Mies, huomioi ruumiinrakenteesi pukeutuessasi

Kultainen leikkaus auttaa pysymään oikeassa muotissa.

Matematiikka ja tyyli sopivat huonosti yhteen, mutta yhteistäkin on. Brittiläinen tyylilehti Askmen tuo esiin klassisen kultaisen leikkauksen, jota voi käyttää apukeinona myös pukeutumisessa.

Kultainen leikkaus syntyy, kun kahteen osaan jaetun janan lyhyempi osa on samassa suhteessa pidempään, mitä pidempi on koko janaan. Matematiikan lisäksi kultaisella leikkauksella on tärkeä rooli estetiikassa, arkkitehtuurissa, taiteessa, luonnossa ja musiikissa. Sitä pidetään tieteen piirissä objektiivisena kauneuden mittana.

Leikkaus näkyy myös ihmisruumiissa. Esimerkiksi kasvot (pituuden ja leveyden suhde), yläruumis (hartioiden leveys suhteessa vyötäröön) ja kädet (olkavarren suhde kyynärvarteen ja kämmeneen) noudattavat kaikki, periaatteessa, kultaista leikkausta.

Harva kroppa kuitenkaan on kuin veistetty näihin täydellisiin mittasuhteisiin. Tässä muutamia pukeutumisvinkkejä, joiden avulla miehet pääsevät lähemmäksi ihanteellisia mittasuhteita.

Kapeat hartiat

Tarvitset massaa ja leveyttä yläkroppaan. Näitä saat esimerkiksi vaakaraidoilla, puvuntakin toppauksilla tai levitetyllä kauluksella varustetulla paidalla. Varo liioittelemasta, sillä toppaukset tai raidat menevät helposti överiksi ja näytät vain lihavammalta.

Lyhyt keskiruumis

Kiinnitä huomio alaspäin. Tämän saat aikaiseksi esimerkiksi hieman pidemmällä takilla, pystyraidoilla tai matalan leikkauksen farkuilla. Vaatteiden, joilla korjaat mittasuhteitasi, tulee istua kunnolla, sillä muodoton paita tai liian löysät farkut eivät auta asiaa.

Pitkä keskiruumis

Housujaan roikottavien saattaa olla vaikea niellä tätä neuvoa, mutta käytä korkeamman vyötärön farkkuja. Puvuntakki tai sporttitakki kannattaa hankkia lyhyenä, vain juuri ja juuri perseen päälle yltävänä.

Kapeat kasvot

Kapeaa naamavärkkiä voi leventää laseilla. Aurinkolaseista valintasi voi olla esimerkiksi Ray-Banin klassinen Wayfarer-malli. Monet uudet leveämmät silmälasimallit mahdollistavat kasvojen leventämisen tyylikkäästi.

Raskas vyötärö

Ratkaisu on jälleen hartioiden leventäminen. Kultainen leikkaus on mittasuhde, jossa kaikki on suhteellista, joten voit leventää yläosaasi, vaikka olisitkin hieman tuhdimmallakin vyötäröllä varustettu. Puvuntakiksi kannattaa valita pystykauluksinen ja yhdellä napilla suljettava takki. Paksumpi kangas, kuten sametti, auttaa myös kaventamaan linjoja.


Lähde: Askmen

2 kommenttia

shiwan8

13.2.2014 18:47

Ongelma ei ole se, ettei ihmiset osaisi pukeutua. Ongelma on se, ettei vaatteita ole tarjolla muille kuin tikkujalkaisille narukäsille. Jos haluaa muuta niin joutuu lähtemään nettiin tai ulkomaille ostoksille. Miesten "normaalit" housut ovat itselle kaikki pillihousuja ja saman voi allekirjoittaa jokainen jolla on vähänkään jerkkua tai läskiä jaloissa. Samalla voin ostaa t-paidan kokoa S vaikka yläkroppanikaan ei ole mikään tuulennussiman vinkuheinänä siluetti.

Ylipäätään miehille on naurettavan huonosti vaatteita tarjolla. Jos et halua pukua, teettää vaatteita nollasta tai satut omaamaan kropan joka ei ilman möhömahaakaan lähde kevyessä kesätuulessa leian lailla ilmoille niin tästä maasta et vaatteita käytännössä saa. Suomesta edelliset aidosti päälle mahtuneet housut löytyivät noin 6 vuotta sitten ja niidenkin vyötärö olisi kestänyt melkein toisen kokoiseni äijän. Olen koittanut välttää Varustelekaa ja armeijan ylijäämämyymälöitä, mutta nähtävästi tällaiselle neuvolapainoisellekin miehelle ne ovat ainoa vaihtoehto jos ei halua siirtyä hameisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

10.3.2014 20:11

Tai ehkä sulla on ainutlaatuisen hankalan mallinen kroppa. :D Tervetuloa mimmien maailmaan! Jos et ole 180cm/40kg, saat korjailla kaikki vaatteesi istuvammiksi tai kikkailla vöiden ja muiden asusteiden kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi