Iittala x Issey Miyake on tyylikäs design-yhteistyön kokonaisuus

Suomalainen ja japanilainen muotoilu sopivat loistavasti yhteen.

Helmikuun alussa kerrottiin, että suomalaisen design-astiabrändi Iittalan ja japanilaisen muotisuunnittelija Issey Miyaken yhteistyö saa päivänvalon. Suunnittelu ja kehitysprosessi kokoelman eteen aloitettiin jo nelisen vuotta sitten, joten tätä hetkeä on odotettu.

Iittalan ja Issey Miyaken yhteistyön tulos on sisustustuotteiden kokoelma, joka sisältää mukeja, lautasia, vateja, kynttilälyhtyjä ja maljakkoja posliinista ja lasista sekä sisustustekstiilejä, kuten tabletteja, tyynynpäällisiä ja servettejä. Muotoilussa nähdään inspiraatiota sekä japanilaisesta origamista ja suomalaisesta luonnosta että Issey Miyaken teknologisista materiaaleista ja Iittalan funktionaalisuudesta. Yhdessä tuotteet muodostavat harmonisen, ajattoman kokonaisuuden, joka kutsuu tyylikkääseen arkeen.

Yhteistyö on historiallinen, koska kumpikaan yritys ei ole pitkästä iästään huolimatta tehnyt aiemmin vastaavaa brändiyhteistyötä. Samalla yhteistyö on kiinnostava myös design-perspektiivistä, koska brändien muotokielet noudattavat samankaltaista linjaa - vaikka ovatkin täysin eri puolilla maailmaa. Suomalainen ja japanilainen muotoilu sopivat yhteen monella tavalla. Puhtaat linjat, yksinkertaisen leikkisät muodot ja vähäeleinen eleganssi kuvailevat yhtä lailla molempien kulttuurien designia. 

Tuotteiden taustalla on ajatus kodista ja siitä, miten koti muokkautuu nykyihmisen tarpeisiin paitsi kotina, myös työpaikkana, ostospaikkana ja viihdekeskuksena. Kokoelma kutsuu nauttimaan arjen pienistä rituaaleista kotona: avainten asettaminen pöytäkukalle kotiin tultua, kynttilän sytyttäminen illallisen tai rauhoittumisen merkiksi, pöydän kattaminen tervetulotoivotuksena vieraille. Kokoelma sisältää 30 tuotetta.

Tuotteet saatavilla Iittalan nettikaupasta, Iittala Storeista ja hyvin varustelluista tavarataloista. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi