessani hieman mainitsin niin en toki ota kirjoittamaasi juttua liian tosissani. Olen itsekin kirjoittanut useampia lehtijuttuja ja tiedän niiden jäävän aina väkisin puutteellisiksi. Viimeinen pisara näissä tapauksissa on se, kun viimeistellyn ja kohtuullisen lyhyen jutun kirjoitettuani huomaan myöhemmin taittajan muokanneen sitä niin paljon etteivät sisällön väittämät enää pidä paikkaansa tai ne sotivat muuten omaa tai yleistä mielipidettä vastaan.

Aikoinaan olin sanoissani varsin hyökkäävä The 69 Eyesia, HIMiä ja jopa To/Die/Forta kohtaan niiden jo äkkiä kliseeksi muodostuneen lovemetal-tyylin mukaan, mutta nykyisin olen jo alkanut hyväksymään ne sellaisina kuin ne ovat. Lovemetalbändit tekevät ehkä tyyliltään varsin kapea-alaista musiikkia, mutta mikäli tietty määrä ihmisiä pitää sitä aidosti hyvänä musiikkina, jonka tyyli sopii heidän makuunsa ja hintakin on kohtuullinen niin silloin voimme vain nostaa hattua näille bändeille. Pidän itse enemmän gootti- ja darkwave-tyylisestä musiikista, mutta ainahan hullulta kuulostavat ja hyvin toimivat ideat saavat minut toki kiinnostumaan muustakin. Mutta en ole enää jaksanut alkaa tappelemaan noista tyyliasioista. Kunhan kirjoittelen vain tyynesti mielipiteitäni.

Sordure, en usko kaikkein sairaimpien syrjäjuoppojen välittävän ulkonäkönsä osalta muusta kuin etteivät ihan alasti lähde maailmalle liikenteeseen. Arviosi on siis kuitenkin puolittain totta.

Hah hah hah!!! Vilkaisin itsekin tuota teinigoottisivustoa ja sekä nauroin että myös irvistelin taas. Viimeistään silloin koin jännityksen tunteen, kun katsoin tuota "uskottavan goottimusiikin" listaa. En kyllä ala kovin järeästi kommentoimaan noita bändivalintoja, sillä kullakin on toki oma musiikkimakunsa. Tuo lista vain on liiankin selkeästi jonkun 13-vuotiaan bändipaitakovistelijan laatima, sillä siellähän ovat kaikki kliseet joita niin sanotusti kaikki ylpeilevät kuuntelevansa. Nooh, Therion on mielestäni listan bändeistä hienoinen poikkeus, pidän itse sen omaperäisyydestä erittäin paljon.

Ja vielä tuo hamekin! Näyttää yhä selkeämmältä, että joku teini on olevinaan tehnyt vakavan oppitunnin ja selvittää sinällänsä kiitettävän hyvin suomalaisen uusgootin kliseitä, mutta johtaa samalla kaikkia tietämättömiä harhaan.

Jaahas, vaate-etiketin mukaan vain lenkkarit saavat olla valkoiset. Outo valinta, mutta ei tietenkään huono. Itse käytän ainoita valkoisia lenkkareitani lähinnä lenkkipolulla ja kesämökillä, koska ne ovat jo hirvittävän rähjäiset ja siksi todella rumat.

Nuo siteeraukset ovat sivuston musiikkilistalta löytyviltä bändeiltä joten tämä on todellakin nuoren väen uusgoottia. Tuo termi "uusgootti" ei ole muuten oikein sidoksissa muihin yleisiin termeihin. Käytän sitä adjektiivina, koska eihän populaarimusiikilla ole tietääkseni virallisia musiikkityylien termistöjä.

Luulisin noiden tekstistä löytyvien kummallisuuksien olevan tahallaan kevennyksiksi laitettuja, vaikka koko teksti onkin varsin kevyttä luettavaa. En minä ainakaan koskaan rajaisi silmäympärysteni sijaan itse silmiä.

Näyttää siltä, että kohta hiusten värjäys vahvistaa koko sivuston olevan vitsi. Kuka nyt turmelisi hiuksiaan viikoittaisella värjäämisellä ja kuka nyt käyttäisi siihen maalia.

Noin, sain silmäiltyä koko sivuston läpi. Kyllä minä voisin siihen tutustumista suositella kaikille niille jotka jaksavat ammentaa kertakäytöistä huumoria ja jotka osaavat skeptisesti tarkastella tuon ns. uusgootin kliseitä. Jokseenkin vaan tunnen etten enää jaksa pitkään aikaan lukea noita juttuja uudelleen. Olen nimittäin toisinaan korviani myöten täynnä näitä nuoria mahtailijoita, vaikka olen itsekin vielä varsin nuori, reilu kaksikymppinen.

Osoitteen otin Laura D:ltä, mutta laitanpa sen nyt helpottamisen vuoksi tähän perään.

www.klooniporo.org/trashcans/totg/

Kuunteletko sinä Lacrimo Lacrimosaa vain valitsitko tuon sanan vain sen merkityksen vuoksi? Itse kuuntelen ja olen välillä kaivannut keskustelua jonkun toisen Lacrimosa-fanin kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Ronkainen

12.7.2003 16:55

Hetkinen! Jätin huomioimatta yhden tekijän tuolta sivustolta. Sivut ovat täynnä tekstiä ja kielellisesti erittäin hyvälaatuista vieläpä. Harvemmin olen nähnyt teinien kirjoittavan noin siistiä tekstiä joten tekijä saattaakin olla hieman vanhempi. Muutoin teksti voi olla puhtaaksi kirjoitettu tai tekijä on kielellisesti erittäin lahjakas ja kirjoittanut ennenkin paljon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

utelias tavis

12.7.2003 21:31

No niin, nyt kun olette kaikki kovaan ääneen hokeneet että "goottius on muutakin kuin pukeutumistyyli", niin voisiko joku vielä valottaa että mikä ihmeen aate tämän "kuolleelta näyttämisen" takana on? Haluatteko muistuttaa kuolevaisuudesta vai mikä on homman pointti? Sillä siinä olette kyllä oikeassa, ettei artikkeli asiaa valoittanut lainkaan (ei ollut varmaan tarkoituskaan?). Kiitän. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rautaneiti

13.7.2003 23:48

Hyvä kun kävin tämän keskustelun tsekkaamassa. Selvisipä, että tämä on huumorimielessä kirjoitettu artikkeli. Ikävää vaan, jos joku ottaa sen tosissaan. Olisi voinut hieman enemän kuitenkin sitä huumoria väliin iskeä, kun itsekin pelästyin, että se vakavissaan oli lehteen painettu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laura H.

14.7.2003 04:51

Mitä gootit oikeastaan ovat? Pystyykö joku antamaan lyhyen ja tyhjentävän selityksen, joka tyydyttää kaikkia? I don´t think so.

http://www.city.fi/artikkelit/artikkeli.php?seskey=5769022139ebb019af39f9d73d809b8e&id=831&area=ilmiot

P.S. Tuska on ohi :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tatska gootiksi

14.7.2003 11:06

Mistä näkisin goottiaakkoset? Haluaisin lasteni nimet tatuoduksi goottikirjaimin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

buuuuuu

14.7.2003 11:43

gootit näyttää hölmöiltä... koska kukaan ei synny gootiksi, niin pitääks sitä näytellä jotain keskiaikasta vampyyria? sori emmä tajuu, ja noi nyt vaan sattuu näyttämään hölmöiltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HeidrKorppi

15.7.2003 14:05

Kaveriköörillä istuttiin tuskan mäjessä ja naurettiin kippurassa niitä säälittäviä valkonaamoja =) Kyllä oli kivaa!Varjoisat paikat olivat tupaten täynnä jottein vahingossakaan olisi aurinko päässyt yllättämään,tuskin kuitenkaan sen meikkikerroksen alle mikään valo paista,hirveitä sotamaalauksia! >=)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heidr Korppi

15.7.2003 14:12

Ja mainittakoon vielä että on kahdenlaisia gootteja:Goottimetallistit ja ihan vain gootit.Ja se kuka itseään gootiksi väittää eikä tunnista näiden kahden eroa,voin surutta pyytää häntä tutustumaan aiheeseen paremmin ennenkuin itseään gootiksi tituleeraa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jc

15.7.2003 18:54

? miks hitossa pitää pukeutua kuin keskiaikainen noita-akka jos tykkää kuunnella jotain hevi-musaa? pitääkö se mainostaa koko luomakunnalle...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DrDrimpy

16.7.2003 02:14

eikö todellakaan lepakkoiden syömistä edellytetä ollakseen "hyvä" gootti?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Byääh.

16.7.2003 19:06

Siis voi itku. Minkä takia gootit, metallistit/hevarit ja saatananpalvojat sekotetaan aina keskenään? Tuska-festarit leimataan Cityssä täysin goottifestareiksi, mitä ne eivät ole, sillä tänäkin vuonna goottibändejä oli vain pari. Ja kaikenkaikkiaan bändejä oli reilut 30, eli ei kovin suuri goottimusiikkianti ollut. Gootit ja metallistit ovat eri asia. *lisää tähän vollottava itkuhymiö ja päätä seinään hakkaava hymiö*

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

----------

16.7.2003 21:43

jc, sekoitat gootit ja hevarit keskenään.
Ei gootit välttämättä kuuntele metallia ylipäätänsä.
Ihan sama kuin minä sanoisin, että kaikki jotka pukeutuvat(naiset)muoti-vaatteisiin, kuuntelevat poppia. Ja näinhän se ei ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heidr Korppi

16.7.2003 23:42

Siis aivan,gootit ja metallistit ovat eri asia,mutta kun on goottimetallisteja JA gootteja,nämä ovat kaksi täysin eri asiaa,pelkät gootit eivät kuuntele edes mitään metallivaikutteista musiikkia vaan sellaista typerää jumputi jumputi musiikkia,tosin näitä gootteja aika harvassa on,ne joita TE kutsutte taas gooteiksi ovat juuri niitä valkonaamaisia goottimetallisteja.Näin taas...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rutsi

17.7.2003 09:43

Aivan naurettavaa tollanen itsensä lokerointi. Minä ainakin olen minä enkä muuta määrittelyä kaipaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Julle777

18.7.2003 13:27

Get a thing called LIFE

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Ronkainen

18.7.2003 21:58

Ilahduttavaa Heidr Korppi. Tiedät kärkevyydestä huolimatta hyvin kansainvälisen goottikulttuurin pohja-alueen. Konemusiikki kuuluu siihen tosiaan vahvasti. Olen sen huomannut kuunnellessani netistä goottiradioita.

Vaan kylläpä tämäkin aihe sai vilkkaan keskustelun aikaan. On ihan hyvä, että keskustelemme kaiken mahdollisen läpi, mutta luulen sen ilmenevän myöhemmin varsin turhaksi vaivannäöksi. Todennäköisesti suurin osa goottirockin faneista kääntyvät myöhemmin tyyliltään "käytännöllisemmiksi" ja musiikki jää tyylistä ainoana elementtinä jäljelle pölyttyvinä levyinä. Tällöin heistä tulee ns. vanhoja eivätkä he koskaan ehdi tutustumaan todelliseen gootin kansainväliseen alamaailmaan. Sama koskee myös muita musiikkimaailman alakulttuureja. Puhtaamman goottimusiikin kuuntelijoille povaan lojaalimpaa tulevaisuutta tyylisuuntaa kohtaan. Syynä tähän ilmiöön on mitä ilmeisimmin se, että suurin osa ihmisistä haluaa kapinoida nuorena vanhempia sukupolvia vastaan mahdollisimman vähällä vaivalla. Siksi esimerkiksi raskas musiikki etsitään kaikkein kuuluisimmilta artisteilta ja erikoisimmat (ja sitä myöten harvinaisimmat) tyylisuunnat jäävät niiden ihmisten kuunneltaviksi, jotka ovat tosissaan valinneet kyseisen elämäntavan. Osana kuuluisien artistien suosimisessa on toki myös se meidän kaikkien tuntema "massan mukana meno". Mutta ei tietenkään kaikilla. Vanhemmiten kapinoinnin halu katoaa ja tällöin kapinointimusiikkikin jää syrjään. Toisin on niillä ihmisillä, jotka valitsivat tyylinsä itsenäisesti ja musiikkinsa musiikin vuoksi.

Tiedän pukeutumisen olevan toisinaan eriävä tekijä musiikkimakuun nähden, mutta silti olen välillä yllättynyt, kun pastellinsävyisiin vaatteisiin pukeutuneet kolmikymppiset naiset ja joskus myös miehet ovat kertoneet kuunnelleensa nuorena innolla Kissiä, WASpia ja muita kasarihevibändejä. Koska en tunne heitä kunnolla en voi sanoa heistä varmaa analyysia, mutta he ovat mahdollisia esimerkkejä edellisessä kappaleessa mainitsemistani nuoruuden kapinoijista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Ronkainen

18.7.2003 22:11

Aivan Rutsi, itsensä jatkuva lokerointi on tosiaan vähän naurettavaa. En itsekään puhu tai kirjoita näistä tyyliasioista ja niiden termeistä muuten kuin silloin jos kohtaan ihmisen, joka ei tunnu tietävän miten laajoja nämä keskustelussa ilmenneet musiikkikulttuurit ovat. Lisäksi kuuntelen puhtaan gootin ja darkwaven lisäksi, heavya, rockia, goottirockia, metallia, rock´n rollia ja progea joten en ole rajoittanut elämääni vain yhden tyylin sisälle. Kuuntelen myös pisaroittain muunkinlaista musiikkia, mutta en järin intensiivisesti. Niitä on lisäksi usein hankala kuvata millään tietyllä termillä. Parempi on mieluummin kuvailla niitä käyttämällä runsaasti adjektiiveja. Silloin kenenkään ei ainakaan tarvitse korjata termistön väärinkäyttöä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Celibrye

19.7.2003 16:33

Voi pyhä jeesus!!!
Minkä muoti-ilmiö on tullut tästä kauheesta goottikeskustelu. Miks me gootit ei saada olla vain sellaisia kuin oomme. Ei kukaan meistä taatusti tarvii mitään ohjeistusta. Gootiksi tullaan ei ruveta. Ja pukeutuminen ja meikkaus lähtee ihan omasta inspisksestä. On ne tietyt mallit mitä seurata ja tehdä omia variaatioita. Ihmiset on kateellisia ja sen takia pitää asiaa pyörittää ympäri ja ämpäri kyllästymiseen asti. Antaisitteko meidän olla jo rauhassa! Kaikkien meidän puolesta, ja kukaan oikea gootti ei sitten toita asiaa joka lävessä että mä olen gootti jne...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tappio

21.7.2003 11:14

Ei gootiksi vain voi releet niskaan vetämällä tulla. Gootismi on paljon muutakin. Muttakaa nyt edes tuon artikkelin otsikkoon edes jotain fiksumpaa kuin "kuinka olla aito gootti?"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SoulOfWater

21.7.2003 18:36

Eikös tuo ole hieman liioteltua.. Gootti ja trendimaailma on kaksi aivan eri asiaa.. Asia olisi voinut enemminkin käsitellä, "Miten tulla trendipelleksi?" Ja asia olisi voinnut koskea näitä massateinejä, miksi gotismista pitäisi tehdä jonkinlainen muoti ilmiö?! Me olemme oma persoonallisuutenme, ja tuo, että PITÄÄ OLLA sitä ja tätä.. Plaa plaa.. Ja ei pidä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gootilove

21.7.2003 19:20

mutta mistä ihania goottiladyjä löytää hkistä? onko gootit vain toisten goottien kanssa vai kelpaako muukin seura?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

corpze

22.7.2003 01:26

Musiikki kuuluu olennaisena osana myös gootin pukeutumisen pohjalle. Joten kaikki ihQbeibet, kannattaa tosissaa miettiä ennen kuin goottihynttyyt vetää niskaansa, että pitäisiköhän sitä kuunnella jotakin muutakin kuin Justinia ja Britneytä... Ja kuten jo aikaisemmin mainittu, gootiksi ei noin vain "ruveta", eli ideologiaa pohjalle ensin myös.
Minkäköhän pukeutumistyylin "muoti" seuraavaksi raiskaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

cc

22.7.2003 10:16

Johonkin se raja pitää vetää ja miksi ei tälle nykyajan "erilaisuudelle". Jengi lokeroi itseään ja haluaa olla erilaisia. Ne erilaiset alkavat pikku hiljaa olla ns. tavallisia ihmisiä, jotka eivät tuo itseään esille pinnallisilla ulkonäkö asioillaan. fuck it! gootit ovat tässä erilaisuuden tavoittelussa vain yksi pohjasakka lisää. olisi kivaa nähdä gootti bikineissä näillä keleillä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marsa_

22.7.2003 14:02

Ennen tosiaan gootteja, saatananpalvojia ja muita metallin ystäviä kutsuttiin yleisesti "hevareiksi". Nykyään luokitellaan musiikkimaun perusteella eri kategorioihin. Mikähän minä sitten olen, kun pukeudun kuin ns.gootti, mutta kuuntelen black metallia..? Ai niin, ja cc, kyllä minä ainakin olen uinut tänä kesänä, bikinit päällä ja ilman..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Just_Female

24.7.2003 12:44

Jos et kuuntele metallia, et voi pukeutua mustiin. Niinkö? Jos en kuuntele beatlesia, en voi käyttää hippikamoja. Jos en kuuntele trancea, en voi käyttää kirkkaita vaatteita...

Näinhän se menee, vai mitä? Mitä jos en kuuntele mitään musiikkia? Mitä jos ideologiani on sekotus kaikkea mahdollista? Minkälaisia vaatteita sitten saan käyttää? Vai enkö mitään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vierailija

25.7.2003 12:33

Olin kerran Hollannissa suht isoissa goottibileissä, ja olin positiivisesti yllättynyt. Valkoisessa paidassa, tavallisissa farkuissa ja vaaleassa tukassa erotuin jengistä kuin koivu kuusikosta. Kukaan ei kuitenkaan katsonut pitkään ja olo ei tuntunut ollenkaan ulkopuoliselta. Lisäksi juhlijat olivat selkeästi paremmassa kisakunnossa kuin normaalit bilettäjät; musiikki ja tanssiminen tuntui olevan pääasiassa, nesteitä nautittiin vain janoon. Ja olihan se mukava huomata, että silloiselle Hollannin gootti-listalle mahtui kaksi 69Eyes´n biisiä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Ronkainen

25.7.2003 17:38

Tuota pukeutumisen ja musiikkimaun yhteistä linjaa miettiessäni muistelin tuttujani joista jotkut (heidät tuntiessani) pukeutuivat niin pimeästi, että se oli hyvinkin huomiota herättävää. Yllätyksekseni heidän musiikkimakunsa oli iskelmää ja karkkipoppia täynnä. Raskaamman musiikin kohdalla he mainitsivat Straton ja Dimmut. Joskus heidän vaatevalintansa olivat ns. "tavalliset, mitäänsanomattomat", jolloin koin synkän tyylin olevan heille vain tapa esittää jotain mitä he eivät ole. Eräänlaisena varmistuksena he antoivat minulle kehutyyliin maininnan: "minä kuuntelen Dimmu Borgiria".

Koska vaatteilla ja musiikilla ei ole mitään virallista yhteyttä tai riippuvuutta saa jokainen toki pukeutua miten tahtoo riippumatta musiikkimausta. Mutta kyllä se herättää paljon keskustelua ihmisen selän takana jos kiinnostus tiettyyn musiikkiin ja ulkonäköön ei olekaan aitoa vaan pelkkää näyttämisen halua. Myönnän tosin minullakin olevan sellaista näyttämisen halua, että viestitän tyylini kautta olevani tietynlainen persoona. Tämä viestitys olisi, kuitenkin pelkkä kulissi ellen osaisi eri tilanteissa avata suutani ja puhua ihmisille rohkeasti mielipiteistäni. Kyse voi tällöin olla musiikin lisäksi myös muista asioista.

Erilaisuuden tavoitteluun ottaisin sen verran kantaa etten ole kokenut sen olevan niin laajaa kuin esimerkiksi sinä "cc" mainitsit. Siinä määrin tosin olet oikeassa, että määrällisesti sellaisia ihmisiä on toki paljon jotka valitsevat vaatteensa jonkin muun asian vuoksi kuin peittävyyden, lämmäneristyksen ja mukavuuden vuoksi. Mutta menen suoraan esimerkkiimme, aiheeseen goottityyli ja sanon suurimman osan siihen viittaavista ihmisistä ainakin täällä Suomessa pukeutuvan varsin samankaltaisesti. Esimerkiksi tuossa lehtijutussa mainitut pitkät, mustat ja suorat hiukset ovat niin yleinen tyyli uusgooteilla ettei se ole kovinkaan omaperäinen elementti vaikka heidät erottaakin ns. "tavallisesti pukeutuvista ihmisistä". En tiedä tarkoititko cc lokeroituvilla ja erilaistuvilla ihmisillä yleisesti kaikkia tällaisia peruspukeutumisesta poikkeavia ryhmiä vai yksittäisiä ihmisiä. Kokonaisuutena meitä ihmisiä analysoidessa voimme todeta yhä uusien ja uusien tyyliryhmien kuitenkin syntyneen ja syntyvän. Olet siis siltä osin oikeassa arvoisa cc. Yksilöllisesti katsottuna valtaosa ihmisistä ei, kuitenkaan poikkea muista niin paljoa etteikö vastaavan ulkonäöllisen tyyli omaavia ihmisiä löytyisi suuri määrä. Kirjoitin nyt jo ehkä liiankin laajasti tästä aiheesta, mutta tiivistettynä sanon: yksilöllisesti tyyliltään eroavia ihmisiä on mielestäni edelleenkin suhteellisesti hyvin vähän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olli Ronkainen

25.7.2003 17:44

Korjaan pienen yksityiskohdan edellisen kirjoitukseni lopusta: tarkoitin yksilöllisesti eroavilla ihmisillä merkittävästi yleisimmistä tyyleistä eroavia yksilöitä. Muutoinhan kaikki ihmiset ovat erilaisia keskenään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

me

26.7.2003 06:13

Goottitytöt on todella seksikkäitä ilmestyksiä, tahtoo sellaisen! Onko "normaalisti" pukeutuvilla mitään toivoa saada kuoleman prinsessaa omakseen? ;-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIssMIsery

26.7.2003 20:29

no kaitpa minnun täytyy itsekin vastata t'ähän koska ainakin useimmat ihmiset joihin olen törmännyt luokitelevat minut gootiksi...Vaikken ehkä sellaisena itseäni pidäkkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

missMisery

26.7.2003 20:40

[LAINAUS]MIssMIsery kirjoitti 26.07.2003 klo 20:29:

no kaitpa minnun täytyy itsekin vastata t'ähän koska ainakin useimmat ihmiset joihin olen törmännyt luokitelevat minut gootiksi...Vaikken ehkä sellaisena itseäni pidäkkään.[/LAINAUS]
Missähevetissä loput tästä mun tekstistä on..Voi vitun tietokoneet...!!!!
-MissMisery-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MissMisery

26.7.2003 20:47

no kaitpa minnun täytyy itsekin vastata t'ähän koska ainakin useimmat ihmiset joihin olen törmännyt luokitelevat minut gootiksi...Vaikken ehkä sellaisena itseäni pidäkkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MissMisery

26.7.2003 20:50

no kaitpa minnun täytyy itsekin vastata t'ähän koska ainakin useimmat ihmiset joihin olen törmännyt luokitelevat minut gootiksi...Vaikken ehkä sellaisena itseäni pidäkkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RähjäinenEnkeli

27.7.2003 16:23

No jaa, onhan tuo goottityyli tietysti olemassa, mutta sillä ei nyt ole juuri sen enempää tekemistä sen kanssa, onko joku gootti vai ei. Itse pidän itseäni goottina, mutta ei sitä kyllä päällepäin kukaan koskaan arvaa, ellei nyt sitten luokittele järjestään kaikkia ylipäänsä mustiin pukeutuvia gooteiksi.

Nämä "kuinka olla X"-artikkelit ovat aina niin hupaisia ja irti todellisuudesta, että ne palvelevat sitä tarkoitusta, mitä varten ne kirjoitetaankin: ne ovat viihdettä ja that's it.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VampCarmilla

28.7.2003 07:25

Tavismiehen on ihan turha yrittää saada goottiprinsessaa omakseen. Sori, saatte vaan ihailla kaukaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rok-Arska

28.7.2003 20:23

Voi hellanlettas sentään... vai oikein "tavis"-miehiä.. Kuuleppas nyt teinityttö hyvä, itse en missään tapauksessa ottaisi itselleni mitään valkonaamaista ja mustasilmäistä nahkaan verhoutunutta lepakkoa itselleni. En vaikka maksettaisi.

Ja "oikea" goottius lähtee sisältä.. Huh hah hei ja pullo vodkaa.. "se vaan niinku tuli mun sisältä toi goottius ja sit menin ja ostin nahkatakin ja tilasin Yves Rokkerilta mustaa kajalia...".

Raaka-Arska, hevari since 1985 (silloin ostin ekan AC/DC-älppärin).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lilli ja Timo

29.7.2003 09:01

Sori vaan Arska, mutta meistä tuntuu, ettei se viesti ollut sinulle tarkoitettu.. Ja se on muuten Yves ROCHER. Itse (Lilli) ostin ensimmäisen Hanoi Rocksin levyni vuonna 1983 ja kauniisti meikatut goottinaiset ovat unelmia. Olisipa hassua nähdä sellainen jonkun tavallisen miehen kainalossa. Salihousut ja pvc-hame kun ei oikein matsaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BlackAngelica

29.7.2003 09:20

Arska, siksi juuri, koska goottius tulee oikeilla gooteilla sisältä päin, tavismies ei goottinaiselle kelpaa! Mitä sellaisella parilla olisi yhteistä???? Nothing!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JouniT

29.7.2003 16:28

Sananvapauden huono puoli on että myös hullut ja rikolliset saavat puhua kenenkään estämättä. Mun kaveri rupesi gootiksi yläasteella jo 90-luvun puolivälissä ja melkein saman tien alkoi myös hevimuusikin kuuntelu. Eipä ollut paljoa "aateveljiä" meilläpäin. No melkein saman tien alkoi sitten myös saatanaa palvomaan ja huumeita käyttämään. Muutettuaan Lahteen yritti kaveri ruveta mieshuoraksikin mutta ei ollut asiakkaita. Pointti on se että turhaan yrittävät nämä "gootit" ja "hevarit" ja "larppaajat" selittää etteivät ole saatananpalvojia ja huumeidenkäyttäjiä, kyllä kaikki jo tietää totuuden!!!1 Ei rehellisten ihmisten tarvitse pukeutua mustaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Omg

30.7.2003 18:16

Tulostan tämän ja opettelen "muista hengittää"-mantran siltä varalta jos meinaan tukehtua nauraessani tälle tekstille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minasha

31.7.2003 08:22

voe elämä..

mitä järkeä on kiistellä tällaisista asioista?

"oonx mä ny gootti ku pukeudun mustaan ja kuuntelen goottimusaa vai oonx mä ny joku wannabe-osa-aika-teinigootti??"

antaisitte vaan asian olla, kun ei siihen ratkaisua näytä löytyvän vaikka kuinka jauhetaan.

aina löytyy niitä ketkä ei gooteista pidä, ja aina löytyy niitä jotka puolustaa goottien oikeuksia.

ja vaikka itseäni ainakin goottilaisuuteen suuntautuneena pidän, haluan olla puolueeton tässä asiassa.

jos joku ei pidä gooteista, antaa olla pitämättä, ja jos joku on minua vastaan, antaa olla.

ihmiset ovat erilaisia, ja erilaisia mielipiteitäkin löytyy niin hirmuisen paljon..

mailia voi pistää tulemaan, kuka vaan.

kiitän ^^

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vampirella69

31.7.2003 17:53

No niih..Voisiko joku kertoa mulle,mitä se "oikea" goottius sitte on!?Itse verhoudun mustaan,koristaudun mahtaviin meikkeihin ja hopeisiin koruihin..mutten "uskalla" kutsua itseäni gootiksi..Haluaisin pikkariikkisen tietoa Teiltä,kuuluuko goottiuteen ihan oma gootti-uskonto?!Vai tuleeko arvonimi "gootti" pelkästään ulkonäön,musiikkimaun ja kiinnostusten kohteiden mukaan?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mayenare

6.8.2003 14:56

[LAINAUS]JouniT kirjoitti 29.07.2003 klo 16:28:

Pointti on se että turhaan yrittävät nämä "gootit" ja "hevarit" ja "larppaajat" selittää etteivät ole saatananpalvojia ja huumeidenkäyttäjiä, kyllä kaikki jo tietää totuuden!!!1 Ei rehellisten ihmisten tarvitse pukeutua mustaan...[/LAINAUS]

No anteeksi vain jos pukeudun mustaan ja larppaan. Menenkin tästä paloittelemaan isoäitini...

Mikään musiikki tai pukeutumistyyli itsessään ei tee ihmisestä rikollista tai huumehörhöä, kyllä se johtuu ihan muista asioista. Ihminen voi kokea viehtymystä erilaisiin asioihin, mutta esim. mustiin pukeutuminen voi olla seuraus, ei syy ns. "synkemmälle elämäntavalle".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TamaraShawn

6.8.2003 18:06

Voinko olla näin Kenialaisena naisena myös gootti? Sillä olen todella viehtynyt koko kulttuuriin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hiram

6.8.2003 19:06

[LAINAUS]TamaraShawn kirjoitti 06.08.2003 klo 18:06:

Voinko olla näin Kenialaisena naisena myös gootti? Sillä olen todella viehtynyt koko kulttuuriin.[/LAINAUS]

Tietenkin voit, hupsu. Ei goottius riipu kotipaikkasta, ihonväristä tai muusta sellaista. Esimerkiksi ainakin Latinalaisessa Amerikassa ja Japanissa on melkoisesti gootteja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alice

7.8.2003 10:38

No kylläpäs kylläpäs...
Mielestäni koko luokittelusysteemi on alakoululaisten hommaa. Mikä saa ihmiset haluamaan tunkea itsensä johonkin muottiin? Kasvaminen omaksi itseksi ilman otsikkoja on paljon kivempaa ja vähemmän rajoittavaa :)
Minusta ei ole olemassa mitään "gootismia", niin kuin joku asian ilmaisi. Ihmiset jotka toitottavat goottiuden olevan heille uskonto, henki ja elämä, ovat ottaneet koko asian (ja itsensä) hieman liian vakavasti; se on vain musiikkityylin ympärille kehittynyt alakulttuuri, ei mikään tuomiopäivän kultti! Tietysti itsensä kuvaileminen helpottuu, jos voi käyttää jotain yksittäistä sanaa elämäntapansa ilmaisemiseen, mutta gootti-sana käsitetään nykyään niin usein väärin, ettei siitä juuri hyötyä ole tässäkään mielessä. Siksi sanon itsekin mieluummin samaan hengenvetoon kuuntelevani mm. gootti/post punk/dark wave- musiikkia ja pitäväni kirpputorien tonkimisesta, animen katselusta ja kevätkääryleistä; se kuvaa minua paljon paremmin :)
Olkaa leppoisia, maailma on paha paikka mutta parempaakaan ei ole tarjolla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pedofiili

8.8.2003 13:20

SIINÄ OLI SIIS OHJEET MITEN OLLA GOOTTI !!!
NO EN AJATUKSET SIINÄ EI LUKENUT NIISTÄ MITÄÄN EIKÖHÄN TEIDÄN PIDÄ VIELLÄ SELLAINENKIN KIRJOITTAA HEH ¨naurattavaa olla gootti pelkästään ulkonäön !!!
no olkaa te ihmiset mitä olette minä en siihen puutu.

punk newer dies(=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gata

10.8.2003 16:44

[LAINAUS]Olli Ronkainen kirjoitti 12.07.2003 klo 16:47:
Kuunteletko sinä Lacrimo Lacrimosaa vain valitsitko tuon sanan vain sen merkityksen vuoksi? Itse kuuntelen ja olen välillä kaivannut keskustelua jonkun toisen Lacrimosa-fanin kanssa.[/LAINAUS]

Itsekin mietin samaa...
Lacrimosa on mahtava, ja minulle myös saa laittaa mailia siitä diggailevat. Ja muutkin...=)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MonsterWorld

10.8.2003 19:44

..Yksinäisten goottien kiima-aika ajoittuu pääosin festareiden ja keikkojen ajaksi. Tällöin kiimaiset naarasgootit usein koristautuvat tavallistakin harkitummin ja paljastavammin. Puskat ja joskus jopa vessat kelpaavat myös goottien käyttöön parittelumenoissa, mikäli muut näillä paikoilla liikkuvat otukset antavat gooteille tilaa ja aikaa tähän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CleanCat

11.8.2003 10:42

no huhhuh... että täälläkin tätä samaa... ällistys pällistys. - no on se nyt perkele ettei joku mattinykäs-takatukkatyyli (jossa tungetaan valkoiset tennissukat purkkareihin ja se iäinkuinen kollekepaita farkkuihin) aiheuta tälläistä lätinää ja suureksi osaksi myös paskanjauhantaa... no ok, asiasta kiinnostuneet mars mars sivuille, schattenin keskustelupalstalla on henkistänne seuraa:

http://lumous.net

http://clubschatten.net

tuolta löytyy ei paras mutta ainoa = suomen kaunein goottiklubahdus... tiesikös city-lehti sitä?

hallelujaa ja muistakaa elääkin välilllä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jo-uni

11.8.2003 18:52

miksi me teknogootit jäämme aina lehdistöltä pimentoon? tästä on kuulkaa lovemetallit kaukana!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Atteisti

12.8.2003 15:32

Musiikista sen verran, että käykää huviksenne lukemassa soittolistat Schattenin sivuilta. Tai Hgin päässä sceneä edustavan Anvil-klubin sivuilta.

http://www.vogue-electric.net/

Ei näy heviä listoilla ei. Enemmänkin punkkia ja konemusaa ja homopoppia ja tiesmitä. Ja hyvä niin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Cyberpsycho

13.8.2003 09:30

Oikeata gootti-musiikkia ja muuta alaan liittyvää kannattaa käydä tsekkaan täällä:
www.cyberware.fi/shop

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jesmina

13.8.2003 19:30

Eipä ole niitä aivan aitoja ja oikeita gootteja näkynytt sitten keskiajan.

WannaBe:t.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Farwe

14.8.2003 12:19

[LAINAUS]Memu kirjoitti 11.07.2003 klo 22:48:

Mihin maailma on menossa... Ei sellaiseen asiaan enää törmää, joka ei olisi muotia. "Mä tahdon olla niin erilainen, kato, mä tahdon olla minä." Ja kadulla kävelee vastaan satoja lökäpöksyjä, tuhansia mustavioletteja hiuslepakoita, tuhansia blondattuja teinityttöjä... Masentavaa. Kerrasaan masentavaa.[/LAINAUS]

^¨asennetta
Te olette säälittäviä, lähes jokainen. Mahtaako kukaan teistä olla edes kahtakymmentä. Jokainen voi olla gootti, punkkari mitä vaan ostetaan h&mltä kuteet jee. Mistä lähtien pukeutuminen on tehnyt jostain ihmisestä jotain ja milloin aatteet ja elämäntavat katosivat. Jokainen teistä joka korosti viestiä väittämällä olevansa gootti, jos olisit oikeasti sitä ette hyväksyisi teitä luokiteltavan mihinkään ryhmään. Jutun malli oli tosin kaunis.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sacredscars

18.8.2003 23:11

Niinpäniin...Ihmiset etsivät sitä aitoa goottilaisuuta, vaikka jokainen goottikin on yksilö. Luulenpa, ettei sitä 'yhtä ainoaa goottilaisuutta' ole olemassa. Elämässä ei ole pravdaa, totuus on monitasoinen, niin pienissä, kuin suurissakin asioissa. Omaa gottiikkaani tulkitsen osana (taiteilija kun olen) työtäni, oma kehoni on minulle kaikkein tärkein, alati muuttuva teokseni. Elämän kääntäessä kasvonsa poispäin, syleilen kuoleman kauneutta, omassa itsessäni. Omassa lokerossani olen 'aito'-sille tyylisuunnalle, jota edustan. Ihmiset eivät kykene olemaan täsmälleen samanlaisa. Ville Valo wannabe massateinigootti teinigootti on OMASSA GENRESSÄÄN yhtä aito kuin Anna Varney (if you don't know, don't ask) omassaan. Kumpikaan ei olisi aito, jos yrittisi sulloutua genreen, joka ei hänen omansa ole.. Ha. Aitoa gootiia ei ole, sillä kaikki ovat yksilöitä...
-minun mielipiteeni, ei toki universaali totuus

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mman

26.8.2003 11:10

Ainoa järkevä "määritelmä" tai paremminkin kuvaus minkä olen "gootismista" nähnyt sijaitsee osoitteessa:

http://www.blood-dance.net/goth/origins.html

"The central Ideal that characterizes Goth is an almost compulsive drive towards creativity and self-expression that seeks to reach out and ensnare its audience using our current society's covert but deeply rooted fascination with all things dark and frightening. This act can be either subtle and seducing or nightmarishly terrifying, but it must play on what society secretly knows but can not acknowledge to itself about its duality. The mediums of self-expression and creation can be anything from a mode of dress to novels or music. Imagination and originality have always been key elements in Goth."

Oma mielipiteeni käy yksiin yllä olevan lainauksen kanssa: Goottilaisuus on taide-suuntaus jonka mediana voi olla lähes mikä tahansa tunnettu taidemuoto; pukeutuminen, musiikki, kirjallisuus, maalaus, sisustus, arkkitehtuuri, you name it... Ja gootit ovat niitä jotka tekevät goottilaista taidetta tai elävät goottilaisesta taiteesta.

Nykyään ylivoimaisesti suosituin ja näkyvin goottilainen taidemuoto on selkeästi goottimusiikki (tapelkaa sitten siitä mitä se on), mutta myös muut goottilaiset taidemuodot ovat usein "goottien" elämässä, vaikka he eivät (syystä ??) niitä taidemuotoja käytäkään määrittäessä itseään tai "gootteja" (sisustus, elokuvat ja kirjallisuus jne.).

Omasta mielestäni hyviä goottilaisen taiteen edustajia joiden töistä itse nautin on mm:
- Francisco Goya (maalaukset)
- H.R Giger (maalaukset + patsaat + visuaalinen suunnittelu)
- Andrew Polushkin (kuvamanipulaaiot)
- H.P Lovecraft (Kirjallisuus)
- Andre Lassen (patsaat)
- Ja tietenkin musiikki, jota en tässä listaa koska sitä vatvotaan tarpeeksi muuallakin.

En ole opiskellut tai tutkinut maailman alakulttuureita, goottilaisuutta, gootteja tai taiteen muotoja; joten tässä esitetyt asiat ovat vain omia mielipiteitäni ja näkemyksiäni, jotka perustuvat lähinnä omiin mieltymyksiini ja vähäisiin havaintoihini muista "gootti" -tyyppisistä ihmisistä.

Amen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kindie

27.8.2003 08:47

Jos mietitään asiaa tarkemmin, ja Jenkkilän suunnasta, ei ole vain YHTÄ TIETTYÄ goottityyliä, vaan sieltä löytyy jopa goottien alalajeja niinsanotusti. Esim. karkkigootti (candygoth), johon itse lukeutuisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sagafer

27.8.2003 11:17

Olipa taas...
nytkö minä sitten en ole aito gootti kun hiukseni ovat lyhyet ja blondatut.. ! No huh huh!
Ja PELKKÄ pukeutuminenko tekee gootin? Ei ihmistä voi "opettaa" tolleesti..
Kuten tuossa äsken oli mainittukin niin se koko kulttuuri ulottuu paljon pidemmälle kuin vaatteisiin ja hätkähdyttävään ulkonäköön. Vähän kyllä naurattaa tämä.
Itse pennusta asti olen ollut sairaalloisen kiinnostunut vampyyreistä, pimeän romantiikasta, yliluonnollisista jutuista yms. ja kuunnellut sellaista musiikkia, lukenut paljon kirjoja ja katsonut elokuvia. Ja joku pakkomielle siihen mustaankin oli pukeutua. Vasta myöhemmin kuulin termin "goottilaisuus" , ja se sopi minulle kuin nyrkki silmään.
Mortician vaatteisiin olen tuhlannu monta sataa euroa.. ja kaikkeen muuhun "krääsään", mutta so what? Huomaisin jutun goottimuijalla olevan samanlainen röyhelöhihainen paita mtä mulla.
Joskus tykkään laittaa valkoisen hupparin ja vihreät maastohousut, ei se silti minun "uskottavuuttani" riistä!

Pidän itseäni kyllä jonkinlaisena goottina. Silti kuuntelen blackmetallia, joskus teinipoppia ja klassista, punkkia... enkä nyhjötä synkkänä mieli maassa sängyn pohjalla masentuneena, kuten monet tietämättömät luulevat goottien vain ja ainoastaan tekevän.

Ja mitä tuohon HIM ja 69Eyes hommaan tulee.. Kyllä minä nauraisin sellaiselle ihmiselle joka pitää itseään niin henkeen ja vereen goottina ja ei muita bändejä tiedä kuin nuo.

Mielestäni goottius on oman pään sisässä eikä sitä saavuteta vaatteilla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mejay

27.8.2003 21:32

Voi halleluja!
Tämän on varmaan jo joku sanonut mutta onkohan tuon kirjoittanut nyt oikein tajunnut asian ydintä???
Ei ketään voi opettaa gootiksi että hei, laita mustat kuteet ja meikkaa kunnolla. Tai tottahan on niitäkin jotka moisista artikkeleista tyylinsä valitsee (tunnen yhden, ei voi kun nauraa), mutta ne on sitten kyllä aika naurettavia tapauksia. Olisivat mieluummin sitä mitä ovat eivätkä esittäisi jotain mitä eivät ole.
________
"Taidan olla saatananpalvoja kun pukeudun mustaan ja kuuntelen heviä."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Skyclad

1.9.2003 18:13

mutta on se kumma jos olet gootti ja pukeudut sen mukaan niin kaupassa kaikki kyylää ja vartijat kyylää ja tarkkailee. Vanhemmat ihmiset kyyläävät kuin olisit joku yleinen patsas. Mutta jos vieressäsi on teinihoppari jolla on 30 asteen kesähelteessä pipo päässä ja housut nilkoissa, ja tottakai kalsarit pitää näkyä, niin siinähän ei ole MITÄÄN outoa. Hän on täysin normaali.

On se vaan niin kummaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HEVARINNA

2.9.2003 09:02

ON SUORAAN SANOTTUNA AHTERISTA YRITTÄÄ OPETTAA KETÄÄN YHTÄÄN MIKSIKÄÄN, TÄRKEÄT JA OIKEASTI ITSELLE KUULUVAT JUTUT TULEVAT OSAKSI ELÄMÄÄ MUUTENKIN. JA TÄYTYY MYÖNTÄÄ ETTÄ KUN ON ITSE HILLUNUT KORSETISSA JA MUISSA ASIAANKUULUVISSA VERMEISSÄ JO IÄT JA AJAT NIIN WANNABEET VITUTTAA. SITTEN NE MORJESTELEE NIIN BLACKINA NIIN BLACKINA KUN OLLAAN VÄHINTÄÄN SAMAA HEIMOA VAIKKEI KOSKAAN OLE EDES NÄHNYT. VINKKINÄ: TUTUSTUKAA SIIHEN MIKSI AIOTTE RUVETA ENNEN KUIN RUPEATTE!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neo-Gothic

2.9.2003 18:53

Tuo "goottilaisuus" on jännä juttu, sama tietysti koskee kaikkea alakulttuureita/ryhmiä ja niihin liittyviä erityispiirteitä, ja ryhmiin "kuulumisen" kriteereitä. Jos termiä "gootti" aletaan määritellä ulkopuolelta niin aina löytyy joku joka ei pidä määritelmästä. Tällaisiin ryhmiin liittyy myöskin tietty insider-henkisyys ja nurkkakuntaisuus. Näin varsinkin suomalaisessa "gootismissa". Voit kyllä pukeutua "gootiksi"/goottityylisesti ja tulla meidän bileisiin mutta et ole koskaan "gootti" ennenkuin hyväksymme sinut sosiaalisesti ryhmämme jäseneksi. Kun noita ulkomaisia goottisivustoja katselee niin näyttää olevan vähän eri meininki, varsinkin tuolla jenkkilässä/Amerikassa päin. Siellä pidetään toivottavana että ihmiset laittautuvat goottikamppeisiin ja meikkeihin, ja lähtevät bilettämään. Mukana olevia ei arvostella sen perusteella että ovatko he "oikeita gootteja" vai muoti/teini/wannabegootteja tai ovatko mitään. Mun mielestä Tuska-tekogoottifestarit (päivä "goottina")
ovat ihan yhtä jees ja hauskoja kuin goottiklubit joissa soitetaan sitä "oikeata goottimusiikkia". Goottilaisuus (tässä yhteydessä) on oikeasti termi joka tuli käyttöön viime vuosisadalla puhuttaessa tietystä elämäntyylistä, musiikista tai muodista. "Gootti" sanana viittaa vahvasti tuohon elämäntyyliin, City-lehden juttu taas kahteen viimeiseen, kyllähän 69eyes on musikkia ja äijät ovat pukeutuneet goottimuodin mukaisesti (sama koskee osittain myös Him-orkesteria). Mutta eikös nykymeininkinä olekin että elämäntapa v*****n ja mennään vaan muodin mukaisesti? Uusgootti-meininkiä, siis? Mutta eikös tuo goottilaisuus elämäntapana (ja ainakin sen eksplisiittinen ilmaiseminen sosiaalisessa kontekstissa) yleensä lähde noista musajutuista ja pukeutumisesta, joten en ihan ymmärrä kaikkien keskuteluun osallistuneiden kommentteja. Toivon vaan että kaikilla olisi enemmän tai vähemmän antoisia hetkiä teeman ympärillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MUSTANUMERO

11.9.2003 10:46

VAU ON TÄÄ KYL SIISTI NÄHÄ ET TÄÄ GOOTTI HOMMA AIHEUTTAA NÄIN PALJON KESKUSTELUA LISÄÄ VÄITELYÄ!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Gothic-

12.9.2003 17:35

Löytyiskö täältä gootti-henkisiä olentoja,jotka vois mailailla omia näkemyksiään goottiudesta etc.mulle?! Olis mageeta tutustuu saman henkisiin "hengenheimolaisiin"..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goottilaisuus

17.9.2003 18:11

Voi, että oli kyllä todella tyhmästi kirjoitettu.
Kirjoitan paremman version:

Goottilaisuus on rakennustyyli, joka oli muotia joskus 1000-1400-luvuilla.
Se sai alkunsa Ranskan Pariisin Ile-de-la-Cité-saarella.Goottilaisuutta edustaa esim:Pariisin Notre-Dame,Chartres'n katedraali ja Kölnin tuomiokirkko.

Naisilla oli sellainen pitkä hame, ja ehkä kroppaa oli vähän kuristettu korsetilla(naisten alusasu, jota kiristämällä vyötärö näytti kapeammalta, tutkimusten mukaan tuotti käyttäjälleen masokististä nautintoa), ja sitten siinä puvussa oli laahus, ja "helvetin ikkuna", joksi ajan uskonnolliset miehet kutsuivat avaraa, neliön muotoista kaula-aukkoa, josta näky rintavako. Puvun väri ei ollut musta, vaan se saattoi olla niin, että etu-puolella oli oman vaakunan värit ja taka-puolella miehen vaakunan värit.Kuitenkin oli hienoa, jos hiukset ja kasvot olivat vaaleat.Pukuun kuului myös semmonen lieriö-hattu, josta lähti huntu.
Tietysti tämä oli VAIN ylhäisten tapa pukeutua, koska tavallisella tallaajalla ei ollu varaa sellaiseen pukuun, koska piti paiskia työtä melkein joka päivä(tuolloin 90% väestöstä viljeli maata työkseen).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

blackcat81

19.9.2003 18:28

No kertokaa nyt hyvät asiantuntijat, että mitkä sitten on niitä AITOJA goottibändejä???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lizzardie

22.9.2003 19:15

Olen seurannut mielenkiinnolla näitä goottityylin pukeutumista ja -ideologiaa (mikä se sitten onkin, vaihtelee kai persoonan mukaan) koskevia keskusteluja. Nyt hämmästytän varmaan nuoren lukijakunnan (varmaan täällä suurimmaksi osaksi osallistujat ovat nuoria) sillä itse olen jo varttuneempi, mutta luen silti itseni gootti kategoriaan kuuluvaksi. Olen nuoruudestani saakka pukeutunut goottityylin mukaisesti, joskus rohkeammin, joskus maltillisemmin, riippuen tilanteesta. Kaikkiin työpaikkoihin ei voi mennä "black widow" asussa, kuten kumppanini leikillisesti kutsuu tyyliäni. Monet ovat jo sanoneet senkin, että pelkkä pukeutumistyyli ei tee kenestäkään johonkin ideologiaan tai ryhmään kuuluvaa, kaikki sellainen tulee omasta ajatusmaailmasta. Kotinikin on sisustettu enimmäkseen goottityyliin, kynttilänjalkoja, lasia, mustaa sekä hopean väristä takorautaa, vanhanaikaisia seinävaatteita jne., gooottilaisuus on elämäntyyli, ei pelkkä ulkonäköasia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neo-Gothic

23.9.2003 00:25

Oikeita goottibändejä on oikeastaan aika vähän, jos tarkoitetaan sillä goottien itsensä tekemää goottimusaa. Yleensä on käynyt vaan niin että goottiporukoissa on alettu diggaamaan joitain bändejä jotka ovat jotenkin vaan joutuneet sitten goottien suosioon. Esim. 80-luvulla kun goottityyli Euroopassa syntyi punktyylin jatkeena niin myös ekat goottibändit nousivat punkskenestä, esim. Siouxsie Sue and the Banshees. Muita tämän ajan bändejä Lontoon Batcave klubilta olivat esim. Bauhaus, Southern Death Cult (myöhemmin pelkkä Cult), Sex Gang Children, Alien Sex Fiend, Specimen, Flesh FOr Lulu ja myös sellaisilla nimillä kuin Rober Smith (Cure) ja Nick Cave on ollut oma vaikutuksensa goottityylin syntyyn (niin ja tietysti vanhemmilla staroilla kuten Jim Morrison, Alice Cooper, David Bowie ja koko glamrock skene). Jenkeissä samoihin aikoihin Christian Death ja Sisters of Mercy olivat uranuurtajia. 90-luvulla goottimeininki nousi uuteen suosioon 80-luvun lopun 'laman' jälkeen ja bändejä alkoi tulla kuin sieniä sateella, tosin osa oikeita goottibändejä (hip, hei Two Witches)ja osa muuten vaan suosittuja bändejä jotka eivät kuitenkaan halunneet leimautua goottibändiksi (esim. Type O Negative). 2000-luvulla taas sama juttu, 69 Eyes, Him etc. Anyway, musa voi olla siis mitä tahansa melkein kunhan siinä on oikea meininki. Punkkia, goottia (mitä se sitten onkin), industrial, tekno, hevi yms. yms.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minkeli

24.9.2003 14:57

BÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!
teen päättötyötä naisten pukeutumisesta goottityylissä. Mikäli joku haluaa kertoa omista vaatteistaan ja koruistaan,yleensä gooteista, minulle voi lähettää mailia. en kuitenkaan käy koneella viikoittain. Olisin avusta tod.kiitollinen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

minkeli

24.9.2003 15:04

lisäys edelliseen:
Olisi kiva saada myös nettiosoitteita jossa gootismista(...) löytyy yleensäkin tietoa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miranoitaneiti

30.9.2003 21:12

mOIh olen wicca-neito, ja mietin, että mikä vittu on gootti?? ku ei mul oo paskaakaa hajuu?? Tämä kaikki tuli alun perin mieleeni siitä, kun värjäsin vahingossa pitkät suorat hiukseni melkein mustiksi(lilahtavat) ja kaikki tulee mun luo koulus (no siis yläasteella) että "ootsä gootti =)".. Mä vaa notkauttelen niskojani vastaukseksi, kun en tiiä... toki luin jo KAIKKI sivut aiheesta, mitkä googlen hakulaitteella löysin, mut missään ei ollu mitää kivaa, esim. onko ensinnäkin gootti joku uskonto-juttu, kuten wicca on pakanauskonto= sanotaan noituudexi... vai jotai saatananpalvonta-paskaa? vai pelkkä puku-tyyli, ja monilla sivuilla puhuttii siitä kielestä jonka nimi on "gootti"... ja goottismiksi luin jonkin sisustus tyylin, esim kirkoissa käytetty??? auttakaa minnuu =) ystävät hyvät.. Mutta täytyy nyöntää, että mitä kävin joillain sivuilla, niin "gootit" pukeutuvat kieltämättä tosi makeesti... okei, ei saa yleistää, mutta kumminki! =)

*nopeimmat vastailkaa* =P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

little_wicca

30.9.2003 21:13

mOIh olen wicca-neito, ja mietin, että mikä vittu on gootti?? ku ei mul oo paskaakaa hajuu?? Tämä kaikki tuli alun perin mieleeni siitä, kun värjäsin vahingossa pitkät suorat hiukseni melkein mustiksi(lilahtavat) ja kaikki tulee mun luo koulus (no siis yläasteella) että "ootsä gootti =)".. Mä vaa notkauttelen niskojani vastaukseksi, kun en tiiä... toki luin jo KAIKKI sivut aiheesta, mitkä googlen hakulaitteella löysin, mut missään ei ollu mitää kivaa, esim. onko ensinnäkin gootti joku uskonto-juttu, kuten wicca on pakanauskonto= sanotaan noituudexi... vai jotai saatananpalvonta-paskaa? vai pelkkä puku-tyyli, ja monilla sivuilla puhuttii siitä kielestä jonka nimi on "gootti"... ja goottismiksi luin jonkin sisustus tyylin, esim kirkoissa käytetty??? auttakaa minnuu =) ystävät hyvät.. Mutta täytyy nyöntää, että mitä kävin joillain sivuilla, niin "gootit" pukeutuvat kieltämättä tosi makeesti... okei, ei saa yleistää, mutta kumminki! =)

*nopeimmat vastailkaa* =P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

little_wicca

1.10.2003 16:48

no eikö kukaa oo vielä vastannu! pitäkää kiiretä =)

*mira*

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

little_wicca

1.10.2003 16:48

no eikö kukaa oo vielä vastannu! pitäkää kiiretä =)

*mira*

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hevi

1.10.2003 18:42

Menkääs saitille www.GothOrNot.com niin voitte ainakin ulkonäösta äänestää kuka on gootti ja minkä asteinen, kun se niin näkyy kaikkia askarruttavan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kalkkis

6.10.2003 16:00

Jeesh. Artikkelin luettuani hämmennyin: reippaat kymmenen vuotta sitten minäkin olin gootti! Tosin en tiennyt moista sanaa olevan olemassakaan; moni haukkui hevariksi, toiset punkkariksi, kolmannet hipiksi(!) mutta omasta mielestäni olin "minä itse": omintakeinen, kaunis, massasta erottuva tosi siisti gimma. P.S. Kasarirenkaat (ne ohuet hopeiset) löytyy, about pari sataa kpl :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

satanswhore

10.10.2003 22:00

anteeks nyt, mut te useimmat ootte ihan naurettavia! ensinnäkin gotiikassa on niin erilaisia ihmisiä jo yksistään, kaikilla on samat lähtökohdat, ja kaikille gotiikka merkitsee eri asioita kuin toisille! ja kaikki toteuttaa aatteitaan eri tavoin,pukeutumisessa, musiikissa.... ihan turha tapella. relax ihmiset,te gootit jotka haukutte toisianne, ette oo yhtään parempia kuin ne popparit jotka haukkuu teitä! jotkut gootit näyttää keskiajalta karanneilta, jotkut huorilta, saatananpalvojilta, punkkareilta, tai miltä hyvänsä. ja kaikkea siltä väliltä. itse pukeudun joka päivä tyylini mukaisesti, maskit naamassa, ja hiluja kamalasti ja niittizydeemejä,(ja on suorat mustat hiukset vaikka jonkun mielestä täällä ei gooteilla saisi olla!) kuuntelen myös muuta metallia, black metallia eritoten. te jotka sanotte että "aitoja gootteja" on harvassa. jos aattelette noin, maailmassa ei prkl.teidän mielestänne ole kuin yksi gootti, sinä itse! hel****i mitä porukkaa..... onneks järkeviäkin gootteja on vielä olemassa.... ja kyllä ainakin tälle muutkin kuin metal-miehet kelpaa, riippuu henkilöstä.te ootte useimmat outoja.*nauraa kippurassa* ihan kun tää saatana olis joku uskonto! älkää ottako niin vakavasti! eikö teidän mielestä esim voi olla punkkari jos ei ole neonväristä irokeesiä ja 5 kilosta takkia? prkl. .......mulle saa mailata kaikki otukset....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pikkuhuora

14.10.2003 20:14

Voi helvetti sentään. "Goottinaisellakin pitää olla sisua vaihtaa korsetit lenkkipukuun" Pässi. Oletko koskaan nähnyt että "true" gootti alistuisi semmoseen?! Eeeei. Tässä vähän luettavaa meistä oikeista gootti-ihmisistä (älkää ottako vakavasti)
http://www.g101.tribar.net

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Noitapoika

21.10.2003 19:10

Anteeksi kun keskeytän, mutta mielestäni ironia pitäisi ottaa Suomessa kouluaineeksi jo ensimmäisillä luokilla.

Sosiaaliset lokerot ovat sitä paitsi turvallisia. Ja kyllä useat tuntemani gootit ovat itseironiassa marinoituja...

city-lehden alleviivamaton huumori hakee suomessa vertaistaan.

kai tässä on pohjimmiltaan kysymys kauneuden subjektiivisuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BrightFlame

25.10.2003 18:35

ai että ei voi olla" "oikea" gootti jos kuuntelee 69 eyesia? eikö se goottius/hippiys/mikä tahansa tuu sisältä... mulla henk.koht. ei oo mitään tarvetta lokeroida muita tyyliin "et-voi-olla-gootti-kun-et-kuuntele-muuta-kun-himiä"! mun mielestä vaikka britney spears-fani voi pukeutua goottivaatteisiin... luin jostain et gootit jaoitellaan karkeasti niihin jotka pitävät goottimusiikista ja niihin jotka -vaatteista, joten itse kai lukeudun jälkimmäiseen kategoriaan. muistakaa, gootteja,niinkuin kaikkia ihmisiä,on monenlaisia. annetaan kaikkien kukkien kukkia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kikkare

1.11.2003 16:14

Helvetinikkunat eivät suinkaan olleet nimitys kaula-aukosta, vaan kädenteistä, jotka ylettyivät vyötärölle keskiaikaisessa naisen puvussa. Puvun alla oli aluspuku.Lieriöhatun nimi oli hennin.. Että tässe oikeaa asiaa oikeista gooteista. Keskiaikaisista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NoitaKatja

1.11.2003 19:33

NoitaPoika.
Loistavaa.
:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi