Hitit

Paholainen pukeutuu Pradaan

Andylla eli Annella musta David Rodriguez -paita, Miu Miun valkoinen paita, Chanel-hattu ja kaulakoru.
Andylla eli Annella musta David Rodriguez -paita, Miu Miun valkoinen paita, Chanel-hattu ja kaulakoru.

Paholainen pukeutuu Pradaan on vuoden muotileffa, ja sen puvustaja Patricia Field lähes yhtä tärkeässä osassa kuin Meryl Streep (se paholainen) ja Anne Hathaway (se hyväläinen). Lyhyt johdanto: elokuva perustuu Lauren Weisbergerin kirjaan, jossa sadistinen, mutta tyylikäs, muotilehden päätoimittaja kiduttaa alaisiaan. Päätoimittajan esikuvana väitetään olevan Weisbergerin ex-pomo Vogue-päätoimittaja Anna Wintour.

Viime vuoden syksynä kuvatun leffan vaatetus toimii. Fieldillä on tapana yhdistää taitavasti eri suunnittelijoita, eikä vain turvautua isoihin nimiin. Näitä "pikku"suunnittelijoita elokuvassa ovat muun muassa Lewin, Kristina Ti, Giuseppe Zanotti, Rebecca Taylor, David Rodriguez, Adrienne Landau, Dennis Masso.

Field on luottanut leffassa mustaan, valkoiseen, harmaaseen ja vihreän eri sävyihin. Tyylivinkki à la Field: Miehet voivat kokeilla lisätä mustan puvun kaveriksi mustan kauluspaidan ja tunkea taskuun punaisen huivin, ja naiset kääriytyvät mustaan, mutta punaavat kirkkaalla punaisella huulensa ja rajaavat silmänsä kissamaisesti mustalla.

Sinkkuelämää-sarjan myötä maailmamaineeseen nousseelle Patricia Fieldille itselleen näyttää olevan yhdentekevää, mitä muut hänen vaatetuksestaan ajattelevat: kirkkaanpunaiset hiukset ja sateenkaaren värinen töpöhattu eivät ole tuttuja tyylioppaista.

Ja se jäi epäselväksi, minkä merkkinen oli sininen villapaita, johon paholainen viittaa kammottavana riekaleena.

Paholaisen merkit

 1. Hermés
  Useita ostoskasseja kolmessa kohtauksessa, mainittu käsikirjoituksessa, Hermes’n huivit "merkittävässä" osassa.
 2. Starbucks
  Miranda Priestley juo vain Starbucks-kahvia, joka vilahtaa kuvissa useamman kerran. Mainitaan myös käsikirjoituksessa: Starbucks on kahvin synonyymi.
 3. Chanel
  Näkyy sekä ostoskassissa, että mainitaan viitatessa vaatteeseen: "You’re in desperate need of Chanel."

Hittilista

 1. Pieces-kengät
  Vihdoin Suomessa voidaan sipsutella Pieces-kengillä. Vero Modan asustemerkin kengät saapuvat kauppoihin loka-marraskuussa. Luvassa sandaaleita, ballerinoja, sling backeja ja saappaita. Hintahaarukka on 30 eurosta sataseen.
 2. Shanghai X
  Finlaysonin uusien kattaustekstiilien kuviot on napattu Ming-dynastian aikaisesta lotuskukkaa esittävästä laattakuviosta. Väreinä ruskea-kulta, tumma turkoosi ja luumu. Luvassa myös 1980-luvun tuttu helmiäinen.
 3. Suoraan Lontoosta
  Style Gurun suora raportti Lontoosta. Hävyttömän korkeakorkoiset punaiset tai beessit nahkasaappaat kapeiden lahkeiden päällä. Ja mielettömän isot stras­si­aurin­ko­lasit, myös miehillä. Merkki on Chanel. Matki, jos pysyt pystyssä.
 4. Euphoria for Men
  Vuosi naisten tuoksun jälkeen myös miehet saavat kokea Euphoriaa. Calvin Kleinin uudessa miestuoksussa on mausteinen ja raikas vire. Luvassa pippuria, inkivääriä, sudachia, basilikaa ja salviaa (tämähän alkaa kuulostaa jo keittiön maustekaapilta).
  Calvin Klein: Euphoria for Men Edt 50 ml 56,30 e
 5. Lacoste Inspiration
  Raikkaan kukkaisa on Lacosten uusi naisten tuoksu Inspiration. Mutta mitä siitä, että hajussa sykkivät kielo ja granaattiomena, tuoksun hieno mainoskuva on Ellen "Vogue ja ID -kuvaaja" von Umwerthin käsialaa ja mallina on tanskalainen Maria Gregerson. Tätä täydellinen nainen Bree ostaisi tyttärelleen.
  Lacoste: Inspiration EdP 50 ml 58 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi