Pakkomielteenä hatut: Anastasia Gallen

Pukuompelija ja midinette Anastasia Gallen on kuin viime vuosisadalta. Hänen mielestään hattua ei pidä riisua kesken päivää, koska se on osa asua ja kampausta.

"Kokoelmastani puuttuu mittatilaushattu, joka on tehty nimenomaan omille mitoilleni vanhanajan tekniikoin", Anastasia Gallen sanoo.

1. Hääpäähine

"Tämä on mahdollinen kosintaa odottava päähine. Olen romanttinen ihminen ja on ihana kuvitella, kuinka tämä on ollut tuntemattoman morsiamen päässä 1940-luvulla. Se on hiukan kuin kruunu ja siinä on paljon paljetteja. Niitä ei sotavuosina säännöstelty."

2. Viininpunainen cocktail

"Tämä cocktail-päähine minulla oli päässä kun valmistuin pukuompelijaksi ja Play it again, Sam -liikkeen 25-vuotisjuhlissa. Ystäväni löysi sen minulle ja se on ihana samettinen juhlahattu."

3. Harmaa huopa

"Tämä huopahattu on puolisoni isoisän vanha. Siinä on ihan eri tunnelma kuin pillerihatuissa. Se on 1960-luvulta, ja kun pukee sen kanssa trenssin, niin saa asuun hiukan film noir -tunnelmaa. Hatun sisällä lukee, että sen on valmistanut Adam Fifth Avenuella New Yorkissa."

4. Mustaa swakaraa

"Löysin tämän turbaanin vintage-liikkeestä noin vuosi sitten. Se on karitsan nahkaa eli swakaraa, joten se on talvella todella lämmin. Lisäksi se peittää korvat ja istuu niin hyvin, ettei lähde lentoon myrskyssäkään."

5. Vaalea aurinkosuoja

"Tämä on 1940-luvun kesähattu. Se on olkimateriaalia ja siinä on kaunis verkko sekä silkkikukkia koristeena. Viime kesänä Lissabonissa se meinasi karata tuulen mukana, kun istuin avoimessa raitiovaunussa. Tämänkin löysin vintage-liikkeestä."

6. Sähkönsininen pilleri

"Hankin tämän samettisen 60-luvun pillboxin jo vuosia sitten, kun hiukseni olivat vaaleat. Se kiinnitetään taakse soljilla. Mielestäni siinä on kauniit yksityiskohdat kuten verkko sekä rusetit. Viime aikoina olen käyttänyt tätä vähemmän."

7. Musta cocktail

"Tämä juhlapäähine on samettia ja se on ollut minulla tosi usein päässä esimerkiksi pikkujouluissa. Päähine pysyy hyvin päässä, koska se on muotoiltu ja tuettu hyvin."

8. Poltettu oranssi

"Tämähän on tämän syksyn hittiväri! Käytän tätä huopahattua syksyisin ja keväisin. Se on 20-luvun tyylinen, mutta valmistettu joskus 1970-luvun lopussa . Silloin 20-luku oli muotia. Valmistaja oli Kaija Ryhänen, Tampere."

9. Nuken päässä: 40-luvun klassikko

"Tämä on 1940-lukua ja ominta tyyliäni. Sota-aikana ja sen jälkeen kaikesta oli pulaa, joten vaatteet olivat aika yksinkertaisia. Mutta hatuilla oli oma arvonsa ja ne olivat näyttäviä, korkeita ja muodokkaita. Tämän hatun kanssa hiukset kannattaa laittaa valkilla niskaan (eli hiukset kierretään yhdelle vaa’alle putkirullalle niskaan ja sivuille). Sekin on arkihattu ja sopii hyvin villakreppimekon kanssa."

10. Anastasian päässä: höyheniä ja verkkoa

"Löysin tämän Play it again, Sam -liikkeestä. Siinä on linnun höyheniä ja verkko päällä suojaa niitä. Muu materiaali on huopaa. Tämä on todellinen syksyn hattu ehkä värinkin takia. Ei varsinaisesti juhlapäähine vaan arkipäähine."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi