Muodissa pää, olkapäät, peppu

Tänä keväänä tarjottimella ovat nilkat, ranteet ja solisluut.

Rihanna tietää, että tämän kevään trendikkäin ruumiinosa on pallea.
Rihanna tietää, että tämän kevään trendikkäin ruumiinosa on pallea.

Dear Eki, oon viime aikoina huomannut, että mun rumat solisluut on alkanu näkyä ihan eri tavalla. Onks ok? Miten niistä sais kauniimmat? Help!
T. Möykkyrinta_123

Solisluut eivät ihmeemmin muutu, mutta muoti muuttuu ja tuo ne esiin. Kun paidan kaula-aukko jatkaa kulkuaan kohti napaa, alta ilmestyy kaksi asiaa: naisilla solisluut ja miehillä rintakarvat. Soittokierros helsinkiläisiin kauneudenhoitoalan yrityksiin paljastaa, että viime kesä olikin miesten karvanpoistorintamalla kulta-aikaa. Kipua pelkäävät miehet löysivät etenkin sokeroinnin. Markkinoilla tämä huomattiin: kotikäyttöön tarkoitettu karvanpoistosokeri tuotiin Suomeen, ja miehet nousivat nopeasti tärkeäksi kuluttajaryhmäksi. Naisilla pääroolin ottavat solisluut – niiden suoralinjaisuus, paksuus ja symmetrisyys vievät katsojan huomion.

Parhaiten ruumiinosien muuttumisen näkee Barbie-nukesta. Ampiaisvyötärön katoaminen on ollut selkeimpiä muutoksen merkkejä ikinuoren Barbien matkalla vuodesta 1959 tähän päivään. Syynä ei ole pelkkä kritiikki, vaan muun muassa treenaamisen myötä tapahtuva tiimalasivartalon ihannoimisen katoaminen. Ken-nukke taas on kasvattanut lihasmassaansa kautta linjan.

Katse kulkee sinne, minne vaatteet sen ohjaavat. Tänä kesänä ei kääritä chinoseja siksi, että housut näyttäisivät hyvältä niin. Se tehdään siksi, että halutaan näyttää nilkat. Varrettomat sukat katoavat kauppojen hyllyiltä, kun akillesjänteen vilauttelusta tulee tyylikästä. Samasta on kyse, kun ranteet korostuvat kääriessäsi kauluspaidan hihat.

Saammeko esittää: pikaopas ruumiinosamuotiin.

Alavatsa

Oi muistatko sen ajan? Ai, se olikin tulossa taas. Napapaitamuoti pakottaa kiinnittämään huomion alavatsaan.
Muodissa 1994-1995

Lantio

Missä alavatsa, siellä lantio. Kireässä topissa tai napapaidassa lantio esittäytyy edukseen ja baarikeskusteluissa palataan ikuisuuskysymykseen: jenkkakahvat vai ei?
Muodissa 1995-1997

Solisluut

Sillä oli niiiin seksikkäät solisluut! Todennäköisesti sanoit näin jo viime kesänä, kun kaula-aukko jatkoi laskeutumistaan. Vai miksi muuten työntäisimme olkapäitä eteen peilin edessä?
Muodissa 2011-2012

Rintakehä

Yhtäkkiä kaikki näkivät luomet, epämuodostumat ja rintakarvat. Kaula-aukon tekosia.
Muodissa 2010-2011

Ranteet

Kauluspaidan kääriminen on seksikästä. Jatkumo on luonteva kyynärpääpaikkojen kanssa. Paikat jäävät käärimisen jälkeen juuri ja juuri näkyviin.
Muodissa 2012

Nilkat

Käärityt lahkeet paljastavat nilkat ja akillesjänteet. Kesällä alat taas peilailla niitä.
Muodissa 2011-2012

Takapuoli

Se on selvää, mutta toistetaan se vielä kerran: toisissa farkuissa peppu erottuu eri tavalla kuin toisissa. Muotia vastaan kikkailu toimii esimerkiksi niin, että saadakseen takapuolensa esiin langanlaiha valitsee aina, muodista riippumatta, matalalantioiset farkut.
Muodissa aina

Pohkeet

Erityisesti pillifarkut ovat siirtäneet katseen pohkeisiin. Jako käy kahteen: tikut vai symmetrisesti erottuva pohjelihas? (Vertaa: Elviksen aikana sillä ei ollut mitään merkitystä.)
Muodissa 2006-2011


Napapaita is back, totta vai tarua?

Napapaitaa on näyttävästi bongattu ainakin teinitähti Selena Gomezin, muotisuunnittelija Alexander Wangin ja laulaja Lana Del Reyn yltä. Kyseessä ei ole 1990-luvun puolivälin ”99 % angel” -malli, vaan päivitetty versio. Nyt esitellään ihokaistaletta pallean tienoilla, vyötärön yläosassa. Johtopäätös: itse napa hivuttautuu esiin hitaasti mutta sitäkin varmemmin. Sitä odotellessa lävistäjät ryhtyvät hiljalleen laajentamaan napakorukatalogejaan ja kuntosalit valmistuvat alavatsatreenien lisääntyvään suosioon.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi