Hitit

Lautaa, takkia, sidettä ja hyvä omatunto?

Moni talviurheiluvälinevalmistaja, muun muassa Venture Snowboards, on innostunut ekologisuudesta. Burtonin mallisto on kuitenkin laajin.
Moni talviurheiluvälinevalmistaja, muun muassa Venture Snowboards, on innostunut ekologisuudesta. Burtonin mallisto on kuitenkin laajin.

Burton viherpesussa

Vuosi sitten joulukuussa yhdysvaltalainen lumilaudoistaan tunnettu Burton esitteli ensimmäisen ekologisen mallistonsa, Green Mountain Projectin. Kokoelma on saanut nimensä Burtonin kotipaikan Vermontin kutsumanimestä Green Mountain State. Tällä hetkellä Green Mountain Project on alan suurin vihreä mallisto ja valikoimaa lisätään joka vuosi.

Täksi talveksi on tarjolla on 37 erilaista ympäristöystävällisempää tuotetta, sekä softwear- (takit, housut) että hardwear-tuotteita (laudat, kengät, siteet). Mallistoon kuuluu myös luomu-puuvillasta valmistettuja t-paitoja.

Tänä syksynä Burton kauppaa myös ensimmäistä ammattilaiskäyttöön tarkoitettua vihreää lautaa EcoNicoa. Nimi tulee vihreän malliston keulakuvalta, sveitsiläiseltä "lumimieheltä" Nicolas Müllerilta, 26.

Burton pyrkii ympäristön kaveriksi käyttämällä kierrätysmateriaaleja, ympäristöystävällisiä ja uusiutuvia materiaaleja ja helpottamalla tuotteiden kierrätettävyyttä. Esimerkiksi vaatteet käsitellään vedenkestäviksi ympäristöystävällisesti. Mikään ei tietenkään poista sitä faktaa, että ekologisempaa olisi jäädä nakuna kotiin.

Green Mountain Project -vaatteet ovat noin kymmeneksen Burtonin tavallisia tuotteita kalliimpia. Mallistoa saa Suomesta vain osittain, vaan sitä on ostettu vain osittain mutta kaikkia Green Mountain Project -tuotteita voi kuitenkin tilata Burton-jälleenmyyjiltä

Burtonia myyvät muun muassa Intersport, Ponke’s ja Lamina.

Hittilista

Perusväriä Stellalta
Stella McCartneyn Adidakselle suunnittelema talviurheilumallistossa on tänä vuonna paljon hillittyjä värejä: mustaa, harmaata, punaista ja luonnonvalkoista. Vaikutteita on kuulemma otettu paljon 1980-luvun hiihtöyhteisöistä Aspenista, Vermontista ja Val d’Isèrestä.

Wayfarer x 14
Ray-Banin Wayfarerit ovat muotia. Sen kunniaksi niitä on tehty 14:ssä eri värissä, myös pinkkinä ja maastokuviollisena.
Ray-Ban Wayfarer 180 e

Ivanahelsinki
IVANAhelsinki teki syksyllä suomalaista muotihistoriaa. Lokakuussa suunniteltiin neulekokoelma Top Shopille, syyskuussa esiteltiin vaatteita ainoana skandinaavisena merkkinä Pariisin in-kalenterissa.

Puma 60
Puma täytti 60 vuotta. Sen kunniaksi merkki tekee 60-vuotiskokoelman, joka sisältää menneen ajan tyyliin tehtyjä vaatteita ja asusteita. Luvassa on muun muassa Dasslerin logo 1940-luvulta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi