Kind of Green on pieni maailmanpelastuskauppa Kallion kyljessä

Vegaanimuodissa tärkeintä on eettisyys.

Kallioon avattiin elokuun alussa uusi, vegaaninen vaatekauppa. Kind of Green myy vegaanista katumuotia, asusteita ja ihonhoitotuotteita Aleksis Kiven kadulla.

Kind of Greenin omistaa vaatealalla pitkään työskennellyt Tanja Fred. Kolme vuotta sitten hän kokeili vegaanihaastetta sekä otti selvää tehotuotannosta ja ilmastonmuutoksesta. Villan myyminen ja lapsityövoima alkoivat ahdistaa. Vegaaninen vaatekauppa tuli luonnollisena jatkeena muotiuralle.

“Kind of Greenin kengissä ei ole mitään eläinperäistä, ei mitään liimoja tai liivatteita. Joskus kun sanotaan, että kenkä on tekonahkaa, siinä saatetaan silti käyttää pinnoitteessa jotain eläinpohjaista. Esimerkiksi PETA:n hyväksymissä hamppukengissä osat kuumennetaan yhteen”, Fred kertoo.

Helsingissä ei varsinaisesti ole muita vegaanisia vaatekauppoja Sörnäisten Heluna Shop -liikettä lukuunottamatta. Siellä myydään enemmän kosmetiikkaa ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita. Berliiniläishengessä Fredin ensimmäinen valinta liikkeen sijannille oli Kallion seutu.

“Välillä on jopa halvempaa käyttää eläinpohjaisia materiaaleja. Meidän hamppukengät on tuotettu Tsekeissä materiaaleista lähtien. T-paidat ovat luomupuuvillaa ja farkkuja on tulossa Englannista pian myytäväksi”, Fred kertoo.

Kind of Green, Aleksis Kiven katu 12. Liikkeellä on myös verkkokauppa.

1 kommentti

Hämeentie48

18.8.2017 18:21

Pienenä tarkennuksena... Heluna Shopin tuotevalikoima on erittäin laaja: Suomen suurin vegaanikenkien tarjonta, meikkejä, kosmetiikkaa, kodinpuhdistusaineita, kasseja ja muuta reilun kaupan puuvillaa, sisustustavaroita, vaatteita, kirjoja, elintarvikkeita jne...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi