H.O.T 2004

Maailman muodit

Indonesia, Bali

Uusinta uutta on yksivärinen sarong, joka on koristeltu intialaiseen tyyliin. Sarongin saa muutamalla eurolla. Myös japanilaishenkinen pieni kukallinen printtikangas on suosittu. Muotivyö on tehty simpukoista ja iltalaukut on koristeltu helmillä tai paljeteilla.

Pakistan, Islamabad

Islamabadilainen lapsi paikallisessa vaatetuksessa. Chic!
Islamabadilainen lapsi paikallisessa vaatetuksessa. Chic!
Perusvaate Islamabadissa koostuu tunikasta ja housuista sekä huivista. Puserossa, kamiz, on aina sivuhalkiot, mutta helman pituus, leveys ja hihojen malli vaihtuvat vuosittain, jopa vuodenaikojen mukaan. Tällä hetkellä nuoren urbaanin naisen tunikan helma on reilusti polven yläpuolella. Kamiz on hyvin istuva. Kevään muotivärejä ovat oranssi, turkoosi, vihreän sävyt ja keltainen. Itseään kunnioittava mies ottaa kiiltoa hiuksiin ja muotoiluttaa viikset ja parran.

Somalimaa, Hargeisa

Hargeisan tytöt käyttävät vapaa-aikana kirkkaan värisiä huiveja, koska koulussa joudutaan käyttämään koulupukua.

Intia, Delhi

Tunikan oikean pituuden lisäksi muotia on ihon vaalennusvoide, jota käyttävät erityisesti naimaikäiset naiset. Vaalea ihonväri yhdistetään ylempiin kasteihin ja se on valttia avioliittomarkkinoilla. Suomessa vaalennusvoidetta myy esimerkiksi Indian Market Hakaniemessä.

Thaimaa, Bangkok

Thaimaassa kuten Indonesiassa ja Japanissa kännykkään kiinnitetään pieniä maskotteja ja koristeita. Tärkeää on vilkkuva valo, pieni kilikello.

Korut ovat aina muotia Thaimaassa. Tällä hetkellä ovat jalokivet ja puolijalokivet suosiossa. Hittivärejä turkoosi, vaaleanpunainen, ruskea ja musta. Juhlalaukuissa suosiossa ovat Chanel- ja Dolce&Gabbana -kopiot.

Etelä-Afrikka, Kapkaupunki

1970-luvun retromuoti on se juttu. Rantamuodin ykkönen ovat surffityyliset shortsit.

Mustat suosivat Adidaksen ja Niken logoja. Valkoiset taas välttävät logoja. Rotuerottelua!?

Kiribati, Tabiteuea

Perinteisesti tabiteuealainen nainen liikkuu julkisella paikalla kahteen päällekkäin sidottavaan hameeseen pukeutuneena. Nuoremmat kanssasisaret korvaavat alemman hameen shortseilla, uskaliaimmat jopa pyöräilytrikoilla. Syy lienee pallopeli, jota nuoret aikuiset kokoontuvat iltaisin pelaamaan. Housut ovat kätevämmät.

Brasilia, Salvador da Bahia

Tyypillisellä Brasilian capoeristolla ei ole mahdollisuutta länsimaiseen kulutustasoon ja muotikin näkyy selvimmin asusteissa ja hiustyyleissä.

Nyt miehet käyttävät virkattuja leveitä otsapantoja ja jonkinlaisia dreadlockseja tai nago-lettejä, jotka muistuttavat päätä myöten meneviä ranskalaisia lettejä.

Tämän vuoden karnevaalien aikaan puolet kasvoista peittävät mustat kärpäslasit olivat suuri muotihitti. BZZZZ.

Myanmar, Ragoon

Korealaiset elokuvat ovat pop. Myanmarilaiset käyttävät yhä pääasiassa perinteistä pukua, longei, mutta länsimainen bisnespukeutuminen on yleistymässä.

Grönlanti, Nuuk

Lumi peittää maiseman kuusi kuukautta vuodessa, joten muoti suosii perinteisen hylkeennahan lisäksi toppapukua. Nuukissa on parhaillaan lumilautailun Grönlannin mestaruuskilpailut. Nuoret, erityisesti pojat, suosivat kaikkea snowboard-henkistä; takkeja ja housuja käytetään muulloinkin kuin mäessä.

2 kommenttia

americain

30.3.2004 19:51

Yipii :)

Kun alkaa suomi / euro / usa muoti tympimaan niin tossapa on vaihtoehtoja!

Kun olis viela pari linkkia mista loytaa kapalaan indonesialaisia kilistimia ja vilkkuvia valoja, mista loytaa myos noita muualla mainittuja tosi etno kledjuja ... ^_^

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

inrenfashion

31.3.2004 13:16

Erilaista muotia halajavan kannattaa matkustaa kauas tao tutustua Suomessa asuviin ulkkareihin ja etnisiin kauppoihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi